Blog
Hoe Krijg Je De Geur Van Wiet Uit Je Auto?
3 min

Hoe Krijg Je Wiet Geur Uit Je Auto?

3 min

Als je auto naar wiet ruikt en je deze aroma’s wilt elimineren, zijn hier enkele tips en trucs om je bolide weer fris en wietvrij te laten ruiken.

Disclaimer: rijden onder invloed van cannabis kan leiden tot ernstige ongelukken, vermijd het te allen tijde. Ruikt je auto naar wiet? Dan hopen we dat het is omdat je aan het hotboxen was in een veilig geparkeerde auto. Dat gezegd hebbende, laten we beginnen.

Loop je op de stoep en vang je een vleugje op van hoogwaardige Skunk aroma’s? Kijk dan opzij want de kans bestaat dat er in een geparkeerde auto cannabisliefhebbers zitten. Wiet roken in de auto wordt als oeroude traditie gezien. Het zou zijn ontstaan tijdens de opkomst van de eerste auto’s op de mainstream markt. Ben je van plan rond te reizen met je geliefde hippievrienden? Dan kun je verwachten dat er joints en bongs worden doorgegeven in het busje. We geven hier 7 tips over hoe je de geur van wiet uit je auto of busje krijgt. Laten we nu echt beginnen.

TIP 1: LUCHTVERFRISSERS, PARFUM EN TIKKA MASALA

LUCHTVERFRISSERS, PARFUM EN TIKKA MASALA

Een geweldige manier om de cannabisgeur te maskeren, is door wat parfum of deodorant in de auto te spuiten. Je kunt ook prettige luchtverfrissers kiezen die de geur verdoezelen. Ze kunnen overal naar ruiken. Zorg in elk geval dat er flink wordt gespoten, als er veel geblowd is in de auto.

Eventueel zou je ook zeer aromatische gerechten kunnen eten. Denk aan de Indiaanse keuken, Tikka Masala, Kip Korma, Curry, je begrijpt het idee. Door al deze camouflerende geuren te mixen, gaat de auto verschrikkelijk stinken, wat mogelijke voorbijgangers weghoudt. Verberg de wietgeur in stijl.

TIP 2: HUISMIDDELTJES OM DE GEUREN TE ABSORBEREN

Moet je nodig de cannabisgeur uit je auto krijgen, maar kun je geen luchtverfrisser vinden? Dan kun je ouderwetse huismiddeltjes gebruiken. Dit is de meest natuurlijke methode om ongewenste geurtjes te verwijderen. Onze voorouders gebruikten de huismiddelen al om er hun hotbox avonturen mee te verbloemen in hun grotten, echt waar. Zo kun je zuiveringszout in je auto verspreiden. Op de stoelen, de vloer, het plafond en de kofferbak (mocht daar wiet gerookt zijn). Stofzuig het de volgende dag. De chemicaliën die het cannabisaroma genereren, hechten zich aan het zout dat vervolgens opgezogen kan worden.

Koffie werkt ook; strooi wat gemalen koffie in de auto, laat het een dag liggen en stofzuig het weer schoon. Zorg wel dat de koffie niet superfijn is, want dat vertraagt het schoonmaakproces. De auto ruikt hierdoor niet meer naar wiet, maar naar heerlijke koffie.

TIP 3: GEURNEUTRALISERENDE MIDDELEN

Als de vorige tip je cannabis activiteiten in de auto nog niet verdoezelt, moet je voor een effectievere methode kiezen. Zo zijn er speciale luchtreinigers op de markt. Deze hechten direct aan de geurende moleculen in de lucht en elimineren zo de stank effectief. Een dergelijk product wordt zeker aanbevolen als er ladingen wiet worden gerookt in je auto.

TIP 4: DIERENGEUR VERWIJDERAARS

DIERENGEUR VERWIJDERAARS

Onze geliefde viervoeters genereren soms nogal wat ongewenste luchtjes. Bedrijven produceren speciale luchtreinigers tegen dierengeurtjes om die intense stank te verwijderen. Ook krijgt je huisdier er weer meer zelfvertrouwen van. Deze geurverwijderaars werken eveneens goed om mogelijke geuren van cannabis weg te krijgen. Diergeur verwijderaars zijn er in poedervorm, die je in je hele auto kunt verspreiden. De dag erna kun je het poeder opzuigen. Zorg alleen dat je het grondig schoonmaakt. Poeders tegen diergeuren kunnen namelijk giftige stoffen bevatten.

TIP 5: OZONGENERATOR

Je moet niet in de auto zitten als de ozongenerator aan staat, omdat het tot kortademigheid en andere ongewenste consequenties kan leiden. Dat te hebben gezegd, als je een high tech cannabisliefhebber bent, kan een ozongenerator het overwegen waard zijn om die jointwalm te verwijderen. Je kunt een relatief kleine ozongenerator aanschaffen die redelijk goedkoop is.

Als het is aangesloten op een stroomvoorziening geeft het ozon vrij, wat de geurmoleculen uiteen laat vallen. Geen wonder dat je in de ruimte niets kunt ruiken; de ozonlaag zorgt voor het elimineren van de geuren van de aarde. Laat de ozongenerator één tot twaalf uur draaien, afhankelijk van hoeveel hijsjes er zijn genomen in je auto.

Gerelateerd artikel

How To Eliminate Cannabis Odour

TIP 6: REINIGINGSMACHINES VOOR BEKLEDING

Je kunt ook speciale reinigingsapparaten gebruiken om letterlijk de geur uit het stof van de auto te zuigen. De geurmoleculen die worden uitgeblazen, trekken in de bekleding. Vergeet niet overal schoon te maken, de plafonds absorberen de lucht ook. Combineer je deze methode met zuiveringszout of koffie? Dan zou dat de geur eliminatie kunnen versterken.

Auto’s met lederen stoelen absorberen niet dezelfde hoeveelheid wietgeur. Dus als je zwaar weegt aan het hotboxen in je auto, kun je speciaal leren stoelen kopen. Je kunt ook je autodealer vragen welke auto het minste cannabisrook absorbeert. Autoverkopers zijn zeer behulpzaam en prijzen gegarandeerd het meest geschikte voertuig aan. Grapje.

TIP 7: VERDAMP DIE WIET!

VERDAMP DIE WIET!

Verdampers zijn veel beter voor je gezondheid dan het inhaleren van verbrande rook van joints. Ook laten vaporizers geen enkele sporen van cannabis aroma’s in je auto achter. Als je regelmatig rookt in je auto, is dit zeker de juiste weg - er zijn allerlei soorten verdampers verkrijgbaar. Check deze lijst van onze Top 10 draagbare vaporizers en haal jouw favoriet binnen voor je volgende hotbox sessie.

Gerelateerd artikel

Het Selecteren Van Jouw Ideale Vaporizer

CONCLUSIE: EEN "NUCHTERE" AUTO

Om met zekerheid te kunnen stellen dat je auto "nuchter" is, is het goed om de genoemde technieken te gebruiken voor het elimineren van de geur van wiet. De ultieme manier om een naar wiet ruikende auto te voorkomen, is door er simpelweg niet te blowen. Op zijn minst kun je door een openstaand raampje naar buiten uitblazen. Wil je per se high worden in de auto? Dan is de meest efficiënte wijze om ongewenste geuren te voorkomen het aanschaffen van een verdamper. Als dat geen optie is, haal dan een luchtneutraliserende spray. Mochten zowel de vaporizer als de spray geen mogelijkheid zijn, ga dan voor de andere methodes. Vergeet ook niet dat wiet zelf behoorlijk ruikt, houd daar dus rekening mee. Prettige rit toegewenst en houd het fris!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken