Blog
Blue Honey: Maak Psychedelische Honing Met Paddo's
4 min

Blue Honey: Maak Psychedelische Honing Met Paddo's

4 min

Van alle psychedelica zijn paddo's het meest veelzijdig. Je kunt ze direct opeten, verwerken tot lemon tek voor een snelle trip of een lekkere thee zetten om er naar hartenlust van te nippen. Maar als je van zoete dingen houdt, kun je ook blue honey maken. Deze ziet er geweldig uit en smaakt fantastisch.

Paddo's zijn ongelooflijke organismen maar vaak zijn ze niet heel lekker. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de smaak van paddo's te verbeteren. Denk aan een combinatie van shrooms met voedsel of lemon tek (hoewel een verbetering van de smaak twijfelachtig is). Sommige methoden vragen flink wat voorbereiding en zijn erg ingewikkeld. Maak kennis met paddohoning, ook wel bekend als blue honey. Dit is de ultieme manier om de smaak van paddo's te verbeteren, met minimale inspanning.

Wat is blue honey?

Wat is blue honey?

Blue honey is honing met psilocybine; heerlijke zoetheid boordevol psychedelische verbindingen. Klinkt goed, toch? Paddohoning is een briljante manier om paddo's te consumeren zonder te kokhalzen door een mond vol droge stengels. De honing is eenvoudig te bereiden en bovendien kun je deze zo sterk maken als je maar wilt. En omdat honing in principe geen houdbaarheidsdatum heeft, geldt dat ook voor paddohoning! Het is dus niet alleen verrukkelijk, maar ook een van de beste manieren om je shrooms veilig te bewaren.

Waarom verkleuren paddo's blauw?

Simpel gezegd, verkleuren paddo's blauw als psilocybine oxideert. Maar de realiteit is iets ingewikkelder. Duitse onderzoekers hebben na een bijzonder moeilijk proces aangetoond dat er een kettingreactie plaatsvindt. In tegenstelling tot wat voorheen werd gedacht, is het niet een enkele molecule die hiervoor verantwoordelijk is. Het zijn er ongeveer zes die samen de mysterieuze blauwe tint produceren.

Men denkt dat paddo's dit doen om roofdieren af te schrikken. Onderzoekers suggereren dat deze verbindingen waarschijnlijk giftig zijn voor de insecten die graag paddo's verorberen. Dit is echter slechts speculatie.

Gerelateerd artikel

Wat Betekenen Blauwe Vlekken Op Paddo's?

Zijn blauwe paddo's sterker?

Blue honey is eigenlijk een onjuiste benaming. De honing wordt namelijk pas blauw als de paddo's zijn geoxideerd. Dit gebeurt tot op zekere hoogte bij alle paddo's na het plukken. Toch werkt het in je voordeel als je dit zoveel mogelijk beperkt. Oxidatie breekt namelijk psilocybine af, waardoor de kracht van je honing afneemt. Maak je echter niet al te veel zorgen, want het fenomeen is onvermijdelijk. Meestal merk je niet veel van de impact. Maar ga niet je paddo's met opzet beschadigen om je honing blauwer te kleuren!

De honing wordt namelijk pas blauw als de paddo's zijn geoxideerd

Wat zijn de voordelen van blue honey?

Wat zijn de voordelen van blue honey?

 • Zoals eerder vermeld, fungeert honing als een fantastisch conserveermiddel dat ervoor zorgt dat je paddo's voor onbepaalde tijd houdbaar blijven.

 • Omdat je blue honey niet hoeft te verwarmen, loop je geen risico je paddo's te verwoesten. Hoge temperaturen breken psilocybine namelijk af.

 • Gemakkelijk te doseren, uiteindelijk! Zodra je de correcte dosering hebt bepaald, weet je hoeveel theelepels je nodig hebt om te trippen.

 • Je kunt ook de kracht vanaf het begin goed beheersen. Door de verhouding tussen honing en paddo's aan te passen, kun je een mengsel maken dat net zo sterk of zo zwak is als je maar wilt.

 • En niet te vergeten, het is gewoon lekker!

Hoe maak je honing met paddo's (blue honey)?

Op naar het belangrijke deel, hoe maak je deze magische honing met shrooms? Gelukkig is het heel simpel. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding die je precies laat zien wat je moet doen om je eigen potje trippy zoetigheid te maken.

Benodigdheden voor blue honey

Benodigdheden voor blue honey

Je hebt niet veel nodig om paddohoning te maken. Als je niet alles al in huis hebt, kun je in de supermarkt of op het internet snel en goedkoop vinden wat je nodig hebt.

Luchtdichte glazen pot

Om het uiteindelijke mengsel in te bewaren.

Scherp mes

Je moet de paddo's zo klein mogelijk snijden om de kracht te maximaliseren.

Koffiemolen

Dit is optioneel. Het dient hetzelfde doel als een mes. Het is hiermee alleen gemakkelijker om het oppervlaktegebied van de paddo's in de honing te vergroten. Hoe groter het oppervlak, hoe sneller het proces en hoe sterker je honing zal zijn.

Ingrediënten voor blue honey

Ingrediënten voor blue honey

De naam 'paddohoning' beschrijft eigenlijk al meteen de twee ingrediënten die je nodig hebt.

Grondig gedroogde paddo's

Het is belangrijk dat je shrooms gortdroog zijn, anders kunnen ze gaan gisten en degraderen. Wanneer dit gebeurt, zul je er niet high van worden.

Vloeibare honing

Dit is puur voor gemak, omdat het mengen van gemalen paddo's in vaste honing een hele uitdaging is.

Blue honey: stapsgewijze instructies

Blue honey: stapsgewijze instructies

Volg onderstaande, simpele stappen om zelf blue honey te maken.

 1. Snijd of vermaal je paddo's zo fijn mogelijk.

 2. Vul je pot in laagjes met de gesneden/gemalen paddo's en honing. Begin met een laag paddo's, giet hier wat honing overheen, dan nog een laag shrooms, enzovoort. Ga door tot de pot vol is. Hoe meer paddo's je in je pot stopt, hoe krachtiger de honing.

  Opmerking: Verhit je honing niet om deze vloeibaarder te maken. Een teveel aan hitte leidt namelijk tot de afbraak van psilocybine.

  Als alternatief kun je de door jou gewenste hoeveelheid honing en paddo's in een kom mengen en vervolgens in de pot gieten. Beide methoden werken even goed. Het hangt er alleen vanaf of je de shrooms door de hele pot wilt, of in gemakkelijke laagjes.

 3. Sluit de pot af en zet hem 1-4 maanden op een donkere, koele en droge plaats. Hoe langer je het laat staan, hoe meer psilocybine uit de paddo's zal sijpelen en in de honing zal trekken. Het is misschien moeilijk te weerstaan, maar het is een investering die op de lange termijn loont!

 4. Geniet ervan! Onthoud dat de kracht onbekend is. We raden aan te beginnen met een kleine hoeveelheid, zoals een theelepel, en vanuit hier op te bouwen. Doseer naar eigen inzicht.

Kan agave honing vervangen?

Blue Honey: Kan agave honing vervangen?

Voor de veganisten onder jullie is het ook mogelijk om agavesiroop te gebruiken. Je behaalt hiermee hetzelfde resultaat als met honing. Vervang simpelweg de honing door agave en volg de bovenstaande instructies. Verder hoef je niets te wijzigen.

Hoe krachtig is blue honey?

Dit ligt helemaal aan jezelf. De kracht verschilt tussen individuele paddo's en soorten. De algehele sterkte wordt ook beïnvloed door de grootte en de manier van bewaren (kleinere paddo's zijn per gram krachtiger). Dus je moet je honing proberen om erachter te komen hoe sterk het is. Als je weet hoeveel paddo's en honing je hebt gebruikt, zou het mogelijk moeten zijn om de sterkte in te schatten.

Hoeveel blue honey moet je eten?

Het is aan te raden om met een kleine dosering te beginnen. Begin met een enkele theelepel en verhoog dit geleidelijk. Zelfs als je een doorgewinterde tripper bent, is dit de meest verstandige optie. Elke theelepel heeft ongeveer dezelfde sterkte. Als je eenmaal weet hoe sterk je honing is, kun je nauwkeurig doseren en het meeste uit je volgende trip halen.

Bekijk onze handige paddo doseringscalculator voor meer informatie over de dosering van paddo´s.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Hoe consumeer je paddohoning?

Blue Honey: Hoe consumeer je paddohoning?

De honing is het meest krachtig als je het gewoon oplepelt. Je kunt het combineren met voedsel. Maar magic mushrooms worden door de maag verteerd. Sommigen worden dan door het voedsel opgenomen en niet door je bloed. Als je eet terwijl je shrooms gebruikt, ervaar je een minder sterke trip, net als bij een standaard trip op paddo's.

Hoe bewaar je blue honey?

Bewaar blue honey zoals je gewone honing ook zou bewaren: op een koele, droge plaats. Als de paddo's op de correcte manier zijn gedroogd, blijft je honing in principe eindeloos goed, zolang je het onder de juiste omstandigheden bewaart.

Ben je al bekend met paddohoning en wil je ook experimenteren met andere methoden? Bekijk dan deze vijf andere smakelijke paddorecepten. We wensen je veel plezier, ongeacht hoe je magic mushrooms gebruikt.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Bronnen
How To Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken