Blog
Magic Mushrooms - 5 Lekkere Recepten
2 min

Magic Mushrooms - 5 Lekkere Recepten

2 min
Recipes Shroomshop

Bij Zamnesia lusten we wel een smakelijke magische truffel; ze zijn aards en zacht, knapperig en zelfs een beetje pittig. Maar we snappen best dat niet iedereen dol is op schimmels. Daarom hebben wij 5 lekkere recepten bedacht om ze op te leuken:

Bij Zamnesia lusten we wel een smakelijke magische truffel; ze zijn aards en zacht, knapperig en zelfs een beetje pittig. Maar we snappen best dat niet iedereen dol is op schimmels. Daarom hebben wij 5 lekkere recepten bedacht om ze op te leuken:

Chocolade truffels
De oude stammen in Mexico en Centraal-Amerika waren de eersten die de kracht van de Theobroma cacao zaden ontdekten. Het verhaal gaat, dat de Azteken toen al hun magische geheimen mengden om te verkrijgen wat zij chocolatl noemden, een vroege versie van de huidige chocolade. Maar ook vandaag nog staat chocolade hoog in aanzien; zelfs het woord theobroma vertaalt letterlijk in "godenvoedsel". Misschien is het vanwege de stimulerende effecten van theobromine, een stof nauw verwant aan cafeïne, dat chocolade en truffels zo goed samen gaan.

Voor de beste resultaten gebruik je rauwe, biologische chocolade van goede kwaliteit en gebruik de donkerste chocolade die je kan vinden. Om de reep te smelten hang je een kleine pan in een grotere pan met water, of je gebruikt een koekenpan, maar let dan goed op dat je het niet aanbrandt. Wanneer het klaar is, schenk je de hete chocolade in een vorm, bijvoorbeeld een snoepvorm of ijsblok bakje, en laat het zoveel mogelijk afkoelen zonder dat het hard wordt. Mix er wat fijngehakte truffels doorheen en zet het geheel in de vriezer om uit te harden.

Truffels houden niet van warmte, dus verzeker jezelf ervan dat de chocolade voldoende is afgekoeld voor je ze mengt, anders zouden ze hun kracht kunnen verliezen.

Truffelthee
Truffelthee is een geweldige manier om magie te consumeren, omdat thee smakelijker en eenvoudiger te verteren dan verse of gedroogde truffels. Veel gebruikers menen dat thee de beste methode is om ze in te nemen. Om de thee te maken, snijd je eerst de truffels in hele kleine stukjes, of stamp ze voorzichtig. Dit zal helpen de oppervlakte te vergroten zodat meer actieve stoffen worden vrijgegeven. Breng een kopje water aan de kook en laat dit ongeveer 15-20 minuten afkoelen. Daarna mix je de truffels erin en roer regelmatig, gedurende 5 minuten. Filter de thee en geniet! Een beetje honing of suiker voegt wat zoet toe.

Energieballetjes
Energieballetjes leveren een gezonde dosis aan eiwitten en kunnen gemakkelijk zonder warmtebron worden klaargemaakt. Ook kan je er je eigen ingrediënten in mengen om ze een smaakje naar jouw wens te geven. Dit is het basisrecept: In een grote kom mix je: havermout, rozijnen, pindakaas, gemalen lijnzaad, kokos vlokken, cacaopoeder, honing, kaneel een beetje vanille en natuurlijk fijngehakte magische truffels. Mix alle ingrediënten totdat het gelijkmatig is verdeeld, rol er balletjes van en laat ze in de koelkast uithalen. Klaar zijn je magische energieballen!

Yoghurt, sinaasappelsap & chai
Dit is simpel. Mix fijngehakte truffels in een fruityoghurt (kers werkt het best om de schimmelsmaak weg te moffelen!), in een glas sinaasappelsap of chai thee. De smaken combineren goed en je zal niet veel merken van de truffelsmaak als je het drinkt.

Capsules
Als je echt eens magische truffels wilt proberen, maar ze gewoon niet weg krijgt, dan is dit iets voor jou. Voordat je capsules kan maken moet je absoluut eerst je truffels drogen en vervolgens vermalen (dit werkt het beste in een koffiemolen). Neem een kijkje bij onze vegetarische capsules, ze zijn gemaakt van pure plantaardige cellulose en verkrijgbaar in twee maten. Houd er rekening mee dat het langer duurt voordat de truffels hun effect bereiken, omdat de cellulose wanden eerst moeten oplossen in de maag. Om dit te versnellen kan je met een naald een paar gaatjes maken in de capsule.

Wees creatief!
Onthoud alleen dat truffels niet van hitte houden, maar buiten dat is er geen limiet aan wat je ermee kan doen. Voeg ze bijvoorbeeld toe aan een smoothie of een milkshake of wat dacht je van een mengsel van honing en amandelen?


Read more about
Recipes Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken