Blog
Koken Met Magic Mushrooms
4 min

Koken Met Magic Mushrooms

4 min

Lukt het jou ook niet om shrooms of truffles door te slikken of vind je het lastig ze binnen te houden? Nou, je hoeft niet langer te lijden. Shrooms hoef je namelijk niet rauw te eten. Pak je snijplank erbij en bereid je voor op een heerlijk avondje kokkerellen met al je psychedelische lekkers!

Paddenstoelen zijn een populair ingrediënt in keukens over de hele wereld. Ze zijn er daarbij met verschillende smaken en texturen. Daarnaast kun je ze rauw eten of in soepen en sauzen verwerken. Kortom, als je met paddenstoelen wilt koken, kun je eigenlijk alle kanten uit.

Maar hoe zit het met het koken met Magic Mushrooms? We geven toe dat ze nu niet echt bekendstaan om hun verrukkelijke smaak of hun culinaire mogelijkheden. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen plaatsje in je keuken verdienen. Kun je niet geloven dat paddo's een gerecht kunnen verrijken? Geloof dan in ieder geval dat dat andersom wel degelijk het geval is!

Wat zijn de voordelen van koken met paddo's?

Wat zijn de voordelen van koken met paddo's?

Het koken met psilocybine paddo's kan voor- en nadelen hebben. Naast de vele voordelen, kleeft er eigenlijk één mogelijk groot nadeel aan: het kan een negatieve impact hebben op de intensiteit van je trip. Als je chocolade maakt met paddo's, hoef je je nauwelijks zorgen te maken over dit probleem. Maar als je een volledig gerecht kookt, moet je rekening houden met een iets mildere trip.

Dit gezegd hebbende, zijn hier de voordelen:

  • Het maskeert de smaak, wat heel belangrijk is.
  • Het gaat misselijkheid tegen.
  • Het levert een milde ervaring (sommige mensen geven hier de voorkeur aan).
  • Het is handig bij microdosing.

Heeft koken invloed op paddo's?

Heeft koken invloed op paddo's?

Voor wat betreft de smaak zullen veel mensen het met ons eens zijn dat het mixen van shrooms met smakelijk voedsel verstandig is. In dat opzicht heeft koken een geweldig effect op paddo's.

Maar zoals vermeld, wordt de sterkte wel verminderd als je psychedelische paddo's en truffles met andere voedingsmiddelen combineert. Als vuistregel geldt: hoe voedzamer het voedsel, hoe milder de trip.

Gerelateerd artikel

5 Verrassende Voordelen Van Paddo's

Hitte, psilocybine en sterkte

Calore, psilocibina e potenza

Als je kookt met paddenstoelen die psilocybine bevatten, moet je voorzichtig met hitte zijn. Psilocybine, de belangrijkste psychoactieve verbinding in paddo's, begint namelijk bij temperaturen boven de 72,5°C af te breken. Het is dus belangrijk dat je de temperatuur laag houdt als je met paddo's werkt.

Dit geldt overigens ook als je thee met paddo's zet. Je kunt ze niet direct in kokend water doen, omdat dit de psilocybine afbreekt. Je moet het water eerst laten afkoelen.

Het kiezen van de juiste ingrediënten

Het kiezen van de juiste ingrediënten

Er is een aantal ingrediënten heel geschikt om mee te experimenteren. Het maakt hierbij niet uit of je paddo's of magic truffels gebruikt.

  • Gember: deze wortel is fantastisch om andere smaken mee te maskeren, omdat het vrij scherp smaakt. Maar het dient ook een ander doel. Gember gaat namelijk ook misselijkheid tegen, waardoor het een prima aanvulling is op een psychedelisch hapje of drankje.
  • Zuur: citroen, limoen, azijn of een ander zuur ingrediënt helpt de psilocybine in je paddo's in psilocine om te zetten. Meestal wordt deze conversie door je maagzuur aangedreven. Het lichaam kan psilocybine namelijk niet opnemen, waardoor je lijf het eerst moet veranderen in psilocine om een effect te voelen. Het verhaal gaat dat de effecten sneller en sterker opkomen als je je lichaam deze klus uit handen laat nemen. Lemon Tek is daarbij de klassieke manier om zo high mogelijk van paddo's te worden. Maar let op: psilocine breekt op een lagere temperatuur af dan psilocybine, dus kies voor iets kouds.
  • Suiker: dit kan helpen je lijf van energie te voorzien en de trip te balanceren. Het is echter wel goed om te weten dat de consumptie ervan het metabolisme van de psychoactieve stoffen in shrooms versnelt. Mogelijk duurt de trip dus minder lang.
  • Chocolade/cacao: dit is een populaire toevoeging aan paddo's en truffles. De Azteken gebruikten het ook al in combinatie met honing en shrooms voor een verrukkelijke, psychedelische traktatie. Het heeft ook nauwelijks een negatieve impact op het effect van de trip.
  • Honing: ook honing is een veelgebruikt ingrediënt. Paddohoning (Blue Honey) is in feite een geweldige methode om je paddo's te bewaren en te consumeren. Weet echter wel dat deze blauwe verkleuring, waar de honing bekend om staat, een teken van oxidatie van de psilocine is. Het breekt dus af.

Hoe doseer je shrooms bij het koken?

Hoe doseer je shrooms bij het koken?

Het doseren van shrooms kan lastig zijn als je ermee kookt. Hoe meer voedingsmiddelen je toevoegt, hoe meer paddo's je kunt toevoegen, maar overdrijf niet.

Als je al ervaring hebt met psychedelische paddo's en truffles, kun je gerust je instinct volgen en lekker experimenteren. Maar onervaren gebruikers zouden sowieso het volgende moeten doen:

Een doseringscalculator gebruiken

Onze doseringscalculator kan je helpen bij het vinden van de juiste dosering. Vul je gewicht in, geef aan of je paddo's of truffles gebruikt en of deze vers zijn of gedroogd. Vervolgens kun je aangeven hoe intens je de trip wilt hebben, en de calculator berekent de beste dosering.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Voorzichtig beginnen

Als je rauwe shrooms eet op een lege maag, kan het effect razendsnel opkomen. Wanneer je ze echter combineert met voedsel, kan dat wel even duren, soms wel een uur of langer. Daarom is het belangrijk om geduldig te zijn voordat je meer eet uit angst om niet high te worden.

Houd er ook rekening mee dat het lastig is om de paddo's gelijkmatig te verdelen. Sommige porties zijn dus krachtiger dan andere. Je kunt dit voorkomen door de paddo's tot een fijn poeder te vermalen.

Heb je niet veel ervaring? Begin dan met weinig en bouw de dosis geleidelijk op. Het is beter om te wensen dat je meer had genomen dan dat je een levenslange afkeer ontwikkelt!

Gerelateerd artikel

De Psychedelische Gids Voor Trip-Sitters

Hoe gebruik je shrooms in de keuken?

Er zijn talloze paddorecepten. Hier bespreken we echter wat algemene tips en trucs als je met verse of gedroogde paddo's wilt koken. Vervolgens kun je een uitgebreider recept volgen, of je creativiteit de vrije loop laten.

Verse shrooms

Verse shrooms

Verse shrooms zijn soms best lekker, of ze smaken op z'n minst niet heel vreselijk. Houd die gedachte gewoon vast en benut die versheid, in plaats van te denken dat ze sowieso niet lekker zijn.

Deze psychedelische paddenstoelen passen bijvoorbeeld goed in een salade, naast andere verfrissende ingrediënten. Je kunt ook tomatensaus of pesto maken. Aan het eind, als je gerecht wat is afgekoeld, kun je de paddo's er in hun geheel of in stukjes in verwerken.

Fruit en verse paddenstoelen gaan ook goed samen. Sommige mensen beweren dat vooral bosbessen een goede aanvulling vormen op de smaak van paddo's, en ze zijn ook nog gezond voor je. Je kunt dit uitbreiden door beide te mengen met wat yoghurt en honing voor een verrukkelijk en gezond tussendoortje.

Gedroogde shrooms

Gedroogde shrooms

Gedroogde shrooms zijn aanzienlijk minder smakelijk dan verse. Het is dus waarschijnlijk niet verstandig deze in hun geheel in een salade of yoghurt te verwerken.

Als je gedroogde paddo's echter in stukken hakt of vermaalt en in een gerecht verwerkt, kun je de smaak wel wat verdoezelen. Saus is ook een goede optie, net als met verse paddo's. Laat het gerecht wel even staan nadat je ze hebt toegevoegd, omdat ze dan iets meer vocht opnemen en dezelfde smaak wat aannemen. Anders kan de smaak van het muffe paddo-poeder alsnog gaan overheersen!

Gedroogde paddo's zijn ook ideaal om in chocolade te verwerken. Smelt wat chocola, strooi de verpulverde paddo's op een bord en giet de chocolade eroverheen. Probeer daarbij een gelijkmatige verdeling te krijgen, zodat je ongeveer weet wat er in een portie zit. Je hoeft je ook hier niet in te houden: verrijk de chocolade met andere ingrediënten, zoals zeezout, chili of citroenschil. Leef je lekker uit. Eigenlijk alles wat goed bij chocolade past, kun je gebruiken!

Gerelateerd artikel

5 Lekkere Recepten Met Paddo's En Truffels

Is het een aanrader om met paddo's te koken?

Is het een aanrader om met paddo's te koken?

Dat hangt af van wat je doel is. Wil je de krachtigste, diepzinnigste trip ooit beleven? Dan is het antwoord nee. Hoe minder voedsel in je maag, hoe sterker je trip.

Maar niet iedereen zit op een oneindige trip door de kosmos te wachten. En dan is het koken met paddo's een geweldige manier om het effect wat af te zwakken en nog steeds te genieten. Een enorme bonus is dat het daarmee mogelijk is de smaak en de textuur te verdoezelen. Sommige mensen happen vol liefde in een paddo, maar anderen walgen ervan.

Als je de smaak van paddo's sowieso niet kunt behappen, verwerk ze dan gerust altijd in een verrukkelijk gerecht. Dit leidt tot een comfortabelere start van de trip, wat zich automatisch in een betere ervaring vertaalt.

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Recepten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken