Blog
Koken Met Magic Mushrooms
4 min

Koken Met Magic Mushrooms

4 min

Als je niet zo van de smaak van Magic Mushrooms houdt - en wie houdt daar wel van - zou je ze in een smakelijk gerecht kunnen verwerken. Lees meer en ontdek alles over het koken met paddo's.

"Magic Mushrooms" zijn soorten paddenstoelen die psychedelische effecten opwekken. Ze veroorzaken een zeer intense high. Daarbij voelt het of je in directe verbinding staat met het diepste van je ziel. Ze worden vaak gebruikt voor emotionele ervaringen en om naar boven te krijgen wat daar diep onder het oppervlak allemaal borrelt.

Toch moet je een beetje rekening houden met je geestestoestand en de omgeving waarin je verkeert. Een veilige, rustgevende setting is daarvoor het best. Maak niet de fout door ergens heen te gaan, een pretpark bijvoorbeeld, als je paddo's op hebt, zoals een schrijver van Zamnesia misschien wel of niet gedaan heeft.

De bittere smaak van paddo's kan sommige mensen afschrikken. Een voor de hand liggende oplossing: een manier vinden om ze in een gerecht te verwerken, net zoals je met champignons zou doen. Hier hebben we een gids voor je om dit voor elkaar te krijgen En dat, zonder dat het ten koste gaat van de kracht van je paddo's.

WELK EFFECT HEEFT KOKEN OP DE KRACHT?

WELK EFFECT HEEFT KOKEN VAN PADDO'S OP HUN KRACHT?

Het draait allemaal om psilocybine. Dat is het psychoactieve bestanddeel in paddo's. Een vraag die maar blijft hangen; Wordt het magische effect van paddenstoelen tenietgedaan als je psilocybine kookt en verhit?

Paddo's worden vaak verwerkt in een psychoactieve thee. Je zou dan ook denken dat je ze kunt verhitten tot een temperatuur van net onder de 100ºC. Als je dergelijke thee wilt maken, moet je water koken en dat vervolgens even laten staan. Daarna doe je de magische paddenstoelen erbij en laat je het mengsel zo'n 10-15 minuten trekken. Het goede nieuws: het lijkt erop dat de kracht van de psilocybine daardoor niet minder wordt. Deze paddenstoelen bevatten echter nog een ander chemisch stofje, genaamd psilocine.

Sommige soorten paddo's, zoals de Psilocybe cyanescens, hebben een balans die meer neigt naar psilocine. Psilocine verliest aan kracht als het te lang in heet water doorbrengt. Je doet er dus verstandig aan zoveel mogelijk onderzoek te doen naar de paddenstoelen die je in handen hebt. Stem vervolgens het koken daarop af. Het daarbij behorende advies geldt ook voor magic truffels.

DE JUISTE INGREDIËNTEN VINDEN

Paddo's verwerken in een maaltijd

Als er paddenstoelen bij de bereiding van een gerecht gebruikt kunnen worden, waarom zou je dan niet van de gelegenheid gebruikmaken? Paddo's verwerken in een maaltijd maskeert de bitterheid in de vorm van een smaakvolle lekkernij.

Je kunt ook psychoactieve olie uit paddo's in gerechten verwerken, net als cannabis edibles. Zelfs het toevoegen van paddo's aan een pizza of een sandwich kan een heerlijke manier zijn om ze in te nemen. Je kunt ze ook als ingrediënt in een salade of een zeer krachtige pesto doen. Daarnaast zijn ze bijzonder geschikt om te combineren met biologische cacaobonen.

Je kunt natuurlijk ook altijd je eigen paddo's combineren met andere soorten paddenstoelen. Houd je van eekhoorntjesbrood of portobello? Shiitake? Of de gewone champignons? Er bestaan veel heerlijke soorten culinaire paddenstoelen die de smaak van paddo's verdoezelen.

Als je een recept hebt waar toch al paddenstoelen in moeten, kun je de vastgestelde hoeveelheid door paddo's vervangen. Wees creatief. Denk omelet. Quiche. Een fantastisch smakende pastaschotel. Dat smaakt niet alleen heerlijk, je beleeft ook nog eens de trip van je leven. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Om je een praktisch voorbeeld te geven, beschrijven we de bereiding van paddo risotto voor je. Maar eerst enkele belangrijke stappen ter voorbereiding van je trip.

Gerelateerd artikel

Voedingsmiddelen Waarvan Je Kunt Gaan Hallucineren

CRUCIAAL VOOR JE TRIP

CRUCIAAL VOOR JE PADDO TRIP

De psychologische/spirituele/emotionele reis van een trip moet ondernomen worden in een comfortabele, serene omgeving. Je moet zintuiglijke prikkelingen zien te beperken want je wordt erg gevoelig.

Het is daarbij aan te bevelen om een nuchtere vriend in de buurt te hebben gedurende je trip - een zogeheten "tripsitter". Het is zijn of haar taak je voor gevaar te behoeden tijdens hallucinaties. Een tripsitter kan je helpen als je paniekerig wordt.

De ervaring kan intens zijn, maar een tripsitter kan je overtuigen dat het slechts een chemische reactie in je brein is die van voorbijgaande aard is. Thuis is een geschikte omgeving, hoewel een rustgevend bos ook een goede naam heeft. In dat geval moet je zeker een tripsitter meenemen zodat je ook weer heelhuids thuiskomt.

HET VASTSTELLEN VAN DE JUISTE DOSIS

Paddo's en Magic Truffels: HET VASTSTELLEN VAN DE JUISTE DOSIS

Overdaad schaadt, altijd. Het innemen van te veel paddo's is absoluut niet aan te raden. Het is van belang dat je niet een teveel aan je recept toevoegt. Maar hoeveel is te veel? Helaas verschilt dat van geval tot geval. 

Ook is het sterk afhankelijk van de soort die je gebruikt. Een gram kan je geest al een zeer vreemde hallucinatoire ervaring bezorgen. Dat hangt helemaal van de soort af. Als je paddo's of truffels gedroogd zijn, zijn ze in kleinere hoeveelheden krachtiger dan verse exemplaren.

We raden je aan om met een kleine dosis van start te gaan, zodat je vertrouwd raakt met de ervaring. Kook je bijvoorbeeld met magic truffels? Dan is 6 gram verse truffels of 4 gram gedroogde truffels goed voor beginners. Het contrast is bij paddo's zelfs nog groter. Daarbij is 8 gram een milde dosis. Maar als je voor gedroogde paddo's gaat, moet je daarvan een tiende nemen. Een prettige instapdrempel voor gedroogde paddo's is 0,8 gram. Bij twijfel kun je gebruikmaken van onze Magic Mushroom Dosage Calculator. Deze berekent de gemiddelde dosis voor een lichte, normale, of sterke trip. Daarbij wordt rekening gehouden met of je truffels of paddo's, gedroogd of vers gebruikt. Daarnaast neemt het persoonlijke factoren mee, zoals je gewicht.

Top 10 Magic MushroomsBekijk onze Paddo Grow Kits

WEKEN VOORDAT JE ZE IN GERECHTEN VERWERKT

De kracht van gedroogde paddo's is iets om rekening mee te houden. Er bestaat ook de mogelijkheid om vloeistof te gebruiken. Hierin kun je de psychoactieve chemicaliën oplossen. Je kunt je paddo's weken om ze te verzachten en ze in je gerecht te kunnen verwerken. Hoe heter het water is dat je gebruikt, hoe meer psilocybine in het water geëxtraheerd wordt. Sudder de paddo's 10-15 minuten totdat ze opgezwollen zijn.

Voor onze paddo risotto breng je groentebouillon aan de kook en neem je die van het vuur. Vervolgens voeg je de paddo's toe en laat je die 15 minuten in de bouillon weken. Daarna haal je ze uit de groentebouillon en hak je ze fijn. Vervolgens kunnen we aan de slag met een fantastisch psychedelisch gerecht.

PADDO RISOTTO BEREIDEN

PADDO RISOTTO BEREIDEN

INGREDIËNTEN

 • 4 kopjes groentebouillon
 • Je veilige dosis paddo's/truffels, fijngehakt
 • ½ kopje gewone paddenstoelen, fijngehakt
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels versnipperde lente-uitjes
 • 1 fijngehakte ui
 • 2 uitgeperste teentjes knoflook
 • 2 kopjes risottorijst
 • ½ kopje droge witte wijn
 • ½ kopje volle room
 • 3 eetlepels versgemalen kaas (Parmezaanse, of om het even welke andere soort gemalen kaas je maar vindt)
 • Een beetje peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

 1. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat dat in 2-3 minuten glazig worden.
 2. Roer de rijst door de olie en voeg al roerend de wijn toe terwijl het suddert. Blijf roeren terwijl je alle paddo's en de groentebouillon toevoegt. Dat hoeft niet allemaal in één keer. In feite is het zo dat het beter kookt als je alles stapsgewijs toevoegt.
 3. Blijf goed roeren tot de rijst en de paddo's opgezwollen zijn door het absorberen van alle vloeistoffen.
 4. Vervolgens voeg je het zout, de peper, lente-uitjes en room toe. Je kunt hierbij ook de gemalen kaas toevoegen. Maar dat kun je ook doen wanneer je het gerecht opdient.

Je moet even proeven of de rijst gaar is, dan is ook het gerecht klaar. Voilà - een heerlijk culinaire maaltijd om je paddo's in te nemen. We wensen je een veilige en vrolijke trip toe!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken