Blog
Verse Versus Gedroogde Paddo's
3 min

Verse Versus Gedroogde Paddo's: Wat Verdient De Voorkeur?

3 min

Je staat op het punt om aan je eerste paddotrip te beginnen. Sommige gebruikers zweren bij verse paddo's, terwijl anderen de voorkeur geven aan de gedroogde variant. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen beide. Zo kun je zelf bepalen aan welke variant jij de voorkeur geeft.

Je hebt besloten om paddo’s van je bucket list te strepen en te beginnen aan je eerste trip op paddo's. Je weet waar ze te verkrijgen zijn, waar je vervolgens naartoe moet gaan en wie je mee moet nemen. Er is echter nog één prangende vraag: Hoe ga je ze consumeren?

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

Veel ervaren trippers raden aan om ze droog te eten. Er zijn echter ook gebruikers die zweren bij verse paddo’s. In dit artikel richten we ons met name op het gebruik van verse.

Uiteraard kleven er zowel voor- als nadelen aan het gebruik van verse paddo’s. Met het oog daarop, bespreken we in dit artikel hoe verse shrooms verschillen van gedroogde als het gaat om het bewaren, de sterkte, smaak en de dosering.

Er valt altijd iets nieuws te leren en te beleven in het leven. Dus of je nu aan het begin van je allereerste psychedelische trip staat of al eens paddo’s hebt geprobeerd en de ervaring wilt verbeteren, van dit artikel steek je wat op!

Bewaren

Bewaren

Over verse paddo’s wordt vaak gezegd dat ze sterker zijn dan hun gedroogde tegenhanger (meer informatie hierover vind je hieronder). De keerzijde is echter dat ze moeilijker te bewaren zijn.

De gemiddelde houdbaarheid van verse paddo’s is namelijk maar 5-10 dagen, mits je ze in de koelkast bewaart. Bovendien is in vergelijking met gedroogde shrooms het risico groter dat ze bederven, wat uiteindelijk zonde is van je geld en het product zelf.

Als je je paddo’s langer wilt bewaren, dan kun je ze dus het beste drogen. Uiteraard moet je ze ook dan op de juiste manier bewaren. Hiervoor kun je het beste een luchtdichte weckpot gebruiken.

Sterkte

Sterkte

Verse paddo’s worden vaak als sterker beschouwd dan de gedroogde variant. Hoewel niet iedereen het hiermee eens is, delen de meeste gebruikers deze mening.

Het minder handige bewaarproces daargelaten, stellen veel gebruikers dat verse paddo’s over het algemeen zorgen voor een 'intensere' trip. Daarnaast verschillen verse shrooms ook qua gewicht van gedroogde exemplaren. Droge paddo's bevatten namelijk in vergelijking nauwelijks nog water, waardoor de verse variant ongeveer tien keer zo zwaar is.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Lemon Tek Voor Een Snellere Paddo/Truffle Trip?

Even iets wetenschappelijks: psilocine en psilocybine zijn de twee belangrijkste psychedelische stofjes in paddo’s. Psilocybine is een stof die in het lichaam wordt omgezet in psilocine, wat ervoor zorgt dat je gaat trippen. Psilocybine is in verse paddenstoelen echter stabieler, aangezien het direct wordt afgebroken bij blootstelling aan hitte en zuurstof.

Op basis van deze kennis betekent versheid dus ook behoud van de sterkte. Dit is tevens de reden dat veel gebruikers het liefst hun paddo’s direct uit de kweekset eten, omdat de high dan op zijn 'hoogtepunt' is. Dat vereist uiteraard een goede timing. Je kunt het groeiproces echter wel beïnvloeden door de kweekset in de koelkast te plaatsen. Hierdoor groeien de paddo's langzamer.

Dosering

Dosering

Wanneer je verse magic mushrooms droogt, verliezen ze grofweg 90% van hun gewicht omdat het water verdampt. Als een gevolg hiervan, moet je de dosis aanpassen. Naarmate paddo's drogen, zullen ze krimpen. Daardoor worden hun massa en actieve verbindingen geconcentreerder. Dit betekent dat je veel minder gedroogde magic mushrooms nodig hebt om dezelfde effecten te ervaren als bij verse.

Het is verstandig om je dosis droge paddo's met ongeveer 90% te verminderen. Je kunt voor een accurater advies echter ook de Zamnesia Paddo Doseringscalculator gebruiken.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Smaak

Smaak

Paddo’s hebben niet dezelfde smaak als de 'gewone' paddenstoelen die je in de winkel kunt kopen of in je tuin kweekt. Deze psychedelica zijn namelijk veel aardser qua smaak en textuur. Veel beginnende gebruikers moeten hier dan ook erg aan wennen.

Als we de smaak van verse en gedroogde paddo’s onderling vergelijken, dan geven veel gebruikers de voorkeur aan de eerste optie. De textuur van gedroogde paddo’s is namelijk niet erg smakelijk en kan de hele smaakbeleving ruïneren.

Gelukkig zijn er zowel bij gedroogde als verse paddo’s manieren om de smaak te verbeteren en ze smakelijker te maken. Zo kun je ze in combinatie met chocolade eten, ze vermalen en mengen met citroensap en wat ijs of ze weken in pesto of honing. Je hebt dus zeker een aantal mogelijkheden om de smaak en textuur te verdoezelen.

Gerelateerd artikel

5 Lekkere Recepten Met Paddo's En Truffels

Zoals we al eerder zeiden, zorgt hitte er echter voor dat de kwaliteit en sterkte van je paddo’s achteruitgaan. Je kunt ze daarom beter niet koken of bakken. Als je ze bijvoorbeeld wilt mengen met gesmolten chocolade, doe dit dan niet op het vuur. Hierdoor krijg je niet alleen meer waar voor je geld, maar haal je ook het beste uit de trip.

Zijn verse paddo’s het beste? Dat bepaal jij!

Zijn Verse Paddo’s Het Beste? Dat Bepaal Jij!

Dit artikel was met name bedoeld voor onervaren gebruikers die hun eerste psychedelische paddotrip gaan beleven en behoefte hebben aan meer informatie. Misschien wil je na het lezen nog steeds advies van anderen inwinnen, maar hopelijk heb je wel meer duidelijkheid gekregen over het gebruik van verse en gedroogde shrooms.

Uiteindelijk hangt de keuze af van je eigen voorkeur, middelen en de moeite die je ervoor wilt doen. Onthoud echter altijd één ding: trip verstandig. Als je het voor de eerste keer doet, zorg er dan voor dat je in een veilige ruimte bent met mensen die je vertrouwt. Geniet vooral van de reis en laat al je remmingen los. Bereid je voor op een ervaring die – op zijn zachtst gezegd – je leven zal veranderen.

Wat is jouw favoriet?

  Miguel Antonio Ordoñez
  Miguel Antonio Ordoñez
  Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
  Onderzoek Shroomshop
  Zoeken in categorieën
  of
  Zoeken