Blog
Psilocybe Paddestoelen
5 min

De Bekendste En Meest Favoriete Psilocybe Paddestoelen

5 min

Magische paddenstoelen zijn vooral bekend om hun psychedelische effecten. Maar wist je dat er ook voordelen zitten aan het innemen van psilocybine, het psychoactieve stofje dat volop aanwezig is in paddo’s? Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten magische paddenstoelen, elk met een eigen specifiek effect. Maak kennis met onze meest populaire paddo's!

MAGISCHE PADDENSTOELEN ALS RECREATIEVE DRUG... EN MEER

De hedendaagse popcultuur heeft ervoor gezorgd dat magische paddenstoelen vooral een reputatie hebben als recreatieve drug. Maar uit recent onderzoek blijkt dat psilocybine ook positieve effecten heeft. Zo is ontdekt dat proefpersonen die de paddenstoelen een tijdlang gebruikten, beter konden meevoelen met anderen. Ook voelden ze zich meer met andere personen verbonden. 

PADDENSTOELEN ZIJN VEILIG EN IN VERSCHILLENDE SOORTEN VERKRIJGBAAR

Net zoals cannabis zijn magische paddenstoelen niet te vergelijken met andere recreatieve drugs, omdat ze veel veiliger zijn. Ten eerste zijn paddo’s 100% natuurlijk, dus je hoeft je geen zorgen te maken over synthetische toevoegingen, zolang je maar op de hoogte bent van waar de paddenstoel vandaan komt. Wat betreft de diversiteit hebben experts ontdekt dat er honderden verschillende soorten zijn. Overweeg je om een kweekset voor magische paddenstoelen te kopen? Dan kan het uitgebreide assortiment je nogal overweldigen. Daarom heeft Zamnesia een overzicht samengesteld van de populairste variëteiten.

Gerelateerd artikel

Magic Mushrooms Zijn De Veiligste Drugs

Psilocybe Cubensis

Psilocybe Cubensis

Gebruikelijke namen: ‘Earle’, ‘Singer’

Deze paddenstoel komt voor in Centraal-Amerika, Mexico en het Gulf Coast gebied van de VS en groeit alleen of in groepen op mest, en wordt voornamelijk aangetroffen in veeweiden. Hij kan ongeveer 20 cm hoog worden en een brede geelachtige stengel ontwikkelen met daarbovenop een viesgeel tot bruine hoed. De hoed kan ongeveer 10 cm breed worden en is ovaal gevormd. De stengel is ongeveer 4-5 cm lang en 0,4 – 1,5 cm dik. Psilocybe Cubensis wordt vaak dikker en heeft een droge, witte of gele kleur. De stengel gaat soepel in het dikwandige hymenium over, een donkere paarsbruine print van ongeveer 11-17 bij 7-12 micron. De sporenprints zijn glad en elliptisch. De lamellen hebben witte randen en een dieppaarse tot zwarte kleur. De paddenstoel is hallucinogeen en kan heel gevaarlijk zijn als je hem in grote hoeveelheden consumeert. Er is geen gevaar van overdosering, maar de effecten kunnen gevaarlijk onaangenaam zijn, langdurig en sterk.

Psilocybe Azurescens

Psilocybe Azurescens

Gebruikelijke namen: ‘Stamets’, ‘Gartz’

Deze paddenstoel kan groeien in zuidelijk Santa Cruz, Californië, maar dat gebeurt niet vaak. Hij komt het meest voor in het Astoriagebied in Oregon, maar heeft zich dankzij buitenkweek verder verspreid. De paddenstoel wordt ongeveer 90-200 mm hoog en krijgt een steel van gemiddeld 3-6 mm dik. Zijn grijzige stengel gaat over in een vaalbruine hoed. De hoed is ongeveer 30-100 mm in diameter en groeit als een bol die uiteindelijk, naarmate de paddenstoel ouder wordt, afvlakt tot een glad oppervlak. De Psilocybe Azurescens groeit op houtsnippers of in zandige gronden die rijk zijn aan organisch afval. De paddenstoel veroorzaakt het wit worden van hout. De vruchtvorming van deze soort begint eind september en gaat door totdat de temperaturen onder het vriespunt komen, meestal midden/eind november. De paddenstoel heeft een zeer bittere smaak.

Psilocybe Cyanescens

Psilocybe Cyanescens

Gebruikelijke namen: ‘Wakefield’, ‘Wavy Cap’, ‘Blue Halo’

Deze paddenstoelen groeien in kleine groepjes. Hun lichtgele tot witte stengels worden 3-6 cm lang en dragen een vaalbruine hoed. De hoed groeit uit tot een golvend, maar wel plat vlak dat naarmate de tijd vordert soms omhoog gaat staan. De hoed is dun en wordt broos naarmate de paddenstoel ouder wordt. De stengel is ongeveer 3-6 cm dik en is meestal bij de voet wat breder. Zijn zijdezachte oppervlak wordt blauw na kneuzing en is erg harig. De hoed van de paddenstoel heeft paarsbruine sporenprints. Het hymenium is gesloten als de paddenstoel nog jong is, maar opent zich als hij ouder wordt. De hoeden zijn kaneelbruin maar worden naarmate de leeftijd vordert donker van kleur en raken dan bespikkeld met sporen. Ze zijn aangetroffen in Engeland in groepjes van meer dan 100.000 paddenstoelen, maar ze zijn ook gevonden in de Pacific Northwest. Hij is ook aangetroffen in Nieuw-Zeeland en West-Azië. Ze komen tot rijping bij lage temperaturen tussen de 10 en 18 graden Celsius, en dat is meestal in de herfst. De paddenstoel bevat milde psychoactieve ingrediënten, maar die zijn voor volwassenen niet schadelijk. Sommige mensen blancheren ze even om het psychoactieve effect te verwijderen, maar veel mensen vinden de smaak te bitter voor consumptie. 

Psilocybe Mexicana

Psilocybe Mexicana

Gebruikelijke namen: ‘R. Heim’, ‘Angelito’, ‘Chamaquillo (kleine jongen in het Spaans)’

Deze paddenstoel wordt erg klein en krijgt een hoed van 0,5 – 2 cm en is ongeveer 0,4 – 1,9 cm groot. Zijn dunne stengel heeft een donkergroene tot bruine kleur en gaat over in een belvormige lichte tot donkerpaarse hoed. De spoordragers hebben een donkerpaarse tot bruine kleur. Deze paddenstoel wordt meestal aangetroffen op een hoogte van 1200 meter boven de zeespiegel van Zuid-Mexico tot aan Guatamala. Hij wordt in grote hoeveelheden aangetroffen in kalksteengebieden. Exemplaren van deze soort komen individueel voor langs wegen, treinrails en in maïsvelden en vochtige gebieden. Hij wordt ook aangetroffen in sommige loofbossen. Ze groeien niet in groepen. De vruchtvorming begint in mei en duurt meestal tot oktober. De Mexicana heeft psychoactieve effecten en werd op recreatieve wijze toegepast, maar ook tijdens religieuze ceremoniën in Aztekengemeenschappen.

Psilocybe Tampanensis

Psilocybe Tampanensis

Gebruikelijke namen: ‘De Steen der Wijzen’

De Psilocybe Tampanensis groeide van oorsprong in het Tampa Florida-gebied in 1977, maar is sindsdien alleen aangetroffen in Mississippi. De soort die in Florida werd gevonden werd gekloond en zijn nakomelingen circuleren nog steeds op grote schaal. Hij heeft een dunne bruine stengel van ongeveer 6 cm lang die lichter van kleur wordt naarmate hij de hoed nadert. De hoed heeft de vorm van een paraplu, is donkerbruin tot paars van kleur en is ongeveer 1,2 – 4 cm in diameter. Hij heeft een glad oppervlak dat enigszins plakkerig kan worden als het nat wordt. De sporenprint is paarsbruin. Dit is een gewilde paddenstoel dankzij zijn milde tot sterke psychoactieve effecten, vandaar ook zijn naam. Deze paddenstoel is extreem zeldzaam en zijn precieze habitat is onduidelijk. Sommige mensen zeggen dat je hem kunt vinden in zandige gronden in de graslanden van Mississippi.

Psilocybe Atlantis

Psilocybe Atlantis

Deze paddenstoel heeft een bruinige stengel die ongeveer 5 cm hoog is en 3 cm dik. De stengel heeft schubben tot aan de onderkant en draagt een 4 cm grote hoed. De hoed is glad en heeft een roodbruin oppervlak, en de gehele paddenstoel krijgt blauwe plekken na een beschadiging. De paddenstoel is alleen aangetroffen in grasrijke gazons en lege gebieden in Fulton Country, Georgia, en in kleine hoeveelheden in Centraal-Arkansas in beboste gebieden waar vee rondloopt. De vruchtvorming geschiedt meestal bij lagere temperaturen, bijvoorbeeld in de herfst. De paddenstoel is vernoemd naar zijn locatie, en die is nabij Atlanta, Georgia.

Panaeolus Cyanescens

Panaeolus Cyanescens

Gebruikelijke namen: ‘De Hawaïaan’

Deze paddenstoel wordt lang en ontwikkelt een zijdeachtige, witte kleur. De stengel wordt 7-12 lang en draagt een hoed van 1,5 – 4 cm groot. De hoed is zeer droog en barst bij droog weer vaak open. Panaeolus Cyanescens heeft na de ontkieming een lichtbruine kleur en krijgt bij het ouder worden een grijze tot witte kleur, soms met een gelige tint. Zijn sporen zijn glad en pikzwart. Deze soort groeit in beide halfronden in tropische en neotropische bossen. Hij is aangetroffen op Hawaï en in Afrika, Australië, Engeland, Azië, Zuid-Amerika, maar ook in het zuiden van de VS. Hij heeft een psychoactieve werking als je hem opeet.

Psilocybe Semilanceata 

Psilocybe Semilanceata

Algemene namen: 'Liberty Cap' 

Psilocybe semilanceata behoort tot de krachtigste paddo's die psilocybine bevatten. In laboratoriumanalyses is een niveau psilocybine van tot wel 2,37% van het drooggewicht vastgesteld. Deze paddo's bevatten ook de alkaloïde baeocystine, een analoog van psilocybine, in een concentratie van ongeveer 0,36%. Je vindt deze soort vooral in grasvelden, waar hij overvloedig in nattere gebieden met regelmatige regenval groeit. Mensen die zoeken naar liberty cap hebben vaak geluk op hellingen op het zuiden die door grazend vee, zoals koeien en schapen, worden bemest. Hoewel Psilocybe semilanceata vaak geassocieerd wordt met mest, groeit het niet direct op de uitwerpselen van dieren. In plaats daarvan is het een saprofytische soort die de wortels van dood gras afbreekt. Belangrijke kenmerken zijn de scherp conische tot klokvormige hoedjes, met een diameter van 5-30mm. Daarnaast zie je vaak bleekbruine tot paars-bruine kieuwen, met een smalle tot bijna vrije aanhechting aan de steel en een rode tot paars-bruine sporenprint. 

Trip verstandig

Trip Verstandig

De hierboven genoemde soorten behoren tot de meest gewilde en meest geconsumeerde psilocybine paddo's. Veel psychonauten geven aan dat ze positieve veranderingen in hun leven ervaren door het gebruik van deze schimmels, maar je moet wel weten dat paddo's krachtige drugs zijn die je niet moet onderschatten! Als je nog onbekend bent met psychedelica is het dan ook verstandig voorzichtig te beginnen. Voordat je in het diepe springt, kun je het beste eerst de wereld van microdosing ontdekken. Gebruik daarbij ook de doseringscalculator van Zamnesia om de juiste dosering te berekenen. En als je de behoefte voelt om je dosis te verhogen, kun je de calculator opnieuw gebruiken, zodat je vol vertrouwen de volgende stap kunt zetten.

Paddo DoseringscalculatorBereken

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken