Hoe Kweek Je De Copelandia Paddo Kweekset?

Kweek Copelandia Hawaiian Paddo Kweekset

Gefeliciteerd met je Copelandia Paddo Kweekset! Volg de onderstaande stappen in deze handleiding nauwkeurig om de best mogelijke oogst te behalen.

Let op: Je bent momenteel op de instructiepagina van 'Copelandia' kweeksets. Houd er rekening mee dat de 'Fresh Mushrooms', 'Supa Gro', en 'Zamnesia' kweeksets allemaal hun eigen handleiding hebben.

Was altijd je handen met zeep en bij voorkeur desinfecterende handgel, voordat je aan de slag gaat met de kweekset of de paddo's. Ook latex handschoenen en een mondkapje komen goed van pas.

Het wordt sterk aangeraden om in een zo schoon mogelijke omgeving te werken. Dit is belangrijk omdat paddo grow kits besmet kunnen raken als je onvoldoende rekening houdt met hygiëne.

Naast de kweekset heb je het volgende nodig:

  • Een spuitfles
  • Schoon kraanwater of mineraalwater
  • Een lichte plek voor je kweekset (niet in direct zonlicht)

Optioneel:

Zo ga je aan de slag:

1. Open de doos en haal de inhoud eruit. De doos bevat:

  • 1 kweekset
  • 1 kweekzak
  • 1 bakje aarde

Copelandia Hawaiian Paddo Kweekset inhoud

2. Was je handen goed met zeep en water. We raden aan om ook latex handschoenen en desinfecterende (alcoholhoudende) handgel te gebruiken. Zet je mondkapje op als je deze gebruikt. Verdeel nu de aarde gelijkmatig over de kit. Dit kun je het beste met je handen doen met schone latex handschoenen aan. Plaats de kweekset daarna in de meegeleverde kweekzak.

Copelandia Hawaiian Paddo Kweekset voorbereiding

3. Nu je de kweekset in de kweekzak hebt geplaatst, kun je de laag aarde in de zak grondig besproeien. Maak de aarde heel vochtig, maar zorg er voor dat deze niet doorweekt is! Besproei ook de binnenkant van de zak. Zorg dat er genoeg frisse lucht in de zak zit en sluit deze af met een paperclip.

Copelandia Hawaiian Paddo Kweekset opzetten

4. Spray de aarde en de binnenkant van de kweekzak. Zorg voor frisse lucht door in de zak te knijpen (zo kan oude zuurstof eruit). Herhaal dit proces dagelijks (een- of tweemaal per dag). Het is in dit stadium cruciaal dat zowel de aarde als de kweekzak vochtig blijven.

Copelandia Hawaiian Paddo Kweekset onderhoud

5. Na 6 tot 11 dagen beginnen de paddenstoelen te groeien. Haal de kweekset uit de kweekzak, besproei de binnenkant van de zak en ververs de lucht. Het verwijderen van de kweekset is belangrijk omdat Copelandia paddenstoelen niet goed reageren op direct contact met water. Zodra je klaar bent met sprayen, plaats je de kit weer terug in de kweekzak.

De magic mushrooms in de Copelandia-kweekkit kunnen soms een beetje langzaam groeien en bij de eerste flush wat kleiner zijn. Als dit zo is, kun je de shrooms verwijderen en de kit goed sprayen tot deze gevuld is met ongeveer 2cm water. Na een dag of twee zou er een overvloed aan magic mushrooms moeten gaan groeien.

Copelandia Hawaiian Paddo Kweekset fruiting

6. 5 tot 7 dagen na het verschijnen van de paddo's zijn ze klaar voor de oogst. Oogst de paddenstoelen 24-36 uur nadat de zwarte sporen uit de hoedjes beginnen te vallen. Voor kwekers van Cubensis soorten is dit waarschijnlijk verrassend maar het is simpelweg beter om Copelandia paddenstoelen langer te laten rijpen. Pluk de paddo's door ze om te duwen totdat de steel breekt.

Copelandia Hawaiian Paddo Kweekset oogst

7. Na het oogsten, maak je de bovenste bodemlaag weer vochtig. Dit doe je door royaal te sprayen vanaf ongeveer 10cm afstand. Het is prima als er een centimeter of 2 water ophoopt onderin de kweekset. Dit kun je na enkele dagen afgieten. Nu begint de groei van de tweede flush. Houd de zak vochtig, maar let er altijd op dat je niet rechtstreeks op de nieuwe paddenstoelen spuit.

Copelandia Hawaiian Paddo Kweekset tweede flush

Copelandia groeikenmerken

Fase 1: de vorming van primordia

Begintemperatuur: 21–26°C
Relatieve luchtvochtigheid: 95-100%

Fase 2: vruchtvorming van paddenstoelen

Temperatuur: 21–26°C
Relatieve luchtvochtigheid: 90–95%

Sterkte van Copelandia paddo's

Sterkte van Copelandia Hawaiian paddo's

Copelandia paddo's zijn ongeveer vijf keer sterker dan Cubensis soorten. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de juiste dosering. Begin altijd met een lage dosis en trip op een verantwoorde manier.

Je bezoekt onze Nederlandse website.

wellicht ook interessant