Blog
Truffel Biologie: Waarom Maken Schimmels Sclerotia?
1 min

Truffel Biologie: Waarom Maken Schimmels Sclerotia?

1 min

Door jezelf te informeren over de truffels die je zo liefhebt, zal je een beter begrip en diepere band met ze opbouwen. Dus hier bieden we je wat meer informatie over hun bestaan.

Magische truffels, wetenschappelijk bekend als sclerotia, zijn wonderlijke klompjes genot die het vermogen hebben je geest, en je bewustzijn, te openen. Maar heb je je ooit afgevraagd wat ze zijn en hoe ze zich vormen?

MAGISCHE TRUFFELS, HET PRODUCT VAN SLIMME EVOLUTIE

In wezen zijn sclerotia een evolutionaire reactie op extreme milieus. Eigenlijk zijn het klompjes compact mycelium, die gevormd zijn om te fungeren als een rijke en voedzame winkel. Je zou ze kunnen zien als een beschermende bunker voor vocht en voedingsstoffen. Wanneer de omgeving te ruw wordt, worden sclerotia gevormd om te verzekeren dat er wat mycelium overleeft. Zodra de ontberingen van de omgeving voorbij zijn, kan dit de groei van mycelium nieuw leven inblazen.

Om het overleven te helpen verzekeren, worden magische truffels samengesteld uit een dikke, beschermende buitenlaag, waarin een voedzame kern huist. Hoewel ze ook wat vocht opslaan, is dit een verrassend kleine hoeveelheid (meestal ongeveer 5-10%). Hierdoor kunnen ze jaren overleven, zelfs in de meest droge omgeving.

Als je erover nadenkt, is behoorlijk indrukwekkend dat iets zich heeft geëvolueerd om leven te verzekeren, zelfs na de moeilijkste tijden. Ze wachten sluimerend op de juiste omstandigheden om weer terug te veren en te gaan groeien; ze zijn letterlijk kleine klompjes leven.

Op een ietwat metaforische en ook letterlijke manier hebben hun eigenschappen ervoor gezorgd dat ze geen doelwit zijn geweest van de Oorlog tegen Drugs. Metaforisch op de manier dat ze, ondanks dat ze op vele plaatsen illegaal zijn, niet de aandacht trekken van de oorlog, omdat ze technisch gezien geen paddestoelen zijn en dus vaak onopgemerkt blijven, waardoor psychonauten er relatief veilig van kunnen genieten. Met de letterlijke manier wordt bedoeld dat magische truffels verzekeren dat magische paddestoelen kunnen blijven bloeien in het wild, zelfs wanneer ze door de autoriteiten worden ontdekt en verwijderd. Zodra het gevaar weg is, zullen magische truffels ervoor zorgen dat het mycelium kan herstellen, zodat een nieuwe generatie paddestoelen kan herrijzen.

HET KWEKEN VAN JE EIGEN MAGISCHE TRUFFELS

Ondanks dat dit een evolutionaire reactie is op een hardvochtige omgeving, is het kweken van je eigen magische truffels relatief eenvoudig. Psychonauten, die graag hun eigen voorraad kweken, hebben nu een meer discrete en veerkrachtige optie dan het kweken van magische paddestoelen.

Onze gedetailleerde gids over het kweken van je eigen magische truffels vind je hier

Het is eigenlijk verbazingwekkend dat een organisme in staat is een deel van zichzelf veilig te bewaren. Het toont maar weer eens aan hoe het leven zich aan kan passen. Daarnaast biedt het ons psychonauten een geweldige manier om een voorraad ondergronds te kweken, waarmee wordt verzekerd dat het veilig en verborgen blijft!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken