Blog
Magic Truffels
3 min

Kan Het Kwaad Als Je Dagelijks Magic Truffels Gebruikt?

3 min

Producten die psilocybine bevatten, zoals Magische Truffels, moeten niet te licht worden opgevat. Ze kunnen namelijk krachtige hallucinaties opwekken. Met deze kennis kun je je afvragen of ze dagelijks geconsumeerd kunnen worden en of er een manier is om dat verantwoord te doen. Het volgende artikel doet een poging een antwoord te vinden op deze vragen. Ook voorziet het je van praktisch advies.

Is het verstandig dagelijks magic truffels te gebruiken? Waarschijnlijk niet.

Is het verstandig als je regelmatig magic truffels gebruikt? Zeker.

Wel moet even verduidelijkt worden: niet in de hoeveelheid waarvan je een volledige trip ervaart. Een complete hallucinatoire ervaring - die hartstikke leuk kan zijn of je ego kan afbreken en je ziel opbouwen - kan van tijd tot tijd geen kwaad. Maar als je dagelijks tript, verandert dat uiteindelijk je hersenen in een vergiet. Microdoseren kan echter een positieve gewoonte zijn die je leven kan verbeteren.

Microdoseren is het innemen van een "niet waarneembare" dosis paddo's of magic truffels. Deze is onvoldoende om een volledige psychedelische ervaring te veroorzaken, maar net genoeg om die delen van de hersenen waar psilocybine op inwerkt lichtelijk te stimuleren. Dat heeft tot gevolg dat je wel alle voordelen ervaart, maar dan zonder de hallucinaties die het dagelijks leven verstoren.

Gerelateerd artikel

Microdoseren Van Psychedelica En Cannabis

 

PSILOCYBINE & ONZE HERSENEN

Psilocybine & Onze Hersenen

Op welke manier beïnvloedt psilocybine de hersenen eigenlijk? Om te beginnen, is het een verbinding met een gelijksoortige chemische structuur als serotonine. Serotonine is betrokken bij een groot aantal fysieke en psychische processen waardoor we kunnen functioneren.

Psychedelica kunnen het serotonine-systeem in de hersenen door en door beïnvloeden. Als nabootser stimuleert psilocybine de 5HT2A-receptor in de prefrontale cortex. Dit deel van de hersenen reguleert het abstracte denken en het denkproces. Het speelt een gewichtige rol bij het regelen van onze stemming en waarneming. Verondersteld wordt dat hier ons "zelfgevoel" huist.

Het gebruik van psilocybine heeft drie belangrijke effecten:

 • Er wordt een hogere hoeveelheid glutamaat doorgegeven. Glutamaat is een neurotransmitter en betrokken bij cognitieve functies, het geheugen en leerprocessen.
 • Er vindt een verhoogde productie van BDNF plaats. Brain-derived neurotrophic factor stimuleert de verbindingen en activiteit van de hersenen.
 • Er vindt meer activiteit plaats in het "Default Mode Network1" (DMN). Hier spelen zich tal van hersenactiviteiten af, zoals zelfreflectie, dagdromen en het overpeinzen van het verleden en de toekomst. 

DE EFFECTEN VAN PSILOCYBINE

De Effecten Van Psilocybine

Na een flinke recreatieve dosis produceren deze factoren de hallucinogene trip die gepaard gaat met visuele abnormaliteiten. Hierbij melden mensen vaak dat ze kleuren kunnen horen en geluiden kunnen zien. Deze vermenging van de zintuigen wordt synesthesie genoemd. Verder kun je tijdens een psilocybine trip wegvloeiing van je ego ervaren, een vervorming van je tijdsgevoel en gevoelens van lichamelijke uittreding. Klinische proeven en het in kaart brengen van de hersenen2 hebben ertoe bijgedragen dat we nu meer weten over wat er gebeurt tijdens een dergelijke trip.

Ook is door klinisch onderzoek aangetoond dat een gecontroleerde, gemiddelde dosis psilocybine de connectiviteit van de hersenen drastisch verandert. Hersengebieden als het defaultnetwerk worden gedempt, terwijl er meer activiteiten plaatsvinden tussen gebieden die normalerwijze niet met elkaar communiceren. 

WAAROM MICRODOSEREN?

Waarom Microdoseren?

Er zijn veel mensen die microdoseren en ze hebben daar allemaal zo hun eigen redenen voor. Dat zijn doorgaans het stimuleren en verbeteren van een positieve instelling of het verminderen van de intensiteit van een negatieve gesteldheid.

Positieve instellingen zijn:

 • Creativiteit
 • Verbeterde perceptie van het "nu" en "met de stroom meegaan"
 • Productiviteit
 • Bewustzijn
 • Fysieke scherpte
 • Verbeterde relaties
 • Verhoogde concentratie
 • Energie
 • Spirituele verbondenheid

Tot op heden is er weinig onderzoek gedaan naar het microdoseren. Wel bestaat er veel positief anekdotisch bewijs. In zijn boek The Psychedelic Explorer's Guide: Safe, Therapeutic and Sacred Journeys verkent dr. James Fadiman het microdoseren zoals dat bij psychedelische subculturen gebruikelijk is.

Eeuwenlang hebben diverse inheemse stammen al min of meer aan microdoseren gedaan en de voordelen van psilocybine benut. Dat gebeurt momenteel ook onder carrièremakers. De visuele en fysieke scherpte wordt namelijk verhoogd. Daarbij zet het stimuleren van de creativiteit en het perceptievermogen mensen zakelijk op scherp. In Silicon Valley is het microdoseren populair bij programmeurs en ondernemers die hopen het volgende revolutionaire idee te bedenken.

VERANTWOORDELIJK MICRODOSEREN

Verantwoordelijk Microdoseren

Het dagelijks microdoseren van psilocybine wordt echter afgeraden. Net als bij andere substanties kan je lichaam er een tolerantie voor opbouwen. Dit kan na een paar dagen verminderde effecten opleveren. Er is tevens sprake van potentiële negatieve lichamelijke gevolgen als je dagelijks microdoseert.

Dr. Fadiman stelt voor dat je elke drie dagen (tweemaal per week) een niet waarneembare dosis tot je neemt. Voor het ervaren van een volledige trip heb je 2-5 gram nodig. Als je gaat microdoseren moet je tussen de 0,1 en 0,5 gram gebruiken.

HOE KUN JE PSILOCYBINE MICRODOSEREN?

Als je een partijtje magic truffels of paddo's hebt, kan de concentratie psilocybine variëren. Wanneer je ze tot een fijn poeder vermaalt, heeft je voorraad gegarandeerd een gelijkmatige concentratie.

Je begint met 0,1 gram:

PSILOCYBINE MICRODOSEREN schema

Neem de dosis elke keer op hetzelfde tijdstip. Je zou de dosering bijvoorbeeld door je ochtendthee kunnen roeren.

Houd een dagboek bij waarin je noteert wat de effecten zijn geweest gedurende de weken waarin je microdoseert. Idealiter veroorzaakt het microdoseren geen veranderingen in je waarneming, gemoedstoestand of de omvang van je denkvermogen. De effecten dienen heel erg subtiel te zijn, maar wel degelijk aanwezig. Laat je niet ontmoedigen als je niet direct veranderingen ervaart; dat zou best een paar weken kunnen duren.

Wees slim, houd het veilig en geniet samen met Zamnesia van de voordelen die het microdoseren je in het dagelijks leven kan bieden. We hebben een waanzinnig assortiment magic truffels, maar ook eenvoudig te gebruiken kweeksets voor thuiskwekers. Je kunt er meerdere keren hoogwaardige paddo's mee oogsten en de sets zijn geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren gebruiker. Kijk ook eens bij onze speciale grinders voor paddo's en magic truffels. Je vindt bij ons alles wat je nodig hebt om zelf te gaan kweken.

Wetenschappelijk onderzoek en bronnen:

 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Default_mode_network
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3277566/?report=classic

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken