Blog
Magic Mushrooms Gebruiken Om Te Studeren: Helpt Het?
3 min

Magic Mushrooms Gebruiken Om Te Studeren: Helpt Het?

3 min

Als de examens voor de deur staan, is het misschien verleidelijk om drugs te gebruiken als hulpmiddel bij het studeren. Maar kun je ze op zo'n manier gebruiken dat het daadwerkelijk helpt? In dit artikel bespreken we het gebruik van Psilocybine paddenstoelen bij het studeren. Kunnen magic mushrooms je leervermogen en prestaties echt verbeteren?

Op internet kun je veel jubelende verhalen vinden met betrekking tot psychedelica, microdosing en verhoogde 'prestaties' en 'productiviteit'. Bevatten deze geruchten een kern van waarheid of betreft het hier een placebo-effect?

In dit artikel bespreken we het gebruik van magic mushrooms als hulpmiddel bij het studeren.

Voordat we in de details duiken, eerst even dit: deze drugs kunnen je, onder specifieke omstandigheden, helpen als je moet studeren. Toch moet je zelf actief aan de slag, want ze doen het werk niet voor je. Deze hulpmiddelen kunnen ook nadelig uitpakken als je ze niet correct of onzorgvuldig gebruikt. Doe dus eerst goed onderzoek en experimenteer lang voordat je examens beginnen!

Wat zijn de mogelijke voordelen van het gebruik van magic mushrooms bij het studeren?

Wat zijn de mogelijke voordelen van het gebruik van magic mushrooms bij het studeren?

Sommigen wenden zich tot Psilocybine paddenstoelen in de hoop hun leervermogen te verbeteren, waardoor ze beter scoren tijdens examens. Maar hoe zouden deze psychedelica dan kunnen helpen?

 • Verbeterde creativiteit: het lijkt erop dat magic mushrooms de manier veranderen waarop verschillende gebieden van de hersenen met elkaar communiceren. Dit kan het 'creatief denken' verbeteren (Petri et al. 2014).
 • Verbeterde focus: anekdotisch bewijs suggereert dat microdosing van magic mushrooms de focus verbetert. Aan de andere kant lijkt het zo te zijn dat grote doses de focus juist verminderen, in ieder geval wat leertaken betreft.
 • Helpt mogelijk angst te verlichten: er zijn aanwijzingen dat magic mushrooms kunnen helpen om angst te beheersen, wat mogelijk van pas komt tijdens een zware examenperiode (Goldberg 2020).

Paddoshop

Onze Paddoshop biedt een ruim assortiment aan magic truffels, paddokweeksets, sporen prints en meer.

View category

Hoe doseer je magic mushrooms om te studeren

Hoe doseer je magic mushrooms om te studeren

Je moet heel voorzichtig zijn als je ervoor kiest om magic mushrooms te gebruiken als hulpmiddel bij het studeren. Enig bewijs suggereert dat microdosing kan helpen bij het leren, maar een te grote dosis heeft juist een beperkende impact op je geheugen (Healy 2021).

Als je magic mushrooms wilt gebruiken om je als ondersteuning bij het studeren, is microdosing waarschijnlijk de beste keuze. Daarmee is niet gezegd dat je geen voordeel kunt behalen uit grotere doses na je examens (hierover later meer).

Microdosing en studeren

Er zijn mensen die zweren bij microdosing. Ze vinden het een geweldig hulpmiddel om te studeren en de productiviteit te verbeteren. Anderen vinden het minder effectief. Omdat er niet genoeg wetenschappelijk bewijs is om één van de beweringen te verifiëren, is het lastig te zeggen welke specifieke impact microdosing op het studeren heeft.

In elk geval kan een te hoge dosis je concentratie verzwakken. Soms resulteert het zelfs in een effect vergelijkbaar met een manische toestand, wat je slaap en focus dagenlang kan verstoren. Het is dus essentieel om het goed te doen.

Gelukkig hebben we ook een speciale gids over microdosing geschreven. Hierin leer je veel meer details.

Hoe gebruik je magic mushrooms om te studeren?

Hoe gebruik je magic mushrooms om te studeren?

Nogmaals, wees voorzichtig als je magic mushrooms gebruikt om beter te studeren. Heb je geen ervaring met paddo's en weet je niet hoe je ze moet doseren? Experimenteer dan niet tijdens je examens!

Als je wel stevig genoeg in je schoenen staat om je eraan te wagen en al ervaring hebt met Psilocybine paddenstoelen, zijn hier wat tips.

Voor je examen

 • Houd je aan een microdosing schema waarvan je weet dat het werkt.
 • Neem geen dosis op de dag van een examen, tenzij je zeker weet welk effect het op je heeft.
 • Onthoud dat je ze als hulpmiddel gebruikt en dat je zelf nog steeds hard moet blokken. Ze doen het werk niet voor je!
 • Voor wat betreft het verbeteren van je focus en geheugen met magic mushrooms benadrukken we dat minder meer is.
 • Niet combineren met cafeïne of andere drugs om te studeren. Waarschijnlijk raken je hersenen daar overactief van en dat beïnvloedt je denkvermogen!
 • Doe de dingen die je zonder magic mushrooms ook zou doen: eet gezond, beweeg genoeg, slaap goed, etc.

Na je examen

 • Als je een volledige dosis magic mushrooms gebruikt om te trippen, kan dat je helpen 'resetten' na een drukke examenperiode.
 • Wacht minimaal een dag na je laatste examen voordat je gaat trippen. Dit geeft je hersenen de kans om bij te komen van de spanning (anders kan de inhoud van het examen je trip gaan overheersen).

Gerelateerd artikel

Microdoseren Van Psychedelica En Cannabis

Wat zijn de risico's van het gebruik van magic mushrooms tijdens het studeren?

Wat zijn de risico's van het gebruik van magic mushrooms tijdens het studeren?

Onderzoek suggereert dat een lage dosis psilocybine weinig nadelige korte- of langetermijneffecten heeft op de cognitieve prestaties (Rucker 2022). Toch zijn er duidelijke risico's verbonden aan het gebruik van psychedelica tijdens het studeren.

En dan vooral als het gaat om je focus. Waarneembare doses psilocybine kunnen de focus en concentratie verminderen, in elk geval bij leertaken. Misschien merk je dat je urenlang naar de wolken zit te staren en dat het lezen of schrijven van een essay veel moeilijker gaat. Zo kan ook het opslaan van herinneringen in het kortetermijngeheugen belemmerd worden als je high bent.

Het grootste risico is dat je je dosis verkeerd inschat vlak voor een examen. Om deze reden raden we echt aan om geen paddo's te gebruiken op de dag van je examen, tenzij je zeker weet wat je doet.

Magic mushrooms gebruiken om te studeren: haal je betere cijfers?

Magic mushrooms gebruiken om te studeren: haal je betere cijfers?

Onthoud dat Psilocybine paddenstoelen geen magische hulpmiddelen zijn die je bovenmenselijke leercapaciteiten geven. Tenzij je ze op een heel specifieke manier gebruikt, kunnen ze het leren zelfs belemmeren.

Als je ze tijdens het studeren wilt gebruiken, is microdosing ons advies. Afgaande op de verhalen van ervaringsdeskundigen zou dit mogelijk de focus, creativiteit en het geheugen kunnen verbeteren. Als grotere doses je voorkeur hebben, houden we je niet tegen om deze te gebruiken tijdens het studeren, maar verwacht niet dat je daadwerkelijk kunt leren terwijl je aan het trippen bent. En zelfs als je niet probeert om te studeren tijdens het trippen, kunnen de langetermijneffecten op je hersenen nog steeds gunstig zijn.

Wees altijd voorzichtig wanneer je drugs gebruikt om 'prestaties te verbeteren'. Met alle hypes en mythes die erover circuleren kun je meer kwaad dan goed doen als je niet oppast. Succes!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Bronnen
 • Goldberg SB, Pace BT, Nicholas CR, Raison CL, & Hutson PR. (2020 Feb). The experimental effects of psilocybin on symptoms of anxiety and depression: A meta-analysis - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 • Healy, & C. J. (2021, March). The acute effects of classic psychedelics on memory in humans - https://link.springer.com
 • Petri, G., Expert, P., Turkheimer, F., Carhart-Harris, R., Nutt, D., Hellyer, P. J., & Vaccarino, F. (2014). Homological scaffolds of brain functional networks - https://doi.org
 • Rucker JJ, Marwood L, Ajantaival RJ, Bird C, Eriksson H, Harrison J, Lennard-Jones M, Mistry S, Saldarini F, Stansfield S, Tai SJ, Williams S, Weston N, Malievskaia E, & Young AH. (2022 Jan). The effects of psilocybin on cognitive and emotional functions in healthy participants: Results from a phase 1, randomised, placebo-controlled trial involving simultaneous psilocybin administration and preparation - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken