Jezelf Klaarmaken Voor De Trip

Jezelf klaarmaken voor de trip

Luke Sholl
Luke Sholl
Bijgewerkt op:

Mensen gebruiken al duizenden jaren paddo’s voor spirituele en ceremoniële doeleinden. Deze psychoactieve fungi boden inspiratie in de kunst- en muziekwereld, maar ook in andere creatieve en technologische kringen. Daarbij hebben ze de cultuur in de loop van de tijd veranderd. Mensen gebruiken paddo’s ook om hun leven eerlijker en met minder vooroordelen te leiden.

Deze krachtige levensvormen helpen mensen vaak het leven op een positievere manier in te zien. Ze inspireren hen een sprong in het diepe te wagen en te ontdekken wie ze werkelijk zijn. Je moet paddo’s echter niet onderschatten. Besteed voldoende aandacht aan de set en setting om de kans op een positieve en productieve ervaring te vergroten. Bekijk onderstaande handleiding om je psychedelische reis zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Persoonlijke omstandigheden

Psychedelische drugs zijn niet bedoeld om in te nemen als ontspanning bij stress. Het is zeker geen goed idee het te nemen wanneer je je niet top voelt, of het nu lichamelijk of mentaal is. Zie psilocybe paddestoelen als een versterker van je eigen mentale staat. Zoals in een vergrootglas, worden al je zorgen groter en enger als je onder invloed bent van paddo's. Het beste gebruik je ze dan niet, of zorg je er op zijn minst voor dat je een ervaren professional of een sjamaan bij je hebt die je veilig door de paddo trip kan begeleiden.

Je zult waarschijnlijk niet proberen een berg te beklimmen of een boswandeling van 30 kilometer maken voordat je van te voren goed bent uitgerust. Hetzelfde geldt voor trippen in je geest. Paddo's werken het beste in een goed uitgerust en fris lichaam. Als je geen ervaring hebt met paddo's, dan is het beter om luidruchtige, drukke plekken, zoals feestjes en nachtclubs te vermijden. Je zult een meer plezierige ervaring hebben in een comfortabele en ontspannen omgeving.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

We adviseren je ze vroeg te nemen, zodat je op je gebruikelijke tijdstip kunt gaan slapen. Als je rond middernacht naar bed zou willen, is het een goed idee de paddo's te eten rond of net voor 18.00 uur. Sommige mensen prefereren het gebruik van paddo's laat op de avond, om te kunnen genieten van de kalmte en rust die je alleen maar midden in de nacht kunt vinden.

Omgeving

Paddo's kun je het best gebruiken in een bekende omgeving. De gebruikelijke eerste keuze, zeker voor onervaren trippers, is thuis. Dit is normaal gesproken de veiligste en meest geruststellende omgeving. Diverse omgevingen buiten, zoals tuinen of weilanden, kunnen ook nieuwe prikkels aan de ervaring geven, vooropgesteld dat het veilig is. Wat je beter kunt vermijden zijn drukke, snelle en rumoerige plekken zoals het centrum van de stad. Het is beter om van de harmonie en schoonheid van de natuur te genieten. Contact opnemen met de "echte wereld" is zeker niet aan te raden, vooral niet tijdens de eerste reis.

Het beste is om je mobieltje, je computer en al het andere spul wat je gebruikt voor het sociaal netwerken uit te schakelen. Zorg ervoor dat je, op zijn minst tijdens het laatste gedeelte van de trip, eindigt in een donkere kamer om volledig van de visuele mogelijkheden van de paddo's te kunnen genieten. Dit werkt het best met een hoge dosering paddo's.

Naar buiten toe

Verzamel bijvoorbeeld films, boeken en onderwerpen om over na te denken

Als je besluit om buiten te genieten van je paddo's, moet je jezelf goed voorbereiden. Afgezien van een rugzak, moet je ook je hoofd vullen met wat 'stof tot nadenken ". Verzamel bijvoorbeeld films, boeken en onderwerpen om over na te denken. Ontspan en ga op pad. Een wandeling door het bos, meditatie, ademhalingstechnieken, enzovoorts zijn allemaal een goede springplank voor een diepe, spirituele paddo trip.

Trip sitter

Trip sitter

Het wordt geadviseerd om iemand bij je te hebben om je te begeleiden door de hele ervaring als je onbekend bent met het gebruik van paddo's of van plan bent een hogere dosering te nemen. De begeleider blijft zelf nuchter tijdens de hele sessie, om jou te helpen of te ondersteunen waar nodig. Simpele dingen, zoals het pakken van een glas water of een deken, kunnen teveel voor je zijn als je experimenteert met hogere doseringen. De begeleider moet zich niet bemoeien met de trip zelf, hij of zij zou in een andere kamer stil kunnen blijven en alleen een goede geest zijn een, paddo equivalent van een bescherm engel.

De beste begeleider is een passieve, een die er is voor het geval dat. Je mag je altijd naar hem of haar wenden voor steun als je het gevoel krijgt dat je afdrijft naar een vervelende trip. 

Interacties met andere drugs

Paddo's mixen niet goed met andere drugs, met uitzondering van marihuana. Als je er volledig van wilt genieten, is het het beste om uitsluitend paddo's te gebruiken. Cannabis kan overwogen worden omdat sommige gebuikers hebben aangegeven dat cannabis het beroerde gevoel kan verminderen, dat soms is veroorzaakt door het gebruik van paddo's. Dit is echter een keuze die alleen jij kan maken, bijvoorkeur als je al wat ervaring hebt met zowel paddo gebruik als cannabis.

Leer jouw reacties kennen

zoek een comfortabele bank en leuk achterover

Zoals elke andere vorm van menselijke activiteit, is trippen iets dat kan worden geleerd en voor het beste resultaat heb je oefening en ervaring nodig. Leren wat voor soort dingen kunnen worden gedaan, en wat je liever wilt vermijden, kost tijd. Je zult moeten accepteren dat je niet in staat bent te controle uit te oefenen over wat er in je gedachten gebeurt en het is zinloos je energie te verspillen aan het beinvloeden ervan. Vechten tegen het onvermijdelijke zal je frustreren en negatief uitstralen in je ervaring. Als je eenmaal de paddo's hebt gebruikt zul je niet in staat zijn om de trip te voorkomen.

Zelfs als je de ervaring onprettig vindt, zeker wanneer je onervaren bent met het gebruik van paddo's, dan is de eerste algemene regel om NIET IN PANIEK TE RAKEN! Het 'verfrissen' van je geest, zoals je hoofd in een emmer ijskoud water steken of iets anders stoms, zal je niet helpen en kunnen je alleen maar in problemen brengen.

Als je overweldigd wordt door de gedachtengang veroorzaakt door deze drug, zoek een comfortabele bank en leuk achterover, precies zoals je had gepland. Weglopen geeft alleen maar meer stimulans, waardoor je trip nog intenser wordt. Als je het gevoel hebt dat het te ver gaat, zoek eerst hulp bij je begeleider. Als je er een hebt, probeer dan te denken wie van je kennissen ervaring heeft met psychedelica. Het bellen van je familie in het midden van de nacht zal echt geen goed doen. Als ze niet weten hoe psychedelische drugs werken, zullen ze niet in staat zijn je te helpen en ze afschrikken kan tot meer paniek leiden.

Video: Jezelf Klaarmaken Voor De Trip

De belangrijkste dingen om te onthouden wanneer je magic mushrooms wilt gebruiken

Wat je niet moet doen met paddo's:

 • gebruiken met vreemden
 • gebruiken op een vreemde of onbekende plaats
 • gebruiken als je je niet goed voelt
 • gebruiken als een manier van vrijetijdsbesteding
 • gebruiken als experiment terwijl je nog niet volwassen bent

Paddo's kunnen je leiden naar een aantal onbekende dimensies en plaatsen in je geest, waarvan je niet wist dat het bestond. Trippen door deze wereld moet veilig en plezierig zijn.

Om dat te kunnen doen, zorg voor het volgende:

 • neem je tijd, haast is geen goed gezelschap voor een trip
 • bereid jezelf goed voor, paddo's zijn op hun best als je goed bent uitgerust met een heldere geest
 • eet ze op een lege maag
 • vind een vertrouwde en ontspannende omgeving
 • denk erover om een trip begeleider in te schakelen (nuchtere oppas)
 • overweeg om de dag na de trip vrij te nemen, om je lichaam in de gelegenheid te stellen uit te rusten en de trip te analyseren
Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Je bezoekt onze Nederlandse website.