Blog
Sporenflacon
2 min

Hoe En Waarom Je Een Sporenflacon Gebruikt

2 min

Sporenflacons maken het kweken van paddo's een stuk simpeler. Kweek thuis kwaliteitspaddo's en verbeter het resultaat door niet uitsluitend de sporenspuit te gebruiken.

Het is een stuk eenvoudig geworden om thuis van je paddo trip te genieten. Wanneer je maar wilt. Het gebruik van een sporenflacon is een simpele compacte manier om fungus te bewaren tussen de kweekperiodes door.

WAT IS EEN SPORENFLACON?

Een sporenflacon wordt doorgaans van glas gemaakt. Hij heeft een luchtdichte rubberen afsluiting. Elke flacon bevat een vloeistof die sporen van paddo's bevat. De oplossing kan wel 1000 sporen per milliliter bevatten.

Paddenstoelen vermenigvuldigen zich onafhankelijk. Daarom kunnen ze in een flacon worden bewaard en indien nodig direct worden gebruikt. De sporen kunnen worden toegevoegd aan een kweek medium. Ze vormen zich vervolgens tot mycelium in het substraat. Na het ontkiemen, ontwikkelen ze schimmelgroei.

VOORDELEN

Voordelen Sporenflacon

Er zijn tal van redenen waarom een sporenflacon te verkiezen boven het gebruik van een sporenspuit.

• Sporenflacons gaan langer mee omdat ze luchtdicht afgesloten zijn. De meeste flacons blijven zo'n twee jaar goed. Sporenspuiten slechts zes maanden.

• Glazen flacons raken niet elektrostatisch geladen. Plastic spuiten wel. Hierdoor kunnen de sporen aan de binnenkant van de spuit vastkleven.

• Glazen flacons zijn compact, makkelijk mee te nemen en nemen weinig ruimte in beslag.

INSTRUCTIES

Instructies Sporenflacon Maken

Sporenflacons zijn makkelijk en eenvoudig in het gebruik. Wanner de flacon goed wordt geschud, verspreiden de sporen zich gelijkmatig door het flesje. Nadat de sporen verdeeld zijn in de flacon kun je door het rubberen membraan een injectiespuit steken. Trek langzaam de zuiger ervan omhoog. Als de spuit gevuld is met de sporenoplossing kan die zo'n 1000 sporen per milliliter bevatten.

Pak de zak substraat of kweekbak die je eerder hebt voorbereid erbij. De kweekbak voorziet de sporen van een omgeving waarin ze op kunnen komen en vervolgens het mycelium kunnen vormen. Nadat je de sporenspuit hebt gevuld, druk je die langzaam leeg. Elke druppel die op het substraat valt, groeit mogelijk uit tot mycelium. Het is dus erg belangrijk de druppels gelijkmatig te verspreiden. Zo optimaliseer je het koloniseren.

Ook kun je de spuit direct in het substraat brengen via een kweek- of injectiegaatje. Dat heeft uiteindelijk hetzelfde effect als het druppelen van de oplossing met sporen op het substraat. Zorg ervoor dat je sporenspuit grondig schoon is. Je kunt de naald het best steriliseren door hem goed te verhitten. Open het speciale injectiegaatje en prik de naald van de sporenspuit erdoor. Druppel de sporenoplossing zo gelijkmatig mogelijk in de zak substraat of kweekbak. Verwijder de naald en sluit het injectiegaatje weer goed af.

SPUITEN BEWAREN EN OPNIEUW GEBRUIKEN

Spuiten Bewaren En Opnieuw Gebruiken

Het conserveren van flacons is waarschijnlijk de eenvoudigste stap van het hele proces. Bewaar ze in een koelkast op een temperatuur van 2-8°C (35-46°F). De flacon moet afgesloten worden met de beschermingsdop. Maak de bovenkant altijd goed schoon met alcohol voordat je de sporenspuit inbrengt. De flacons kunnen tot twee jaar na aankoop bewaard en gebruikt worden.

Je hoeft je spuit ook niet na eenmalig gebruik weg te gooien. Gebruikte spuiten kunnen worden gereinigd en gesteriliseerd. Houd de naald boven een vlammetje tot hij roodgloeiend wordt. Zorg ervoor dat de naald goed is afgekoeld voordat je hem weer gebruikt.

Als je sporenflacons gebruikt, wordt het thuiskweken van paddo's een fluitje van een cent. Verbeter de houdbaarheid en de kwaliteit van de kweekopbrengst. Gebruik glazen flacons in plaats van plastic sporenspuiten. Verwen jezelf met de best mogelijke trip. Telkens weer.

Gerelateerd artikel

Magic Truffles VS Paddo's: En De Winnaar Is?

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken