Hoe Maak Je Cannabis Crème Voor Huidverzorging


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogMedicinale cannabis

Hoe Maak Je Cannabis Crème Voor Huidverzorging


Cannabinoïden zijn een geweldige traktatie voor je huid en kunnen zelfs helpen bij diverse huidaandoeningen. Een cannabis crème is relatief eenvoudig te maken en is een perfecte manier om je knipresten te gebruiken.

Zoals onderzoeken recentelijk hebben aangetoond, kunnen cannabinoïden helpen bij de preventie van acne en bij de behandeling van diverse huidaandoeningen. Cannabinoïden lijken de lipide productie te reguleren en kunnen een nuttig effect hebben, zelfs wanneer deze lokaal op de huid worden aangebracht.

Cannabis crème is een handige en discrete crème die op de huid kan worden gebruikt in diverse situaties. Je zult er niet high van worden, in ieder geval niet zoals wanneer je een joint zou roken; maar de crème kan zeer nuttig zijn bij bepaalde huidaandoeningen, maar ook voor een vochtinbrengend effect.

Onderzoek heeft aangetoond dat externe applicatie van cannabis gebruikt kan worden om artritis, zere gewrichten, spierspasmen en huidaandoeningen als psoriasis te behandelen. Ze werken ook als een genezende crème die het herstel verbetert van verwondingen zoals snij- en brandwonden.

(Let op: wij zijn niet medisch opgeleid of gekwalificeerd om medisch advies te geven. De tekst hierboven is gebaseerd op onderzoeken en anekdotische verslagen.)

In het recept hieronder wordt uitgelegd hoe je eenvoudig knipresten kan gebruiken om je eigen crème te maken.

Wat je nodig hebt:

500 gram kokosolie

25-30 gram cannabis knipresten, stelen en/of toppen

25-45 gram bijenwas

1-2 eetlepels vitamine E olie

Aanvullende genezende oliën (optioneel voor meer genezende eigenschappen)

Aromatherapie olie (optioneel voor geur en effect)

Een slowcooker

Kaasdoek

Een grote pan

Een trechter

Een bakje met deksel

Waarschuwing: In dit recept wordt gekookt met hete olie. Zorg ervoor dat je jezelf bedekt en voorzichtig werkt. Brandwonden van olie kunnen zeer ernstig zijn en we kunnen geen verantwoordelijkheid nemen.

1. De eerste stap is ervoor zorgen dat je cannabis is gedecarboxyleerd. Rauwe cannabis bevat THCA en heeft hitte nodig om dit om te zetten in THC, de psychoactieve vorm. Decarboxylatie is het proces van het verwarmen van je cannabis om dit te bereiken.

Om cannabis te decarboxyleren, verwarm je je oven tot zo dicht bij 115 graden Celsius als mogelijk.

Bak je cannabis gedurende 15-20 minuten in de oven. Opgemerkt moet worden dat alle knipresten hier kunnen worden gebruikt, zelfs stelen, omdat ze nog steeds een kleine hoeveelheid cannabinoïden bevatten.

2. Plaats de kokosolie in de slow cooker en zet deze aan op de lage stand.

3. Terwijl de olie smelt, maal je je cannabis zo fijn mogelijk, bijvoorkeur net zo fijn als gemalen koffiebonen.

4. Zodra de kokosolie volledig gesmolten is, voeg je je gemalen marihuana toe en roer. Zorg ervoor dat je geen hete olie op jezelf morst en houd de temperatuur laag. Het is belangrijk dat de olie niet kookt, hoewel je waarschijnlijk wel wat bellen ziet. Dit komt omdat resterend water in de cannabis ontsnapt.

5. Laat de olie gedurende 2-4 dagen koken, aan en uit, maar laat de slowcooker niet aan staan als je niet thuis bent of slaapt, vanwege de veiligheid. De totale kooktijd bedraagt ongeveer 48 uur en dit is ook de reden waarom je het beste kunt werken met een elektronische slowcooker.

6. Na deze periode, zet je de slowcooker uit en laat je de olie volledig afkoelen.

7. Zeef de kokosolie om dit te scheiden van de plantenmaterie. Om dit te doen, neem je een grote pan en de trechter.

8. Plaats het kaasdoek in de trechter zodat plantenresten worden gefilterd.

9. Pak voorzichtig je slowcooker en giet de cannabis mix door de trechter. De cannabis blijft achter in het kaasdoek.

10. Zodra je alle olie hebt afgegoten, pak je voorzichtig het kaasdoek en knijp je alle olie uit die is achtergebleven in de marihuana. Je zult verbaasd zijn over hoeveel er nog achterblijft. Als je een voedselpers hebt, kan je deze gebruiken. Als je die niet hebt, doe je het met de hand.

Als er plantenresten achterblijven in de olie, neem je simpelweg wat nieuw kaasdoek en zeef je het opnieuw om de laatste restjes te verwijderen.

11. Was de slow cooker en doe ongeveer 25 gram bijenwas in je slowcooker. Smelt dit op de lage stand.

12. Zodra de bijenwas gesmolten is, giet je voorzichtig je kokosolie erbij en mix dit tot het vloeibaar wordt. Wanneer ze volledig zijn gemengd, zet je de hitte uit.

13. Lepel een kleine hoeveelheid uit de mix en zet dit opzij als tester. Laat de tester volledig afkoelen en controleer de dikte.

14. Als de tester is afgekoeld, maar nog steeds te vloeibaar is, zet je de slowcooker weer op de lage stand en voeg je meer bijenwas toe. Herhaal het testproces totdat je de gewenste dikte hebt bereikt en dat het ook gemakkelijk aan te brengen is.

15. Als je eenmaal de ideale mix hebt, kan je de Vitamine E olie toevoegen. Dit zal werken als een conserveermiddel maar ook de vochtinbrengende kwaliteiten van de cannabis omhoog brengen.

16. Je kan nu ook een eetlepel andere genezende olie of aromatherapie olie toevoegen als je dat wilt.

17. Zet de warmtebron uit en laat het mengsel afkoelen totdat je het veilig kunt uitschenken.

18. Giet de mix in een glazen container naar keuze en laat het volledig uitharden.

19. Zorg ervoor dat het deksel luchtdicht is en bewaar het op een koele en donkere plaats.

Opmerking: De temperatuur in dit recept is bewust laag gehouden, zodat de olie niet verbrandt. Laat je niet verleiden de hittebron te verhogen.

Je bent nu klaar. Je hebt een crème voor dagelijks gebruik op de huid.

Toepassing

Neem een klein beetje crème en smeer dit op het aangedane gebied. Je zou direct effect moeten voelen. Vermijd contact met de ogen en zorg dat je het niet binnenkrijgt. Gebruik zo vaak als nodig.

Ook kan de crème soms een vettig laagje op de huid achterlaten. Wanneer dit gebeurt, gebruik je een tissue of nat doekje om de huid schoon te vegen. Sommige mensen geven de voorkeur aan gebruik vlak voor het douchen. Enige geur die door de crème wordt veroorzaakt, zal binnen enkele minuten vervliegen.

Let op: hoewel de crème je niet high zal maken, kan het je nog steeds een positief resultaat opleveren bij een drugstest.