Blog
Waarom Een Sublinguale Cannabis-Tinctuur Geweldig Is
3 min

Waarom Een Sublinguale Cannabis-Tinctuur Geweldig Is

3 min
Headshop Recipes

Een deskundig analyse van Marihuana-Tincturen voor zowel Recreatief als Medicinaal Gebruik, specifiek over de voordelen van sublinguaal druppelen. Cannabistinctuur is terug van weggeweest, want het is echt een magisch middel.

JA, WAAROM? EN WAT BETEKENT HET?

Sublinguaal is een ingewikkelde manier om te zeggen “onder de tong ingenomen”. Het voornaamste voordeel is directe opname in de bloedbaan. Het is vergelijkbaar met eten, maar niet helemaal hetzelfde. De truc is om met behulp van een oogdruppelaar handig vanuit een donker glazen flesje te druppelen – niet in je ogen, alhoewel je daar vast high van zou worden – maar vrij precies onder de tong, zodat het wonder kan plaatsvinden.

Dit is belangrijk; beschouw edibles als een lange spijsverteringsreis maakt met een mysterieuze chauffeur – soms voelt het alsof je naar droomland afreist, soms krijg je vage buikpijn en eindig je als wrak. Met een flesje tinctuur ben jij de bestuurder en kan je de dosis tot op de druppel doseren. Door sublinguaal te doseren, vermijd je ook dat een deel van de inhoud al wordt afgebroken, wat tijdens het verteringsproces kan gebeuren, zodat je een zuiverdere inhoud behoudt.

De cannabistinctuur zelf wordt het best omschreven door de Ier die het ooit bekend maakte. “Het harsrijke extract is gemaakt door de rijke, kleverige toppen van de gedroogde ganja te koken in sterke drank, totdat alle hars is opgelost. De tinctuur die zo wordt verkregen, wordt verdampt totdat het droog is, dat gebeurt via distillatie of door een vat in een pan kokend water te plaatsen.” – WB O’Shaughnessy, M.D. (Provincial Medical Journal- London 4/2/1843)

MEDICINAAL OF RECREATIEF?

Het geweldige nieuws is dat marihuanatinctuur voor beide doeleinden gebruikt kan worden.

CBD EN EEN BEETJE GESCHIEDENIS

De medicinale toepassingen van cannabis zijn minstens duizenden jaren oud. Oud nieuws: de eerste tincturen en theeën worden toegedicht aan de zeer experimentele Chinese Keizer Shennong of Shen Nung. Ongeveer 4.500 jaar gelden kweekte deze gast elk kruid dat hij te pakken kreeg, ze noemen hem niet voor niks “De Goddelijke Teler”.

Hoe dan ook, op een bepaald punt stuitte hij op een succes en ontdekte hij cannabisthee of –tinctuur, wat hij “Ma” noemde. “Ma” was gemaakt van een mix van heet water en cannabisbloemen en –bladeren, en Nung adviseerde het gebruik ervan bij meer dan 100 ziektes, inclusief spijsverteringsproblemen en verstrooidheid” – (volgens een artikel in Northwestleaf.com door PacerStacktrain 3/12/15).

Tegenwoordig is er een groot assortiment CBD-tincturen op de markt, die heel makkelijk te verkrijgen zijn in headshops en clubs in de Green Legal-delen van de wereld. Natuurlijk zijn er in sommige landen nog wat restricties en draconische verboden rondom concentraten, maar in het algemeen is CBD-tinctuur een legaal medicijn zolang het THC-gehalte verminderd is tot een verwaarloosbare hoeveelheid.

Sublinguaal druppelen is niet alleen discreter, maar is ook een smakelijker alternatief voor sommige medicinale gebruikers die een snelle verlichting willen en om verschillende redenen helaas geen edibles kunnen eten en niet kunnen smoken.

CIBDOL (NATUURLIJKE LEGALE CBD-OLIE)

   

Zoals bij elke cannabisolie is hoge kwaliteit en zuiverheid essentieel. Cibdol garandeert “100% natuurlijk” te zijn. Ze schrijven op hun website www.cibdol.com - Quality control) zelfs dat hun CBD-olie “de beste natuurlijke CBD-olie beschikbaar is”. Een voedingssupplement voor de 21e eeuw dat je zelfs in de koelkast kan bewaren.

COLORADO FUN DRUPPELS (RECREATIEVE THC-TINCTUREN)

Ok, dit spul ziet er ten eerste geweldig uit en het lijkt terrein te winnen in Colorado, de pioniersstaat als het op legalisering aankomt. Bedrijven zoals Dixie Elixirs zijn gespecialiseerd in THC-tincturen die gemaakt zijn door CO2-extractie. Het Dew Drops-assortiment bestaat uit een lekkere selectie smaken. Elke druppel bevat 3mg THC, wat een precisiedosis garandeert waar je heel plezierig mee kunt experimenteren.

 

 

CIBDOL 30ml

 

Voor de druppels wordt een activeringstijd van twintig minuten aangeraden, en ze komen met de waarschuwing dat “De bedwelmende effecten van dit product een vertraging kunnen hebben van twee uur of langer” (www.dixieelixirs.com). Daarom is het zo belangrijk om zorgvuldig onder de tong te druppelen en 60 seconden de tijd te nemen voor opname. Helaas is het in Europese shops moeilijk om aan THC-tinctuur voor recreatief gebruik te komen. Maar goed, wanneer hebben we ons daar ooit door laten tegenhouden?

MARIHUANA MOONSHINE

Als het op het brouwen van je eigen cannabistinctuur aankomt, lijken er twee stijlen te zijn. Het verschil zit hem in de temperatuur, maar bij beide methodes decarboxyleer je in principe THC met behulp van alcohol. Decarboxylering is een complexe manier om te zeggen dat hitte nodig is om THCA om te zetten tot actieve THC.

OLD SCHOOL SHINING VS GREEN DRAGON

Het internet staat bol van tinctuurmethodes en –recepten, maar er zijn wat dit betreft duidelijk twee verschillende kampen. Voorstanders van de “oude” methodes hebben de traditionele tinctuurmethode, waarbij een glazen pot wordt gevuld met toppen en sterke drank, succesvol verbeterd.

“Old school” tinctuurmakers bewaren de pot een paar maanden in een koele, donkere ruimte totdat de toppen zijn opgelost, voordat ze het mengsel eindelijk zeven boven de tinctuurfles, meestal via een koffiefilter of kaasdoek.

Onverschrokken stoners hebben een effectievere katalysator ontdekt. Ze ontdekten dat je de wachttijd voordat je kan zeven tot een week of minder kan verminderen door de pot in de diepvries te zetten en die er eenmaal per dag uit te halen om even flink te schudden.

Door toppen van eersteklas kwaliteit te gebruiken, kun je tinctuur produceren met torenhoge THC-concentraties. Zie deze link voor een goede handleiding met 6 stappen:

GERELATEERD ARTIKEL
Maak Je Eigen Cannabis Tincturen

Cannabis tincturen, ook wel bekend als green dragon, is al jaren een populaire consumptiemethode, zo is het bijvoorbeeld perfect voor...

Voor de ongeduldigen, roekelozen, dapperen en misschien de gekken onder ons is er de Green Dragon-methode. Deze methode heeft heel veel nadelen en het moeilijke multitask-recept maakt het de gemiddelde stoner veel te makkelijk om er fouten bij te maken.

Als het idee je aanspreekt om je hele huis te laten stinken naar een krachtig cannabisaroma en mogelijk je keuken af te branden, dan moet je dit recept toch maar eens opzoeken.

DE TOEKOMST VAN TINCTUREN

Tincturen maken een comeback en het is makkelijk voor te stellen dat sublinguale CBD-olie een plek krijgt binnen mainstream medicatie en een vervanging kan worden voor de verschillende soorten vergif die nu nog voorgeschreven worden. Het is zelfs nog beter voor te stellen dat de concentraten met een hoog THC-gehalte heel populair worden, vergelijkbaar met het dabbing-fenomeen.

Precisiedosering van natuurlijke, geconcentreerde oliën die binnen 20 minuten effect hebben voor €35 per 10ml fles, genoeg voor ongeveer 100 druppels, maken sublinguale cannabistincturen onweerstaanbaar. Sowieso de moeite waard om verder te onderzoeken en een uitgebreid uit te proberen. Beschouw tincturen maar als stijgende aandelen op de cannabis-index die er klaar voor zijn om hoog op de Fortune 100-lijst binnen te komen.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Headshop Recipes
Zoeken in categorieën
of
Zoeken