Blog
Wat Je Kunt Doen Tegen Kleverige Cannabis Vingers
3 min

Wat Je Kunt Doen Tegen Kleverige Cannabis Vingers

3 min

Lees hier hoe eenvoudig het is om het probleem van kleverige trichomen van cannabis toppen aan je vingers op te lossen. Met slimme handigheidjes en keukenmiddeltjes zijn je handen zo weer schoon.

Tenzij je nieuw bent in de wondere wereld van cannabis, ben je ongetwijfeld bekend met het "kleverige vinger" probleem. Het is bijzonder pijnlijk en vervelend als je per ongeluk kleverige hars in je ogen smeert; dat prikt behoorlijk en blijft maar jeuken. Het wordt ook nog eens een stuk erger als je met je vuisten blijft wrijven in de hoop dat het dan overgaat.

Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Als je zelf kweekt, weet je maar al te goed wat een knipsessie met zich meebrengt. Het is niet zo eenvoudig om uren met je schaartje te knippen zonder even iets te roken, te drinken of het toilet te bezoeken.

Kleverige vingers kunnen bijzonder veel ergernis veroorzaken, of je nu wel of geen wegwerp latex handschoenen draagt. Wegwerphandschoenen zijn erg handig omdat je ze kunt weggooien en weer een nieuw stel kunt pakken. In de praktijk doen veel mensen dat uit zuinigheid echter niet en pakken ze er gewoon mee beet wat ze nodig hebben.

Video id: nXJ8QB8tlo0

Er zijn heel wat glazen bongs op de vloer aan gruzelementen gevallen vanwege de kleverige vingers waar ze toverachtig aan bleven plakken. Ook als je even snel een slok wilt nemen van je favoriete drankje kan dat leiden tot veel gedoe. Het overkomt veel mensen die voor het eerst een knipsessie meemaken; het glas valt om.

Aanstekers functioneren niet meer omdat je maar blijft proberen je rookwaar aan te steken met kleverige vingers. En dan hebben we het nog maar even niet over de strijdtonelen die zich in het kleinste kamertje afspelen met de rollen WC-papier. En mensen met lang haar, pas op. Als je onbewust je haar even fatsoeneert, kun je daar weleens spijt van krijgen. De lijst met problemen lijkt eindeloos!

Trichomen blijven overal aan kleven. Maar laat je niet uit het veld slaan. Voor alles bestaat er een oplossing en we gaan je laten zien hoe eenvoudig het is om dit probleem snel en doeltreffend uit de wereld te helpen.

MAAK VINGER-HASJ

Maak Vinger-Hasj

Dit is veruit de beste oplossing. Zeker niet de makkelijkste of snelste manier, maar velen geven er de voorkeur aan omdat je hiermee optimaal gebruik maakt van de kleverige hars. Als je voorzichtig te werk gaat, kan deze techniek toegepast worden met rubberen of siliconen handschoenen. Het kan zelfs na enige oefening met handschoenen aan makkelijker zijn. Om te beginnen, wrijf je je vingers tegen elkaar zodat de trichomen opwarmen.

Vervolgens wrijf je met je duim over elke vinger, maak je draaiende bewegingen en voer je de kracht waarmee je dat doet langzaam op. Je zult al snel voelen dat er zich kleine bolletjes hasj vormen. In het begin zullen die vrij klein en versnipperd zijn, als zandkorreltjes. Hierbij lijkt het alsof ze nooit aan elkaar zullen blijven kleven. Nu moet je even doorbijten en blijven wrijven. Het wordt steeds warmer en uiteindelijk zullen de hasjklompjes aan elkaar blijven plakken.

Vanaf dit moment wordt het steeds makkelijker. Oefen meer kracht uit zodat het bolletje hasj steviger wordt, en je meer trichomen van je huid rolt. Na enige tijd zul je merken dat je handen weer schoon en een stuk minder kleverig zijn. Je wordt beloond met een beetje hasj van topkwaliteit.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Met De Hand Gewreven Hasj Maakt

GEBRUIK ALCOHOL

Gebruik Alcohol

Dit is ongetwijfeld de snelste en meest doeltreffende methode. In principe lost elke soort alcohol hars op elk oppervlak op. De enige beperking is het alcoholgehalte. Iedere vorm van pure alcohol kan de klus klaren. Schoonmaak alcohol wordt het vaakst gebruikt, maar er is ook isopropyl alcohol verkrijgbaar. Daarnaast is methylalcohol geschikt, net als ethanol.

Je kunt zelfs wodka, jenever of whiskey gebruiken, maar dat werkt minder goed. Bier bevat ook alcohol, maar we raden je af om dat te gebruiken. Alcohol ontvlamt zeer snel, pas dus op als je een joint aansteekt terwijl je bezig bent. Mensen met een gevoelige huid kunnen beter iets anders gebruiken omdat alcohol sterk dehydrateert en je huid uitdroogt.

GEBRUIK OLIE

Gebruik Olie

Olie is niet zo doeltreffend als alcohol, maar het werkt zeer goed. Het voordeel is dat je handen er zacht van worden en heerlijk gaan ruiken. Geen van de hier aanbevolen oliën zijn gevaarlijk of ontvlambaar, dus hierbij kun je wel rustig een joint opsteken. Plantaardige olie vind je in praktisch iedere keuken, maar is wat de geur betreft niet zo zoet als kokosolie.

Olijfolie is van oudsher een favoriet, maar je kunt ook margarine of zelfs pindakaas gebruiken. Onthoud echter wel dat olie niet zoals alcohol verdampt. Het kan een behoorlijke smeerboel veroorzaken, dus deze klus klaar je het beste boven de gootsteen.

GEBRUIK IETS WAT EEN BEETJE SCHUURT

Gebruik Iets Wat Een Beetje Schuurt

Dit is een oude, beproefde truc van garagemonteurs en werkt hetzelfde als het principe van schuurpapier om oppervlaktes zachter te maken. In dit geval is de achterliggende gedachte om de hars al wrijvende van je handen te verwijderen. Je gebruikt hiervoor iets wat handzaam is en genoeg schuurt om het van je handen te krijgen zonder dat je je huid beschadigt. Zand, baking soda en keukenzout zijn hiervoor uitermate geschikt. Als je nu je handen en vingers tegen elkaar wrijft, raak je de meeste kleverigheid kwijt.

Je kunt hierbij ook een beroep doen op de vorige suggestie; je zult verbaasd staan van het resultaat. Een mix van zout en olie is erg doeltreffend. Er zijn verschillende producten op de markt die gebaseerd zijn op ditzelfde principe, waaronder Swarfega. Wat ook wonderbaarlijk goed werkt, is een schepje suiker met afwasmiddel.

TOT SLOT

Wat Je Kunt Doen Tegen Kleverige Cannabis Vingers Tot Slot

Kleverige vingers kunnen behoorlijk lastig zijn, maar zijn tegelijkertijd fantastisch. Ze staan namelijk voor iets goeds. Of je hebt hoogwaardige toppen in handen, of je bent fantastische wiet aan het knippen, of je loopt met gespreide armen door een veld met ganja. Het is typisch een kwestie waarbij je te maken hebt met een "luxe probleem"!

Afhankelijk van de hoeveelheid kleverigheid kun je het beste proberen om vinger-hasj te maken. In het begin lijkt het monnikenwerk, maar na enige oefening sta je verbaasd van de kwaliteit van het rookbare resultaat. Charas uit India wordt voornamelijk gemaakt door middel van de vinger-hasj-techniek, maar dan verder verwerkt en geperst.

Kwekers zijn er vaak zo verzot op dat ze de tafel waar ze aan zitten te knippen, gebruiken als een hulpmiddel om trichomen te verzamelen. De tranen springen in je ogen als je ziet hoeveel trichomen er verloren kunnen gaan. Je kunt ze echter heel eenvoudig verzamelen. Of je ze nu perst tot hasj of ze gewoon los als kief gebruikt, het is een waar genot als je de heerlijke smaken proeft van de zuivere hars die je hebt verzameld.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken