Blog
Roken Van Hasj
4 min

Hoe Rook Je Hasj?

4 min

Wie kan krachtige en overheerlijke hasj nu weerstaan? Lees deze handleiding en ontdek de verschillende manieren waarop je het kunt roken, vapen en dabben!

Hasj (hasjiesj) wordt vooral gewaardeerd vanwege de aromatische smaak en kracht ervan. Al sinds aloude tijden genieten mensen hiervan. Van heerlijke bubble hasj tot en met de hand gemaakte vingerhasj uit Afghanistan en charas uit India; in deze handleiding behandelen we allerlei manieren om hasjiesj te roken (en te vapen). In een mum van tijd ben je hiermee een pro op het gebied van hasj roken!

WAT IS HASJ?

Wat Is Hasj?

Hasj is een soort cannabisconcentraat. Het bestaat uit geperste wietkristallen (kief) of trichomen van vrouwelijke wietplanten. Het maken van hasj gaat van oudsher met de hand. Hierbij worden wietplanten tussen de handen gewreven of gekneusd om er zoveel mogelijk hars uit te krijgen.

Bij moderne methodes gebruikt men oplosmiddelen, zoals ijswater, om de kristallen te scheiden van de toppen. Daarbij verzamelt men de hars met zakken met verschillende filtermaten. Deze hars perst men vervolgens samen tot bubble hasj. Hasj kan geel zijn, maar ook groenig, rood, bruin of zwart. Daarbij kan het zacht en kneedbaar zijn, maar ook hard en bros.

Gerelateerd artikel

De 5 Beste Manieren Om Hasj Te Maken

Fans van wiet houden van hasj, omdat het veel meer THC bevat dan cannabis. Daardoor zorgt het voor een sterkere high die best lang aanhoudt. Het is ook geliefd vanwege de aromatische smaak en milde rookervaring die het biedt. In vergelijking met zakken vol wiet, is een klein stukje goede hasj bovendien veel praktischer mee te nemen. Het is daarnaast makkelijker te bewaren.

Hasj is op veel verschillende manieren te gebruiken. Het is zelfs te verwerken in edibles. Roken, vapen en dabben zijn echter de populairste manieren om van hasj te genieten.

HOE MAAK JE HASJ KLAAR VOOR HET ROKEN?

Hoe Maak Je Hasj Klaar Voor Het Roken?

Het goede aan het roken van hasj is dat het hierbij helemaal niet moeilijk te bereiden is. In feite kun je het gewoon roken zoals je het voor je hebt liggen. Net zoals bij gewone wiet, verkruimel je de hasj wel. Zo vergroot je het oppervlak ervan en is de rook ervan krachtiger. Als de hasj een beetje hard is, warm het dan op boven een vlam. Door het hier enkele minuten boven te houden, verkruimelt het makkelijker.

Afhankelijk van je voorkeur is hasj puur te roken, maar ook vermengd met tabak of zelfs met wiet. Tabak geeft het een stimulerender effect en met toppen kun je het terpenenprofiel optimaal ervaren. Als je zachte hasj hebt die niet verkruimelt, is het mogelijk er een strengetje van te rollen. Dat leg je vervolgens in het midden van een joint.

DE BESTE MANIEREN OM HASJ TE ROKEN

Er is geen ‘beste’ manier om hasj te roken. Met onderstaande lijst willen we je alleen maar de mogelijkheden laten zien. Daarmee kun je zelf een goede beslissing nemen. Voel je vrij om te experimenteren!

HASJ ROKEN MET EEN SPLIFF OF JOINT

Hasj Roken Met Een Spliff Of Joint

Dit is een makkelijke. Pak er een stukje hasj bij en verwarm het met een aansteker, zodat het makkelijker te verkruimelen is. Doe er wat tabak bij voor een spliff of wat toppen voor een superkrachtige en pure joint. In plaats van wiet of tabak is het ook mogelijk de hasj te vermengen met andere kruiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van damiana of passiebloem voor een extra bijzondere ervaring?

HASJ ROKEN MET EEN PIJP OF BONG

Hasj Roken Met Een Pijp Of Bong

Het roken van hasj met een pijp of bong is makkelijker dan het rollen van een joint (dat is iets wat sommigen maar moeilijk onder de knie krijgen). Je krijgt hierbij ook minder schadelijke stofjes binnen, zoals papier en tabak. Net zoals eerder genoemd, bereid je de hasj voor door het te verwarmen. Met een pijp of bong moet je wel een screen gebruiken, mocht die nog niet zijn ingebouwd. Doe wat hasj in de bowl en steek het met een normale aansteker (geen gasbrander) aan. Als je een kleine vlam ziet, blaas je die uit. Blijf blazen, zodat de hasj gelijkmatig verbrandt (zo nodig). Als het blijft gloeien, zoals een kooltje, mag je inhaleren.

Gerelateerd artikel

Hoe Gebruik Je Een Bong?

Hoewel dit niet nodig is, is het ook mogelijk de hasj te combineren met wiet of tabak. Leg hiertoe eerst een laagje cannabis op de bodem van de bowl, zodat er geen hasjiesj doorheen kan vallen. Verdeel daarna een laagje hasj over de wiet. Dek het vervolgens af met nog wat meer toppen.

Hasj Roken Met Een Waterpijp

Hasj Roken Met Een Waterpijp

‘Hookah’s’ (ook wel waterpijp) zijn op het moment helemaal ‘in’. Ze zijn vooral geweldig als je met een groepje rookt. Om hasj te roken met een waterpijp, rol je het eerst tot een klein balletje. Dat leg je bovenop het apparaat. Vul de hookah voor driekwart met water en verhit de kooltjes. Als deze roodgloeiend zijn, leg je ze op de hasj. Nu is het mogelijk te roken door het slangetje.

HASJ DABBEN

Hasj Dabben

Hasj dabben is iets ingewikkelder, omdat je een dab rig en een goede gasbrander nodig hebt. Een dab rig is rookgereedschap dat eruitziet als een hippe bong, maar dan met een dab nail in plaats van een bowl. Houd de vlam van de brander bij de nail totdat die roodgloeiend is. Vervolgens doe je de glazen koepel (indien van toepassing) over de gloeiende nail. Met een dabber tool doe je wat hasj rechtstreeks op de nail, onder de koepel. Vervolgens is het mogelijk te inhaleren en van de hasjiesj te genieten.

Gerelateerd artikel

De Ultieme Gids Voor Dabben: Alles Wat Je Zou Moeten Weten

HASJ ROKEN MET MESSEN

Hasj Roken Met Messen

Hasj roken met hete messen is een zeer ouderwetse methode. We raden dit niet aan, tenzij er geen andere mogelijkheid is. Waarom we het niet adviseren? Omdat het niet leuk is als je je vingers verbrandt en zeker niet als je alleen maar probeert om high te worden. Om echter zo compleet mogelijk te zijn, vermelden we deze klassieke methode toch.

Je hebt hiervoor twee botermessen nodig, een rietje, ovenhandschoenen en een warmtebron. Het beste is een gasbrander, maar een fornuis voldoet ook. Verwarm de twee messen totdat ze heel erg heet zijn. Breek een stukje van de hasj af, doe het tussen de twee hete messen en druk deze tegen elkaar. De hasjiesj gaat onmiddellijk branden en roken. Inhaleer de rook met het rietje. Pas op dat het rietje niet smelt of verbrandt. En raak de hete messen niet aan met je vingers!

PRIKKER EN GLASMETHODE

Prikker En Glasmethode (Hasj Roken)

Ook dit is een ouderwetse methode die nog steeds prima werkt. Heel geschikt als je geen pijp, bong of vloeitjes hebt! Wat je hierbij doet, is de rook vangen in een glas. Vervolgens inhaleer je deze met een rietje.

Zet in een klein stuk karton, kurk of Styrofoam een prikker rechtop. Leg een klein stukje hasj bovenop de prikker. Pak je aansteker erbij en steek de hasjiesj aan totdat je een vlam ziet. Haal de aansteker weg en blaas het vlammetje uit. Zet het glas ondersteboven over de hasj. Het glas vult zich met rook. Til het een beetje op en inhaleer de rook met het rietje.

HASJ VAPEN

Hasj Vapen

Het is ook mogelijk hasj te vapen, maar houd er rekening mee dat dit niet heel simpel is. De meeste moderne vaporizers zijn ontworpen voor gebruik met toppen en/of wasachtige concentraten. De consistentie van hasj zit hier ergens tussenin. Daarom verdampt het niet altijd gelijkmatig. En omdat hasj compact en plakkerig is, kan je vaporizer er ook behoorlijk vies van worden. Daarom is het vapen van hasjiesj zeker niet onze eerste keus. Om je echter toch op weg te helpen, hebben we een artikel geschreven over de beste vaporizers voor hasj.

Gerelateerd artikel

De Beste Vaporizers Voor Hasj

Net als de rookmethodes, moet je voor het vapen van hasj het product eerst verkruimelen. Op die manier vergroot je het oppervlak ervan en verdampt het gelijkmatiger. Bovendien heb je een temperatuur van ongeveer 200°C nodig. Het vapen van hasj is een optie, maar dan moet je het wel op de goede manier doen!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken