Blog
Jelly Hash
3 min

Wat Is Jelly Hash En Hoe Maak Je Het?

3 min

Er zijn naast wiet vele cannabisconcentraten te vinden. Een zeer interessant concentraat is jelly hash. Naast het distinctieve aroma ervan, heeft dit ook andere voordelen, wat het populair maakt onder verschillende wietgebruikers. Bovendien is het thuis super makkelijk zelf te maken. Hoe? Ontdek het hier!

Waarom jezelf beperken tot gewone wiet als er ook veel interessante cannabisconcentraten bestaan? Een mooi voorbeeld hiervan is jelly hash. Dit is erg populair onder zowel therapeutische als recreatieve cannabisgebruikers. Je kunt het bovendien makkelijk zelf maken met onze handleiding. Ontdek hier alles wat er te weten valt over jelly hash en waarom dit goedje zo aantrekkelijk is.

WAT IS JELLY HASH?

Wat Is Jelly Hash?

Jelly hash is misschien niet heel bekend. Toch heeft het zichzelf bewezen als een van de krachtigste soorten cannabisconcentraten. Deze vorm van hasj behelst normaal gesproken een mix van bubble hash en hasjolie en is zo krachtig omdat beide afkomstig zijn van de trichomen van de wietplant.

Hasjolie wordt normaal gesproken gewonnen met butaan of een ander filtermiddel. Het doel is daarbij om zoveel mogelijk cannabinoïden of terpenen te verkrijgen. Bubble hash maakt men echter met behulp van middelen als ijswater en bubble bags. Dit resulteert in een solidere, maar nog steeds krachtige soort hasj.

DE IDEALE VERHOUDING

Jelly hash is een perfect cannabisconcentraat voor degenen die graag thuis willen experimenteren met hun eigen brouwsels. Vaak bestaat het uit 80% bubble hash en 20% hasj- of "honey"-olie. Deze verhouding kan echter variëren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je zult daarom waarschijnlijk ook een aantal keren moeten experimenteren voordat je de perfecte ratio vindt.

Gerelateerd artikel

Top 5 Favoriete Cannabisextracties

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN JELLY HASH?

Wat Zijn De Voordelen Van Jelly Hash?

Als concentraat moet het roken van jelly hash bijkomende voordelen hebben vergeleken met reguliere wiet, toch?

We zullen het je laten zien.

 • VOL MET CANNABINOÏDEN EN TERPENEN

Zowel therapeutische als recreatieve cannabisgebruikers houden van jelly hash. Dit laat al zien dat het effectief is. Jelly hash bevat veel cannabinoïden en terpenen, waarmee het snel een sterk effect heeft en een goede optie is voor degenen die een voorkeur hebben voor sterkere effecten. Daarbij komt dat dit type hasj minder plantaardig materiaal bevat. Hierdoor is het prettiger voor de longen vergeleken met gewone wiet of hasj.

 • MAKKELIJK TE GEBRUIKEN

In tegenstelling tot sommige andere concentraten kun je het maximale effect van jelly hash ook voelen door het simpelweg te roken. Deze hasj is een vaste, maar bewerkbare substantie. Om die reden kun je het goed gebruiken voor een bong of joint. Je kunt het puur roken, maar ook combineren met gewone wiet. Zo gaat je voorraad langer mee.

 • BEVREDIGENDE SMAAK EN GEUR

Ook niet geheel onbelangrijk, is dat jelly hash bekendstaat om haar aardse en robuuste aroma. Deze fijne smaak, gecombineerd met een snelle en intense high, is wat de ervaring zo bijzonder plezierig maakt.

WELKE SOORTEN ZIJN HET MEEST GESCHIKT VOOR JELLY HASH?

Welke Soorten Zijn Het Meest Geschikt Voor Jelly Hash?

Bereid je maar voor op een plakkerige bedoening! We gaan het namelijk hebben over de soorten die het meest geschikt zijn voor jelly hash. De grootste hoeveelheid hasj per gram wiet maak je met toppen die veel hars bevatten. Dat betekent dat je de plakkerigste wiettoppen moet zoeken die er te vinden zijn!

Gerelateerd artikel

5 Superplakkerige Cannabissoorten

HOE MAAK JE JELLY HASH?

Hoe Maak Je Jelly Hash?

Volg onderstaande handleiding om je eigen jelly hash te maken. Houd er rekening mee dat je soms meerdere keren moet oefenen om de juiste verhouding hasjolie en bubble hash te krijgen. Het is een proces van vallen en opstaan, maar oefening baart kunst. Toen jelly hash in 2003 op de High Times Cannabis Cup werd geïntroduceerd, opperde men dat de verhouding olie tot bubble hash 1:3 was. Dit nemen wij daarom als referentiepunt voor ons recept.

MATERIALEN EN GEREI

 • Drie delen onbewerkte droge bubble hash
 • Eén deel butaan-hasjolie (BHO) of "honey"-olie
 • Grote lepel, zoals een soeplepel, of een kleinere metalen / glazen kom
 • Gasbrander
 • Glazen of roestvrijstalen mengstaaf
 • Hersluitbare plastic zakjes

INSTRUCTIES

 1. Verhit de olie: giet de olie voorzichtig in de lepel / het kommetje. Houd de gasbrander ongeveer 2,5cm onder de lepel om de olie te verhitten. Wees voorzichtig en voorkom dat de olie verbrandt.

 2. Voeg de bubble hash toe: zodra de olie is verhit en begint te roken, kun je de droge bubble hash er geleidelijk aan toevoegen met de mengstaaf. Let goed op de verandering van het mengsel; eerst lijkt het op een plakkerige dikke bruine siroop. Gaandeweg verandert het echter in een melasse-achtige of karamelachtige substantie voordat het overgaat in een gelei-textuur. Als je alle bubble hash er volledig door hebt gemengd, kun je stoppen met verhitten. Je moet echter wel een tijdje door blijven roeren, omdat het mengsel begint af te koelen.

 3. Af laten koelen: wacht totdat het mengsel goed is afgekoeld en je het kunt aanraken. Zodra dit het geval is, kun je het in een plastic zakje leggen. Leg het vervolgens circa 2-3 minuten in de vriezer, zodat je het daarna makkelijk kunt kneden in de door jouw gewenste vorm. Voilà!

Gerelateerd artikel

De 5 Beste Manieren Om Hasj Te Maken

HOE STERK IS JELLY HASH?

Hoe Sterk Is Jelly Hash?

Om te beginnen, adviseren we om de standaardverhouding 1:3 hasjolie en bubble hash aan te houden. Het effect kan namelijk verrassend sterk zijn. Het schijnt dat de kick snel opkomt, al ebt dit ook rustig weer weg. Voor een stevige fysieke high gebruiken liefhebbers na verloop van tijd vaak een verhouding van 1:7 of zelfs 1:9.

Jelly hash biedt je de kans om je horizon te verbreden met een diepgaandere cannabiservaring. Bovendien is het een van de goedkoopste en meest efficiënte manieren om te genieten van de essentiële stofjes van deze magische plant.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken