Blog
Passiebloem, de geweldige versterker
2 min

Passiebloem, de geweldige versterker

2 min
Products Smartshop

De Passiebloem is verbazingwekkend mooi en enorm psychoactief en heeft de mogelijkheid om te ontspannen, maar ook andere planten te versterken.

Met haar prachtige uiterlijk is de Passiebloem een plant die je niet snel zal vergeten. Het is een tropische plant, die kan worden gevonden in de wilde regenwouden van Centraal- en Zuid-Amerika. Ze heeft een rijke historie van medische toepassingen onder de mensen van de Amazone. Deze medische toepassingen werden opgemerkt door Europese kolonisten, die de Passiebloem meenamen naar de Oude Wereld, waar ze een populair kalmerend middel werd. De Passiebloem heeft haar naam te danken aan de Christelijke missionarissen, die de bloem associeerden met de kruisiging van Jezus, hoewel de inheemse bevolking van de Amazone de plant Maracuja noemen.

Hoewel de passiebloem zelf enorm uniek en aantrekkelijk is, worden de bladeren en de wortels van de passiebloem gebruikt vanwege de psychoactieve eigenschappen. Het is een harde, houtachtige klimplant, die andere planten en bomen in het regenwoud als ondersteuning gebruikt. En met meer dan 200 bekende soorten, kan ze worden gevonden met een heel scala verschillende bloemen, de een nog mooier dan de ander.

Related Story

Passiebloem: Alles Wat Je Weten Moet

Een ontspannende versterker

Het gebruik van de Passiebloem is door de eeuwen heen niet veranderd, hoewel nieuwe en interessante manieren om de plant te benutten, nog altijd aan het licht komen. Passiebloem heeft een prettig ontspannend en kalmerend effect, die de volgende dag niet voor een kater zorgt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de plant een behoorlijk populair slaapmiddel is, maar ook een remedie voor stress, angst, pijn en rusteloosheid.

De verdoving wordt vergezeld door milde gevoelens van euforie, die het gevoel van ontspanning nog verder versterken. Wanneer uitsluitend Passiebloem genomen wordt, kan ze licht psychedelische effecten opwekken, zoals licht veranderde visioenen, maar op zichzelf is ze voor dit doel niet erg krachtig.

Wat de Passiebloem een interessante plant maakt is het vermogen te werken als een versterkingsmiddel. Passiebloem is een relatief milde MAOI en daarom zal het de intensiteit van andere entheogenen niet vergroten, maar ze zal er een unieke draai aan geven. Wanneer ze wordt toegevoegd aan LSD, paddestoelen of truffels, zal een bijna ayahuasca-achtige kwaliteit worden toegevoegd aan de ervaring. De visioenen veranderen en er is een uitgesproken energie aanwezig. Passiebloem is licht verdovend, maar bevat zeker ook een geruststellend en opwekkend element.

Veel Passiebloemsoorten zijn psychoactief, maar sommigen bevatten zeer giftige stoffen zoals cyanide of cyanide glycosiden. Deze soorten, die je vaak in het tuincentrum kan kopen, zijn onveilig voor consumptie en moeten worden vermeden. Gebruik uitsluitend Passiflora incarnata, waarvan bekend is dat het veilig kan worden gebruikt.

Passiflora incarnata

Het gebruiken van Passiebloem

Passiebloem is over het algemeen verkrijgbaar als gedroogd blad of als een extract. Omdat het alkaloïde gehalte in Passiebloem relatief laag is, zal het gebruik van een extract de hoeveelheid, die moet worden geconsumeerd, aanzienlijk verminderen.

Passiebloem Thee

Dit is de eenvoudigste manier om Passiebloem te bereiden. Laat de gedroogde bladeren simpelweg in heet water trekken, ongeveer 30 minuten, voor je het opdrinkt. Gebruik 4 gram voor een relatief sterke, euforische verdoving, of gebruik een halve gram als slaapmiddel. Je kan de dosering verhogen als je de effecten leert kennen. Passiebloem extract kan ook in een thee worden gedronken.

Het roken van Passiebloem

Passiebloem wordt meestal niet op zichzelf gerookt, maar gecombineerd met andere kruiden, zoals Glidkruid, marihuana, Damiana of een mix naar keuze. Omdat een behoorlijke hoeveelheid bladeren nodig is om een effect te bereiken, is het gebruik van een extract absoluut de betere keus om te roken.

Je kunt passiebloem in haar rauwe vorm, voor de door jou gewenste methode van gebruik, vinden in onze webwinkel, zowel de plantenmaterie als het poeder.

Passiebloem is een geweldige plant, die psychedelica kan voorzien van een speciaal tintje en ook de visionaire mogelijkheden kan verhogen. In lagere doseringen is de Passiebloem ook een zeer effectief slaapmiddel.


Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken