Blog
Passiebloem, De Geweldige Versterker
1 min

Passiebloem, De Geweldige Versterker

1 min

De Passiebloem is verbazingwekkend mooi en enorm psychoactief en heeft de mogelijkheid om te ontspannen, maar ook andere planten te versterken.

Met haar prachtige uiterlijk is de Passiebloem een plant die je niet snel zal vergeten. Het is een tropische plant, die kan worden gevonden in de wilde regenwouden van Centraal- en Zuid-Amerika. Ze heeft een rijke gebruikshistorie onder de mensen van de Amazone. Het gebruik door de inheemse stammen werd opgemerkt door Europese kolonisten, die de Passiebloem meenamen naar de Oude Wereld, waar ze een populair rustgevend middel werd. De Passiebloem heeft haar naam te danken aan de Christelijke missionarissen, die de bloem associeerden met de kruisiging van Jezus, hoewel de inheemse bevolking van de Amazone de plant Maracuja noemen.

Hoewel de passiebloem zelf enorm uniek en aantrekkelijk is, worden de bladeren en de wortels van de passiebloem gebruikt vanwege de psychoactieve eigenschappen. Het is een harde, houtachtige klimplant, die andere planten en bomen in het regenwoud als ondersteuning gebruikt. En met meer dan 200 bekende soorten, kan ze worden gevonden met een heel scala verschillende bloemen, de een nog mooier dan de ander.

Gerelateerd artikel

Passiebloem: Alles Wat Je Weten Moet

Een ontspannende versterker

Het gebruik van de Passiebloem is door de eeuwen heen niet veranderd, hoewel nieuwe en interessante manieren om de plant te benutten, nog altijd aan het licht komen. Passiebloem heeft een prettig ontspannend en rustgevend effect, die de volgende dag niet voor een kater zorgt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de plant een behoorlijk populair middel is om lekker te kunnen slapen, maar ook een hulpmiddel bij spanning en onrust.

Het verzachtende gevoel wordt vergezeld door milde gevoelens van euforie, die de ontspanning nog verder versterken. Wanneer uitsluitend Passiebloem genomen wordt, kan ze licht psychedelische effecten opwekken, zoals licht veranderde visioenen, maar op zichzelf is ze voor dit doel niet erg krachtig.

Wat de Passiebloem een interessante plant maakt is het vermogen te werken als een versterkingsmiddel. Passiebloem is relatief mild en daarom zal het de intensiteit van andere entheogenen niet vergroten, maar er een unieke draai aan geven. Wanneer ze wordt toegevoegd aan LSD, paddestoelen of truffels, kan een bijna spirituele kwaliteit worden toegevoegd aan de ervaring. De visioenen veranderen en er is een uitgesproken energie aanwezig. Passiebloem geeft lichtjes rust, maar bevat zeker ook een geruststellend en opwekkend element.

Veel Passiebloemsoorten zijn psychoactief, maar sommigen bevatten zeer giftige stoffen zoals cyanide of cyanide glycosiden. Deze soorten, die je vaak in het tuincentrum kan kopen, zijn onveilig voor consumptie en moeten worden vermeden. 

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken