Blog
Kruiden Om Capsules Mee Te Maken
4 min

De Beste Kruiden Om Thuis Capsules Mee Te Maken

4 min
Products Smartshop

Het maken van je eigen capsules is een makkelijke en bevredigende manier om te beginnen met het consumeren van kruidensupplementen. De meeste kruiden die we hier beschrijven, zijn in behoorlijke mate onderzocht en hebben veel potentiële toepassingen.

Kruiden worden al ontzettend lang in allerlei culturen gebruikt als natuurlijk geneesmiddel en supplement. Ook van veel dieren is bekend dat ze actief naar bepaalde planten zoeken om mogelijke kwalen te bestrijden.

Verschillende gebieden ter wereld bieden een breed scala aan diverse kruiden. Deze kunnen je helpen om specifieke aandoeningen te bestrijden. Ook dragen ze bij aan het behoud van een goede gezondheid en aan het optimaal biologisch functioneren. Veel medicijnen bevatten tegenwoordig ingrediënten die afgeleid zijn van de bestanddelen van bepaalde planten.

GERELATEERD ARTIKEL
Top 15 Natuurlijke Kruiden Voor Energie & Vitaliteit

Sommige kruiden helpen ons om op natuurlijke wijze energiek te blijven. Zie hier onze top 15 natuurlijke supplementen die helpen het...

Gelukkig leven we vandaag de dag in een wereld van interconnectiviteit, waardoor je met gemak vrijwel elk kruid dat op de markt beschikbaar is, kunt aanschaffen. Hierdoor kun je de kruidengeneeskunde op je eigen leven toepassen als eerste preventie tegen kwalen en als behandeloptie bij aandoeningen.

Met kruiden in hun droge, onbewerkte vorm, kun je je eigen medicijn maken, waardoor je je zelfredzaamheid vergroot én extra vaardigheden leert. Er zijn veel verschillende manieren om kruiden te consumeren en daarom ook talloze methoden om ze tot medicijnen te verwerken.

De meest basale manieren om ze in te nemen zijn door thee te brouwen en kruiden rauw te eten. Het maken van extracten en essentiële oliën is een iets complexer proces dat wat meer kennis en benodigdheden vereist. Een andere geweldige manier om kruiden veilig en effectief toe te dienen, is middels capsules.

WAAROM ZOU JE KRUIDENCAPSULES GEBRUIKEN?

Het maken van kruidencapsules is een makkelijke, efficiënte en simpele manier om je eigen kruidenpreparaten te genereren. Als je een aantal materialen bij de hand hebt, kost het maken van je eigen capsules helemaal niet zoveel tijd.

Capsules innemen is een handige manier om een kruid toe te dienen en vereist geen bereiding meer nadat je de eerste partij hebt gemaakt. Je hebt alleen een glas water nodig om ze door te slikken; en sommige mensen kunnen zelfs zonder!

HOE NEEM JE KRUIDENCAPSULES IN?

Hoe Neem Je Kruidencapsules In?

Kruidencapsules zijn best een tijdje te bewaren en kunnen gebruikt worden wanneer je wilt. Veel mensen nemen een aantal capsules in als onderdeel van hun dagelijkse routine, of wanneer ze het nodig hebben. Dit is afhankelijk van het soort kruid dat geconsumeerd wordt.

Sommige mensen vinden het idee van capsules misschien niet zo prettig, omdat ze de pilletjes niet graag in hun geheel doorslikken. Voor hen kunnen capsules een handige manier zijn om kruiden in vaste doses te bewaren. In dat geval kun je de gewenste hoeveelheid capsules legen in thee, soep, smoothies en sapjes.

HOE JE JE EIGEN CAPSULES MAAKT

Als je een capsule machine hebt, is het maken van capsules een makkelijk en snel proces. Met een dergelijke machine kun je binnen korte tijd veel capsules maken. Je hebt daarvoor ook een aantal lege capsules nodig waarvan het formaat geschikt is voor de machine die je gebruikt.

Om zoveel mogelijk kruiden in iedere capsule te laten passen, heb je een verpoederd product nodig. Je kunt verpoederde kruiden kopen of gedroogde kruiden thuis vermalen met behulp van een kruidenmaler.

Om te beginnen, plaats je de capsulehelften in de lege vakjes van de capsule machine. Vervolgens strooi je de juiste hoeveelheid verpoederde kruiden in de machine en veeg je het in de capsulehelften.

Bevestig de andere kant van de machine, waar de andere capsulehelften in zitten. Nu heb je je eerste lading capsules gemaakt. Stop ze in een gelabeld flesje en vul de machine voor een nieuwe lading.

Capsule MachineBekijk Product

BESTE KRUIDEN OM TE GEBRUIKEN

Kruiden en Zaden

Wie capsules maakt, kan uit talloze kruiden kiezen. Welke kruiden het bruikbaarst zijn, verschilt per persoon. Hier is een aantal kruiden waarvan we denken dat ze het handigst en interessantst zijn.

VALERIAAN

Valeriaan is een overblijvende plant en behoort tot het Valeriaangeslacht van de Kamperfoeliefamilie. De plant kan 1,5m hoog worden, heeft roze of witte bloemen en komt oorspronkelijk uit Europa en Azië. De naam van het kruid is afkomstig van het Latijnse werkwoord “valere”, wat “gezond en sterk zijn” betekent.

Valeriaan heeft verschillende eigenschappen, waaronder kalmerende en ontsmettende effecten. Die effecten worden teweeggebracht door slechts een paar van de vele biochemische bestanddelen van de plant. Dit zijn alkaloïden, sesquiterpenen en flavonoïden.

Vanwege de kalmerende eigenschappen wordt valeriaan van oudsher in combinatie met andere kruiden gebruikt om slaapaandoeningen als slapeloosheid tegen te gaan. Wetenschappelijk bewijs suggereert dat valeriaan op dit gebied inderdaad kan helpen.

Andere traditionele toepassingen zijn de behandeling van angst, psychologische stress, hoofdpijn, migraine, maagklachten, depressie, lichte trillingen, epilepsie, ADHD en chronische vermoeidheid. Het kruid wordt gebruikt om deze aandoeningen te behandelen. Maar dat wil niet zeggen dat de effectiviteit hierbij wetenschappelijk ondersteund is.

Valeriaan (80 gram)Bekijk Product

AFRIKAANS DROOMKRUID

Afrikaans droomkruid – met de wetenschappelijke naam "Silene undulata" - behoort tot het Silenegeslacht van de Anjerfamilie. Het is een overblijvend kruid met een korte levenscyclus, waarvan de bloemen zich 's nachts openen en zich overdag sluiten. Van oudsher wordt de wortel door het Zuid-Afrikaanse Xhosa-volk gebruikt om lucide dromen op te wekken.

Het is inderdaad geclassificeerd als oneirogeen, een substantie die lucide dromen uitlokt. Het woord "oneirogeen" is afkomstig van het Griekse “oneiros”, wat “droom” betekent, en “gen”, wat "creëren" betekent. Naar het schijnt, is de wortel door Xhosa-sjamanen gebruikt tijdens initiatierituelen.

Een lucide droom is het proces waarbij je je ervan bewust bent dat je aan het dromen bent. Tijdens een lucide droom wordt de dromer gedeeltelijk wakker. Hierbij kan hij of zij de droom op verschillende manieren beïnvloeden.

Deze diepgaande vrijheid is voor velen een begeerlijke staat van zijn, wat de Afrikaanse droomwortel een speciaal middel maakt voor iedereen die op zoek is naar luciditeit.

African Dream Root (5 gram)Bekijk Product

DAMIANA

Damiana, ook wel "Turnera diffusa", behoort tot het Turnerageslacht van de Passiebloemfamilie. De plant groeit van oorsprong in Zuid-Texas, Centraal-Amerika, Mexico en het Caribisch gebied. De plant heeft kleine, opvallend gele bloemen met vijf bloemblaadjes.

Damiana staat vooral bekend om haar werking als afrodisiacum. Bestanddelen in de plant worden geassocieerd met het stimuleren van de seksuele gezondheid en prestatie van zowel mannen als vrouwen.

Van oudsher wordt damiana gebruikt ter behandeling van hoofdpijn, bedplassen, depressie en constipatie. Bovendien zeggen sommige mensen dat het roken van damiana een lichte high biedt.

Wetenschappers hebben diepgaand onderzoek gedaan naar damiana. Er bestaat bewijs dat erop wijst dat het de seksuele bevrediging en het aantal orgasmes kan verbeteren. Ook is het gelinkt aan het verminderen van vaginale droogheid bij vrouwen die seksuele problemen ervaren.

DamianaBekijk Product

GINGKO BILOBA

Gingko biloba behoort tot het Gingkogeslacht van de Ginkgoaceaefamilie. De plant groeit van oorsprong in China, Japan en Korea. Ook is het gecultiveerd in Europa en de Verenigde Staten. Gingko is een grote boom met waaiervormige bladeren.

De plant is populair vanwege claims dat het de cognitie en het geheugen verbetert. Dit wordt door vrij veel bewijs ondersteund. Zo toont onderzoek aan dat bepaalde extracten effectief zijn ter behandeling van een milde tot gemiddelde variant van de ziekte van Alzheimer.

Zelfs even effectief als gebruikelijke medicijnen. Verder onderzoek suggereert dat Gingko de concentratie en denksnelheid van volwassenen verhoogt.

Ginkgo biloba (50 grams)

Bekijk Product

ST. JANSKRUID

St. Janskruid, ook wel "Hypericum perforatum", behoort tot het Hypericumgeslacht van de Hypericaceaefamilie. Het kruid groeit van oorsprong in delen van Europa en Azië en is een overblijvende plant. De plant heeft herkenbare, stervormige, gele bloemen en kan tot 1 meter hoog worden.

St. Janskruid wordt erkend als potentieel middel ter behandeling van depressie en angst. Andere toepassingen zijn het tegengaan van slaapgebrek en een gebrek aan eetlust. Onderzoek suggereert dat St. Janskruidextract de gemoedstoestand verbetert en angst vermindert.

St. Janskruid (20 gram)

Bekijk Product

Luke Sumpter

Geschreven door: Luke S.
Luke S. is een journalist, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gespecialiseerd in gezondheid, alternatieve geneeskunde, kruiden en psychedelisch genezen. Over deze en andere onderwerpen schreef hij onder andere voor mediakanalen als Reset.me, Medical Daily en The Mind Unleashed.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken