Blog
Kruiden Om Capsules Mee Te Maken
3 min

De Beste Kruiden Om Thuis Capsules Mee Te Maken

3 min

Het maken van je eigen capsules is een gemakkelijk en leuke manier om kruidensupplementen te consumeren. De meeste van de hier vermelde kruiden zijn redelijk goed onderzocht. Het aantal mogelijke toepassingen is uitgebreid. 

Kruiden zijn al eeuwenlang een gerespecteerde voedingsbron. Wat is een kruid precies? Technisch gezien, is dit elke plant met bladeren, zaden of bloemen die we gebruiken als voedsel, smaakmaker of vanwege de geestelijke of lichamelijke effecten.

Kruiden zijn meestal meerjarig en dit betekent dat ze minimaal 2 jaar leven. Dit is uitstekend nieuws voor mensen. Je hebt dus voldoende tijd voor het kweken en oogsten van planten. Hierna kun je experimenteren met gedroogde kruidenextracten en capsules. Het betekent ook dat de wereldmarkt toegang heeft tot een gestage aanvoer van kruiden uit alle hoeken van de wereld.

Gerelateerd artikel

Top 15 Natuurlijke Kruiden Voor Energie & Vitaliteit

Zijn bovenstaande voordelen nog niet opwindend genoeg? Weet dan dat je kruiden op tientallen manieren kunt consumeren, afhankelijk van het gewenste resultaat. Laten we nu, net als onze voorouders, een duik nemen in de complexe, maar intrigerende wereld van kruiden en ontdekken hoe ze ons leven mogelijk beïnvloeden.

Je kunt kruiden op diverse manieren innemen. Het zetten van thee is een mooi voorbeeld, maar je kunt ze ook rauw eten. Het maken van extracten en etherische oliën maken is een iets gecompliceerder proces. Je hebt hiervoor wat kennis en apparatuur nodig. Je kunt ook capsules maken. Hiermee heb je een efficiënte en veilige manier om kruiden te gebruiken.

Video id: 341531253

WAAROM ZOU JE KRUIDENCAPSULES GEBRUIKEN?

Het maken van kruidencapsules is een makkelijke, efficiënte en simpele manier om je eigen kruidenpreparaten te genereren. Als je een aantal materialen bij de hand hebt, kost het maken van je eigen capsules helemaal niet zoveel tijd.

Capsules innemen is een handige manier om een kruid toe te dienen en vereist geen bereiding meer nadat je de eerste partij hebt gemaakt. Je hebt alleen een glas water nodig om ze door te slikken; en sommige mensen kunnen zelfs zonder!

HOE NEEM JE KRUIDENCAPSULES IN?

Hoe Neem Je Kruidencapsules In?

Kruidencapsules zijn best een tijdje te bewaren en kunnen gebruikt worden wanneer je wilt. Veel mensen nemen een aantal capsules in als onderdeel van hun dagelijkse routine, of wanneer ze het nodig hebben. Dit is afhankelijk van het soort kruid dat geconsumeerd wordt.

Sommige mensen vinden het idee van capsules misschien niet zo prettig, omdat ze de pilletjes niet graag in hun geheel doorslikken. Voor hen kunnen capsules een handige manier zijn om kruiden in vaste doses te bewaren. In dat geval kun je de gewenste hoeveelheid capsules legen in thee, soep, smoothies en sapjes.

HOE JE JE EIGEN CAPSULES MAAKT

Als je een capsule machine hebt, is het maken van capsules een makkelijk en snel proces. Met een dergelijke machine kun je binnen korte tijd veel capsules maken. Je hebt daarvoor ook een aantal lege capsules nodig waarvan het formaat geschikt is voor de machine die je gebruikt.

Om zoveel mogelijk kruiden in iedere capsule te laten passen, heb je een verpoederd product nodig. Je kunt verpoederde kruiden kopen of gedroogde kruiden thuis vermalen met behulp van een kruidenmaler.

Om te beginnen, plaats je de capsulehelften in de lege vakjes van de capsule machine. Vervolgens strooi je de juiste hoeveelheid verpoederde kruiden in de machine en veeg je het in de capsulehelften.

Bevestig de andere kant van de machine, waar de andere capsulehelften in zitten. Nu heb je je eerste lading capsules gemaakt. Stop ze in een gelabeld flesje en vul de machine voor een nieuwe lading.

Capsule MachineBekijk Product

BESTE KRUIDEN OM TE GEBRUIKEN

Kruiden en Zaden

Wie capsules maakt, kan uit talloze kruiden kiezen. Welke kruiden het bruikbaarst zijn, verschilt per persoon. Hier is een aantal kruiden waarvan we denken dat ze het handigst en interessantst zijn.

VALERIAAN

Valeriaan is een overblijvende plant en behoort tot het Valeriaangeslacht van de Kamperfoeliefamilie. De plant kan 1,5m hoog worden, heeft roze of witte bloemen en komt oorspronkelijk uit Europa en Azië. De naam van het kruid is afkomstig van het Latijnse werkwoord “valere”, wat “gezond en sterk zijn” betekent.

Valeriaan heeft verschillende eigenschappen, waaronder ontspannende effecten. Die effecten worden teweeggebracht door slechts een paar van de vele biochemische bestanddelen van de plant. Dit zijn alkaloïden, sesquiterpenen en flavonoïden.

Vanwege de rustgevende eigenschappen wordt valeriaan van oudsher in combinatie met andere kruiden gebruikt om de nachtrust te bevorderen. Wetenschappelijk bewijs suggereert dat valeriaan op dit gebied inderdaad kan helpen.

Valeriaan (80 gram)Bekijk Product

AFRIKAANS DROOMKRUID

Afrikaans droomkruid – met de wetenschappelijke naam "Silene undulata" - behoort tot het Silenegeslacht van de Anjerfamilie. Het is een overblijvend kruid met een korte levenscyclus, waarvan de bloemen zich 's nachts openen en zich overdag sluiten. Van oudsher wordt de wortel door het Zuid-Afrikaanse Xhosa-volk gebruikt om lucide dromen op te wekken.

Het is inderdaad geclassificeerd als oneirogeen, een substantie die lucide dromen uitlokt. Het woord "oneirogeen" is afkomstig van het Griekse “oneiros”, wat “droom” betekent, en “gen”, wat "creëren" betekent. Naar het schijnt, is de wortel door Xhosa-sjamanen gebruikt tijdens initiatierituelen.

Een lucide droom is het proces waarbij je je ervan bewust bent dat je aan het dromen bent. Tijdens een lucide droom wordt de dromer gedeeltelijk wakker. Hierbij kan hij of zij de droom op verschillende manieren beïnvloeden.

Deze diepgaande vrijheid is voor velen een begeerlijke staat van zijn, wat de Afrikaanse droomwortel een speciaal middel maakt voor iedereen die op zoek is naar luciditeit.

African Dream Root (5 gram)Bekijk Product

DAMIANA

Damiana, ook wel "Turnera diffusa", behoort tot het Turnerageslacht van de Passiebloemfamilie. De plant groeit van oorsprong in Zuid-Texas, Centraal-Amerika, Mexico en het Caribisch gebied. De plant heeft kleine, opvallend gele bloemen met vijf bloemblaadjes.

Damiana staat vooral bekend om haar werking als afrodisiacum. Bestanddelen in de plant worden geassocieerd met het stimuleren van de seksuele gezondheid en prestatie van zowel mannen als vrouwen.

Wetenschappers hebben diepgaand onderzoek gedaan naar damiana. Er bestaat bewijs dat erop wijst dat het de seksuele bevrediging en het aantal orgasmes kan verbeteren.

DamianaBekijk Product

GINGKO BILOBA

Gingko biloba behoort tot het Gingkogeslacht van de Ginkgoaceaefamilie. De plant groeit van oorsprong in China, Japan en Korea. Ook is het gecultiveerd in Europa en de Verenigde Staten. Gingko is een grote boom met waaiervormige bladeren.

De plant is populair vanwege claims dat het de cognitie en het geheugen verbetert. Dit wordt door vrij veel bewijs ondersteund. Verder onderzoek suggereert dat Gingko de concentratie en denksnelheid van volwassenen verhoogt.

Ginkgo biloba (50 grams)

Bekijk Product

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken