Blog
Kruiden Lucide Dromen
5 min

5 Kruiden Die Lucide Dromen Kunnen Veroorzaken

5 min

Ben je op zoek naar een kruidenhulpmiddel om je pogingen tot lucide dromen te realiseren, hier hebben we een lijst voor je. Onderstaand vind je een selectie van traditionele kruiden waarvan men veronderstelt dat het dromers helpt een lucide staat te bereiken. Dus probeer ze eens!

Lucide dromen en veranderde staten van bewustzijn speelden een grote rol bij spirituele en geneeskundige praktijken bij oude beschavingen en inheemse volkeren. Terwijl veel van de substanties die al duizenden jaren door onze voorouders gebruikt werden (zoals ayahuasca, peyote en paddo's) worden ze nu strikt door onze overheden gereguleerd. Toch zijn er nog enkele werkzame legale alternatieven verkrijgbaar voor degenen die willen experimenteren met droomtoestanden.

Hieronder staat een lijst met enkele van de beste substanties en kruiden om lucide dromen op te wekken. Weet wel dat er weinig wetenschappelijk onderzoek naar deze producten is gedaan, dus gebruik ze met beleid en respect.

Opmerking: Tenzij anders vermeld, zijn de meeste kruiden op deze lijst legaal. Zorg er echter altijd voor dat je nogmaals de plaatselijke wetgeving controleert om er zeker van te zijn dat je binnen de wet blijft.

AFRICAN DREAM ROOT (SILENE CAPENSIS)

AFRICAN DREAM ROOT (SILENE CAPENSIS)

Silene capensis, bekend onder de naam African Dream Root is een plant die voorkomt aan de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Het werd eeuwenlang gebruikt door sjamanen van de inheemse Xhosa stam tijdens spirituele rituelen. Het wordt bij gelegenheid ook wel eens Gunpowder Plant of Wild Tobacco genoemd in het Westen.

De meeste beschikbare informatie over de Xhosa en hun gebruik van Silene capensis is afkomstig van Manton Hirst (Indo-Pacific Journal of Phenomenology) en Jean-Francois Sobieki (heler, etnobotanist, en gezondheidscoach), die enkele jaren bij de stam logeerden en ze geobserveerd hebben.

Zoals de naam al doet vermoeden zit de kracht van deze plant verborgen in de wortels. Deze wortels worden vaan gekookt tot een mengsel zoals andere psychoactieve planten, bijvoorbeeld zoals peyote of Bolivian Torch worden bereid. Dit mengsel wordt vervolgens ingenomen waarna de effecten beginnen op te treden.

De Xhosa gebruiken Silene capensis bij veel van hun rituelen, met inbegrip van hun traditionele begrafenisrituelen waarbij het mengsel op een os gesmeerd wordt die later geslacht en opgegeten wordt. Het mengsel wordt ook wel gedronken voordat met het eet.

De Xhosa vereren de plant maar het is belangrijk op te merken dat de resultaten niet gegarandeerd zijn. Sommige mensen zullen slechts een diepere slaap ervaren die hen verfrist en gerevitaliseerd doet voelen. Anderen daarentegen kunnen erg levendige, lucide dromen ervaren die buitengewoon gedenkwaardig zijn.

Traditioneel wordt de wortel gestampt om een dikke schuimige vloeistof te produceren. Wij suggereren echter over het algemeen om de wortel te verpulveren en het poeder in capsules te doen zodat je het makkelijk kunt innemen. De aanbevolen hoeveelheid bedraagt ruwweg 500-3000mg per dag, en dat kun je door middel van capsules makkelijker doseren. We raden je aan om de eerste dagen lagere dosis tot je te nemen, en het naar behoefte opschroeft naar 3000mg.

MUKANYA KUDE

Mukanya Kude

Mukanya Kude is ook een droomsubstantie wat oorspronkelijk van het Afrikaanse continent afkomstig is. Het wordt gemaakt van de schors van de Koortsboom, of Acacia xanthophloea en wordt vaak ten onrechte een kruid genoemd. Makanya Kude wordt al honderden jaren gebruikt door inheemse stammen in Afrika, met name de Zoeloes, die het vaak integreren in hun sjamanistische rituelen.

Het komt voor in zowel Oost- als West-Afrika en het groeit van nature in een reeks landen waaronder Botswana, Kenia, Malawi, Mozambique, Somalië, Zuid-Afrika, en nog een stel andere landen.

De boom kan wel 25 meter hoog worden en wordt gekarakteriseerd door kleine blaadjes en een zichtbaar gladde, bijna poederachtige schors die doorgaans rijke groengele tinten vertoont. De boom krijgt tevens mooie opgezwollen knalgele bloemen.

De schors van de boom wordt vaak gebruikt door inheemse stammen om lucide dromen op te wekken. De manier waarop het bereid wordt, varieert echter. Doorgaans wordt het samen met andere medicinale kruiden en planten (waaronder Silene capensis en Synaptolepis kirkii) gebrouwen om een dik schuimig drankje te produceren. Sjamanen gebruiken dit kruid voornamelijk als een middel om voorspellingen te doen en consumeren het voordat ze naar bed gaan voor het opwekken van levendige, gedenkwaardige en vooral lucide dromen.

Sommigen melden dat ze tijdens deze dromen antwoorden vonden op bijzonder ingewikkelde vraagstukken, openbaringen hadden, of zelfs in staat waren met hun voorouders te communiceren. Hoewel Makanya Lude vaak wordt ingenomen in combinatie met andere kruiden, kan het ook afzonderlijk gebruikt worden. Laat de verpulverde wortel 5-10 minuten in kokend water trekken, gooi het door een zeef, en drink het als gewone thee. Net als met andere substanties die dromen opwekken kun je Makanya Lude het beste binnen een uur voordat je naar bed gaat gebruiken.

CALEA ZACATECHICHI

CALEA ZACATECHICHI

Calea Zacatechichi ook wel bestempeld tot "droomkruid" wordt gemaakt van een bloeiende plantensoort die gevonden wordt in in Centraal-Amerika. Het wordt vaak aangeduid als bittergras of Mexicaanse Calea. Net als met de meeste andere substanties op deze lijst is deze plant diep geworteld in de cultuur van inheemse volken in Mexico en omliggende landen.

De uitdrukkingen die sommige inheemse volkeren voor Calea Zacatechichi gebruiken zijn onder andere bittere gom, witbitter kruid, en bittergras, hoofdzakelijk vanwege de extreem bittere smaak van de plant. Om dit te verdoezelen wordt het wel samen bereid met de bloemen van de osmanthus.

Net als met veel oneirogenen zijn de precieze samenstellingen die ervoor verantwoordelijk zijn dat Calea zacatechichi de unieke eigenschap bezit om droomtoestanden en droompatronen te veranderen onbekend. De samenstellingen die echter geïsoleerd zijn uit deze plant bestaan uit speciale terpenen en flavonoïden. Van de terpenen wordt verondersteld dat ze verantwoordelijk zijn voor het effect op de slaap door de plant.

Calea zacatechichi kan tot een thee gebrouwen worden en naar believen worden gezoet met suiker of honing. In het andere geval kan het ook oraal in tabletvorm ingenomen worden. Je kunt zoals altijd het beste met een lagere dosis beginnen, voornamelijk omdat de plant er om bekend staat dat ze neveneffecten kan veroorzaken zoals braken, misselijkheid en hallucinaties.

Opmerking: Calea zacatechichi is in sommige landen illegaal, zoals in Polen en sommige staten van Verenigde Staten.

Gerelateerd artikel

Alles Over Droomkruiden

DUIVELSKLAUW

DUIVELSKLAUW

De plant wordt voornamelijk aangetroffen in oostelijke en zuidoostelijke delen van Namibië, Zuid-Botswana en de Kalahari streek van de Noordkaap in Zuid-Afrika. Het groeit meestal in diepe zandachtige grond in gebieden waar weinig regen valt. Het produceert kruipende stelen met zichtbare klauwachtige vrucht/capsules waarin zich de zaden van de plant bevinden.

De wortel van de Duivelsklauw wordt meestal in poedervorm verkocht en kan worden ingenomen als capsules, in het eten, of gebrouwen tot thee. Hoewel het niet een speciaal droomkruid is, is Duivelsklauw een soort veelzijdige substantie die veel mensen regelmatig verenigen met hun geregelde routine of medicijnkastje. Een dosis Duivelsklauw bestaat meestal uit 50mg. Wederom, net als met veel andere substanties op deze lijst kun je het beste rustig aan beginnen en vervolgens langzaam de dosis opbouwen zodra je bekend bent geraakt met de plant en de effecten.

UVUMA-OMHLOPE

UVUMA-OMHLOPE

Dit kruid wordt verkregen uit Synaptolepis kirkii, een speciaal soort heester/struik uit Afrika. Wederom heeft deze plant een lange historie als volksgeneesmiddel en speelt een uitermate belangrijke rol tijdens spirituele en religieuze rituelen bij stammen zoals de Zoeloe's en Xhosa's.

De plant vertoont een schitterend uiterlijk met blauwgroene bladeren, een zwarte stam, en porselein-witte wortels, die de meeste van de werkzame bestanddelen van de plant bevatten. Zoals dat wel meer gebeurd met droomkruiden die door de inheemse volkeren van Afrika gebruikt worden, wordt Uvuma omhlope meestal gebrouwen in combinatie met andere kruiden en vervolgens ingenomen.

Van de plant wordt gezegd dat ze effecten veroorzaakt die gelijk zijn aan die van Mukanya Kude, en een leidraad biedt in de vorm van levendige, gedenkwaardige, lucide dromen. Nogmaals, van de plant wordt gefluisterd dat ze mensen in contact helpen brengen met hun voorouders en het vinden van de perfecte eenheid met de natuur en de spirituele wereld.

Van alle substanties op deze lijst is dit waarschijnlijk de minst algemene. Er is dus weinig onderzoek naar deze plant en de samenstellingen gedaan, wat betekent dat we echt geen flauw benul hebben hoe dit op ons lichaam inwerkt.

Voor de beste resultaten stellen we voor dat je de verpoederde wortels van de Uvuma-Omhlope voor 5 minuten in heet kokend water laat pruttelen, het mengsel filtert, om het vervolgens als gewone thee te drinken, binnen het uur dat je naar bed gaat.

Onthoud dat de meeste kruiden die op deze lijst voorkomen traditionele volksgeneesmiddelen zijn, dus verwacht niet dat je er gedetailleerde klinische onderzoeken van terugvindt over wat ze zijn en hoe ze werken. Jammer genoeg is onze maatschappij de verbintenis met veel van de traditionele heel- en spirituele-methodes verloren die door onze voorouders werden gepraktiseerd. Je zult dus moeten experimenteren met een reeks van deze planten om erachter te komen wat het beste voor je werkt.

Voor de beste resultaten en veiligheid bereid je elk kruid zoals dat op de verpakking van het betreffende artikel staat vermeld. Tot slot, gebruik deze substanties niet in combinatie met alcohol of andere recreatieve drugs of tijdens meditatie.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken