Blog
 Lucide Droom Apps
5 min

De Beste Lucide Droom Apps

5 min
Producten Smartshop

We bespreken een paar van de beste apps voor iedere lucide droom fan. We bekijken de meest geavanceerde oplossingen, maar ook goede en simpele apps die je kunnen helpen.

Kun je je voorstellen dat je de volledige controle hebt over je dromen? Dat je kunt vliegen, of andere superkrachten hebt, of de uithoeken van de wereld bezoekt? Dit zijn slechts een paar leuke activiteiten die je kunt doen in een lucide droom.

Zoals de naam als impliceert, houdt lucide dromen in dat je je bewust bent van je droom, terwijl je droomt. En met luciditeit bedoelen we niet alleen wakker worden in een droom, maar dat je er ook controle over hebt. En als je erin slaagt om je dromen te beheersen, kun je ze letterlijk veranderen in je eigen, magische, nachtelijke sprookjesland. Klinkt dat niet geweldig? Veel mensen beschrijven die ervaring alsof ze zich in een ongelooflijk realistische virtuele wereld bevinden.

Je kunt tijdreizen. Neem je draak mee uit wandelen. Speel Twister met je favoriete beroemdheid. Bezoek buitenaardse werelden en spreek perfect de taal van de aliens. Overstijg de wetten van de natuurkunde en de logica zover als je wilt - de enige beperkende factor is je verbeelding.

En voor degenen die nog nooit van lucide dromen hebben gehoord, het bestaat echt. Het is volledig natuurlijk en iedereen kan het. Sommige mensen kunnen vrij gemakkelijk lucide dromen, terwijl anderen veel oefening nodig hebben. Maar in essentie is het iets wat iedereen kan doen als je de goede mindset hebt.

Je kunt gemakkelijk talrijke boeken vinden over het onderwerp, waarbij gedetailleerd wordt ingegaan op dit merkwaardige fenomeen. Een snelle zoekopdracht in Google levert je duizenden webpagina's, fora en discussiegroepen over het onderwerp op.

En natuurlijk, zoals het moderne gezegde luidt - "daar is een app voor."

HOE KAN IK EEN LUCIDE DROOM BEREIKEN?

Er bestaan een aantal verschillende technieken, zoals de MILD (mnemonic induction) of WILD (wake induction), of DILD (dream induction) of DEID (dream exit) of zelfs FILD (finger induction) - en nog veel meer.

Zonder te diep in te gaan op de details van iedere techniek, vatten we ze in een notendop samen, aangezien ze allemaal dezelfde eigenschappen delen.

- Je moet gaan slapen
- Je moet gaan dromen
- Je moet je bewust worden van dat je aan het dromen bent

Zoals gezegd, moet je je realiseren dat je droomt terwijl je ook echt aan het dromen bent. Zonder twijfel het lastigste onderdeel. Dit doe je middels een "realiteitscontrole", waarbij je jezelf ervan overtuigt dat je je in een droom bevindt door een onmogelijke actie uit te voeren - waarmee je jezelf bewijst dat je je niet in de echte wereld bevindt.

Hier zijn een paar typische voorbeelden:

- Kun je onder water ademen?
- Kun je objecten verplaatsen als een Jedi-Meester?
- Kun je een vinger door de palm van je andere hand steken?
- Heb je je vingers geteld? Misschien heb je er slechts 4, of misschien wel 12
- Kijk in de spiegel. In dromen hebben spiegels een vreemde werking.

Zoals je je kunt voorstellen, komt het erop neer dat je jezelf voorbereidt op het waarnemen van het absurde. Gelukkig bestaan er veel apps die je kunnen helpen in de voorbereidende fase, helemaal tot aan het moment waarop je luciditeit bereikt in je diepe slaap. We zullen een paar van de beste en de meest aanbevolen bespreken.

Of je nu Android of iOS gebruikt, voor iedereen is er een app. Sommige werken beter dan andere, afhankelijk van welke techniek je wilt gebruiken en van hoeveel ervaring je al hebt.

Deze korte beoordelingen geven je een algemeen overzicht van wat er is en sturen je hopelijk in de goede richting. We adviseren je om er een paar te downloaden en uit te proberen, om te kijken welke het beste bij je past.

AWOKEN - DE LUCIDE DROOM APP VOOR ANDROID

Awoken App
Met 4.5 van de 5 sterren, afkomstig van 12000 beoordelingen, is Awoken een volwaardig hulpmiddel voor de serieuzere lucide droom beoefenaar. De app begeleidt je niet alleen bij het nemen van de eerste stappen, maar daagt je ook uit om een pro te worden.

De app bevat;

- Dream Journal (met pin code) om je avonturen bij te houden.
- Reality Check Reminders helpen je om je omgeving te evalueren.
- Dream Clues speelt audiosignalen af die je helpen om je hersenen te trainen om luciditeit te bereiken.
- Cloud backup
- Het heeft zelfs een handige optie genaamd Continuous Speech- to-Text waarmee de app je spraak omzet in tekst terwijl je in dromenland bent.

Het is helemaal gratis en zit vol met informatie.
Geschikt voor Android 2.3 en hoger.

LUCID DREAMER ESSENTIAL EN PRO

Lucid Dreamer Essential Pro

Lucid Dreamer Pro is een stapje hoger wat apps betreft. Ontwikkeld door twee neurowetenschappers in Nederland, moet je hierbij hardware kopen om er volledig van te profiteren. Dat is niet verplicht, je kunt ook de ESSENTIAL versie gebruiken op je smartphone, maar om er echt alles uit te halen, zou je kunnen kijken wat de Pro versie te bieden heeft. Je kunt een draadloze EEG met vervangbare elektroden aansluiten en meteen je hersengolven aflezen. Maak je geen zorgen; dit is helemaal veilig en heeft geen bijwerkingen.

Er staat nog iets op stapel. Lucid Dreamer Connect - waarmee je je droom ervaring met anderen kunt delen. Er zijn nog geen garanties op dit moment, aangezien het project zich nog in de experimentele fase bevindt. Je kunt je aansluiten bij het Lucid Dream Together Portal en deelnemen aan dit publiekelijke onderzoeksproject.

Verkrijgbaar voor iOS 7.0 en hoger, iPhone 5 en hoger. Android is volledig compatibel met Samsung apparaten met Android 4.3 (Jelly Bean) en hoger met Bluetooth 4.0/Bluetooth Smart.

SINGULARITY EXPERIENCE: DE LUCIDE DROOM APP

Singularity Experience

Singularity Experience heeft vrijwel dezelfde basis opties als andere apps, zoals een mogelijkheid tot slaapanalyse of de mogelijkheid tot het bijhouden van een droom dagboek. Waardoor valt deze app dan zo op? Het heeft een op GPS-gebaseerde astrobiologische klok. Daarmee kun je je circadiaan ritme instellen - een fraaie wetenschappelijke benaming voor je dagelijkse biologische klok. Het klinkt misschien wat gek, maar de app helpt je om een nachtrust te krijgen die in overeenstemming is met je slaapcyclus. Dit houdt in dat het de meest efficiënte tijd berekent voor je om te gaan slapen, en daardoor de kans vergroot dat je een lucide droom bereikt.

Kosten $4.99 en je hebt iOS 7.0 of hoger nodig. Compatibel met iPhone, iPad, en iPod touch.

LUCID DREAMER - DE REALITEITSCONTROLEUR

Lucid Dreamer

We bespreken deze app ook, hoewel het dezelfde naam heeft als een van de vorige. Maar ze zijn niet hetzelfde. Dus hopelijk kunnen we verwarring voorkomen.

Lucid Dreamer is een iOS applicatie die verschillende beoordelingen heeft gekregen in de Apple App Store. Dit is vooral te wijten aan het feit dat beloofde updates van de ontwikkelaar van de app ontbreken - zoals een EEG-onderdeel - dat nog uit moet komen. Toch is dit een betrouwbare app met geweldige opties. Het is zeer goed opgezet en een geweldig oefenhulpje. Het heeft drie unieke opties in vergelijking met de rest.

- Paralyzer - helpt je bij de overgangsfase waarin je bewust blijft, terwijl je Slaap Paralyse bereikt
- Da Vinci - Een timer ter regulering van een Polyfasische Slaapcyclus
- Dreamscapes, Focalizer, Sublimator - een hulpmiddel ter uitbreiding van je visuele waarneming voor de slaap en om een bepaalde verbeelding te stimuleren.


De app is gratis als proef van 7 dagen, en je kunt alle opties gebruiken voor $6.99. Vereist iOS 6.0 of hoger. Compatibel met iPhone, iPad, en iPod touch.

LUCID DREAM ULTIMATE

Lucid Dream Ultimate

De app is alleen geschikt voor Android - 2.1 en hoger. De laatste update is van april 2013, en het kost ongeveer $1 om hem te downloaden. Het is nu aanzienlijk verouderd in vergelijking met de nieuwere alternatieven. Het heeft een paar leuke functies, zoals binaurale en isochronische beattonen, die je goed helpen bij je voorbereidingen.

Deze app biedt zeker een goede ondersteuning, wat inhoudt dat hij goed werkt. Sommige negatieve beoordelingen in de Google Play Store zijn eerlijk gezegd nogal onredelijk.

Dit is een geweldige optie voor mensen met een oudere smartphone die de prestaties van hun telefoon niet willen vertragen door het besturingssysteem te updaten.

10 STEPS TO LUCID DREAMS

10 Steps Dream

Leer onderweg over Lucide Dromen. Deze app, ontwikkeld door Rebecca Turner, is een geweldige manier om over de technieken te leren die er bij zijn betrokken, terwijl je onderweg bent of zelfs tijdens je lunchpauze. Met zo'n vijftig- tot honderdduizend downloads, zit je goed met deze app.

Werkt op Android 2.2 en hoger.

DREAMZ - DE APP DIE WEET WANNEER JE DROOMT

DreamZ

DreamZ is een app waarbij een iets andere aanpak komt kijken wat apps betreft, maar is niet een nieuw concept in de Lucide Droom gemeenschap. In feite gebruikt deze app de ingebouwde sensoren van de iPhone om hetzelfde te bereiken als gespecialiseerde hardware van meestal €270 tot €360.

Het gebruikt de bewegingssensoren van de iPhone en analyseert je slaappatronen. Het neemt waar wanneer je je waarschijnlijk in de beste slaapstaat bevindt, en maakt een geluidje om je te helpen om lucide te worden. Als je in de REM slaap komt, signaleren je hersenen nog steeds licht, geluid, en aanraking. De app is geweldig om mee te oefenen.

Kost $3.99 en vereist iOS 7.0 of hoger, compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Met deze apps heb je alle hulp die je nodig hebt bij het bereiken van lucide dromen. Succes!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken