Blog
 Lucide Droom Apps
4 min

De Top 10 Lucid Dreaming Apps Voor iOS & Android

4 min

Lucide dromen is een sensationele ervaring. Ontdek nieuwe werelden, bedenk levendige scenario's of dans met je favoriete popartiest. Alles is mogelijk als je de kunst van lucide dromen beheerst. Weet je niet waar je moet beginnen of wil je een handig hulpmiddel bij het herinneren van je dromen? Ontdek hier onze top 10 apps voor lucide dromen.

Gemiddeld slapen we een derde van ons leven. Een groot deel daarvan besteden we aan dromen. Stel je eens voor dat je volledige controle hebt over je dromen. Vlieg naar een ver land, ervaar superkrachten, ga tijdreizen of bezoek buitenaardse werelden. Dit is allemaal mogelijk met lucide dromen.

Zoals de naam suggereert, draait het bij lucide dromen om bewust te beseffen dat je aan het dromen bent. Het is vrij gebruikelijk dat je weet dat je droomt. Dit is meestal het moment waarop je ontwaakt. Maar bij lucide dromen leer je om controle te krijgen over je dromen en iets wat onmogelijk leek, tot realiteit te maken. Sommige mensen zeggen dat lucide dromen lijkt op een virtual reality wereld, maar dan extreem realistisch.

Lucide dromen is een volledig natuurlijk proces en iedereen kan het. Bij sommige mensen gebeurt het vanzelf. Anderen moeten wat oefenen om deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Gelukkig is er aan informatie geen gebrek. Denk aan boeken, blogs en video's. Maar het is de 21e eeuw en er is letterlijk voor alles een app te vinden, ook voor lucide dromen.

Gerelateerd artikel

Lucide Dromen: Alles Wat Je Weten Moet

Hoe kun je lucide dromen?

Hoe kun je lucide dromen?

Er zijn bepaalde technieken die je kunnen helpen bij lucide dromen. De ene techniek is geavanceerder dan de andere, maar over het algemeen gaat het erom dat je in slaap valt, gaat dromen en beseft dat je aan het dromen bent. Maar hoe kom je op dat punt?

De belangrijkste en meest effectieve manier is dat je ‘reality checks’ uitvoert. Dankzij deze checks kun je je realiseren dat je droomt. Ze helpen je om controle te krijgen over droomwereld waarin jij je bevindt. Hieronder lees je welke reality checks het meest gebruikelijk zijn:

  • Kijk naar je handen en tel je vingers
  • Kun je objecten met je geest teleporteren of bewegen?
  • Kun je onder water ademen?
  • Check spiegels en klokken want in dromen zien die er vaak vreemd uit
  • Let op surrealistische objecten of situaties

Je kunt ook andere dingen doen om lucide dromen te stimuleren. Deze draaien om ‘set’ en ‘setting’:

  • Dagboek: hiermee probeer je je dromen te herinneren zodra je wakker wordt. Je krijgt een beter inzicht in de wereld van je slaap. Je kunt schrijven, maar ook spraakberichten opnemen of je dromen natekenen. Dit is belangrijk als je lucide wilt dromen.

  • Droomkruiden: Deze volledig natuurlijke kruiden helpen je ontspannen. Soms stimuleer je er lucide dromen mee.

De beste apps voor lucide dromen voor iOS & Android

De beste apps voor lucide dromen voor iOS & Android

Tegenwoordig bestaat er een app voor alles. De meeste apps zijn ontwikkeld om het leven te vergemakkelijken. Dat geldt ook voor de volgende 10 apps. Ze zijn speciaal ontworpen om je te helpen de ultieme lucide dromen te krijgen. Sommigen bevatten ook handige extraatjes zoals voicememo’s, reality checkers en cloudopslag. Zo geniet je van de best mogelijke ervaring.

1. Awoken – Lucid Dreaming Tool (Android)

Awoken is een app voor Android. Deze is gratis te downloaden en te gebruiken. De app bevat talloze functies zoals reality checks, een droomdagboek met wachtwoord (want niet iedereen hoeft het te lezen), audioaanwijzingen om lucide dromen te stimuleren, speech-to-text om je dromen makkelijker te onthouden en droompatronen om mogelijke connecties tussen je dromen te herkennen. De app heeft ook een aantal premium functies die je kunt aanschaffen.

2. Lucidly New – Lucid Dreams & Dream Journal (Android)

Zoals vermeld, is het oproepen en vastleggen van je dromen na het ontwaken een van de beste manieren om inzicht te krijgen in je slaapavonturen. Een van de handige functies van Lucidly New is dat je een audio-opname kunt maken van je droom. Je hoeft niet te typen of naar een pen te zoeken. Bovendien kun je een veel levendiger omschrijving maken. Je vindt er ook technieken om beter lucide te dromen en alles is beschermd met een wachtwoord. De app is gratis verkrijgbaar via Google Play.

Gerelateerd artikel

Een Droomdagboek Bijhouden: Tips En Trucs

3. Lucid - Dream Journal (Android)

Het bijhouden van een dagboek is de #1 methode om je lucide dromen te ontsluiten. Het is heel bijzonder om te dromen en de vervolgens te herinneren. Lucid - Dream Journal is een gratis Android-app die je daarbij kan helpen. Met voicememo’s, tags om je dromen beter te organiseren en een geavanceerd filter-, zoek- en kalendersysteem, heb je met dit dagboek alles wat je nodig hebt. De handige ‘how-to’ is overigens heel nuttig voor beginners.

4. Lucidity - Lucid Dreaming (iOS)

Apple-gebruikers, we zijn jullie niet vergeten! Zoals je kunt verwachten van een Apple-app, heeft Lucidity een strakke en minimalistische interface, dus niets leidt je af van je dromenverzameling. Herinneringen aan reality checks, videohandleidingen, FAQ voor beginners, inductietechnieken om de meest levendige lucide dromen te krijgen en het geheel is vergrendeld met een wachtwoord. Dit, en nog veel meer, kun je gratis gebruiken!

5. Lucid Dreamer (iOS en Android)

Lucid Dreamer is verkrijgbaar voor zowel Android als iOS. Deze app is iets geavanceerder dan de tot dusver genoemde apps. Er zitten gratis functies bij maar je kunt je ook aanmelden voor bepaalde diensten; de Pro-versie is heel geavanceerd. De app bevat onder andere de volgende functies: een dagboek vergrendeld met PIN, reality checker (maximaal 287 keer per dag), Paralyzer-mode om lucide dromen op te wekken, Da Vinci-mode om cycle adjustment-technieken te leren, audioaanwijzingen en nog veel meer!

6. 10 Steps to Lucid Dream (Android)

Tot dusver hebben we apps genoemd die je helpen om je lucide dromen bij te houden. Maar de app 10 Steps to Lucid Dream leert je alles wat je moet weten over lucide dromen. De app is geschreven door Rebecca Turner, een expert als het gaat om lucide dromen. Je vindt er informatie over tekens in je dromen, totale ontspanning, hypnagogie en visualisering, droomkruiden en zelfhypnose. De app is ideaal voor beginners en helpt je om een professionele lucide dromer te worden. Gratis te downloaden via Google Play.

Gerelateerd artikel

Wat Zijn De Risico's Van Lucide Dromen?

7. Mind Awake (iOS)

Mind Awake is een mindful benadering op lucide dromen. De app bevat uitgebreide richtlijnen en educatieve content. Voor deze dienst moet je je aanmelden. Je vindt er meditatie, dagelijkse herinneringen, een dromen-tracker om je voortgang bij te houden, een droomdagboek en begeleide audiosessies. De interface is minimaal en erg intelligent. Met een druk op de knop heb je toegang tot alle functies. Verkrijgbaar voor iOS-gebruikers.

8. Lucidity - Lucid Dream Journal (Android)

De verbeterde Lucidity app voor Android is ook een gratis tool voor alle lucide dromers in wording. De gebruikersinterface is gelikt en eenvoudig zodat je je dromen ononderbroken kunt opnemen. Andere functies zijn ochtend- en avondherinneringen voor het terughalen van je dromen, filters en tags om je invoer te organiseren, maar ook import- en exportfuncties om je dagboek makkelijk over te zetten op een ander apparaat. Je hebt in de app via betaling toegang tot audio-opname en een tekenfunctie, een donker thema en allerlei extra's.

9. Binaural Dream (iOS)

Bij binaurale opnames neem je geluiden op met twee speciale microfoons. Hiermee creëer je de sensatie van 3D-stereogeluid. Daardoor lijkt het of je in dezelfde ruimte bent als waar het geluid is opgenomen. Men beweert dat binaurale geluiden helpen bij ontspanning en meditatie. Dit moedigt weer lucide dromen aan. Binaural Dream is verkrijgbaar in de App Store. De app is uitgerust met binaurale beats, deep bass en Rav Drum om je te helpen relaxen, focussen en beter te slapen.

Gerelateerd artikel

Droom Yoga: Slaap Meditatie

10. Binaural Beats Meditation - Lucid Dreaming (Android)

Binaural Beats Meditation is een gratis app voor Android-gebruikers. Deze app is ontwikkeld om je te helpen bij meditatie, ontspanning, lucide dromen en nog veel meer. Je kunt kiezen uit zeven verschillende beats. Deze app bevat hoogwaardige muziek, supersnelle downloads via Wi-Fi en mobiele data. Bovendien vind je er regelmatig nieuwe muziek.

En dat zijn ze; de 10 apps die je helpen bij je reis in de wereld van lucide dromen. Of je nu een dagboek zoekt, begeleide meditatie, audioaanwijzingen of een spoedcursus lucide dromen; je vindt vast een geschikte app in deze lijst!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken