Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant)

(53)

De "monstrose" versie van Boliviaanse Torch (Echinopsis lageniformis) is een speciale cactus, ook wel "Penis Plant" genoemd. "Monstrose" betekent dat dit een gemuteerde versie is van de originele cactus, in dit geval de Boliviaanse Torch. Een gemuteerde cactus groeit abnormaal en kan dus een afwijkende vorm aannemen in vergelijking met cactussen van dezelfde soort.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
  • Meer informatie
  • Reviews (53)
  • Vragen (0)
  • Restricties
  • Video (0)
Meer informatie

Bolivian Torch "Monstrose"-cuttings - Clone A & Clone B

Al sinds de oudheid maakt de mensheid tijdens rituelen gebruik van onvolprezen psychedelische cactussen. Hedendaagse psychonauten zijn ook te spreken over de stekelige planten vanwege de entheogene eigenschappen ervan. De San Pedro en Peruvian torch zijn welbekend, maar de Bolivian torch is tevens een soort die rijk is aan de actieve verbinding mescaline (oftewel 3,4,5-trimethoxyphenethylamine voor de scheikundige bollebozen).

BOLIVIAN TORCH: PLANTKUNDIG GEZIEN

Bekend onder het Latijnse Echinopsis lageniformis (voorheen Trichocereus bridgesii), is de Bolivian torch een snelgroeiende soort die groeit in de woestijnen van Bolivia. De plant bevat diverse psychoactieve verbindingen, waaronder de serotonergische alkaloïde mescaline. Gedroogde samples hebben een mescaline-gehalte aangetoond van 0,56%. Sommige variëteiten bevatten echter aanzienlijk grotere hoeveelheden.

De Bolivian torch groeit in de vrije natuur in de vorm van een zuil. Cactuskwekers en -collectioneurs hebben deze cactussen echter gedomesticeerd en diverse kruisingen veredeld, zoals Trichocereus bridgesii monstrose . Plantkundigen voegen de term "monstrose" toe aan een naam zodat iedereen weet dat het een abnormale of vervormde plantenvorm betreft. Twee stekken van deze kruising - Clone A en Clone B - zijn populaire variëteiten onder kwekers.

Deze beide klonen hebben de bijnaam "penisplant" en de subtiele geuzennaam "de pornografische cactus" toebedeeld gekregen. Kwekers hebben deze namen aan de cactussen gegeven, omdat ze verdacht veel lijken op een deel van het menselijk lichaam. Hilarisch, maar waar. Sommige soorten hebben zelfs een overduidelijk plasgaatje (een gaatje aan het uiteinde).

Bij Zamnesia kun je terecht voor stekken van zowel Clone A als Clone B.

CLONE A: EIGENSCHAPPEN EN KWEEKGEGEVENS

Onze cuttings van Clone A zijn 25-30cm lang. Deze kruising groeit in clustervorm en wordt maximaal 40cm. De stam is grijsachtig-groen, egaal en heeft areolen (bultachtige "zijtakken") en de cactusnaalden groeien voornamelijk aan de onderkant. De naalden zien er lichtbruin uit en worden zo'n 7cm lang.

De bloemen van Clone A komen op een unieke manier tevoorschijn. De vruchtbeginselen van cactussen komen meestal uit de areolen. In dit geval piepen ze echter uit de huid van de cactus.

Net zoals de Echinopsis lageniformis, laat Clone A zich makkelijk kweken. Deze geharde kruising overleeft met gemak een temperatuur van -12°C. De stekken doen het goed in vruchtbare aarde, die voldoende afwatert. In tegenstelling tot de meeste cactussen heeft Clone A behoefte aan ruimschoots water. Let er dus op dat de cactus niet uitdroogt. Je kunt elke maand wat meststoffen toedienen zodat er geen gebrek aan voedingsstoffen ontstaat.

Buiten genieten de cactussen vooral van direct zonlicht, maar tijdens een extreme Hollandse hittegolf zou je ze even in de schaduw moeten zetten. Binnen hebben ze zo nu en dan direct zonlicht nodig en doen ze het goed op de vensterbank. Deze kruising houdt een winterrust om weer op krachten te komen. Tijdens deze periode verminder je het bewateren en voeden.

CLONE B: EIGENSCHAPPEN EN KWEEKGEGEVENS

Van Clone B kunnen we melden dat die de naam "penisplant" werkelijk eer aan doet. Deze grotere, dikkere, relatief naaldloze kruising, verheft zich tot een hoogte van 60cm. Onze cuttings van Clone B hebben vaak meer afwijkende formaten, vanwege de ongebruikelijke groeivorm van de cactus, maar het formaat is nog altijd voldoende om te cultiveren en zal ongeveer tussen de 7 en 12cm lang zijn.

Ook onze stekken van Clone B groeien in clustervorm. De kruising is geen snelle groeier, maar liefhebbers zijn er gek op vanwege de ongewone en komische vorm. Het bovenste deel van de stam is egaal, naaldloos en heeft geen areolen. De onderstam maakt ribben aan en bevat wel wat naalden.

Bolivian Torch Monstrose Clone B
Let op: De getoonde cactus is een voorbeeld; het uiterlijk van de klonen kan verschillen

Deze kruising is net zo veerkrachtig als Clone A. De water- en voedingsbehoeften komen overeen en ze gaat ook in winterrust. Buiten houden de cactussen wel van de volle zon, maar niet van bloedhete zomers. Als je ze binnen kweekt, zet ze dan in een zonnige kamer of in de vensterbank, zodat ze voldoende zonlicht krijgen.

Er wordt gezegd dat zowel Clone A als Clone B hetzelfde mescaline-gehalte hebben als de Echinopsis lageniformis.

Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant) Product Informatie
Cactus Bolivian Torch

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (53)
    (53)
    Bekijk alle reviews
    03/Feb/2024

    Kollektor
    EINE ANDERE DIMENSION

    M. W.
    04/Dec/2023

    BOLIVIAN TORCH 'MONSTROSE' (PENIS PLANT), ein wünderschöner Kaktus
    Es ist wie jedes Mal eine schnelle Lieferung. Ein ganz toller Kaktus-Ableger in einem sehr guten Qualität, gesund, kräftig und schön. Hoffe dass er noch gut anwurzelt und sich prächtig entwickelt. Vielen lieben Dank, Zamnesia!

    T. B.
    01/Dec/2023

    Ziet er goed uit
    De cutting zag er goed uit, zal wel wortel schieten, hopelijk wordt het een mooie cactus

    T. C.
    30/Oct/2023

    Die Damenwelt ist immer amüsiert :)
    Penisplant absolut 100% zutreffende Beschreibung problemlos angewurzelt Er ist sogar ein bisschen gebogen ;) Dieser Kaktus fällt auf, fast jeder geht zuerst an diesen, obwohl der Peruanisch Stangekaktus neben im mit 80cm und Durchmesser von ca. 9cm (auch hier erworben) schon mächtig erscheint. Die Damenwelt ist immer amüsiert. Jeder meiner hier gekauften Kakteen waren immer einwandfrei und alle sind problemlos angewurzelt. Meine Sammlung wächst.....

    A. B.
    14/Sep/2023

    Durfte in meiner Sammlung einfach nicht fehlen :D
    Wie immer top Qualität und sieht einfach richtig genial aus! Ich liebe ihn! :D

    L. V.
    14/Sep/2023

    Très bien
    La bouture est arrivée en bon état. Et surtout elle était d'une dimension supérieure à la description. Je recommande

    D. G.
    02/Sep/2023

    Perfecto!
    Todo perfecto! El cactus llegó en perfectas condiciones, recomendable 100℅

    J. S.
    05/Aug/2023

    Fantastic product
    Looks great among my collection. Zamnesia has the best cacti

    C. H.
    21/Jul/2023

    Klon A - super Kaktus
    Der Kaktus entspricht - bemerkenswerter Weise - genau der Beschreibung auf der Seite. Er sieht einem männlichen Geschlechtsteil -bis auf die Farbe - wirklich sehr ähnlich (Shiva Lingam). Der Kaktus ist nach sehr kurzer Kieferzeit in perfektem Zustand bei mir eingetroffen. Einfach mit Wurzelaktivator in das entsprechende Substrat eintopfen und warten bis er Wurzeln bildet. Mein abschliessendes Resume lautet: Meine Erwartungen wurden in jeder Hinsicht deutlich übertroffen. Ein Kauf, der mir auch im Nachgang sehr viel Freude bereitet. Absolute Kaufempfehlung.

    T. S.
    13/Jul/2023

    Clone à
    Superbe

    H. A.
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant)
Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant)
Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant)
Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant)
Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant)
Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant)
Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant)
Boliviaanse Torch 'Monstrose' (Penis Plant)
Je bezoekt onze Nederlandse website.