Een Blik Op De Droombevorderende Silene Capensis

African Dream Root (5 gram)

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Bijgewerkt op:

Silene capensis, in Europa voornamelijk bekend als African Dream Root of Gunpowder Root, is een psychoactieve plant die haar oorsprong vindt aan de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Het is een zachte, meerjarige plant die eenvoudig te kweken is en zeer goed tegen hitte kan, hoewel ze wel veel water nodig heeft om goed te gedijen. De bloemen van de plant hebben een zeer uitgesproken geur en worden vaak beschreven als een mix van kruidnagels, bananen en jasmijn. Het is echter de wortel van de plant de de psychoactieve delen bevat, die levendige en soms lucide dromen opwekken.

De droom versterkende eigenschappen van de African Dream Root worden al honderden jaren in entheogene praktijken gebruikt. De Xhosa stam uit Zuid-Afrika gebruikt de wortel om te communiceren met hun voorouders, waarbij de gebruiker vraagt om begeleiding en advies via een droom. De plant speelt een grote rol in de inwijdingsceremonie van Xhosa sjamanen.

VP African Dream Root

Bekijk Product

Aangenomen wordt dat de psychoactieve eigenschappen van de African Dream Root worden veroorzaakt door de triterpeensaponinen, die in de wortel kunnen worden gevonden. Hoewel ze een minimaal effect hebben op de wakkere persoon, kunnen hun effecten zeer uitgesproken worden gevoeld tijdens de slaap.

Effecten van Silene capensis

Effects Of Silene Capensis

Het voornaamste effect van de African Dream Root is het opwekken van levendige en heldere dromen en ook het verbeteren van de kwaliteit van de slaap. Dromen worden meer intens en memorabel en, met een beetje oefening, zelfs volledig helder. Silene capensis verhoogt deze helderheid, maar deze toestand wordt het gemakkelijker verkregen door personen die reeds ervaring hebben in het navigeren van de droomwereld.

Opgemerkt moet worden dat de effecten van de African Dream Root niet altijd direct merkbaar zijn; vaak moet de plant een paar dagen worden gebruikt om de helderheid van dromen te ervaren. Zodra het echter is ingewerkt, kan je verwachten de bizarre wereld van dromen op een meer bewust niveau te betreden. Ook zal de wortel ervoor zorgen dat je uitgerust wakker wordt.

In grote, enkele hoeveelheden, kan de African Dream Root zuiverend werken. Hoewel er nooit schadelijke effecten zijn gemeld, kan het ervoor zorgen dat je moet overgeven, dus het wordt aangeraden je aan de aanbevolen dosering te houden.

Bereiding

Er zijn twee methodes om Silene capensis te bereiden. De eerste is de traditionele methode, zoals door de Xhosa wordt gebruikt. Hiermee wordt de wortel verpulverd, voordat het in een beker water wordt gedaan. De mix wordt vervolgens opgeklopt totdat er veel wit schuim verschijnt. Dit schuim wordt ingenomen voor het slapengaan.

Gerelateerd artikel

Lucide Dromen: Alles Wat Je Weten Moet

De "schuim" methode is de traditionele manier van consumptie en ook de meest voorkomende. Omdat Silene capensis het beste regelmatig kan worden gebruikt om de beste effecten te bereiken, is de gemakkelijkste manier het innemen van een capsule. Om dit te doen, moet je de wortel tot een poeder vermalen en in gelcapsules verpakken. Over het algemeen wil je tussen de 500 mg en maximaal 3 gram per dag consumeren, over een periode van een paar dagen. Het is verstandig te starten met een kleinere dosering om gewend te raken aan de plant en je zo omhoog te werken. Opgemerkt moet worden dat een grotere dosis niet noodzakelijk meer effect heeft; om deze reden lijkt 1 gram de standaard dagelijkse dosering te zijn. Verpulverde Silene capensis zal snel oxideren, dus het is belangrijk om het pas tot poeder te vermalen als je het ook direct gaat gebruiken.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Je bezoekt onze Nederlandse website.