Blog
Calea Zacatechichi 10x Extract
2 min

De Droomwereld Verkennen Met Calea Zacatechichi

2 min

Calea is een fascinerend droomkruid dat oorspronkelijk uit Mexico komt. Het werd lang door inheemse stammen gebruikt als manier om aansturing van de geesten te vinden.

De sjamaan van de Chontalstam gebruikte de droomstimulerende eigenschappen van dit droomkruid om achter de oorzaak van een ziekte te komen of met hulp van de geesten een vermist persoon te vinden. De traditie heeft het gebruik van dit kruid eeuwen lang weten te behouden, misschien zelfs millennia lang. En deze traditie zal zeker nog lang standhouden.

De mogelijke droomversterkende effecten van Calea Zacatechichi zijn wereldwijd niet onopgemerkt gebleven en als gevolg hiervan wordt dit mystieke kruid beschouwd als een van de voornaamste middelen om zowel een levendige als lucide droomstaat te bereiken.

De kracht van dromen stimuleren

De Kracht Van Dromen Stimuleren

 Het vermogen ervan om levendige, levensechte en zelfs lucide dromen te veroorzaken zorgt ervoor dat Calea Zacatechichi echt eruit springt. Zoveel zelfs dat veel doorgewinterde dromers het beschouwen als een van de beste manieren om luciditeit te bereiken (hoewel het er geen garantie voor is). Deze status heeft het alleen niet te danken aan zijn kracht, het helpt ook om dromen rijker en betekenisvoller te maken, symboliek te versterken en persoonlijke opheldering te verschaffen – het helpt je om je onderbewuste te ontdekken.

In de aanloop naar de slaap veroorzaakt Calea Zacatechichi een staat van euforie, verscherping van de zintuigen en in sommige gevallen zelfs auditieve hallucinaties. De leden van de Chontalstam denken dat deze hallucinaties de woorden van God zijn en daarom wordt Calea Zacatechichi ook het ‘Goddelijke blad’ genoemd.

Zoals reeds vermeld staat het gebruik van Calea Zacatechichi niet garant voor lucide dromen, en als je wel met die verwachting eraan begint, zou je wel eens teleurgesteld kunnen raken. Wat Calea Zacatchichi wel doet, is het intensifiëren, verlengen en verdiepen van de dromen die je sowieso al hebt. Zo wordt de poort naar lucide dromen opengezet voor degenen die ernaar op zoek zijn. Ook al zijn de dromen niet lucide, ze worden wel helder en betekenisvol, zelfs voor degenen die moeite hebben met het herinneren van hun dromen – tot op het punt waarop ze ons zelfs levenslessen kunnen leren en ons kunnen helpen om te reflecteren op gebeurtenissen.

Gerelateerd artikel

Lucide Dromen: Alles Wat Je Weten Moet

Het gebruik van Calea Zacatechichi

Het Gebruik Van Calea Zacatechichi

Er zijn een aantal manieren waarop je Calea Zacatechichi kunt gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld thee van maken, het oproken, gelcapsules ervan maken of je kunt er een tinctuur uit extraheren. In welke vorm je het ook tot je neemt, je zou de kruiden gedurende enige tijd moeten gebruiken om de volle effecten ervan te ervaren.

Calea Zacatechichiview product

Calea Zacatechichi thee

Thee zetten van Calea Zacatechichi is de traditionele manier om het te consumeren, maar ook de minste smakelijke. Eén gram van ons poeder van sterktefactor tien is meestal voldoende. Calea Zacatechichi thee is extreem bitter, daarom wordt het meestal aangezoet met honing. Drink het gewoon in plaats van je avondthee, net voordat je naar bed gaat.

Calea Zacatechichi capsules

Dit is de efficiëntste en makkelijkste manier om Calea Zacatechichi tot je te nemen. Met het poeder en eenvoudig verkrijgbare gelcapsules kun je je eigen capsules maken. Je kunt ze het best na 4-6 uur slapen nemen, net voordat je de langere REM-slaap ingaat. Dit is makkelijker dan thee drinken, want eventjes ontwaken om de capsules te nemen zal waarschijnlijk je slaapcyclus niet verstoren. Bovendien neem je de Calea Zacatechichi op het meest gunstige moment in. Je moet de thee zetten voordat je gaat slapen, want anders verstoor je je slaapcyclus te veel.

Gerelateerd artikel

De Beste Kruiden Om Thuis Capsules Mee Te Maken

Calea Zacatechichi roken

Het roken van Calea Zacatechichi voordat je naar bed gaat is een andere manier om de dosis tot je te nemen. Mix gewoon wat Calea Zacatechichi door je favoriete kruiden en rook het op. Chontalsjamanen dronken én rookten Calea Zacatechichi voor het slapen gaan, om zo het sterkste effect te ondervinden.

Calea Zacatechichi tinctuur

Een Calea Zacatechichi tinctuur is een verfijnd, geconcentreerd extract van Calea Zacatechichi en het is zeer krachtig. Deze manier is een snelle methode om na 4-6 uur te doseren en zal waarschijnlijk je slaapcyclus niet verstoren.

Ongeacht je ervaring met de droomwereld biedt Calea Zacatechichi een waardevol middel om je diepere droomstaten te versterken en te verkennen.

Bekijk onze andere DREAM HERBS!

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken