Wat Is Calea Zacatechichi?

Calea Zacatechichi

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Bijgewerkt op:

Calea Zacatechichi werd traditioneel gebruikt door Mexicaanse sjamanen en dromen-wandelaars om inzicht en leiding te krijgen van de geesten.

Calea Zacatechichi is een Mexicaans kruid die voornamelijk wordt geassocieerd met levendige en heldere, lucide dromen.

Calea Zacatechichi werd traditioneel gebruikt door Mexicaanse sjamanen en dromen-wandelaars om inzicht en leiding te krijgen van de geesten. Het stelde de sjamaan in staat om informatie uit zijn onderbewustzijn te halen en de leidende hand te zijn van zijn volk in de bewuste wereld. Hierdoor staat het kruid tegenwoordig bekend als "Droomkruid" en het is een van de beste supplementen op de markt voor personen die zoeken naar een heldere droom.

Botanische informatie

Calea Zacatechichi is onderdeel van de Asteraceae familie en verwant aan zonnebloemen en margrieten. Deze familie telt meer dan 23.000 soorten, onderverdeeld in 12 subfamilies en Calea Zacatechichi valt in de subfamilie die bekend staat als Heliantheae. De meerderheid van de planten in deze familie hebben uitgesproken bloemen, met een centrale capitula omringd door een ring van bloemblaadjes (zoals we kennen van de zonnebloem).

Calea Zacatechichi is een van de voorbeelden die breekt met deze trend; het is een gemiddeld hoge struik die meer trompet-achtige, gele bloemen produceert. In het wild wordt ze gevonden in Mexico en Centraal-Amerika. Calea Zacatechichi kan 1,5 meter hoog worden en kan zich verspreiden via zaad en stekjes, hoewel de zaden erom bekend staan dat ze lastig te kweken zijn. Het zijn meestal de bladeren van de plant die worden gebruikt om het dromend effect op te wekken, hoewel de steel en de rest van het gebladerte ook kunnen worden gebruikt.

Calea Zacatechichi

Bekijk product

Wat is een lucide (of heldere) droom?

Wat Is Een Lucide Droom?

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig dat wij je vertellen dat Calea Zacatechichi heldere dromen kan opwekken, maar daar heb je niets aan als je niet weet wat een heldere droom is. Een heldere droom is in feite een droom waarin je je ervan bewust bent dat je droomt. Dit geeft je volledige controle over wat er gebeurt in je droom en de nacht is jouw speeltuin! Je kunt er wat extreem onvergetelijke en leuke dromen aan overhouden, omdat je zelf de touwtjes in handen hebt, terwijl je de verborgen creatieve mogelijkheden van je onderbewustzijn de vrijheid geeft.

Als je denkt dat Calea Zacatechichi niets voor jou is omdat je nog nooit een heldere droom hebt gehad, dan wil je vast weten dat dit niet hoeft te betekenen dat je er geen een kunt krijgen. Het heeft allemaal te maken met het trainen van jezelf om het te doen en Calea Zacatechichi kan een geweldige hulp en ondersteuning blijken.

Gerelateerd artikel

Lucide Dromen: Alles Wat Je Weten Moet

Wat zijn de effecten van Calea Zacatechichi?

Wat zijn de effecten van Calea Zacatechichi?

Wanneer je Calea Zacatechichi gebruikt, zal het de geest van je slapende toestand openen. Het heeft zeer weinig merkbare effecten als je wakker bent, alhoewel het mogelijk kleuren meer helder maakt en geluiden meer uitgesproken. Calea Zacatechichi heeft het meeste effect wanneer je in diepe slaap bent. Sommige mensen hebben aangegeven dat zij zijn meegenomen naar bizarre buitenaardse werelden of een maatschappij van de toekomst. Calea Zacatechichi opent de verborgen creativiteit van je onderbewustzijn en hiermee vergroot je je kansen op een heldere droom.

Opgemerkt moet wel worden dat Calea Zacatechichi niet direct een heldere droom opwekt. Het is een droom stimulans die je dromen veel interessanter, onvergetelijker en levendiger maakt. Het fungeert als een geweldig hulpmiddel voor heldere dromen waardoor het makkelijker is er in een terecht te komen. Calea Zacatechichi stelt je ook in staat om langdurig deel te nemen aan dromen; in daadwerkelijke tijd is dat misschien slechts 30-60 minuten, maar het voelt als uren, misschien wel dagen in de droomwereld. Zelfs mensen die heldere dromen hebben zonder hulp, waarderen Calea Zacatechichi vanwege haar vermogen om de ervaring enorm te verbeteren.

Chemie van Calea Zacatechichi?

Er is heel weinig onderzoek naar de chemische samenstelling van Calea Zacatechichi. Het onderzoek dat wel is gedaan, toont aan dat het grote hoeveelheden van zowel flavonen1 als sesquiterpeenlactonen2 bevat. Hoewel bevestigd is dat een psychoactieve stof van onbekende structuur aanwezig is, zijn het de caleicine en caleochromene, beiden sesquiterpene verbindingen, waarvan wordt verondersteld dat die de slaap-veranderende stoffen in kwestie zijn. Het is jammer, maar er is nog niet veel bekend over het droomopwekkende kruid.

Het kweken van Calea Zacatechichi

Het kweken van Calea Zacatechichi

Calea Zacatechichi is een van de eenvoudigste planten om te kweken. Het kan echter enorm lastig zijn om zaden te laten ontkiemen. Als een gevolg hiervan kan het moeilijk zijn om zaden te krijgen; niemand wil ze graag verkopen omdat ze zo vaak falen. Je beste kans is een stekje te pakken te krijgen.

Het is mogelijk om een stekje Calea Zacatechichi te laten wortelen in elk standaard wortel medium. Wortel hormonen zijn ook niet nodig, al zullen zij wel de snelheid stimuleren waarmee je Calea Zacatechichi wortel schiet en ook de kwaliteit van de wortels zelf verbeteren. We adviseren gewoonlijk het gebruik van gel wortel hormonen, omdat deze het stekje compleet zullen verzegelen en de kans op ziektes, blootligging of andere problemen waar een stekje mee te maken kan krijgen, verminderen. Het is een goed idee een luchtvochtigheids-tent te maken om de plant, in deze fase van haar leven, in te plaatsen; dit helpt uitdroging voorkomen.

Zodra je stekje een behoorlijke wortel basis heeft verkregen, kan je haar verpotten in aarde. Calea Zacatechichi zal zonder klagen in bijna elke aarde groeien die je in de winkel kan krijgen. Om te verpotten, giet je een aantal centimeter aarde in je pot, houd de Calea Zacatechichi in de pot op de gewenste hoogte en voeg je voorzichtig meer aarde toe. Let op dat je de wortels niet beschadigt. Als je aarde hebt gebruikt als wortelmedium, kan je de hele pot overplaatsen in een grotere pot, zonder zorgen over het blootleggen van de wortels.

Gerelateerd artikel

5 Kruiden Die Lucide Dromen Kunnen Veroorzaken

Plaats je Calea Zacatechichi gedurende een paar dagen terug in de luchtvochtigheids-tent zodat ze de tijd heeft het verpotten te verwerken. Zodra je de Calea Zacatechichi uit de tent haalt, is het verstandig haar een paar uur in de gaten te houden. Let goed op tekenen van verwelking en als het nodig is, plaats je haar nog wat langer terug in de tent.

Calea Zacatechichi heeft geen grote hoeveelheden licht nodig, dus ze kan heel goed gedijen in je raamkozijn of buiten op de patio. Calea Zacatechichi is wel gevoelig voor zonnebrand; rood kleurende bladeren is een teken dat de plant onder stress staat.

Dit is alles! Ga gewoon door met water en voeding geven, zoals je bij elke andere plant zou doen. Ze is extreem makkelijk te verzorgen en behoorlijk veerkrachtig. Het enige lastige gedeelte is het laten wortelen van een stekje en het verpotten!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Bronnen
Je bezoekt onze Nederlandse website.