Blog
Ontspannende Wierookkruiden
2 min

De Beste Wierook Voor Ontspanning En Slaap

2 min

Wij van Zamnesia brengen je allerlei soorten kruiden. Kruidenwierook is een veilige en betaalbare manier om te ontspannen. Ontdek onze beste wierookvarianten ter ontspanning van het lichaam, de geest en ziel.

Met wierook kan er een hele nieuwe wereld van ontspanning voor je opengaan. Je hoeft je dus niet te schamen voor het nemen van een moment van rust en kalmte. Door hierbij wierook te branden, creëer je een hele bijzondere sfeer.

HOE HELPT WIEROOK JE OM TE ONTSPANNEN?

Wierook wordt al duizenden jaren gebruikt in gebieden over de hele wereld. Het speelt vaak een rol bij rituelen en in geschriften van ’s werelds grootste religies. Ben je weleens in een kerk of tempel geweest met zo’n rokerig, maar aangenaam aroma? Wierook blijkt je aandacht op je innerlijke geest te richten en daarmee het lichaam te ontspannen. Wetenschappelijk gezien, kunnen krachtige geuren bepaalde cellen in de reukgebieden van de hersenen zowel blokkeren als prikkelen. Ze kunnen goede herinneringen of kalmerende sensaties opwekken. Ook hebben ze lustopwekkende kwaliteiten. Gebruik van wierook voor persoonlijke ontspanning biedt dan ook allerlei vormen van bevrediging.

SANDELHOUT

Sandelhout Voor Ontspanning En Slaap

Sandelhout is een van de waardevolste houtsoorten ter wereld. In het hindoeïsme wordt het als heilig beschouwd en geassocieerd met de goden Shiva en Lakshmi. Wanneer het als wierook gebruikt wordt, produceert het sandelhout aroma een rijke, zachte, romige geur van warme melk met vleugjes citrus. De opvallende geur intrigeert je met subtiele tonen van amber, bloemen en specerijen. Het is populair binnen verschillende wereldreligies. Zo wordt deze traktatie voor je zintuigen bij allerlei religieuze ceremonies gebruikt. Denk aan gewoontes binnen het hindoeïsme, boeddhisme, jaïnisme, soefisme, zoroastrisme, Chinese en Japanse religies. Misschien waren ze allemaal wel iets op het spoor. Sandelhout is zeer aan te bevelen wanneer je je geest wilt zuiveren.

Gerelateerd artikel

Top 7 Producten Die Je Helpen Ontspannen

LAVENDEL

Lavendel Voor Ontspanning En Slaap

De prachtige, levendige paarstinten van de lavendelplant worden alleen geëvenaard door haar geur. Het lijkt wel alsof de kleur paars een geur heeft, die zo bloemig en fruitig is dat het onmiddellijk kalmte opwekt. Lavendel wordt op verschillende manieren gebruikt om het lichaam en de geest tot rust te laten komen. Laat je door lavendelwierook onderdompelen in het onmiskenbare aroma dat vaak in cosmeticaproducten zit. Zelfs de Bijbel brengt in het Hooglied een ode aan lavendel. Lavendel is het perfecte cadeau voor jezelf en voor romantische gelegenheden. Brand eens wat lavendelwierook in je kamer om in contact te komen met jezelf.

KAMILLE

Kamille Voor Ontspanning En Slaap

Kamille wordt ook veel gebruikt vanwege haar voordelen en heeft een aangenaam frisse geur met een hele positieve impact op het brein. Vleugjes appel en thee zijn altijd fijn wanneer kamille als wierook gebrand wordt. Ontspan en laat je problemen naar de achtergrond verdwijnen met deze geur die je doet denken aan een mooie lentedag. In het oude Egypte, Griekenland en Rome werd kamille al gebruikt. 

VALERIAAN

Valeriaan Voor Ontspanning En Slaap

De wierook produceert een sterke geur waar je neusgaten dol op zijn. Adem beter en droom lekker weg. Probeer het eens uit met iemand die de reputatie van valeriaan als afrodisiacum weleens met je wil testen. Bedankt Nerthus! Zij is de oude Germaanse godin met wie het kruid wordt geassocieerd.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken