Blog
Ontspanning
3 min

Top 7 Producten Die Je Helpen Ontspannen

3 min

Of je nu liever iets rookt om te ontspannen of eenvoudig een capsule wilt innemen; met deze handige lijst vind je het product dat aan je behoeften voldoet. Hier volgen de 7 beste middelen die je helpen ontspannen. Ze zijn allemaal bij Zamnesia verkrijgbaar.

Het aantal gestresste mensen is nog nooit zo hoog geweest. We werken langer dan ooit en hebben minder tijd voor fatsoenlijke rust en herstel. Het duurt niet lang voordat zorgen en spanning zich opstapelen en uiteindelijk hun tol eisen.

Om te voorkomen dat het zover komt, is het essentieel dat je wat tijd voor jezelf neemt. Een paar uur per week inlassen om los te komen van de dagelijkse spanning maakt soms al een verschil. Een warm bad en een dutje zijn echter niet altijd voldoende. De geest heeft dan iets sterkers nodig om te ontspannen. Deze producten zijn ideaal voor zulke momenten. Elk product bevat unieke bestandsdelen die ontspanning bevorderen en de geest tijdelijk in een gelukzalige staat brengen.

WILD DAGGA

Wild Dagga

Wild dagga (Leonotis leonurus) haalt je snel uit een gespanne toestand. Dit lid van de lipbloemenfamilie staat ook wel bekend als leeuwenoor en groeit oorspronkelijk in Zuid-Afrika. Mensen roken de bladeren en bloemen tevens omdat dit een mild euforisch effect heeft. De effecten zijn vergelijkbaar met die van cannabis, maar wel minder krachtig wat psychoactiviteit betreft. Een pijp met wild dagga resulteert in euforie en milde visuele veranderingen.

Het is nog niet bevestigd wat de exacte chemicaliën zijn die verantwoordelijk zijn voor deze effecten. Een onvatbaar molecuul, leonurine, is in verband gebracht met de milde psychoactiviteit van wild dagga. Leonurine is een pseudoalkaloïde die te isoleren is uit Leonotis leonurus, Leonotis nepetifolia, Leonotis artemisia, Leonurus cardiaca (Hartgespan), Leonurus sibiricus, naast andere planten uit de lipbloemenfamilie.

CHILL OUT VAN OBLIVINOV

Oblivinov Chill Out

Chill Out van OBLIVINOV is een complexe formule, speciaal samengesteld om de geest in een diepe staat van rust te brengen. Elk ingrediënt is zorgvuldig geselecteerd. In plaats van supplementen apart te gebruiken, combineert OBLIVINOV ze in gemakkelijk in te nemen capsules.

GABA is één ingrediënt op de lijst van hersenenbevorderende stofjes. Dit is een inhiberende neurotransmitter die betrokken is bij ontspanning. Het bereikt dit door de activiteit van neuronen te verlagen.

De capsules bevatten daarnaast een mix van vitamines en mineralen met vitamine B12 — een voedingsstof die in verband is gebracht met een verbeterde stemming. Er zit tevens het aminozuur theanine in, dat mentale prestaties bevordert. 2-3 capsules per dag met een groot glas water is voldoende.

KATTENKRUID

Kattenkruid (Nepeta cataria)

Kattenkruid (Nepeta cataria) is een plant die beroemd is vanwege het effect ervan op katten. Het kruid lokt de dieren met zijn aromatische geur. Ze wrijven er daarbij hun vacht tegen en eten ervan. Het duurt vervolgens niet lang voordat de psychoactieve effecten optreden. De pupillen verwijden, de katten gedragen zich vreemd en het lijkt alsof ze dingen zien die er in werkelijkheid niet zijn.

Kattenkruid heeft ook effect op mensen. We ervaren niet echt een psychoactieve trip, maar het wekt wel een aangenaam gevoel van rust op. Mensen gebruiken het kruid vaak om de nachtrust te bevorderen en om onrust te verminderen. Een paar slokjes thee met kattenkruid of een hijsje damp is genoeg om je geest tot rust te brengen.

Je kunt thee zetten door 25g in een liter water kort te koken. Laat het 15 minuten staan voordat je het eruit zeeft.

BLAUWE LOTUS

Blauwe Lotus

Blauwe lotus (Nymphaea caerulea) is een waterlelie die van oorsprong langs de Nijl groeit en in andere delen van Oost-Afrika. Lage doseringen zijn geassocieerd met rust. Daarbij is gerapporteerd dat hogere doses een psychoactief effect hebben.

De plant bevat de alkaloïde nuciferine, die ontspannend werkt door dopaminereceptoren te blokkeren. De bladeren bevatten ook aporfine, een stofje dat in verband is gebracht met euforische gevoelens.

Blauwe lotus kun je innemen als tinctuur of inhaleren met een vaporizer. Gebruik je een tinctuur? Neem dan tot tweemaal per dag 6–10 druppels. Ben je meer van het vapen? Stel je vaporizer dan in op 125°C voor optimale effecten.

Gerelateerd artikel

De Beste Natuurlijke Kruiden (Om Te Vapen) Voor Ontspanning

HAPPY CAPS: HEAVENLY-E EN RELAX-E

Heavenly-E

Heavenly-E Happy Caps zijn een trefzekere manier om een prettige avond nog aangenamer te maken. Deze capsules bevatten een mengsel van stoffen die de stemming verhogen en gestaag energie leveren. Daarbij ervaar je geen dip. Ze zijn een geweldig alternatief voor koffie. Zo kun je op een relaxte avond je concentratie bij een goed boek houden of nog wat werk verrichten.

Een van de hoofdingrediënten is kratomextract, een middel dat bij lage doseringen behoorlijk stimulerend werkt. Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van theobromine — een alkaloïde uit de cacaoboom — die extra stimulerende eigenschappen levert. Neem 2 capsules 45 minuten voordat je de effecten wilt ervaren.

Het leven is tegenwoordig vrij hectisch. Soms kun je dus wel wat hulp gebruiken om echt te ontspannen. Gelukkig is dat er in de vorm van Relax-E. Deze capsules zitten boordevol GABA (gamma-aminoboterzuur) en mesquite poeder. Deze twee bestanddelen staan bekend om hun mogelijk rustgevende effecten. Daarnaast bevatten ze diverse vitamines. In een mum van tijd ervaar je de voordelen.

Relax-E capsules zijn gemakkelijk door te slikken en leveren ongeveer 45 minuten na inname de broodnodige ontspanning. Ideaal voor als je 's avonds tot rust wilt komen, of dat nu alleen of met vrienden is. Neem simpelweg twee capsules wanneer je in de stemming bent en bereid je voor op heerlijk relaxen.

KRATOM

Kratom

Kratom (Mitragyna speciosa)is een tropische, groenblijvende boom die van oorsprong groeit in Zuidoost-Azië. De bladeren van de soort bevatten het actieve stofje mitragynine. Deze molecuul heeft bij lage doses stimulerende effecten en bij grotere hoeveelheden verdovende effecten. Hiertoe bindt de stof zich aan opiaatreceptoren in de hersenen.

Dankzij de contrasterende effecten is kratom een flexibel middel. Ben je in de stemming om je werk af te maken en kun je wel wat extra focus gebruiken? Neem dan een klein beetje. Wanneer je wilt ontspannen, gebruik je meer.

Kratombladeren bieden een subtielere ervaring en kun je gebruiken voor thee. Giet kokend water over 5-10g gedroogde bladeren en laat het trekken.

Ben je op zoek naar een intensere ervaring? Overweeg dan om 15x-extract te gebruiken voor meer uitgesproken effecten. Voeg 0,5g toe aan een glas heet water voor een lichte ervaring. Wanneer je een verdovender effect wenst, kun je de dosis verhogen naar 1-1,5g.

KANNA

Kanna

Kanna is een vetplant die van oorsprong in Zuid-Afrika voorkomt. Kanna Extreme is een sterk poederextract dat een onmiddellijke boost euforie en genot geeft. Het is een uitstekende manier om alles los te laten aan het eind van een drukke dag. Kanna Extreme kun je roken, vapen, onder de tong plaatsen of als snuifwaar gebruiken. Er zijn geen richtlijnen voor de dosering. We raden echter aan te beginnen met een minimale hoeveelheid en het langzaam op te bouwen.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Bronnen
  • Nsuala BN, Enslin G, & Viljoen A. (11/04/2015). "Wild cannabis": A review of the traditional use and phytochemistry of Leonotis leonurus. - PubMed - NCBI - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Smartshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken