Blog
De Top 15 Drugs Films Aller tijden!
5 min

De Top 15 Drugs Films Aller Tijden!

5 min
Lifestyle News

Drugsfilms zijn poorten naar andere mentale dimensies! Deze abstracte kunststukken bieden een doorgang naar een alternatieve toestand van bewustzijn, verrijkt met veel fantasie.

Films hebben het unieke vermogen om een replica te creëren van waar gebeurde ervaringen en het inspireert ze met creatief voorstellingsvermogen. Dit is waarom drugsfilms een krachtige, culturele, mystieke sfeer hebben. Deze titels bereiken cult-klassieker status omdat ze de verleidelijke wereld van de stoffen ontrafelen. Elke poging levert zijn eigen artistieke visie op de aangepaste toestanden van perceptie, abstracte gedachten en niche tegenculturen. De films hieronder bevinden zich aan de top van hun genre. Elke film barst van de originaliteit, is super geregisseerd, emotioneel gespeeld, heeft prachtige sets en biedt slimme plots.

15. Waking Life

Waking Life

De basis van de realiteit wordt in twijfel getrokken met deze post-moderne kijk op heldere droomlandschappen. Het publiek wordt op een onwerkelijke rit gestuurd door een serie filosofische dromen. Het onvermogen wakker te worden, zorgt dat het centrale karakter zichzelf realiseert dat hij slechts een verzinsel is van zijn onbewuste fantasieën. Het leven wordt een eindeloze set illusies, die worden geïllustreerd door een schokkend andere animatie stijl voor elke existentiële ontmoeting. Angstaanjagende live actie combineert zich met atmosferische tekenfilm elementen. Uiteindelijk realiseert de hoofdpersoon dat de enige ontspanning uit de herhalende, fragmenterende droomervaringen het oplossen in de oneindigheid is.

14. Spun

Spun

Met morbide humor, ontdekt deze donkere comedy de gebreken van methamfetamine, samen met een grondig kijkje in de seks industrie. Veel deals gaan vreselijk mis en kijkers worden ingewijd in levendige pornografische waanbeelden in het explosieve uitstapje. Mickey Rourke is te geloofwaardig als The Cooke en deze zorgwekkend hilarische fuif duikt in realistische omgevingen, zoals stripclubs, drugsholen en motelkamer meth labs. De spanning van de subcultuur wordt verlicht door bondage en naaktheid. De film kenmerkt een heerlijk ordinaire Brittany Murphy op haar mooist en Billy Corgan levert een buitengewoon aaneengeregen muzikale bijdrage.

13. Taking Woodstock

Taking Woodstock

De Hippie Hemel wordt prachtig gepresenteerd in dit sentimentele en accurate eerbetoon aan het legendarische Woodstock Festival. Het avontuur gaat over een memorabele LSD ervaring in een betoverende, klassieke Volkswagen bus. Een onbedoelde dosering hasj brownies zorgt voor de vereniging van een, normaal bittere, familie. De sfeer van de jaren '60 wordt vergroot door de culturele kruisingen met de Vietnam oorlog en geheime homo-genootschappen. Danny Elfman rijgt de film samen met een bovenzinnelijke, groovy soundtrack.

12. A Scanner Darkly

A Scanner Darkly

Geheim agenten doen hun uiterste best om hun identiteit te verbergen in een sombere toekomst, waarin de wereld wordt beheerst door een verwoestende drug met de naam Substance D. Iedereen die het spul probeert, raakt verslaafd, maar detectives moeten de stof ook gebruiken om het vertrouwen te winnen van de beruchte kopstukken. Keanu Reeves glanst als de hoofdinspecteur in deze schokkende sci-fi aanpassing van de geniale boek van Phillip K. Dick. Het voorspelt een naderend tijdperk, die wel eens heel goed mogelijk zou kunnen zijn. Met beverige digitale animatie lagen, bevat deze film aangrijpende en accurate portretten van ontwenning. De cast bestaat uit onder andere Winona Ryder, Woody Harrelson en Robert Downey Jr.

11. Limitless

Limitless

Deze rappe thriller onthult hoe farmaceutische drugs de limieten van intellect en lichamelijkheid verbreden. NZT is een experimentele stof die in het geheim wordt verdeeld op de straten van New York. Een schrijver krijgt deze krachtige drug in handen en hij gebruikt het om gigantische publicaties af te ronden. Helaas raakt hij er afhankelijk van en de illegale bron voor de drugs wordt vermoord. Duistere contracten met grote bedrijven creëren nijpende omstandigheden en vlagen van geheugenverlies zorgen dat de daders van de belangrijkste moorden niet duidelijk zijn. Ondanks gewelddadige paranoia, wordt geweldig politiek succes beloofd door invloed uit het bedrijfsleven. De fictieve uiteenzetting illustreert hoe farmaceutische bedrijven maffia-achtige activiteiten gebruiken om de regering te controleren.

10. Lock Stock And Two Smoking Barrels

Lock Stock and Two Smoking Barrles

Marihuana plantjes staan centraal in Guy Ritchie's beruchte misdaadfilm. De hilarisch misplaatste capriolen van een bende leiden tot een Shakespeariaanse cirkel. Nadat een bende de buren hoort praten over het plannen van een overval, pakken zij hun kans en beroven een groep dieven van hun net gestolen cannabis oogst. De gestolen schat zorgt voor een bloedige zoektocht die een spoor van gangster vergelding nalaat. Deze scherpe Britse film is doorspekt met schietpartijen en overvallen. Elk spannend moment is een achtbaan voor stoners.

9. City Of God

City of God

Deze film haalt de vermeende glamour van de drugs tegencultuur af om de helse onderbuik van de bendeoorlogen te laten zien. Exotische stranden zijn de locatie van de brutaal realistische verkenning van drugs scènes in Brazilië. Drie loyale vrienden beginnen als kruimeldieven in de late jaren '60, maar de volgende decennia zorgen ervoor dat ze tegenover elkaar komen te staan van een op handen zijnde oorlog. De titel van de film verwijst naar de groeiende achterwijken, die een grimmige omgeving vormen voor het samenzweerderige verhaal van verraad dat plaatsvindt. Dit non-fictie drama geeft de echte formatie weer van drugskartels, corruptie van de politie en troepen kindsoldaten.

8. Pulp Fiction

Pulp Fiction

Cinema onderging een revolutie door deze schokkende misdaadsaga. Een niet-lineaire aanpak creëert een desoriënterende verwarring, die overeenkomt met de acteurs op het scherm. De meerderheid van het plot draait om duistere deals voor de beste heroïne en een enorm dodental valt al snel. Uma Thurman geeft de meest accurate overdosis weer die ooit op film is vertoond, maar John Travolta's zalige demonstratie van verdoofde intoxicatie verheerlijkt ronduit de naald. Zijn karakter benoemt ook zijn liefde voor hasj.

7. Easy Rider

Easy Rider

Deze iconische hippie extravaganza begint wanneer twee hippies grote hoeveelheden cocaïne uit Mexico naar Los Angeles brengen. Ze verkopen hun waar snel en gebruiken hun winst om naar Mardi Gras te reizen. Onderweg hebben zij levendige ervaringen met LSD. Creatief camerawerk vangt hun roes. Vrije liefde biedt veel uitbundige kansen met de ruimdenkende dames van die generatie. Marihuana wordt positief benoemd naast de schadelijke effecten van alcohol. Jimi Hendrix ondersteunt deze zoektocht met een engelachtige soundtrack en het verrassend donkere einde fungeert als een waarschuwing voor alle pacifisten.

6. Scarface

Scarface

Dit kijkje in de maniakale werking van een, door cocaïne-bedorven, maffia organisatie werd de standaard voor alle toekomstige maffia films. Al Pacino's overmatige cocaïneconsumptie is ongeëvenaard op het grote scherm. De snode tactiek van drugsbaronnen is voor iedereen te zien en de spanningen leiden tot een enorme crash als de wereld van Tony Montana compleet instort. Hij gebruikt zijn eigen product op bovenmenselijke krachten te vertonen, maar geen enkele vastberadenheid kan zijn onvermijdelijke ondergang stoppen.

5. Trainspotting

Trainspotting

Het geschreven meesterwerk van Irvine Welsh komt tot leven als een instant cult favoriet. Dit geslepen overzicht onthult de verschillende persoonlijkheden van mensen die verslaafd raken aan heroïne. Het geeft ook emotionele diepten aan de strijd waar heroïnegebruikers mee te maken hebben. Traumatische incidenten zijn onder andere overdoses, HIV en een dode baby. De vurige krankzinnigheid loopt echter uit de hand en iedereen ondergaat de gevolgen van hun waanzin.

4. Blow

Blow

Een vernietigende biografische film over een buitengewoon gezochte cocaïne smokkelaar gaat tot het uiterste om licht te werpen op de oorsprong van het ongelooflijk rijke Medellín Kartel. Johnny Depp schittert als de beruchte George Jung op zijn levenslange reis naar verhevenheid via duistere organisaties. Mislukte marihuana smokkelpogingen zorgen voor gevangenis connecties die George leiden naar enorm winstgevende drugsondernemingen in Columbia. Penelope Cruz speelt zijn wellustige vrouw en haar sleutelrol illustreert op perfecte wijze de opkomst en val van de Mafioso.

3. Enter The Void

Enter the Void

Out-of-body ervaringen vormen de basis voor deze serene, dissociatieve nachtmerrie. Een weergave van sterven op DMT is ingekapseld door dit gedurfde Tokyo reisverslag. Grillige visies schetsen een realiteit na de dood, gecombineerd met oude Tibetaanse wijsheden en creëren een verlammend relaas van oneindige leegte. De kijker wordt in een wereld van chaos gegooid die leidt tot een ervaring van reïncarnatie. Psychedelica neemt het publiek mee op een intens seksuele zoektocht naar betekenis in stad vol gewelddadige wanorde.

2. Requiem For A Dream

Requiem for a dream

Verslaving wordt enkelvoudig gedefinieerd door deze eenzame film! In een van de meest tragische films ooit, worden verschillende paden van misbruik van stoffen verkend. De vernietigende volgorde van gebeurtenissen vindt plaats in slechts drie seizoenen, maar er is genoeg tijd voor de ontrafeling van de identiteit van elk personage. Heroïne afhankelijkheid leidt tot een leven van opsluiting, amputatie, prostitutie en hartzeer. Televisie wordt afgeschilderd als een net zo vernietigende drug en het beïnvloedt het leven van individuen door ze eindeloze stimulatie te bieden. Dit zorgt uiteindelijk voor gehoorzame isolatie, die verdere verslavingen aan farmaceutische producten creëert, waarvoor in reclames wordt geadverteerd. Niemand ontsnapt ongedeerd in Darren Aronofsky's meesterwerk!

1. Fear And Loathing In Las Vegas

Fear and loathing in Las Vegas

De heersende kampioen van de drugsfilms is Terry Gilliams verwrongen aanpassing van de legendarische Gonzo memoires, geschreven door Hunter S. Thompson. Deze zenuwslopende expeditie vindt plaats in de prachtige Nevada woestijn. Elke drug onder de zon lijkt verpakt in een hels uitstapje. De waslijst van stoffen is nauwelijks beperkt tot mescaline, ether snuiven, cocaïne snuiven, adrenochrome druppels en ontelbare soorten acid. Las Vegas biedt een romantische, slonzige sfeer, barstend van de stripclubs en casino's. Deze verheerlijkte omgeving biedt voldoende voor een cerebrale reeks gebeurtenissen waar een taboe op rust.


Read more about
Lifestyle News
Zoeken in categorieën
of
Zoeken