Blog
Tekenfilmseries
4 min

Top 10 Tekenfilmseries Om High Te Bekijken

4 min

Wat is er nu beter dan apestoned tekenfilms kijken? Nou, stoned worden, pizza eten en tekenfilms kijken. 

Misschien zijn het de kleuren, de personages of het feit dat ze ons aan het lachen willen maken; animatiefilms en high worden is gewoon een gouden combinatie.

Sommige van deze tekenfilms zijn bekende favorieten, maar we zweren plechtig dat de klassiekers niet voor niets klassiekers heten. Andere zijn van een nieuwe lichting, voor mensen die wel van een avontuurtje houden. Ga er dus maar lekker voor zitten, steek er eentje op en geniet van onze top 10 tekenfilms die je stoned moet zien.

Video id: 366432412

10. AMERICAN DAD!

American Dad! is al meer dan 15 jaar op tv en net zo grappig als die andere show van dezelfde makers: Family Guy. Het hoofd van het gezin is Stan, een doorgedraaide Republikeinse CIA-agent, die nu niet bepaald de Amerikaanse Droom waarmaakt. Zijn echtgenote Francine is deels een Stepford Wife en deels Desperate Housewife. Hun dochter Hayley is ruimdenkend en zoon Steve een loser. En dan heb je ook nog Klaus, de pratende goudvis, met de hersenen (en het accent) van een Oost-Duitse sporter en Roger de buitenaardse alcoholist.

Elke aflevering draait vooral om personage-interacties en onlogische gevolgtrekkingen. Perfect dus voor momenten waarop het volgen van de plot onderschikt is aan giechelen. De tekenfilm is vrijpostig, onverwacht en vaak surrealistisch.

9. LOONEY TUNES

Als je van nostalgie houdt en verlangt naar simpelere tijden (die wellicht nooit bestonden), dan is Looney Tunes de beste keus. De korte en zoetsappige afleveringen zijn ideaal om je tijdens een joint te vermaken en ook geschikt voor bingewatchen.

De personages zijn je vast allemaal bekend en de grappige gebeurtenissen behelzen het soort slapstick-humor waardoor je weer als een kind gaat giechelen. Perfect voor serieus goede vibes. Bovendien geeft het kijken naar Looney Tunes je als volwassene een hernieuwde waardering voor de animatiestijl waarmee deze show direct een eeuwige klassieker werd.

8. F IS FOR FAMILY

Het principe van F is for Family is rechtstreeks ontsproten uit de kindertijd van Bill Burr en gunt je een semi-realistisch kijkje in het voorstedelijk leven. Met een stijl die doet denken aan King of the Hill biedt F is for Family een grofmondige volwassen kijk op tekenfilms.

Met personages met de stemmen van bekenden, van Laura Dern tot Sam Rockwell, zijn de episodes van dertig minuten lang genoeg om duister, grappig en bedachtzaam te zijn, maar ook perfect als je graag grapjes geserveerd krijgt met een bijgerecht van existentieel gepeins.

7. BOB'S BURGERS

Nog een klassieke tekenfilm over familiedynamiek is de hartverwarmende Bob's Burgers. We volgen de restauranteigenaars Bob en Linda Belcher en hun drie kinderen Tina, Gene en Louise. De show moet het hebben van de dagelijkse, maar grappige wisselwerking tussen de familieleden.

De familie woont in een stad zonder naam en reageert op bekende gezichten die langskomen. De afleveringen hebben doorgaans ofwel één verhaallijn met alle familieleden of een gelijktijdige verhaallijn met verschillende groepen. Voor mensen die wel van wat surrealisme houden; er zit soms ook doorwrochte muziek in.

6. ADVENTURE TIME

Nog eentje voor mensen die terugverlangen naar de geneugten van de jeugd. Adventure Time heeft zowel kinderen als volwassenen vanaf het begin geboeid. Het ziet er mooi en apart uit en de grappen behelzen meerdere lagen. Het is het soort animatieformule dat aan de basis staat van diverse vreemdsoortige nieuwe series en protagonisten.

Vanwege de ietwat surrealistische sprookjes-twist, is de reis van Finn the Human en Jake the Dog perfect als je je wilt voelen alsof je een queeste hebt volbracht vanaf de veiligheid van je bank met een blunt naast je.

5. THE SIMPSONS

Een grap die de ronde doet over tekenfilms is dat wat ze ook doen, de Simpsons het als eerste hebben gedaan. Aangezien Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie en de inwoners van Springfield al in 1989 op tv te zien waren, hebben de Simpsons waarlijk alles al ondernomen. En dat maakt de tekenfilm perfect voor stoners die wat diversiteit in hun kijkgedrag zoeken.

Met korte optredens van beroemdheden, komen er in de show ook buitenaardse bezoekers, muzieknummers en periodiek terugkerende karakters voor die vaak een eigen aflevering of verhaallijn krijgen toebedeeld. Waar je als je high bent ook graag naar kijkt, er zitten zeker afleveringen van The Simpsons voor je tussen om van te genieten.

Gerelateerd artikel

Top 10 Netflix Shows Om Stoned Te Kijken

4. FAMILY GUY

Het leuke van Family Guy is dat de tekenfilm vaak aan eigen grappen refereert, zelfs van jaren geleden. De afleveringen draaien om de familie Griffin - Peter, Lois, Chris, Meg, Stewie en hond Brian - en hun vrienden en buren uit Quahog.

Met een vulgaire en satirische blik op de Amerikaanse samenleving, fysieke grappen en het soort humoristische geweld waar Quentin Tarantino zich voor zou schamen, is Family Guy belachelijk eenvoudig om naar te kijken als je high bent. Of je nu van de protagonist Peter houdt of hem verafschuwt, de kans is groot dat je een familielid vindt waar je je mee kunt identificeren - ook als dat de hond of de baby is.

3. FUTURAMA

Alsof de schepper te zijn van de Simpsons nog niet genoeg is, heeft Matt Groening ook deze buitengewone spin-off bedacht. De show speelt zich af in de toekomst, 1000 jaar later, en is gebaseerd op de waanzinnige humor van personages die aan de Simpsons doen denken. Waar Springfield echter hedendaagse komedie behelst, gaat Futurama over figuurlijke uitdrukkingen en sciencefictionfantasieën en heeft het de weg voor talloze andere tekenfilms geplaveid, waaronder Adventure Time en Rick & Morty. Volg de bezorger Fry, dronken robot Bender en de eenogige cycloop Turanga Leela met hun kosmische eigenaardigheden.

2. SOUTH PARK

Je gaat er ofwel van houden of je haat het en misschien ben je er al uit. Van de geniën achter het Boek van Moron, is South Park niet vies van obsceniteiten, vrijpostigheden, controversie en snoeiharde perversiteiten. Gesitueerd in South Park, Colorado, volgt de show vier jongens - Stan, Kenny, Cartman en Kyle - in een verhaallijn die zo vreemd is als maar kan.

De show is al sinds 1997 een constante modderstroom van scheetgrapjes, moeder-grapjes, popcultuurverwijzingen, beroemdheden pesten en herhaalde uitspraken. Als je niets beters te doen hebt, rook er dan eentje en vraag jezelf af: Wie heeft Kenny vermoord?

1. RICK & MORTY

Stel je voor dat Back to the Future dronken en maf zou zijn - en een tekenfilm was. Voor sommigen onder ons is het absoluut noodzakelijk stoned te zijn om van Rick & Morty te kunnen genieten. Op veel manieren is dit een perfecte combinatie van allerlei andere tekenfilms. Oppervlakkig gezien, is het een familieshow, met de personages Jerry en Beth Smith, de kinderen Summer en Morty en de vader van Beth, Rick Sanchez.

Maar dan komen we terecht in een Futurama-achtige wereld - met andere dimensies, ruimtereizen, buitenaardse levensvormen en oneindige realiteiten. Veel verhaallijntjes lijken rechtstreeks uit het hoofd van een stoner te komen en daar zijn we Rick & Morty eeuwig dankbaar voor. Toch houdt de relatie tussen de twee titelpersonages de show overeind en is de tekenfilm elk seizoen weer verrassend.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Nieuws Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken