Blog
Beste Aansteker
4 min

Wat Is De Beste Aansteker Voor Jou?

4 min

Een aansteker is toch gewoon een aansteker? Nee, verre van. Er zijn verschillende aspecten die in overweging moeten worden genomen voordat je een geschikte aansteker aanschaft. Er bestaan kleine verschillen tussen aanstekers die we hier zullen bespreken.

HOE WERKEN AANSTEKERS?

Het klinkt misschien simpel, maar hoofdzakelijk produceren aanstekers vuur. De vlam die wordt geproduceerd door de aansteker kan gebruikt worden om tabak, wiet, kampvuren, en veel meer aan te steken. Aanstekers zijn meestal zeer klein en compact, wat ze draagbaar maakt. In tegenstelling tot lucifers, die maar één keer kunnen branden, kunnen aanstekers honderden keren worden ontstoken zonder te hoeven worden bijgevuld. De meeste aanstekers bevatten een ontvlambare substantie, meestal butaangas - dat niet altijd gewenst is. De substantie vloeit weg terwijl een elektrische vonk de substantie laat branden; elke aansteker heeft een mechanisme om de vlam te doven. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op dit klassieke aanstekermechanisme, die we zullen bespreken.

Dit zijn de verschillende types aanstekers

verschillende types aanstekers

  • WEGWERPAANSTEKERS

Het meest gebruikelijke type aansteker is de goedkope, plastic wegwerpaansteker die niet kan worden bijgevuld, zoals de Clipper. Ze zijn gevuld met butaangas dat gaat branden als het vrijkomt en wordt aangestoken door een vonk.

  • FAKKEL AANSTEKERS

Fakkel aanstekers zijn zeer sterk en uitstekend voor extreme weersomstandigheden. Deze aanstekers produceren een kleine maar zeer krachtige vlam die bestand is tegen wind en hoger reikt dan zijn wegwerp tegenhanger. De kleur van de vlam is meestal blauw of groen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, produceren deze aanstekers een sterke vlam waarbij lucht en butaan vrijkomt, zodat een kleinere, maar krachtigere vlam ontstaat. Ze zijn hervulbaar.

  • PLASMA AANSTEKERS

Doordat de technologie zich steeds verder heeft ontwikkeld, zijn plasma aanstekers op de markt gekomen. Deze aanstekers bevatten geen enkele ontvlambare substantie; ze worden elektrisch aangedreven. De aansteker lijkt op een Zippo, maar bij het openen van de schacht komen er bij de plasma aansteker vier spiraaltjes tevoorschijn. Deze spiraaltjes schieten diagonaal stralen elektriciteit waardoor een "x"-vorm ontstaat die alles verbrandt wat ermee in aanraking komt. Het is een coole, innovatieve aansteker en kan worden opgeladen met een USB-kabel. Ze zijn een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een vlam die niet chemisch wordt aangedreven, of die van een beetje high-tech houden!

  • HEMP WICK

Voor een chemie-vrij alternatief, kan hemp wick worden gebruikt. Deze lont van hennep kan met elke aansteker worden ontstoken, waarbij een zachte vlam wordt geproduceerd. Het is een chemie-vrij alternatief, die velen dagelijks gebruiken. Het vergt iets meer werk, aangezien je eerst de lont van hennep aan moet steken voordat je je joint kunt opsteken, maar het verzekert je ervan dat je joint nooit in aanraking komt met butaan - wat het populair maakt onder de meer gezondheidsbewuste gebruikers.

WELK TYPE PAST HET BESTE BIJ JOUW SITUATIE?

What Type Is Best Suited For Your Situation

Beste betaalbare aanstekers

Laten we beginnen met het financiële aspect. De wegwerpaansteker is goedkoop, dus als je highe vrienden je aansteker lenen en vergeten hem terug te geven, blijft je bankrekening ongedeerd; en laten we eerlijk zijn, het komt nogal eens voor dat je aansteker per ongeluk wordt gestolen.

Het vonkwieltje van de aansteker kan worden verwijderd en gebruikt als een handig verpakkingsinstrumentje, om strakke spliffs te maken. Hoewel de plasma aansteker in eerste instantie duurder is, blijkt deze op de langere termijn voordeliger te zijn door de herbruikbaarheid ervan - als je hem niet verliest.

Beste orkaan bestendige aansteker

Wat als je een joint wilt roken als de wind onstuimig is, of als je op een berg bent waar de zuurstof schaars is. De beste optie is dan een fakkel- of een plasma aansteker. De fakkel aansteker heeft een sterke vlam die bestand is tegen onstuimige weersomstandigheden. Hetzelfde geldt voor de plasma aansteker, aangezien deze op elektriciteit werkt; als je echter gaat wandelen of klimmen in de bergen, zorg er dan voor dat de plasma aansteker is opgeladen - je wilt geen perfecte rookplek ontdekken waarbij je geen spliff kunt opsteken; dat zou vreselijk zijn.

Gerelateerd artikel

Hoe Steek Je Een Joint Op In De Wind?

Beste aansteker voor HET AANSTEKEN VAN EEN BONG

Wat zijn de beste aansteekmethoden voor de bong? De drie voornaamste keuzes zijn: Wegwerpaanstekers, fakkel aanstekers, en hemp wick. Wegwerpaanstekers werken goed omdat ze een zachte vlam produceren die goed past bij het inhaleren.

De fakkel aanstekers werken ook goed, maar zorg ervoor dat het ontwerp van de aansteker geschikt is, omdat je de aansteker ondersteboven moet houden om de vlam over de bowl te verspreiden (aangezien de vlam sterk en onbuigzaam is). Henneplont is de beste optie omdat deze vrij is van chemicaliën en omdat je het vuur ermee met precisie kunt verspreiden. Je kunt plasma aanstekers vergeten, omdat het ontwerp van deze aansteker niet geschikt is voor het aansteken van een bowl.

Beste aansteker voor SPLIFFS & JOINTS

Als het aankomt op het roken van joints of spliffs, kun je iedere aansteker gebruiken. Misschien eentje die indruk maakt op je vrienden of die een gesprek op gang helpt. Als je op zoek bent naar iets goedkoops dat er cool uitziet; er bestaan duizenden verschillende designs die zijn afgedrukt op wegwerpaanstekers, die velen artistiek en grappig vinden. Als je een groter budget hebt, of op zoek bent naar iets chiquers, werken de andere soorten aanstekers ook goed.

ONZE TOP 5 AANSTEKERS

1. CLIPPER

Deze klassieke Clipper is niet zomaar een aansteker. Hij is verkrijgbaar in twee modellen. Beide hebben unieke eigenschappen, waarmee ze met kop en schouders uitsteken boven gewone aanstekers. Wanneer je de aansteker kantelt, wordt het vlammetje groter. Dat maakt de Clipper uitermate geschikt voor bongs en hand-pijpjes. Je hoeft niet aan het vlammetje te morrelen om je geliefde wiet aan te steken.

Daar komt nog bij dat het softgrip model niet uit je handen schiet op het moment suprême. De trippy variant is geinig als je iets moois wilt zien wanneer je een avondje zit te paffen.

Aansteker Clipper Soft Touch Edition Bekijk Clipper

2. NOVI PLASMA AANSTEKER

Net als een object uit een sciencefiction film steekt de Novi Plasma brandbaar materiaal aan, zonder schadelijke chemicaliën of hervullingen. Houd je joint gewoon tussen de vier geleidingspunten, druk op het knopje en genieten maar! De paarse energiestralen genereren al kriskrassend een temperatuur van bijna 500°C. Dat is ruim voldoende om je rokertje aan te steken.

Zoals gezegd, hoef je de Novi Plasma nooit bij te vullen. Het fijne van deze aansteker is dat je hem met een USB-kabeltje oplaadt. Daarmee is de Novi een rookmaatje voor het leven. Pas wel op dat niemand hem per ongeluk meeneemt als je 'm uitleent.

VIDEO: Novi Plasma Aansteker

3. TORCH HYPER AANSTEKER

Ben je op zoek naar zwaarder geschut? Een aansteker die dabs binnen no time doet verdampen? Dan is de Torch Hyper Aansteker echt een uitkomst voor je. Deze is leverbaar in diverse kleurtjes en vertoont bij gebruik een krachtige blauwe straalvlam. De intensiteit van het vlammetje is bij te stellen middels de lucht- en gastoevoer.

De Torch Hyper Aansteker is eerder een gasbrandertje dan een aansteker. Dat wil echter niet zeggen dat er geen joint mee aan te steken is. In tegendeel, het ziet er super cool uit als je een blunt met een gasbrandertje aansteekt. Pas wel op voor je wenkbrauwen.

Torch Hyper AanstekerBekijk Torch Hyper Aansteker

4. STORMAANSTEKER FUZION DOUBLE JET

Wat is er nu beter dan een enkelvoudig vlammetje? Een tweevoudig vlammetje natuurlijk! De aard van het beestje ligt al verscholen in de naam; de Stormaansteker Fuzion Double Jet heeft twee straalvlammen. Of je nu dubbele vuurkracht nodig hebt of je partner in vuur en vlam wilt zetten bij het roken van jointjes, de Fuzion Double Jet is multi-inzetbaar. Het is mogelijk de straalvlam met een knopje tien minuten ononderbroken te laten werken. Dabs, bongs en hand-pijpjes zijn dus een eitje voor de Double Jet.

Als extra beveiliging zit er een veiligheidsslotje op, zodat hij niet per ongeluk in je broekzak ontsteekt. Dat is wel zo prettig, gelet op de dubbele straalvlam.

Stormaansteker Fuzion Double Jet

Bekijk Stormaansteker Fuzion

5. ZAMNESIA CLIPPER AANSTEKER

Gelikte stroomlijning en een charmant ontwerp gaan hand in hand met doelmatigheid en betrouwbaarheid. Meer heb je niet nodig bij een eenvoudige aansteker. Zamnesia biedt dit in overvloed en verlicht je leven. Met ons mooie logo erop, is deze aansteker het onderwerp van gesprek tijdens elke rooksessie. Omdat het een clipper is, werkt hij bij weer en wind, waar andere aanstekers je in de kou laten staan.

Jointjes en blunts zijn geen issue: het enige nadeel van de Zamnesia Clipper Aansteker is dat je vrienden om een vuurtje vragen en hem na gebruik in hun zak stoppen. Gelukkig geven wij korting als je meerdere aanstekers aanschaft.

Zamnesia Clipper Aansteker

Bekijk Zamnesia Clipper Aansteker

Hier heb je het; de noodzakelijke, verlichtende kennis over aanstekers. Dus, steek aan die spliffs en zet jezelf in vuur en vlam!

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Tabak In Joints

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken