Wat Is De Beste Aansteker Voor Jou?


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabis

Wat Is De Beste Aansteker Voor Jou?


Een aansteker is toch gewoon een aansteker? Nee, verre van. Er zijn verschillende aspecten die in overweging moeten worden genomen voordat je een geschikte aansteker aanschaft. Er bestaan kleine verschillen tussen aanstekers die we hier zullen bespreken.

HOE WERKEN AANSTEKERS?

Het klinkt misschien simpel, maar hoofdzakelijk produceren aanstekers vuur. De vlam die wordt geproduceerd door de aansteker kan gebruikt worden om tabak, wiet, kampvuren, en veel meer aan te steken. Aanstekers zijn meestal zeer klein en compact, wat ze draagbaar maakt. In tegenstelling tot lucifers, die maar één keer kunnen branden, kunnen aanstekers honderden keren worden ontstoken zonder te hoeven worden bijgevuld. De meeste aanstekers bevatten een ontvlambare substantie, meestal butaangas - dat niet altijd gewenst is. De substantie vloeit weg terwijl een elektrische vonk de substantie laat branden; elke aansteker heeft een mechanisme om de vlam te doven. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op dit klassieke aanstekermechanisme, die we zullen bespreken.

WELKE SOORTEN AANSTEKERS ZIJN ER?

WEGWERPAANSTEKERS

Het meest gebruikelijke type aansteker is de goedkope, plastic wegwerpaansteker die niet kan worden bijgevuld, zoals de Clipper. Ze zijn gevuld met butaangas dat gaat branden als het vrijkomt en wordt aangestoken door een vonk.

FAKKEL AANSTEKERS

Fakkel aanstekers zijn zeer sterk en uitstekend voor extreme weersomstandigheden. Deze aanstekers produceren een kleine maar zeer krachtige vlam die bestand is tegen wind en hoger reikt dan zijn wegwerp tegenhanger. De kleur van de vlam is meestal blauw of groen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, produceren deze aanstekers een sterke vlam waarbij lucht en butaan vrijkomt, zodat een kleinere, maar krachtigere vlam ontstaat. Ze zijn hervulbaar.

PLASMA AANSTEKERS

Doordat de technologie zich steeds verder heeft ontwikkeld, zijn plasma aanstekers op de markt gekomen. Deze aanstekers bevatten geen enkele ontvlambare substantie; ze worden elektrisch aangedreven. De aansteker lijkt op een Zippo, maar bij het openen van de schacht komen er bij de plasma aansteker vier spiraaltjes tevoorschijn. Deze spiraaltjes schieten diagonaal stralen elektriciteit waardoor een "x"-vorm ontstaat die alles verbrandt wat ermee in aanraking komt. Het is een coole, innovatieve aansteker en kan worden opgeladen met een USB-kabel. Ze zijn een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een vlam die niet chemisch wordt aangedreven, of die van een beetje high-tech houden!

VIDEO: Novi Plasma Aansteker

HEMP WICK

Voor een chemie-vrij alternatief, kan hemp wick worden gebruikt. Deze lont van hennep kan met elke aansteker worden ontstoken, waarbij een zachte vlam wordt geproduceerd. Het is een chemie-vrij alternatief, die velen dagelijks gebruiken. Het vergt iets meer werk, aangezien je eerst de lont van hennep aan moet steken voordat je je joint kunt opsteken, maar het verzekert je ervan dat je joint nooit in aanraking komt met butaan - wat het populair maakt onder de meer gezondheidsbewuste gebruikers.

WELK TYPE PAST HET BESTE BIJ JOUW SITUATIE?

FINANCIEEL ASPECT

Laten we beginnen met het financiële aspect. De wegwerpaansteker is goedkoop, dus als je highe vrienden je aansteker lenen en vergeten hem terug te geven, blijft je bankrekening ongedeerd; en laten we eerlijk zijn, het komt nogal eens voor dat je aansteker per ongeluk wordt gestolen. Het vonkwieltje van de aansteker kan worden verwijderd en gebruikt als een handig verpakkingsinstrumentje, om strakke spliffs te maken. Hoewel de plasma aansteker in eerste instantie duurder is, blijkt deze op de langere termijn voordeliger te zijn door de herbruikbaarheid ervan - als je hem niet verliest.

ONSTUIMIG WEER

Wat als je een joint wilt roken als de wind onstuimig is, of als je op een berg bent waar de zuurstof schaars is. De beste optie is dan een fakkel- of een plasma aansteker. De fakkel aansteker heeft een sterke vlam die bestand is tegen onstuimige weersomstandigheden. Hetzelfde geldt voor de plasma aansteker, aangezien deze op elektriciteit werkt; als je echter gaat wandelen of klimmen in de bergen, zorg er dan voor dat de plasma aansteker is opgeladen - je wilt geen perfecte rookplek ontdekken waarbij je geen spliff kunt opsteken; dat zou vreselijk zijn.

HET AANSTEKEN VAN EEN WATERPIJP

Wat zijn de beste aansteekmethoden voor de waterpijp? De drie voornaamste keuzes zijn: Wegwerpaanstekers, fakkel aanstekers, en hemp wick. Wegwerpaanstekers werken goed omdat ze een zachte vlam produceren die goed past bij het inhaleren. De fakkel aanstekers werken ook goed, maar zorg ervoor dat het ontwerp van de aansteker geschikt is, omdat je de aansteker ondersteboven moet houden om de vlam over de bowl te verspreiden (aangezien de vlam sterk en onbuigzaam is). Henneplont is de beste optie omdat deze vrij is van chemicaliën en omdat je het vuur ermee met precisie kunt verspreiden. Je kunt plasma aanstekers vergeten, omdat het ontwerp van deze aansteker niet geschikt is voor het aansteken van een bowl.Cheech Chong bong

SPLIFFS & JOINTS

Als het aankomt op het roken van joints of spliffs, kun je iedere aansteker gebruiken. Misschien eentje die indruk maakt op je vrienden of die een gesprek op gang helpt. Als je op zoek bent naar iets goedkoops dat er cool uitziet; er bestaan duizenden verschillende designs die zijn afgedrukt op wegwerpaanstekers, die velen artistiek en grappig vinden. Als je een groter budget hebt, of op zoek bent naar iets chiquers, werken de andere soorten aanstekers ook goed.

Hier heb je het; de noodzakelijke, verlichtende kennis over aanstekers. Dus, steek aan die spliffs en zet jezelf in vuur en vlam!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Gerelateerde Producten