Blog
Hoe vaak moet je het water in je bong vervangen?
2 min

Hoe vaak moet je het water in je bong vervangen?

2 min

Als bong water meerdere sessies wordt hergebruikt, kan het behoorlijk snel ranzig worden. Geloof ons als we zeggen dat het in het beste belang van alle betrokkenen is dat het water regelmatig wordt vervangen.

Het is een fijne, ontspannen zaterdag en je zit bij een vriend thuis om te chillen en te genieten van een beetje wiet. Maar er is iets niet in orde. En dan ineens zie je het! Je hebt nog nooit zo'n gore bong gezien, met een laagje water onderin wat nog het beste kan worden beschreven als rioolwater! Misschien ben jij wel die vriend! Vies bong water is een smet en we leggen uit waarom.

Allereerst, hoe vaak zou je je bong water moeten vervangen? Wij zouden zeggen: Elke sessie! Of in ieder geval zo vaak mogelijk. De reden is dezelfde als waarom mensen regelmatig douchen of de afwas doen, het gaat hier om reinheid en hygiëne.

WAAROM DIE MOEITE: EEN KIJKJE IN HET WATER VAN JE BONG

Er zijn een aantal goede redenen waarom je dat vieze water in je bong regelmatig moet vervangen, variërend van algemene esthetiek tot de kwaliteit van de daadwerkelijke rookervaring, dus laten we eens ingaan op de details.

Allereerst zal oud bong water stinken. Zoals vermeld, is het onhygiënisch en veel mensen zullen afknappen als het op groepssessies aankomt. Het draait ook om stijl: Schoon water zorgt er niet alleen voor dat je bong er beter uit ziet, je komt ook als gastheer beter over.

Er is ook anekdotisch bewijs dat suggereert dat gebruikt bong water een broedplaats voor bacteriën wordt, wat deels de ontwikkeling van ranzige geurtjes kan verklaren. Wederom is het niet alleen ronduit smerig, het kan ook gevolgen hebben voor je longen; constant met bacteriën afgeladen rook inademen zal je waarschijnlijk geen goed doen. Als er lezers in een lab werken, kan het de moeite zijn wat oud bong water te onderzoeken en de inhoudt te ontdekken. We willen graag de resultaten horen.

Dan hebben we het nog niet over de kwaliteit en smaak gehad. Vies bong water zal de rook op meer dan een manier besmetten! Het hebben van schoon water, zeker koud en schoon water, zal de rook veel soepeler en schoner maken. Oud bong water heeft ook de neiging de smaak van de rook te veranderen en teniet te doen, waardoor de hele ervaring minder prettig wordt.

Tot slot is het een belediging voor iedereen die ooit zijn eigen wiet heeft gekweekt. Ze hebben niet al die tijd besteed aan het vertroetelen van hun planten, om de ervaring te laten bezoedelen door ranzig bong water.

Als de zaken ernstig uit de hand gelopen zijn, zal je waarschijnlijk je bong ook willen reinigen, om de hierboven genoemde redenen. In tegenstelling tot het vervangen van het water, is het reinigen van je bong iets dat je meestal niet na elke sessie hoeft te doen, maar het moet natuurlijk wel af en toe worden gedaan! Hier is onze gids met uitleg over het schoonhouden van je bong.

Het is eigenlijk simpel: Er is geen reden om je bong water niet voor elke sessie te vervangen; vies bong water vermindert kwaliteit, ruikt vies, verandert de smaak, levert een mogelijk gezondheidsrisico en zorgt dat je overkomt als een slons. Gewoon doen!

Gerelateerd artikel

Hoe Je Grondig Je Vieze Bong Of Pijp Schoonmaakt

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken