Blog
Acryl Vs. Glazen Waterpijpen: De voors en tegens
2 min

Acryl Vs. Glazen Waterpijpen: De voors en tegens

2 min
Headshop Products

Het kopen van een waterpijp kan lastig zijn, dus hebben we enkele verschillen tussen de twee belangrijkste materiaalsoorten op een rijtje gezet - glas vs acryl.

Thuis chillen terwijl je een flinke hit van je bong neemt is een klassiek tijdverdrijf dat wordt beoefend door mensen over de hele wereld. Maar als je nog geen bong hebt kan het kiezen van de juiste waterpijp een ontmoedigende taak zijn; Er zijn allerlei verschillende soorten waterpijpen die stuk voor stuk iets anders te bieden hebben. Vandaag kijken we naar een van de belangrijkste verschillen: acryl vs glazen waterpijpen.

Dus waarom nu alle ophef? Heeft het materiaal waaruit een waterpijp is gemaakt nu echt zoveel effect? Het simpele antwoord is ‘ja’, het gebruikte materiaal maakt een enorm verschil, en welk materiaal je kiest zal afhangen van jouw situatie en je budget. Het belangrijkste verschil is een kwestie van kwaliteit versus praktisch gebruik.

ACRYL WATERPIJPEN

Acryl waterpijpen zijn gemaakt van op grote schaal geproduceerde kunststof waardoor kosten laag worden gehouden terwijl niet wordt ingeleverd op de duurzaamheid. Zodoende zullen deze bongs voldoen aan de eisen van een groot deel van de cannabisrokers, omdat ze zacht zijn voor de portemonnee en keer op keer opnieuw gebruikt kunnen worden zonder al te veel zorg (hoewel je je bong altijd schoon moet houden ongeacht het materiaal waarvan het gemaakt is!) Het belangrijkste nadeel van acryl waterpijpen heeft te maken met de kwaliteit van de rook. Tuurlijk, het zal niet verschrikkelijk zijn, maar het heeft de neiging om harder te zijn dan rook uit een glazen waterpijp – vooral wanneer je acryl waterpijp groot is.

De belangrijkste voordelen van acryl waterpijpen:

- Goedkoper dan glazen waterpijpen

- Duurzaam, waardoor ze vrijwel onbreekbaar en uitstekend geschikt zijn voor onderweg

- Ze zien er vaak interessanter uit dan glazen waterpijpen

- Vaak gemakkelijker te reinigen dan een glazen waterpijp

De belangrijkste nadelen van acryl waterpijpen:

- Ze voelen vaak goedkoop aan en van lagere kwaliteit dan een glazen waterpijp

- Ze produceren een veel hardere rook dan een glazen waterpijp

GLAZEN WATERPIJPEN

Bij glazen bongs gaat het om kwaliteit boven gemak. Ze zijn vaak duur, fragiel en soms moeilijk te reinigen. Maar ze maken het goed door de pure gladheid van hun rook, en geven het zelfvoldane gevoel dat je een superieure glazen waterpijp in handen hebt. Een glazen bong is het stralende middelpunt van een rooksessie en zal de ervaring voor alle deelnemers aangenamer maken.

De voordelen van glazen waterpijpen:

- Ze zijn cool, zonder twijfel

- De kwaliteit ligt voelbaar hoger

- Maakt een soepeler rook dan de kunststoffen tegenhangers

- Imponeert je vrienden wellicht

De nadelen van glazen waterpijpen:

- Ze zijn duur

- Ze zijn kwetsbaar en daardoor, zonder speciale tas/koffer, ongeschikt voor onderweg

- Ze kunnen moeilijker te reinigen zijn

Dus daar heb je het; uiteindelijk komt het allemaal neer op wat je wilt van je waterpijp. Als je iets goedkoper en gemakkelijk te onderhouden wilt, dan us acryl de juiste keuze. Als je zonder compromis het beste uit je rook wilt halen, of het nu voor persoonlijk gebruik is of met vrienden, dan kun je het kopen van een glazen waterpijp overwegen.

GERELATEERD ARTIKEL
3 Manieren Om je Vieze Pijpen En Bongs Schoon Te Maken

Je wilt een hijs van je bong nemen, maar je merkt dat het hijsen moeilijker is dan normaal en dat de rook vies smaakt.


Read more about
Headshop Products
Zoeken in categorieën
of
Zoeken