Blog
De Voordelen Van Een Bong Gebruiken
4 min

De Voordelen Van Een Bong

4 min
Headshop Producten

Bongs zijn legendarische toestellen die al jarenlang worden gebruikt om zachte en krachtige hijsjes cannabis te nemen. Ze zijn er in vele vormen en maten, van eenvoudig en ingetogen tot opzichtig en complex.

WAT IS EEN BONG EN HOE GEBRUIK JE HEM?

Van alle manieren om cannabis te gebruiken, is de bong absoluut een van de meest iconische. De apparaten zijn er in veel soorten en maten, van simpel tot zeer uitgebreid en geavanceerd. Ze variëren van plastic buizen tot enorme toestellen met ijskamers en ongelofelijk glaswerk. Daarbij zijn bongs misschien wel een gezondere manier om cannabis te consumeren dan spliffs en joints.

Bongs, ook wel waterpijpen genoemd, hebben gewoonlijk een cilindrische structuur met een brede basis voor het water. De pijp, die over het wateroppervlak gaat, bevat een pijpenkop die aan de buitenkant van de bong tevoorschijn komt. Dit betekent dat de rook eerst door het water gaat voordat het geïnhaleerd wordt. Dit zou schoner en gezonder moeten zijn. Het kan de hijs ook zachter maken en biedt een therapeutisch en nostalgisch geluid door het bubbelen van het water.

Om een bong te gebruiken, plaats je simpelweg de opening van de buis tegen de mond. Houd een vlam bij de met cannabis gevulde bowl en neem dan voorzichtig een trekje om de buis te vullen met rook. Afhankelijk van de soort bong, neemt de gebruiker ofwel de pijpenkop eruit, of haalt hij zijn vinger van een klein gat op de buis. Zo vloeit alles uit de waterpijp en worden de longen gevuld met rook. Dat is dat. Fijn en simpel. 

Bongs zijn een ouderwetse methode om te roken. Ze hebben ontelbare aanpassingen ondergaan om relevant te blijven in de hedendaagse cannabis scene en we zien ze niet snel verdwijnen. Hier zijn enkele voordelen van het roken van bongs.

DE VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN EEN BONG

EEN BONG IS GEMAKKELIJK IN GEBRUIK

Een Bong Is Gemakkelijk In Gebruik

Een van de meest aantrekkelijke aspecten om een bong te kiezen voor het roken van cannabis is het gebruiksgemak. Sommige bongs zijn ontworpen om uitbundig of elegant te zijn. Toch blijft het simpele mechanisme gelijk. Ze vereisen gewoonweg dat de gebruiker de bowl verhit en inhaleert door het mondstuk. Bongs zijn in veel opzichten aanzienlijk eenvoudiger te gebruiken dan blunts, spliffs en joints. Er is geen draaiproces of externe apparatuur nodig. Behalve dan misschien een gaasje, aansteker en goede wiet.

Gerelateerd artikel

Hoe Gebruik Je Een Bong?

BONGS GEVEN EEN AANGENAMERE HIJS

Een andere reden om bongs te kiezen, is de zachtere rook die de apparaten leveren. De rook van de pijp wordt getransporteerd door een lading water en soms zelfs door ijs. Dit kan de rook afkoelen, waardoor je een veel meer bevredigende en minder scherpe inhalatie ervaart. Daarnaast wordt verondersteld dat het water in bepaalde opzichten de rook filtert. Zo worden mogelijk substanties die een scherpe en meer onaangename hijs geven, verwijderd. De zachtste hijsjes zijn absoluut afkomstig van glazen bongs. Deze waterpijpen zijn niet alleen veel stijlvoller. Ze laten namelijk ook geen enkel residu in het water achter dat uiteindelijk in je longen terecht kan komen. Dit risico is wel aanwezig bij sommige kunststof modellen.

BONGS GEVEN JE EEN KRACHTIGERE HIGH

Bongs Geven Je Een Krachtigere High

Bongs bieden een directe high, geleverd via enorme hijsen. Stel het je als volgt voor. Vermaal je een enorme top wiet en stop je die in een joint? Dan duurt het vaak een goede 10-15 minuten om te roken en de effecten van de THC in je bloedbaan te voelen. Als alternatief kan dezelfde hoeveelheid cannabis in een bowl van een bong geplaatst worden. De wiet krijg je in je lichaam met een enkelvoudige, gigantische hijs. Dit is wat veel mensen aantrekt tot de bong als een afgiftesysteem van cannabinoïden. De onmiddellijke high geeft een bepaalde kick en biedt vaak een veel zuiverder en meer bevredigend gevoel.

Alle standaard bongs hebben dit aantrekkelijke aspect. Er zijn echter ook modellen die nog grotere en krachtigere hijsen mogelijk maken. Exemplaren die zijn uitgerust met carburateur gaatjes laten de rook veel effectiever uit de bong vrijkomen. Tijdens de verhitting van de bowl en de eerste hijs, plaatst de roker een vinger over dit gat. Hiermee wordt voorkomen dat lucht van buiten de pijp binnenkomt. Zodra de bong gevuld is met dikke rook, laat de roker de druk van het gat. Zo trekt lucht van buitenaf naar binnen. Daarbij wordt de pijp geleegd en de lucht effectief in de longen van de roker geduwd.

BONGS ZIJN ROBUUST EN DUURZAAM

Bongs zijn niet slechts voor eenmalige gelegenheden. Ze kunnen zelfs jarenlang mee als ze goed onderhouden worden. Dit spreekt met name degenen aan die milieubewust zijn en het voordeel inzien van de herbruikbare aard van de bong. Het is ook veel kosten-efficiënter op de lange termijn. Ja, een mooi toestel kost aanvankelijk aardig wat. Maar je bespaart uiteindelijk bakken geld die je anders zou besteden aan vloei, blunts en tipboekjes.

Waterpijpen zijn ook zeer robuuste toestellen. Plastic modellen zijn, hoewel vatbaar voor lekken, ontzettend moeilijk te breken. Ook kunnen ze in een tas vrijwel overal mee naartoe genomen worden. Glazen modellen zijn uiteraard wat delicater. Deze kunnen breken als er genoeg kracht op wordt losgelaten. Echter, als je ze correct behandelt, laten ze je niet barsten en gaan ze vele jaren mee. Om ze langer te laten meegaan, moeten bongs schoongemaakt en regelmatig nagekeken worden. Dit is echter niet moeilijk met producten die hier speciaal voor gemaakt zijn. Denk aan borstels, reinigers en oplossingen.

BONGS ZIJN BLIKVANGERS

Bongs Zijn Blikvangers

Wanneer bongs niet gevuld zijn met wiet en gebruikt worden om THC binnen te krijgen, kunnen ze ook als decoratief object dienen. Oké, kleine plastic varianten zijn misschien niet het meest stijlvol, maar grote glazen toestellen zijn gewoonlijk visueel schitterend. Veel rokers kiezen een podium uit voor hun exemplaar als het niet gebruikt wordt. Denk aan een vitrine of op de schoorsteenmantel. Hoogwaardige bongs zijn feitelijk functioneel en tegelijkertijd interactieve kunstobjecten. Soms worden ze voor duizenden euro’s verkocht aan verzamelaars en liefhebbers. En het is niet ondenkbaar dat sommige ervan nooit worden gebruikt om te roken, maar simpelweg bewonderd worden.

Gerelateerd artikel

Glas, Acryl, Siliconen Of Keramiek: Kies De Juiste Bong

GEPIMPTE BONGS EN HUN VOORDELEN

Gepimpte Bongs En Hun Voordelen

Vergelijkbaar met auto’s bestaan er veel verschillende aanpassingen die aan bongs kunnen worden aangebracht. Hiermee kunnen hun prestaties en functionaliteit verbeterd worden. Onder dat soort aanpassingen valt de percolator. Deze vind je bijvoorbeeld bij de Glazen Herb and Oil Bong van Black Leaf. Er zijn talloze soorten percolators beschikbaar op de markt, maar ze werken allemaal op een vergelijkbare manier. Het zijn in feite filtratie kamers. Ze werken door de temperatuur van de rook vliegensvlug af te koelen, wat resulteert in een veel koelere en zachtere hijs. Ze breken de rook ook af in kleinere deeltjes. Naar verluidt, zouden ze daarbij bepaalde carcinogene bestanddelen wegfilteren.

Bongs met meerdere kamers zijn een ander voorbeeld van mogelijke modificaties en verbeteringen van de toestellen. Waterpijpen met meervoudige kamers worden gebruikt om de rook nog meer af te koelen. Zo leveren ze zachte hijsen.

IJskamers zijn een andere populaire modificatie. Zoals je wel kunt raden, bevatten ijskamers ijsblokjes, waar de rook langskomt als de waterpijp wordt gevuld. Hierdoor koelt de rook razendsnel af.

Ashcatchers zijn ook handige aanpassingen. Ze geven zachtere hijsen. Ook maken ze het schoonmaakproces een stuk eenvoudiger. Ashcatchers zijn in feite miniatuur waterpijpen die op het toestel passen tussen de bowl en de bong zelf. Ze houden as en hars tegen waar je waterpijp door verstopt kan raken.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken