Blog
Bongs
4 min

Top 10 Ultieme Bongs Van Glas En Plastic

4 min
Headshop Producten

Ben je op zoek naar een fantastische bong? Wij hebben ze al voor je gevonden! Dit zijn de 10 beste bongs van glas en beste bongs van plastic; er zit er vast wel eentje tussen die je mooi vindt en binnen je budget valt!

Cannabisliefhebbers weten dat een goede bong het verschil maakt. Zelfs met de beste cannabis, gooit een prullerig exemplaar soms behoorlijk wat roet in het eten. Toch zien we maar al te vaak dat wietliefhebbers die aan de bong gaan, een goedkoop of verkeerd type aanschaffen. Wanhoop echter niet. We gaan je helpen met het selecteren van de beste bong voor je zuurverdiende centjes! Hieronder vind je onze top 10 van bongs van glas en plastic, maar eerst wat algemene informatie.

WAT MAG JE VAN EEN BONG VERWACHTEN?

Wat Mag Je Van Een Bong Verwachten?

Voordat we onze top 10 bongs voor je opsommen, bekijken we eerst de voordelen van deze consumptiemethode. Vergeleken met een traditionele joint is wellicht het grootste voordeel dat een bong de rook eerst afkoelt en dat garandeert een boterzachte rookervaring. Bovendien is het mogelijk er vollere, grotere hijsen van te nemen. En je hoeft alleen de bowl maar te vullen - dus geen gepruts met lange vloei! Tot slot zien veel bongs er ook nog eens zo waanzinnig mooi uit, dat het wel kunstwerken lijken. Maak je vrienden gek.

Gerelateerd artikel

Wat Is Een Ice Bong?

BONGS VAN VERSCHILLENDE MATERIALEN: GLAS VERSUS PLASTIC

Bongs Van Verschillende Materialen: Glas Versus Acryl

Er zijn verschillende soorten bongs op de markt. Je hebt ze daarbij in allerlei maten, van pietepeuterig klein tot kolossale instrumenten voor enorme hijsen. Vaak zijn ze ook voorzien van allerhande snufjes. Percolators of ijscompartimenten bijvoorbeeld, verkoelen je rook nog meer. Bongs kunnen daarbij van verschillende materialen gefabriceerd zijn, maar doorgaans zijn ze van glas of plastic.

Elk type bong heeft z'n voor- en nadelen. Welke het best bij je past, hangt af van je voorkeur en financiële situatie.

Over het algemeen is een plastic bong goedkoper dan een glazen exemplaar. Deze bongs zijn vaak steviger en een val van de tafel overleven ze meestal ook wel. Exemplaren van plastic zijn daarbij te koop in een rijke variatie van kleuren en modellen. Ze zijn ook makkelijk schoon te maken, maar zien er soms wel wat goedkoop uit. Het vervelendste nadeel van een bong van plastic is echter dat de rook soms nogal scherp aan je keel is. Dat is met glas wel anders.

Een glazen bong ziet er altijd super chique uit. Vooral robuuste exemplaren die gemaakt zijn van stevig boriumsilicaat. Zelfs een kleine, maar kwalitatief goede bong van glas, zonder verdere tierelantijntjes, maakt nog indruk op je gasten. Daarnaast verzekeren deze bongs je van een zachtere rook dan een exemplaar van plastic. Het vervelende van een glazen bong is dat deze exemplaren duurder zijn en sneller breken. De breekbaarheid neemt echter aanzienlijk af als je kiest voor een model van boriumsilicaat.

Gerelateerd artikel

Borosilicaatglas: Een Uitstekende Keuze Voor Glazen Bongs

DE 10 BESTE BONGS

De 10 Beste Bongs

Nu je de basisverschillen tussen een bong van glas en plastic kent, gaan we snel verder met de 10 allerbeste bongs die bij Zamnesia te koop zijn!

10. ACRYLIC BONG CANON

Dit is een geval apart. Het toestel ziet er gelikt uit en niet alleen vanwege de fraaie kleuren waarin hij te koop is. Deze bong is vervaardigd van acryl en bovenin afgemonteerd met een tweede koelsysteem voor een extra zachte rookervaring. Dit koelsysteem is tevens met twee slangetjes verbonden met het ondergedeelte, wat het apparaat een unieke, opvallende uitstraling geeft. Om het toestel te reinigen hoef je alleen maar de twee onderdelen te demonteren. De bongkop en de downstem zijn gemaakt van een duurzame aluminiumlegering. De bong is daarbij 52cm hoog.

9. GASMASKER WATERPIJP

Het beste moment om aan deze bong te lurken, is als de luchtafweersirenes loeien en iedereen de kelder induikt omdat er gevaarlijke aliens in aantocht zijn. Werkelijk een uitgelezen moment om je gasmasker op te zetten, de pijp tot ontbranding te brengen en die in het gat van het masker te steken. Dat biedt niet alleen het voordeel van het aanjagen van schrik bij de wereldvreemde indringers; het masker sluit ook hermetisch af rond je gezicht, waardoor je hijsjes beresterk zijn - de rook ontsnapt niet. We raden wel aan je ogen te sluiten, tenzij je het leuk vindt om met bloeddoorlopen ogen rond te scharrelen. De Gasmasker Waterpijp doet het zowel met als zonder water.

8. ACRYL WATERPIJP TRANSPARANT LARGE

De Acryl Waterpijp Transparant Large heeft geen geavanceerde toeters en bellen, maar is wel enorm groot. Daar genereer je gegarandeerd kolossale hijsen mee. Het toestel is maar liefst 52cm hoog en dankzij de rubberen bodem blijft hij fier rechtop staan. De waterpijp heeft een traditionele vorm met een rechte, doorzichtige buis waar 4 ijsklontjes in passen. De downstem en bongkop zijn van metaal. Deze bong van acryl is een perfect betaalbaar alternatief voor een grote glazen bong!

7. ACRYLIC BONG DOUBLE BOWL

De Acrylic Bong Double Bowl is met een hoogte van slechts 26cm een klein, maar compact opdondertje. Laat je echter niet op het verkeerde been zetten door het formaat. Deze bong valt op door de twee bollen - de onderste voor het water, de bovenste voor een centrifuge-effect, waardoor de rook extra afkoelt. Daarbij heeft het model een extra lange downpipe, die net als de kleine bongkop van een aluminiumlegering gemaakt is.

Advies: Voor extra grote hijsjes haal je het rubberen dopje van het klapgat; dat genereert meer luchtcirculatie.

6. GLAZEN WATERPIJP EINSTEIN

De meeste mensen weten niet dat Einstein van wiet hield. Dit is een kopie van de bong die hij rookte tijdens het uitvinden van de relativiteitstheorie. Einstein ontwierp de bong tevens zelf en de boterzachte hijsjes zorgden ervoor dat hij kon brainstormen zonder hoestbuien... Nee hoor, dat is lariekoek! Behalve dan dat de bong boterzachte hijsjes geeft, dat klopt als een bus. We geloven echter wel dat Einstein dit speciale exemplaar bedacht zou kunnen hebben. Dat komt door de ingenieuze manier waarop je de hoogte kunt instellen van klein (26cm) naar groot (40cm). Bovendien ziet het toestel er retecool uit!

5. KERAMISCHE WATERPIJP 'KNEELING WOMAN'

Of je nu liefhebber bent van erotische kunst of een voorkeur hebt voor slimme functionaliteit verwerkt in een provocerend object; de Keramische Waterpijp 'Kneeling Woman' is precies wat je zoekt. Steek je wiet in de metalen bongkop aan en inhaleer middels waar je (normaal gesproken) nooit met je mond komt. De bong is een leuk cadeautje voor je schoonfamilie. Bovendien is ze een heet gespreksonderwerp als je vrienden haar bewonderen!

4. ACRYLIC BONG STRAIGHT

De Acrylic Bong Straight, uitgevoerd in de traditionele rechte vorm, heeft geen geavanceerde opsmuk nodig. Je ziet direct dat het een superieur exemplaar betreft. Het is een snelle, handzame, recht voor z'n raap bong, klaar voor je volgende bongsessie. Dit model is leverbaar in diverse coole kleuren en heeft een mooie hoogte van 26cm. Daarbij wordt hij geleverd met een downstem en bongkop van metaal. Het is ook mogelijk meer rook te inhaleren als je het dopje van het klapgat haalt.

3. BUKKET BONG

De fameuze Bukket Bong is bedacht voor mensen die gelanceerd willen worden door de sterkste hijsjes die maar mogelijk zijn. Wees echter gewaarschuwd: dit exemplaar de kwalificatie "sterk" toebedelen, doet hem te weinig eer aan. Dankzij de unieke werking van deze gravity-bong, zijn de effecten intenser dan je gewend bent. Je trotseert de zwaartekracht dankzij een supersterke high.

2. ZAMNESIA MR. TWISTER

Er gaat niets boven een elegante, luxueuze, glazen bong van EHLE. Voor Zamnesia is dit bedrijf zo aardig geweest Mr. Twister te ontwerpen; een exclusieve, wonderschone ijsbong met een "draai" in het midden. De bong is gemaakt van keihard, 5mm dik boriumsilicaatglas. Die is dus wel tegen een stootje bestand. Ook de downstem en de bongkop zijn van glas. De bong is 45cm hoog, dus het is mogelijk er veel rook doorheen te jagen! Als je een Mr. Twister bestelt, is het toestel vooraf nauwgezet geïnspecteerd en gesigneerd door Mr. Ehle zelf.

1. HEAVYWEIGHT GLASS ICE BONG

De Heavyweight Glass Ice Bong ziet er basic uit, maar dat zegt helemaal niks - wacht maar eens tot je deze schoonheid in je armen sluit! Dit exemplaar is verrassend zwaar, dankzij het 9mm dikke glas. Dat is bijna 1 centimeter dik! Daarmee is de bong praktisch onverwoestbaar en duurzaam. Het toestel is met 35cm tevens aangenaam compact, makkelijk mee te nemen, maar staat toch garant voor heftige hijsjes. Deze bong laat zich bovendien makkelijk schoonmaken; dat moet ook af en toe gebeuren!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken