Blog
Bongs
6 min

Top 10 Ultieme Bongs Van Glas En Plastic

6 min

Ben je op zoek naar een fantastische bong? Wij hebben ze al voor je gevonden! Dit zijn de 10 beste bongs van glas en beste bongs van plastic; er zit er vast wel eentje tussen die je mooi vindt en binnen je budget valt!

Cannabisliefhebbers weten dat een goede bong het verschil maakt. Zelfs met de beste cannabis, gooit een prullerig exemplaar soms behoorlijk wat roet in het eten. Toch zien we maar al te vaak dat wietliefhebbers die aan de bong gaan, een goedkoop of verkeerd type aanschaffen. Wanhoop echter niet. We gaan je helpen met het selecteren van de beste bong voor je zuurverdiende centjes! Hieronder vind je onze top 10 van bongs van glas en plastic, maar eerst wat algemene informatie.

WAT MAG JE VAN EEN BONG VERWACHTEN?

Wat Mag Je Van Een Bong Verwachten?

Voordat we onze top 10 bongs voor je opsommen, bekijken we eerst de voordelen van deze consumptiemethode. Vergeleken met een traditionele joint is wellicht het grootste voordeel dat een bong de rook eerst afkoelt en dat garandeert een boterzachte rookervaring. Bovendien is het mogelijk er vollere, grotere hijsen van te nemen. En je hoeft alleen de bowl maar te vullen - dus geen gepruts met lange vloei! Tot slot zien veel bongs er ook nog eens zo waanzinnig mooi uit, dat het wel kunstwerken lijken. Maak je vrienden gek.

Gerelateerd artikel

Wat Is Een Ice Bong?

BONGS VAN VERSCHILLENDE MATERIALEN: GLAS VERSUS PLASTIC

Bongs Van Verschillende Materialen: Glas Versus Acryl

Er zijn verschillende soorten bongs op de markt. Je hebt ze daarbij in allerlei maten, van pietepeuterig klein tot kolossale instrumenten voor enorme hijsen. Vaak zijn ze ook voorzien van allerhande snufjes. Percolators of ijscompartimenten bijvoorbeeld, verkoelen je rook nog meer. Bongs kunnen daarbij van verschillende materialen gefabriceerd zijn, maar doorgaans zijn ze van glas of plastic.

Elk type bong heeft z'n voor- en nadelen. Welke het best bij je past, hangt af van je voorkeur en financiële situatie.

Over het algemeen is een plastic bong goedkoper dan een glazen exemplaar. Deze bongs zijn vaak steviger en een val van de tafel overleven ze meestal ook wel. Exemplaren van plastic zijn daarbij te koop in een rijke variatie van kleuren en modellen. Ze zijn ook makkelijk schoon te maken, maar zien er soms wel wat goedkoop uit. Het vervelendste nadeel van een bong van plastic is echter dat de rook soms nogal scherp aan je keel is. Dat is met glas wel anders.

Een glazen bong ziet er altijd super chique uit. Vooral robuuste exemplaren die gemaakt zijn van stevig boriumsilicaat. Zelfs een kleine, maar kwalitatief goede bong van glas, zonder verdere tierelantijntjes, maakt nog indruk op je gasten. Daarnaast verzekeren deze bongs je van een zachtere rook dan een exemplaar van plastic. Het vervelende van een glazen bong is dat deze exemplaren duurder zijn en sneller breken. De breekbaarheid neemt echter aanzienlijk af als je kiest voor een model van boriumsilicaat.

Gerelateerd artikel

Borosilicaatglas: Een Uitstekende Keuze Voor Glazen Bongs

DE 10 BESTE BONGS

Nu je de basisverschillen tussen een bong van glas en plastic kent, gaan we snel verder met de 10 allerbeste bongs die bij Zamnesia te koop zijn!

10. Glazen Bong 'Triple Honeycomb'

Triple HoneyComb

Ben je op zoek naar een bong die koele en zachte trekken geeft, dan moet je deze eens proberen. Door het aantrekkelijke en unieke design denk je misschien dat het bij de Triple Honeycomb bong alleen maar om de looks gaat. Maar dat is absoluut niet waar. Er is namelijk ook een belangrijke rol weggelegd voor de drie geperforeerde percolatorschijven in deze bong. Als je een trek neemt, gaat de rook eerst door de kleine honinggraatgaatjes, zodat je een zachte en koele hijs kunt nemen. Deze bong is daarbij gemaakt van stevig borosilicaatglas en een stevige waterpijp die prima tegen een stootje kan. De bong is 25,5cm hoog en al met al eentje die je bij je volgende rooksessie met trots tevoorschijn kunt halen.

9. PieceMaker Kermit

PieceMaker Kermit

Ooit zorgde een siliconen bong voor een vreemde geur en gaf zo'n bong je wiet een wat rare smaak. Gelukkig is die tijd voorbij. De Kermit van PieceMaker is gemaakt van food grade siliconen en kan daardoor bijna niet stuk. Het is daarmee een ideale bong voor onderweg. Je vouwt hem simpelweg op en stopt hem in je tas — hoe draagbaar is dat! De bowl van deze bong bestaat uit borosilicaatglas en biedt voldoende ruimte voor je favoriete gemalen wiet. Met een hoogte van 30cm is dit geen overdreven grote pijp, maar zeker een aanwinst voor in je woonkamer. Door de groene kleur valt de Kermit behoorlijk op, dus als je indruk wilt maken, zit je hiermee zeker goed. 

Gerelateerd artikel

Hoe Gebruik Je Een Bong?

8. Glazen Bong ROOR Dealers Cup 7mm

Glass Bong ROOR Dealers

Deze bong is gemaakt in Duitsland door ROOR, specialisten in luxe waterpijpen. De Dealers Cup is een hoge waterpijp die je een eersteklas rookervaring bezorgt. Deze bong in bekerstijl is maar liefst 55cm hoog en het materiaal is 7mm dik. Daarmee is deze waterpijp perfect voor wietliefhebbers die graag hun liefde voor hun favoriete plant van de daken schreeuwen. De Dealers Cup is hiermee best groot, dus je kunt er niet discreet mee roken, maar het is wel een lust voor het oog! Deze waterpijp weegt daarbij 2,5kg en dat is behoorlijk wat gewicht; dat merk je dan ook als je het apparaat vasthoudt. Maar looks zijn maar één ding, functionaliteit is ook belangrijk. Gelukkig laat de Dealers Cup je ook op dat gebied niet in de steek. De bong heeft een lange kamer waarmee je prettige, zachte en zuivere trekken krijgt. Als je nog koelere trekjes wilt, kun je de ingebouwde ice catcher gebruiken. Kortom, deze fantastische waterpijp heeft alles in huis wat je maar wenst!

7. Acryl Bong Double Bowl

Acryl Bong Double Bowl

Met een hoogte van slechts 26cm is dit een van de minder hoge waterpijpen uit de lijst, maar dat gaat niet ten koste van de functionaliteit. De waterpijp heeft een simpel zandloperontwerp: het water bevindt zich in de onderste kamer en de bovenste kamer garandeert extra luchtcirculatie, zodat de rook verder kan afkoelen. Daardoor krijg je veel zachtere trekken. Deze bong is gemaakt van acryl; dat is niet alleen kosteneffectief, maar daardoor kan hij ook tegen een stootje; handig als je veel onderweg bent. Omdat dit apparaat wat kleiner is dan gemiddeld, kun je hem vrijwel overal mee naartoe nemen. Je doet hem gewoon in je tas en je kunt gaan. Wil je een rookervaring zonder gedoe, kies dan voor een acryl bong. Deze bongs werden voorheen misschien als minderwaardig beschouwd, maar dat is nu echt niet meer zo.

Gerelateerd artikel

Top 10 Alternatieven Voor Bongwater

6. Glazen Bong Marley Natural

Glazen Bong Marley Natural

Marley Natural is het officiële bedrijf dat de nalatenschap vertegenwoordigt van Bob Marley, de icoon van de wietcultuur. Ze hadden ervoor kunnen kiezen om massaal goedkope bongs en accessoires te maken, om alleen maar aan die naam geld te verdienen. Maar gelukkig hebben ze daar niet voor gekozen. Ze maken namelijk innovatieve, hoogwaardige waterpijpen die je met trots kunt laten zien. En een van die items is de Glazen Bong. Ontworpen met de oprechte cannabisliefhebber in gedachten, heeft deze hoogwaardige waterpijp een basis van zwarte walnoot, afgewerkt met handgeblazen borosilicaatglas. Hiermee kun je dus in stijl een trek nemen! Deze waterpijp is al met al een stijlvolle aanvulling op ieder interieur en je maakt er zeker indruk mee op je rokende vrienden.

5. Gravity Hookah Stündenglass 

Stündenglass Gravity Hookah

Net als je denkt dat je alles al hebt gezien wat de wereld van de bongs betreft, komt de Stündenglass voorbij. Dit is een bong die iedereen omver blaast (in positieve zin). De Stündenglass maakt slim gebruik van de zwaartekracht. Het is daarbij een stabiele waterpijp waarmee je optimaal van al het goede van je wiet profiteert. Met minimale inspanningen kun je alles ervaren wat deze bong te bieden heeft. Vul simpelweg een van de bollen met water, vul de bowl met een lekkere wietsoort en houd er een vlam bij. Zodra je het borosilicaatglas omdraait, vult de bovenste kamer zich met wolken van rijke rook die door het water gekoeld worden. Krachtige en smaakvolle trekken gegarandeerd! De Stündenglass ziet er fantastisch uit, is een genot om te gebruiken en vergt weinig onderhoud. Daarmee is dit een echte musthave.

4. Glazen Bubbler K. Haring 

Glazen Bubbler K. Haring

Deze prachtige bubbler is gemaakt van borosilicaatglas en versierd met de iconische kunst van de bekende Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Met deze gebruiksvriendelijke en stijlvolle bong is genieten van je favoriete wiet zeer eenvoudig. De Glazen Bubbler heeft een ingebouwde percolator met acht sleuven die de rook afkoelt voordat het bij het mondstuk aankomt. Daardoor zijn de trekken superfijn. Dankzij het brede, belvormige design, heb je met deze bong uitstekend grip tijdens lange rooksessies, maar blijft hij ook stevig staan als je even wat anders wilt doen; bijvoorbeeld de kunst van K. Haring bekijken waarmee deze waterpijp is versierd.

3. BUKKET BONG

Bukket Bong

De fameuze Bukket Bong is bedacht voor mensen die gelanceerd willen worden door de sterkste hijsjes die maar mogelijk zijn. Wees echter gewaarschuwd: dit exemplaar de kwalificatie "sterk" toebedelen, doet hem te weinig eer aan. Dankzij de unieke werking van deze gravity-bong, zijn de effecten intenser dan je gewend bent. Je trotseert de zwaartekracht dankzij een supersterke high.

Gerelateerd artikel

Wat Moet Je Weten Voor De Aanschaf Van Je (Eerste) Bong?

2. ZAMNESIA MR. TWISTER

Zamnesia Mr. Twister

Er gaat niets boven een elegante, luxueuze, glazen bong van EHLE. Voor Zamnesia is dit bedrijf zo aardig geweest Mr. Twister te ontwerpen; een exclusieve, wonderschone ijsbong met een "draai" in het midden. De bong is gemaakt van keihard, 5mm dik boriumsilicaatglas. Die is dus wel tegen een stootje bestand. Ook de downstem en de bongkop zijn van glas. De bong is 45cm hoog, dus het is mogelijk er veel rook doorheen te jagen! Als je een Mr. Twister bestelt, is het toestel vooraf nauwgezet geïnspecteerd en gesigneerd door Mr. Ehle zelf.

1. Glazen Ice Bong EHLE Black Hole

EHLE Glass Ice Bong Black Hole

Op het eerste gezicht denk je misschien dat dit een kapotte bong is, maar het gat in het midden van de buis zit daar niet zomaar! Het heeft zelfs een heel goed doel. Het team van EHLE heeft deze unieke glazen bong namelijk zo ontwikkeld, dat je ijsklontjes in het gat kunt steken om de rook in de kamer af te koelen. Deze hoge, rechte bong is daarbij gemaakt van hoogwaardig borosilicaatglas en de rookervaring is zo bijzonder; die  moet je gewoon zelf ervaren, anders geloof je het niet. Er past 500ml water in en de pijp heeft een aansluiting van 18,8mm. Met deze gebruiksvriendelijke waterpijp staan je lange en smakelijke rooksessies te wachten. De bong is aan de zijkant bovendien versierd met het EHLE logo, dus je hebt hiermee zeker iets goeds in handen!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken