Blog
De Top 10 Beste Vaporizers Om Met Een Bong Te Gebruiken
5 min

De Top 10 Beste Vaporizers Om Met Een Bong Te Gebruiken

5 min

Haal jij alles uit je kruiden, resins en concentraten? Zo niet, waarom eigenlijk niet? In dit artikel behandelen we de combinatie van een vaporizer met je beproefde bong. Deze methode is misschien wel de beste manier om aangenamere trekken te kunnen nemen. Laat die vloeitjes dus maar liggen en bekijk onze top 10 bong compatible vapes!

Ooit stond je voor een lastige keuze: zal ik een vaporizer of een bong kopen? Naarmate de jaren zijn verstreken en de technologie is verbeterd, is dat besluit nu vrijwel irrelevant geworden. Niet elke vaporizer kun je in combinatie met een bong gebruiken, maar de toestellen waarmee dat wel kan, zijn een geweldige toevoeging aan de collectie van elke cannabisliefhebber.

Waarom een vaporizer in combinatie met een bong gebruiken?

Het gebruik van een vaporizer met een bong biedt een volledig nieuwe ervaring. Veel gebruikers vinden het lastig om fatsoenlijke, lange trekken van een bong te nemen, vanwege de hitte en soms scherpe smaak. Ook met een vaporizer kan het nemen van fatsoenlijke trekjes een probleem zijn. Door een vape in combinatie met een bong te gebruiken, kun je echter mildere en grotere trekken nemen, zonder kans op branderigheid of irritatie.

Benodigdheden voor het combineren van een vaporizer en bong

Het Combineren Van Een Vaporizer En Bong

Je hebt slechts een paar essentiële items nodig om te beginnen.

Zoals gezegd, zijn niet alle vaporizers compatibel met bongs en de apparaten die dat wel zijn, vereisen een adapter om veilig aangesloten te worden. Pas dan kun je het meeste uit je vaping-sessie halen. De meest voorkomende adaptermaten zijn 10mm, 14mm en 18mm.

Hoewel de maat van de adapter specifiek zal zijn voor zowel de vaporizer- als bong-aansluiting, worden er bij compatibele vaporizers vaak al enkele adapters geleverd. Sommige bevatten echter alleen een standaard mondstuk. Maar maak je geen zorgen, want je kunt adapters gemakkelijk online bestellen.

Zodra je over een compatibele vaporizer en bong beschikt, heb je niet veel andere accessoires meer nodig. Uiteraard begint het avontuur met de zoektocht naar een vape die aan jouw wensen voldoet.

Gerelateerd artikel

Wat Is Een Vaporizer?

Top 10 vapes om met een bong te gebruiken

Met dat in het gedachten, hebben we een lijst samengesteld met onze top 10 vapes die je in combinatie met een bong kunt gebruiken. Ze staan niet in een specifieke volgorde (bijvoorbeeld van beste naar slechtste), maar zijn gewoon enkele voorbeelden die je kunt overwegen voor de fijnste en koelste trekjes.

1. VapCap M

VapCap M

De VapCap M staat reeds bekend als een onberispelijke vaporizer, maar biedt nog extra bruikbaarheid dankzij zijn compatibiliteit met je favoriete bong. Met zijn grote mondstuk is de VapCap M perfect voor alle 14mm-bongs en zorgt hij voor een luchtdichte en nauwsluitende koppeling. Er zijn echter ook adapters verkrijgbaar voor kleinere en grotere bongs. In tegenstelling tot andere vaporizers op deze lijst, werkt deze vaporizer niet op batterijen. Je verhit het toestel met behulp van een stormaansteker, waarna je een pure, intense smaak en watergekoelde trekjes krijgt.

2. Flowermate V5.0S Pro

Flowermate V5.0S Pro

Het team van Flowermate presenteert een vaporizer die ideaal is om naast je favoriete waterpijp te gebruiken. Tenminste, als je ze niet samen gebruikt! Dit apparaat is geschikt voor zowel kruiden als concentraten, en elke keer dat je hem gebruikt, zorgt hij voor perfecte trekjes met een rijke smaak. Met de eenvoudige waterpijpadapter past hij gemakkelijk op elke bong met een 10, 14 of 18mm aansluiting. De V5.0S heeft een korte opwarmtijd van 30 seconden, dankzij twee hoogwaardige ingebouwde batterijen.

3. Flowermate Aura

Flowermate Aura

Misschien denk je dat alleen de duurste vapes compatibel zijn met bongs, maar dit is simpelweg niet het geval. Als een van de betaalbaardere vaporizers op deze lijst, levert de Flowermate Aura een aangename vape-ervaring die verder verbeterd kan worden met een handige adapter voor waterpijpen. De Aura is geschikt voor vrijwel elke bong die compatibel is met mannelijke 14mm- en 18mm-adapters en vrouwelijke 10mm-, 14mm- en 18mm-adapters. Genoeg keuze dus voor je volgende vaping-sessie.

4. DynaVap VonG

DynaVap VonG

DynaVap is geen onbekende wat hoogwaardige vaporizers betreft, en heeft zijn unieke batterijloze thermische extractietechnologie nu voor de VonG gebruikt. Dit apparaat is een perfecte combinatie van hout en titanium en biedt zowel een geweldige uitstraling als geweldige functionaliteit. Met zijn kleine formaat en zonder dat je batterijniveaus hoeft bij te houden, is de VonG perfect voor onderweg. Combineer hem met een bong met een aansluiting van 10 of 14mm, en je hebt de perfecte setup om mee te nemen naar een vriend, of gewoon een ruimtebesparende configuratie voor thuis!

5. Boundless CF

Boundless CF

De Boundless CF heeft een grote kamer voor kruiden en concentraten. Deze eigenschap is niet alleen ideaal voor discretie onderweg, maar ook voor het verbeteren van bong hits, ongeacht waar je bent. Met de Boundless Water Pipe Adapter kun je hem aan de meeste vrouwelijke en mannelijke fittingen (van 14mm en 18mm) koppelen voor verse, koele damp. De Boundless CF is daarbij makkelijk te gebruiken en opvallend snel opgewarmd. Hiermee is het een ideaal toestel voor mensen met een beperkt budget die op zoek zijn naar een betaalbare accu-aangedreven vaporizer, maar geen smaak of functies willen opofferen.

6. DaVinci IQ2

DaVinci IQ2

De DaVinci IQ2 heeft niet alleen de looks, maar biedt ook elke keer weer een geweldige en krachtige vaping-ervaring. Met een verbeterde accu die langer meegaat, kunnen je vape-sessies net zolang duren als jij aankunt! De DaVinci IQ2 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er altijd wel eentje bij jouw stijl past. Je kunt hem ook aan je favoriete bong bevestigen met de meegeleverde 10mm-adapter. Wil je hem in plaats daarvan op de standaard 14mm-fitting aansluiten? Dan heb je een extra adapter nodig. Met zijn krachtige en consistente prestaties is het lastig om in deze prijsklasse een andere vaporizer te vinden die zulke hoogwaardige damp produceert.

7. Storm Vaporizer

Storm Vaporizer

De Storm vaporizer is een ware all-rounder met een klassiek, discreet, penvormig ontwerp dat gemakkelijk aan vrijwel elke bong kan worden bevestigd. Het enige wat je nodig hebt, is de Storm Water Tool Adapter (14mm) en klaar is Kees. De Storm heeft een stevige, robuuste aluminium behuizing en een perfecte keramische kamer voor alle typen kruiden, concentraten en oliën. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos met deze vaporizer en door hem te verbinden met een bong, zijn de zachtste en koelste trekken ooit mogelijk.

8. Boundless CFX

Boundless CFX

Als opvolger van de originele Boundless CF, bevat de CFX een aantal 'quality of life'-upgrades die gegarandeerd aan je plezier bijdragen. Een voorbeeld is het digitale OLED-scherm waarop je altijd nauwkeurig de temperatuur en batterijstatus kunt aflezen. Deze vaporizer heeft ook een groot compartiment en kan met de Boundless Water Pipe Adapter samen met je geliefde bong gebruikt worden. Bevestig hem simpelweg, voeg je favoriete kruiden of concentraat toe en kies de gewenste temperatuurinstelling. Wat je dan alleen nog hoeft te doen, is gewoon ontspannen en genieten!

9. DaVinci MIQRO

DaVinci MIQRO

De MIQRO van DaVinci is vervaardigd met de discrete vapefan in gedachten en klein van formaat, maar toch hoef je geen moment te twijfelen aan zijn functioneren! Met een onopvallend LED-scherm zorgen de vijf voorgeprogrammeerde temperatuurstanden dat je de beste smaken van je kruiden proeft. De verwijderbare batterij maakt het bovendien mogelijk om met een reserveaccu je vape-sessie voort te zetten. De MIQRO is klein, bescheiden en kun je overal mee naartoe nemen. Gebruik de meegeleverde 10mm-adapter (voor 14mm-aansluitingen heb je een adapter nodig) om hem met een bong te combineren en zo volledig van deze zakformaat krachtpatser te genieten.

10. G-Pen Connect

G-Pen Connect

De naam van deze vaporizer zegt eigenlijk al genoeg. De G-Pen Connect is gewoon bedoeld om met een bong te gebruiken. De Connect maakt de gebruikelijke bong banger overbodig en valt eenvoudig op zijn plek. Je hoeft bovendien geen stormaansteker te gebruiken, aangezien deze vaporizer indrukwekkende temperaturen bereikt die perfect zijn voor je concentraten. In de doos vind je een adapter die direct klaar is voor gebruik, zodat je binnen de kortste keren de mildste dampwolken krijgt. Verder zit er een reistas bij, waarmee je de G-Pen Connect overal mee naartoe kunt nemen.

Gerelateerd artikel

De Beste Legale Kruiden Voor Je Vaporizer

Hoe gebruik je een vaporizer/bong-combinatie?

Dus, je hebt je bong en een compatibele vaporizer in handen; maar wat nu? Het lijkt in eerste instantie wellicht een onhandig, lastig en afschrikwekkend proces om ze aan elkaar te koppelen, maar dat hoeft het niet te zijn. Vul allereerst je vaporizer met je gewenste kruiden of concentraat. Na het vullen bevestig je de adapter aan de vaporizer. Vervolgens verwijder je de bowl van de bong, zodat je de vape (met adapter) kunt bevestigen.

Beide moeten goed op elkaar aansluiten, zodat er geen damp kan ontsnappen. Daarna is het gewoon een kwestie van je vaporizer aanzetten (of verhitten). Neem na een tijdje een hijs door het mondstuk van je bong om de kamer met koele damp te zien opvullen.

Ziedaar, dat was alles! Meer heb je niet nodig om een vaporizer met een bong te combineren. Vergeet niet om na gebruik zowel de bong als vape schoon te maken, zodat ze je nog lang van een geweldige cannabiservaring kunnen voorzien!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken