Blog
Hoe Steek Je Een Joint Op In De Wind?
2 min

Hoe Steek Je Een Joint Op In De Wind?

2 min

Je kent het wel; het waait buiten, je aansteker weigert te werken en na enkele vruchteloze pogingen stop je teleurgesteld je joint weer terug in het daarvoor bestemde kokertje. Om teleurstellingen in de toekomst te voorkomen, hebben we enkele tips voor je als je er buiten eentje op wilt steken.

Als je in Nederland woont dan weet je het wel. Wil je lekker een jointje opsteken zodat je er weer even tegenaan kunt, staat er een straffe wind. Nergens in de buurt kun je er binnen eentje opsteken. Het vlammetje wordt keer op keer uitgeblazen door de wind, maar hij brandt, een beetje, of toch niet. Je zuigt eraan in de hoop wat rook naar binnen te krijgen, maar daarvoor brandde je joint niet goed genoeg. Verdorie, het moet toch lukken op de een of andere manier. Gelukkig hebben we wat handige tips voor je!

GA OP ZOEK NAAR EEN ANDERE PLEK

Ga Op Zoek Naar Een Goede Plek

Misschien vind je nergens een plekje waar het helemaal windstil is, maar kijk eens goed om je heen, is er nergens een fijne plek waar je een klein beetje beschut staat? Het hoeft namelijk ook weer niet helemaal windstil te zijn, maar beschut genoeg zodat je vlammetje niet steeds uitwaait. Misschien om de hoek van dat kantoorgebouw? Staat er een grote boom waarachter je een beetje beschutting vindt? Soms kan een strategische opstelling en een beetje vastberadenheid je poging doen slagen.

ZORG CREATIEF VOOR BESCHUTTING

Zorg Creatief Voor Beschutting

Je hebt al geprobeerd om het vlammetje uit de wind te houden door het met je hand tegen de wind te beschermen. Maar zeg nu zelf, tegen de krachten van de natuur helpt dat niet altijd. Natuurlijk kunnen je vrienden een handje toesteken, maar wat als je er helemaal alleen voor staat? Is er echt niets voorhanden wat groter is dan je hand? Als je je jas openslaat, heb je bijvoorbeeld al wat meer beschutting. Een plastic bekertje kan uitkomst bieden als je een gaatje in de bodem kunt maken.

Op die manier kun je je joint erin steken en de joint binnenin het bekertje met je wijsvinger aansteken. Voorkom uiteraard dat het plastic bekertje vlam vat of dat er nagloeiende as in valt. Als je joint eenmaal brandt, haal je hem eruit en inhaleer je diep.

VERDUBBEL DE VUURKRACHT

Verdubbel De Vuurkracht

Lucifers kun je gebruiken om een betere vlam te krijgen. Rasp de houten randjes met een zakmes, sleutel of een ander scherp voorwerp. Kerf vervolgens houtkrulletjes vanaf het midden van de lucifer in de richting van het luciferkopje. Doe hetzelfde met een tweede lucifer en houd ze een centimeter uit elkaar. Wanneer je nu de eerste lucifer afstrijkt, ontvlamt de tweede bijna gelijktijdig, net als de houtkrulletjes. Op deze manier heb je wat meer tijd en een wat grotere vlam.

INVESTEER IN EEN GOEDE AANSTEKER

Investeer In Een Goede Aansteker

Maak je geen zorgen, dit hoeft nu ook weer niet direct een rib uit je lijf te kosten. Wij van Zamnesia hebben een uitgebreide selectie aanstekers van topklasse in ons assortiment. Er zijn gunstig geprijsde alternatieven beschikbaar voor de doorsnee wegwerpaanstekers. Deze alternatieven zijn een stuk beter bestand tegen het wisselvallige Hollandse klimaat. We hebben handige aanstekers met een windkapje, maar ook aanstekers die voorzien zijn van een windbestendig ontstekingsmechanisme.

Je zou jezelf ook kunnen trakteren op een butaan aansteker of een trendy high-tech plasma aansteker.
Er bestaan zelfs aanstekers met een batterij die geen vlam genereren, maar waarbij je je joint tegen een gloeiend puntje houdt. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken over de wind. Bekijk onze shop en lees je wat in - we hebben een speciaal blog geschreven over aanstekers.

De legende over blowers die ineens gespecialiseerde werktuigbouwkundigen worden als er zich een windprobleem voordoet, bevat een kern van waarheid. In bepaalde situaties moet je creatief zijn om stoned te kunnen worden. Wees altijd voorbereid op netelige situaties, laat je niet uit het veld slaan en geef jezelf gerust een welverdiend schouderklopje als je high bent geworden.

VIDEO: Novi Plasma Aansteker

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken