Blog
6 Manieren Om Wiet Te Roken Zonder Aansteker
3 min

6 Manieren Om Wiet Te Roken Zonder Aansteker

3 min

Ben je net van plan om high te worden, heb je geen aansteker. Blijf rustig. Er zijn tal van manieren om je rookwaar aan te steken zodat je vervolgens toch rustig achteroverleunend en ontspannen kunt roken.

Het is ons allemaal weleens overkomen. Het was een lange, zware dag en je bent hard aan ontspanning toe. Je neemt een duik in je voorraadpot voor welriekende wiet vol kristallen.

Je bereidt alles voor en begint een grote, indrukwekkende joint te draaien. Eindelijk gelukt. Je plaatst de joint tussen je lippen en bent klaar om hem aan te steken. Maar wacht, waar is je aansteker gebleven?

De situatie is penibel, vooral als de nacht is ingetreden en de winkels een eind uit de buurt liggen, of erger nog, gesloten zijn. Maar blijf rustig; er zijn andere manieren om je joint aan te steken. Je zou zelfs wiet kunnen eten om high te worden. Het zijn wat onalledaagse manieren, maar ze werken wel.

Ga over op zonne-energie

Ga Over Op Zonne-Energie

Als je van zonne-energie gebruik maakt, steek je met de kracht van de zon je rookwaar aan. Het gebruik maken van zonne-energie is misschien wel de meest milieuvriendelijke en duurzame manier om wiet te roken. Er is immers geen brandstof voor nodig.

Ook vervuilt het de rook niet met chemicaliën. En het is er altijd. Je hebt hiervoor een kleine glazen pot met deksel nodig. Evenals uitgeharde wiettoppen, een vergrootglas en een warme, zonnige dag.

Ga naar buiten met de rookwaar in de glazen pot. Pak het vergrootglas en zorg ervoor dat de zon er doorheen schijnt. De zonnestralen worden nu gebundeld en versterkt. Richt vervolgens de straal op de wiet in de glazen pot.

Het hangt van de kracht van de zon af hoelang dit duurt. Neem rustig de tijd en wordt niet ongeduldig. Uiteindelijk raakt de glazen pot gevuld met THC-rijke rook. Draai vervolgens het deksel van de pot en neem een welverdiende hijs.

Maak vonken

Maak Vonken

Je kunt op ontelbare manieren vonken maken. Hoe je het ook doet, het is knap lastig om ze precies op je joint of in je pijpje met toppen te laten belanden. In dat geval kun je naar buiten gaan. Daar kun je ervoor zorgen dat de vonken terechtkomen op een bundeltje organisch bosafval.

Als dat brandt, kun je je joint ermee aansteken. Het bundeltje bosafval kun je bijvoorbeeld samenstellen met droge bladeren en houtsnippers.

Misschien ga je weleens op survivaltocht en ben je in het gelukkige bezit van een ferrocerium vuurstaal. Als dat zo is, gebruik het dan om een goede vonk te maken. Mocht dit niet tot je basisuitrusting behoren, dan kun je altijd nog van een andere handige methode gebruikmaken.

Wrijf de positieve kant van een AA of 9-volt batterij over staalwol. Dat zorgt voor vonken. Deze methode dient met uiterste voorzichtigheid uitgevoerd te worden. We raden het zeker niet aan om thuis te doen.

Gerelateerd artikel

Hoe Je Een Joint Perfect Aansteekt

Gebruik een broodrooster

Gebruik Een Broodrooster

De gloeidraden in een broodrooster zijn niet alleen geschikt voor het roosteren van brood, maar ook ideaal als je je joint aan wilt steken! In principe hoef je bij moderne broodroosters geen angst te hebben dat je geëlektrocuteerd wordt, behalve als een gloeidraad kapot is. Hoe dan ook, controleer dit van tevoren goed, voordat je je hand in het apparaat steekt!

Let daarnaast ook altijd goed op je vingertoppen. Als het apparaat heet genoeg is om je joint aan te steken, dan is het ook heet genoeg om brandwondjes te veroorzaken. Nood breekt echter wet!

Gebruik botermesjes

Gebruik Botermesjes

Deze methode staat ook wel bekend als de 'hete messen-methode', en werkt het beste met hasj. Desalniettemin kun je het ook voor je toppen gebruiken. Beschouw het als een zeer creatieve oplossing om je bong aan te steken.

Voor deze methode heb je een ander type warmtebron nodig, zoals een elektrische kookplaat.

Verwarm beide mesjes aan de warmtebron en druk ze daarna tegen elkaar met je wiet ertussen. Vervolgens adem je de rook in. Er bestaan meerdere variaties op deze methode, waarvan sommige wat verfijnder zijn. Maar gezien de eenvoud van deze manier, kan het eigenlijk niet makkelijker!

Gebruik een auto sigarettenaansteker

Gebruik Een Auto Sigarettenaansteker

Als je deze optie tot je beschikking hebt, ben je de koning te rijk. Deze techniek vergt weinig tekst en uitleg. Je laadt simpelweg de aansteker op en steekt vervolgens je joint aan. Je kunt er zelfs voor kiezen om te hotboxen, als je toch in de auto zit!

Het is vervelend als je geen aansteker bij de hand hebt, maar je komt al een heel eind door een beetje vindingrijk te zijn. Waar immers een wil is, is een weg. Stoners hebben dan wel de reputatie een beetje lui te zijn, maar niets houdt ze tegen als ze graag willen roken!

Je kunt zelfs ongekookte spaghetti gebruiken

Je Kunt Zelfs Ongekookte Spaghetti Gebruiken

Toevallig is spaghetti uiterst brandbaar materiaal. Naar verluidt, kun je het uiteinde van spaghetti in het vlammetje van het gasfornuis houden om vuur te krijgen. Het uiteinde van de spaghetti ontvlamt. Op die manier kun je het als giga-lucifer gebruiken om je joint of bong mee aan te steken.

Het is vervelend als je geen aansteker bij de hand hebt, maar je komt al een heel eind door een beetje vindingrijk te zijn. Waar immers een wil is, is een weg. Stoners hebben dan wel de reputatie een beetje lui te zijn, maar niets houdt ze tegen als ze graag willen roken!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken