Blog
Hoe Steek Je Een Joint Of Bong Aan Zonder Aansteker?
2 min

Hoe Kun Je Van Je Wiet Genieten Zonder Aansteker?

2 min

Ben je net van plan om high te worden, heb je geen aansteker. Blijf rustig. Er zijn tal van manieren om je rookwaar aan te steken zodat je vervolgens toch rustig achteroverleunend en ontspannen kunt roken.

Het is ons allemaal weleens overkomen. Het was een lange, zware dag en je bent hard aan ontspanning toe. Je neemt een duik in je voorraadpot voor welriekende wiet vol kristallen.

Je bereidt alles voor en begint een grote, indrukwekkende joint te draaien. Eindelijk gelukt. Je plaatst de joint tussen je lippen en bent klaar om hem aan te steken. Maar wacht, waar is je aansteker gebleven?

De situatie is penibel, vooral als de nacht is ingetreden en de winkels een eind uit de buurt liggen, of erger nog, gesloten zijn. Maar blijf rustig; er zijn andere manieren om je joint aan te steken. Je zou zelfs wiet kunnen eten om high te worden. Het zijn wat onalledaagse manieren, maar ze werken wel.

GEBRUIK JE WIET OM EEN EDIBLE TE MAKEN

Gebruik Je Wiet Om Een Edible Te Maken

Heb je genoeg wiet op voorraad? Dan is de volgende mogelijkheid het maken van een edible. Je eet dus wiet, in plaats van dat je het rookt. Het duurt wel langer dan het rollen van een joint. Het resultaat levert echter een intensere en langer durende high op, wat het toch de moeite waard maakt.

Ook kun je lekker creatief zijn; je moet het doen met de spullen die je in je keuken vindt. De mogelijkheden voor het maken van edibles zijn eindeloos. Je kunt gerechten maken als brownies en cake, maar ook saladedressings en pastamaaltijden. Voordat je echter aan de slag kunt, moet je cannabisboter maken.

Als je cannabisboter maakt, heb je alvast de basis om aan recepten toe te voegen. Op deze manier kun je gerechten verrijken met THC en andere cannabinoïden. THC is in vet oplosbaar, dus boter is een fantastische manier om deze cannabinoïde te extraheren. Zo heb je het altijd voorhanden om mee te koken en te bakken.

Vergeet niet dat je cannabis moet decarboxyleren voordat je een voorraadje cannaboter gaat maken. Tijdens dit proces verhit je het droge basismateriaal tot het punt waarop de cannabinoïden actief worden. Zo wordt de voorloper THCA THC. En CBDA wordt CBD. Als je eenmaal een voorraadje cannabisboter hebt gemaakt, kun je het in recepten verwerken. Gebruik het in plaats van gewone boter of ander vet.

GA OVER OP ZONNE-ENERGIE

Gebruik De Zon Om Je Joint Aan Te Steken

Als je van zonne-energie gebruik maakt, steek je met de kracht van de zon je rookwaar aan. Het gebruik maken van zonne-energie is misschien wel de meest milieuvriendelijke en duurzame manier om wiet te roken. Er is immers geen brandstof voor nodig.

Ook vervuilt het de rook niet met chemicaliën. En het is er altijd. Je hebt hiervoor een kleine glazen pot met deksel nodig. Evenals uitgeharde wiettoppen, een vergrootglas en een warme, zonnige dag.

Ga naar buiten met de rookwaar in de glazen pot. Pak het vergrootglas en zorg ervoor dat de zon er doorheen schijnt. De zonnestralen worden nu gebundeld en versterkt. Richt vervolgens de straal op de wiet in de glazen pot.

Het hangt van de kracht van de zon af hoelang dit duurt. Neem rustig de tijd en wordt niet ongeduldig. Uiteindelijk raakt de glazen pot gevuld met THC-rijke rook. Draai vervolgens het deksel van de pot en neem een welverdiende hijs.

MAAK VONKEN

Joint Aansteken Met Vonken

Je kunt op ontelbare manieren vonken maken. Hoe je het ook doet, het is knap lastig om ze precies op je joint of in je pijpje met toppen te laten belanden. In dat geval kun je naar buiten gaan. Daar kun je ervoor zorgen dat de vonken terechtkomen op een bundeltje organisch bosafval.

Als dat brandt, kun je je joint ermee aansteken. Het bundeltje bosafval kun je bijvoorbeeld samenstellen met droge bladeren en houtsnippers.

Misschien ga je weleens op survivaltocht en ben je in het gelukkige bezit van een ferrocerium vuurstaal. Als dat zo is, gebruik het dan om een goede vonk te maken. Mocht dit niet tot je basisuitrusting behoren, dan kun je altijd nog van een andere handige methode gebruikmaken.

Wrijf de positieve kant van een AA of 9-volt batterij over staalwol. Dat zorgt voor vonken. Deze methode dient met uiterste voorzichtigheid uitgevoerd te worden. We raden het zeker niet aan om thuis te doen.

JE KUNT ZELFS ONGEKOOKTE SPAGHETTI GEBRUIKEN

Ongekookte Spaghetti Gebruiken Joint Aansteken

Toevallig is spaghetti uiterst brandbaar materiaal. Naar verluidt, kun je het uiteinde van spaghetti in het vlammetje van het gasfornuis houden om vuur te krijgen. Het uiteinde van de spaghetti ontvlamt. Op die manier kun je het als giga-lucifer gebruiken om je joint of bong mee aan te steken.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken