Blog
Rolmachines
5 min

Rolmachines: Verschillende Types En Hoe Je Ze Gebruikt

5 min

Niet iedereen heeft talent voor het rollen van joints. Het draaien van een fijne joint of de perfecte cone vullen is tenslotte een lastig proces. Hiervoor zijn vaardigheid en geduld vereist. Met een rolmachine maak je keer op keer met gemak volmaakte joints. Ontdek hoe je er in no-time een meesterlijke jointroller mee wordt.

Laat je het rollen en draaien altijd aan anderen over, maar blow je wel graag? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Niet iedereen beheerst de kunst van joints maken of de perfecte cone vullen. Gelukkig bestaat er een oplossing voor deze faux pas. Met een rolmachine maak je keer op keer fantastische sigaretten en cones! Hier is alles wat je zou moeten weten over rolmachines.

HOE WERKEN ROLMACHINES?

Een van de (talloze) voordelen van rolmachines, is dat ze het je makkelijker maken om altijd een perfecte sigaret of joint te rollen. Daarnaast ben je minder tijd kwijt aan het draaien of vullen. Zo ben je in staat voortvarend meerdere joints achter elkaar te draaien. Daarbij maak je in een handomdraai een wietvoorraad voor de korte termijn. Met een rolmachine stop je eenvoudigweg je kruid in een bepaald deel op of in het apparaat en in een ander gedeelte je vloei. De exacte manier waarop dit gebeurt, verschilt. Dit is afhankelijk van het type machine. Vervolgens lik je voor het rollen de plakrand van het vloeitje.

En dan, 1-2-3, en de machine spuugt de perfecte sigaret of cone uit voor je. Simpel, toch?

SOORTEN ROLMACHINES

SOORTEN ROLMACHINES

Zoals we al hebben gesteld, zijn er verschillende soorten rolmachines die variëren in vorm en de manier waarop ze werken. Probeer ze eerst uit als dat mogelijk is. Zo ben je in staat te ontdekken welk type roller voor jou het beste werkt!

 • Duimrollers

Dit is het klassieke type van de handmatige rolmachine. Je vult de roller met je kruid of tabak en een vloeitje en gebruikt je duim om te rollen. Deze betaalbare rollers zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Maak bijvoorbeeld kingsize sigaretten of grotere joints met de grote modellen. Zorg wel dat je het juiste formaat vloei hebt voor je machientje.

 • Injectors

Hoewel we ze vaak “rolmachines” noemen, zijn injectors technisch gesproken geen rollers. Hierbij gebruik je namelijk geen vloei, maar lege sigarettenhulzen. Je stopt de tabak erin, bevestigt een lege huls aan de machine en gebruikt een hendeltje om de huls te vullen. De stevigheid van de sigaret hangt af van hoezeer je het machientje vult.

 • Conevullers

Conevullers zijn ook injectors, aangezien je er feitelijk niets bij hoeft te “rollen”. Het verschil met een normale sigarettenmaker is dat deze ontworpen zijn om grotere cones te vullen met speciale “kruiden”. Dit type conevullers werkt met lege cones die te koop zijn in tabakszaken.

 • Elektrische rollers

Deze werken hetzelfde als injectors, maar maken gebruik van een motortje om de hulzen te vullen in plaats van een hendeltje. Het voordeel is dat ze snel zijn, waardoor je in staat bent in korte tijd veel sigaretten te maken. Bovendien raakt je arm niet lam.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN ROLMACHINES?

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN ROLMACHINES?

• Altijd een perfecte sigaret: Aangezien een rolmachine je het (meeste) werk uit handen neemt, is het gebruik ervan altijd gemakkelijker dan het rollen met alleen je vingers. Heb je de werking van het machientje eenmaal onder de knie? Dan komt je sigaret er perfect uit qua vorm en strakheid. Hierdoor zijn rolmachines ideaal voor beginners.

• Minder verspilling van kruiden: Aangezien de kans bestaat dat wat je rolt (of dat nu cannabis of tabak is) fijn en consistent is, voorkomt een rolmachine onnodige verspilling. Een sigaret die je met een roller maakt, brandt ook vlotter en gelijkmatiger. Een slechte handgerolde sigaret verbrandt soms meer tabak. Zelfs als je er geen trekje van neemt.

Gerelateerd artikel

Laat Je Joint Langzamer Branden: 6 Simpele Tips Voor Een Gelijkmatige Verbranding

 

• Besparing van vloei: Als je met de hand joints of sigaretten maakt, barsten en scheuren de vloeitjes soms. Een rolmachine maakt alles gemakkelijker, zodat je ook in staat bent op vloei te besparen.

• Keuze uit wat je rookt: Fabriekssigaretten zijn vaak gemaakt met conserveringsmiddelen en andere chemicaliën. Met een rolmachine ben je in staat sigaretten te genereren van natuurlijke tabak naar keuze. Zo hoef je je geen zorgen te maken over ongewenste stoffen.

• Minder rotzooi: Bij het handmatig rollen van jointjes of sigaretten blijven er soms veel restjes tabak of kruiden achter. Met een rolmachine houd je de zaken netter.

• Betaalbaar: Eenvoudige rolmachines zijn al verkrijgbaar voor een paar euro. Vergeleken met de kosten van kant-en-klare sigaretten bespaart een rolmachine je op de lange termijn een hoop geld.

FACTOREN OM TE OVERWEGEN VOORDAT JE EEN ROLMACHINE KOOPT

FACTOREN OM TE OVERWEGEN VOORDAT JE EEN ROLMACHINE KOOPT

Voordat je een rolmachine gaat halen, zou je de volgende punten moeten afwegen:

 • Type rolmachine

Wat voor rolmachine je wilt, is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt rollen. Wil je grote cones draaien voor je medicinale kruiden of zoek je een machine voor normale sigaretten? Wil je een roller die werkt met vloei of liever eentje voor hulzen en cones?

 • Formaat rolmachine

De meeste rollers in de tabakszaak zijn geschikt voor standaard kingsize vloei of hulzen. Wil je enorme spliffs draaien, dan heb je vanzelfsprekend iets groters nodig. Een groter apparaat kost echter vaak ook meer dan een standaard rolmachine.

 • Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van je rolmachine is ook een belangrijke factor. De meeste rolmachines zijn gemaakt van plastic. En dat is prima voor normaal, dagelijks gebruik. Er bestaan echter ook rolmachines van metaal en andere materialen. Kies indien mogelijk een vertrouwd merk, zodat je rolmachine lange tijd meegaat, ongeacht de materialen waarvan het apparaat gemaakt is.

 • Prijs

Tot slot zou je de prijs in overweging moeten nemen. Een simpele duimroller of hulsinjector is niet zo duur. Maar wil je een gaaf elektrisch exemplaar, dan ben je al snel het tienvoudige kwijt. Houd daar dus rekening mee als je budget beperkt is. In de meeste gevallen heb je waarschijnlijk geen elektrische rolmachine nodig. Behalve als je in hoog tempo veel sigaretten wilt maken.

HOE GEBRUIK JE EEN ROLMACHINE?

HOE GEBRUIK JE EEN ROLMACHINE?

 1. Kies je gewenste kruid of tabak en vloei van het juiste formaat. Gebruik je een injector? Zorg dan dat je hier de juiste sigarettenhulzen of cones voor hebt.

 2. Mocht je nog nooit een rolmachine gebruikt hebben, lees dan eerst de handleiding door. Bekijk je machine goed, zodat je begrijpt hoe deze werkt.

 3. Vul de rolmachine met je materiaal. Zorg dat je haar niet te vol stopt, maar ook niet te losjes. Na een paar keer gebruik krijg je een beter idee van hoeveel tabak of kruiden voor elke huls of cone nodig is. Geef dus niet op als je eerste pogingen niet gaan zoals gehoopt.

 4. Voordat je de roller dichtdoet, haal je alle grote takjes of losse tabak weg van de plaatsen waar het niet hoort. Mocht je een injector gebruiken, bevestig dan een huls of cone aan de roller en sluit hem.

 5. Bij een duimroller rol je voorzichtig de tabak voor, terwijl je de roller gesloten houdt. Terwijl je met je duim rolt, voel je de druk op de rol en moet je de tabak strak zien op te rollen. Plaats je duim op de scharnierende roller en houdt het apparaatje tussen je handpalmen.

 6. Controleer aan welke kant van het vloei de plakrand zit. De meeste rollers vereisen dat je de andere kant in de gesloten roller steekt. Dus met de plakrand naar je toe gericht. Begin langzaam het vloei in de roller te draaien. Pas wanneer het bijna helemaal dichtgerold is, lik je de plakrand en rol je de rest.

Gebruik je in plaats hiervan een injector, verschuif dan de hendel om de cone te vullen. Als het veel moeite kost en niet lijkt te werken, dan heb je het machientje waarschijnlijk te vol gestopt. In dat geval begin je opnieuw, maar met minder materiaal.

 1. Open de rolmachine. Indien je een duimroller gebruikt, zou er een mooie sigaret voor je moeten liggen. Heb je een injector gebruikt, dan is het nu mogelijk de gevulde huls of cone uit het apparaatje te halen.

EEN PAAR EXTRA TIPS VOOR ROLLEN

EEN PAAR EXTRA TIPS VOOR ROLLEN

Hoe meer je draait als je een sigaret maakt, des te strakker deze wordt. Normaal gesproken, heb je aan een volle draai genoeg. Gebruik je een injector en is je sigaret te strak? Kies dan voor minder tabak en probeer het opnieuw. Stop er niet zoveel als mogelijk in. Je moet wellicht wat uitproberen om het helemaal onder de knie te krijgen.

is het mogelijk sigaretten met een filter te rollen?

Ja, dat is mogelijk. Met een klassieke rolmachine, plaats je simpelweg een filter aan een kant van het machientje en rol je op dezelfde wijze. Sigarettenhulzen voor injectors hebben meestal al een filter.

Gerelateerd artikel

Hoe Je De Juiste Soort En Maat Lange Vloei Kiest

DE BESTE ROLMACHINES

Hier een aantal van de beste rolmachines die we aanbevelen:

 • Futurola King Size Roller

De Futurola King Size Roller is een handige en mooie roller voor kingsize sigaretten. Deze praktische roller is zo klein dat hij overal mee naartoe te nemen is. Hij is beschikbaar in diverse toffe kleuren.

Futurola King Size Rollerbekijk Product

 • RAW Cone Filler

De RAW Cone Filler is precies wat je nodig hebt om altijd perfecte joints te maken! Het werkt een stuk sneller dan handmatig rollen en je knoeit niet, zoals bij het vullen van je cones met een rietje. Deze handige injector-achtige machine werkt met kant-en-klare lege cones. Deze zijn ruim verkrijgbaar, onder andere van RAW.

RAW Cone Fillerbekijk Product

 • Cone Roller Elements

De Cone Roller van Elements is simpel en betaalbaar, maar doet wat hij moet doen. Na een klein beetje oefenen maak je altijd de perfecte cones met je vloei naar keuze.

Cone Roller Elementsbekijk Product

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken