Blog
Bewaar Je Wiet Stash Met Integra Boost
3 min

Bewaar Je Wiet Stash Met Integra Boost

3 min

De cannabis industrie is al tijden op zoek naar oplossingen om wiet langer vers te houden tijdens het bewaren. Met de Intregra Boost lijn voor vochtbeheersing houd je jouw toppen gemakkelijk in perfecte conditie.

Bij het kweken van cannabis is de juiste luchtvochtigheid van het grootste belang. Hetzelfde geldt ook voor het bewaren ervan. De relatieve luchtvochtigheid in je container beïnvloedt je stash op diverse manieren. Het geeft aan hoeveel vocht de lucht vasthoudt en wordt weergegeven als percentage van de maximale hoeveelheid vocht die de lucht zou kunnen vasthouden. Als dit niet de juiste hoeveelheid is, kan zich schimmel ontwikkelen door een te hoge luchtvochtigheid. Je stash raakt daardoor beschadigd.

Als de luchtvochtigheid echter te laag is, droogt je cannabis uit en verkruimelt het. Daarnaast neemt de kwaliteit van de trichomen af, die trouwens de meeste cannabinoïden en terpenen bevatten. Ook de kracht wordt minder.

Gerelateerd artikel

Hoe Rehydrateer Je Uitgedroogde Cannabistoppen?

Daarom wordt meestal aangeraden een container te gebruiken met een gecontroleerde relatieve luchtvochtigheid. Voor cannabis toppen wordt een relatieve luchtvochtigheid geadviseerd van 55-62%. Alles eronder is te droog en alles boven 65% verhoogt het risico op schimmel. Desiccare heeft de ideale oplossing ontwikkeld voor dit probleem: hun Integra lijn is perfect om de integriteit van je wiet stash te behouden. Laten we dit eens tot op de bodem uitzoeken.

JE CANNABIS BEWAREN MET INTEGRA BOOST

JE CANNABIS BEWAREN MET INTEGRA BOOST

Integra Boost humidity packs zijn kleine pakjes die gemakkelijk in je stash passen. Ze bevatten een membraan met niet-giftige, waterige glycerine die de luchtvochtigheid in je container regelt. Hiermee behoud je een relatieve luchtvochtigheid van 55%. Dit ligt ietwat aan de lagere kant van het spectrum, maar dat is prima.

Tijdens de fase van het uitharden, kunnen meer subtiele smaken naar voren komen. Gelukkig kun je de pakjes wel een maand lang in je container laten zonder ze te hoeven luchten! Dit is heel handig als je je stash wilt verstoppen en maar af en toe tevoorschijn tovert. Er zijn zelfs Integra humidity indicator kaartjes, waardoor je je voorraadpot niet open hoeft te maken om te controleren of je pakje is opgebruikt. Je hoeft alleen maar te kijken of de paarse stip een blauwe kleur gekregen heeft. Dit geeft aan dat het tijd is je pakje te vervangen.

Als je wilt, kun je meer dan één pakje gebruiken. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoe groot je stash is. Als je minder dan 12 gram wiet hebt, is een pakje van 4g voldoende. Tot 28g kun je kiezen voor eentje van 8g. Misschien heb je echter een heel grote buit. Als je bijvoorbeeld 450g cannabis in je pot of container hebt zitten, heb je uiteraard ook een groter pakje nodig. Integra humidity packs zijn daarom ook verkrijgbaar in een formaat van 67g.

Je hebt nu eigenlijk geen excuus meer. Deze producten zijn geweldig als het gaat om het behoud van het aroma, de versheid en de kracht. Ze zijn ook nog heel redelijk geprijsd, zeker gezien de voordelen. Terwijl je wacht tot jouw Integra Boost wordt afgeleverd, zijn hier wat algemene tips om je cannabis te bewaren.

ALGEMENE TIPS

De Beste Manier Om Je Wiet Te Bewaren

Als je je eigen cannabis kweekt, zijn er een paar zaken die je kunt doen om de kwaliteit te behouden. Veel kwekers hangen hun plantjes na de oogst op hun kop. Daarbij trimmen en drogen ze de toppen in een ruimte met een gecontroleerde temperatuur en luchtvochtigheid. Hierna stoppen ze de toppen in potjes om verder uit te harden. Naast een schone container, draagt dit allemaal bij aan het vers houden van je cannabis. Stel echter dat je wiet gekregen hebt en de kwekers hebben al deze stappen niet gezet. Dan is er een aantal belangrijke dingen die je kunt doen om de kwaliteit te herstellen.

Het is van het grootste belang dat je schimmel voorkomt. Soms kan cannabis een beetje albinisme vertonen, maar schimmels zien er veel erger uit. Zo is je wiet daarbij grijs en kruimelig. En als de schimmel zich verspreidt, kan het je gehele stash verwoesten. Het kan helpen de lucht te verversen door de pot twee tot vier keer per dag te openen, maar daar moet je wel het geduld voor hebben. In plaats van het zelf allemaal te doen, zijn producten als Integra Boost veel handiger en meer betrouwbaar.

Het is belangrijk dat je je stash bewaart op een droge, donkere plaats. Te veel blootstelling aan licht, vooral UV licht, schaadt je cannabis toppen. Het is sowieso goed om schommelingen in de temperatuur te vermijden. Schimmel gedijt bij temperaturen tussen 25-30 graden Celsius. Laat je stash dus niet te warm worden. Onthoud ook dat hete lucht stijgt. Als je zorgvuldig te werk wilt gaan, kun je je stash dan ook beter dichtbij de grond bewaren. Denk aan een onderste lade of plank, de kelder van je huis, enzovoort.

ALGEMENE AFRADERS

Algemene Afraders Bij Het Bewaren Van Wiet

Het is cruciaal hitte te vermijden bij het bewaren van cannabis. Dit houdt echter niet in dat de koelkast de beste plek is voor je wiet. De vriezer is overigens nog erger. Ontdooide cannabis is van veel mindere kwaliteit en de trichomen laten vaak los. Bewaar je wiet gewoon in een container met een neutrale lading, zoals een goed afgesloten, glazen pot.

Dat brengt ons op de laatste tip voor de beste resultaten. Elektrische lading kan ervoor zorgen dat je cannabis uitdroogt, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Bewaar je wiet dus niet in de buurt van elektronische apparaten of dingen die elektriciteit geleiden. Plastic tasjes en zakjes zijn bijvoorbeeld welbekende boosdoeners. Ja, we weten het. Waarschijnlijk heb je je stash vaak genoeg in plastic gekregen. Een dergelijk zakje houdt je cannabis korte tijd vers, maar is op de lange termijn niet betrouwbaar. Investeer dus in een goede container en de geweldige Integra Boost. Dat is echt je beste optie.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken