Blog
Je Wietvoorraad Zo Lang Mogelijk Mee Laten Gaan
4 min

Top 10 Tips Om Je Wietvoorraad Zo Lang Mogelijk Mee Te Laten Gaan

4 min

We laten je 10 simpele trucjes zien waarmee je de levensduur van je stash kunt verlengen. Het veranderen van simpele gewoonten kan heel voordelig uitpakken.

Er komt altijd een moment waarop je geen wiet meer hebt. Niets is vervelender dan je stash pakken en te ontdekken dat je slechts genoeg hebt voor anderhalve joint. Je kunt dit beetje in tweeën verdelen voor een dubbele teleurstelling, of een grote, vette joint roken waarmee je in feite kostbaar materiaal verspilt. En wat je ook kiest, op is op. Wat een horror!

En dan moet er natuurlijk meer worden gescoord. Voorbereidingen moeten worden getroffen, financiën moeten op orde worden gebracht en leveranciers moeten worden gecontacteerd. Agenda's van beide kanten moeten naast elkaar gelegd worden en ga zo maar door. Het is altijd een drama als je je plotseling realiseert dat je geen cannabis meer hebt.

Om die reden hebben we tips verzameld om zoveel mogelijk uit je wiet te halen. Misschien weet je het niet, maar het kan zomaar zijn dat je bij je gewoonten kostbare toppen verspilt. Probeer deze simpele trucs en dan ontdek je vast snel dat je wonderen kunt verrichten met wat simpele aanpassingen.

1 - KWEEK ZELF

Toegegeven, dit is geen simpel iets. Maar het is wel een mega-booster voor je stash! Voor de enthousiaste cannabisgebruiker, is er niets fijner en lonender dan het roken van je zelfgekweekte product. Beginnen is simpel en zo ook het behalen van een geweldige opbrengst. Oefening baart kunst. Als het oogstmoment gekomen is, pluk je de vruchten van je arbeid en kun je met deze voorraad maanden vooruit.

2 - GEBRUIK EEN GRINDER

Gebruik Een Grinder

Grinders zijn geweldige hulpmiddelen. Elke roker zou er een moeten hebben. Ze zijn ideaal, omdat ze de toppen gelijkmatig breken, waardoor je meer hebt om te verbranden of verdampen. De ongewenste stelen kunnen snel worden gespot, terwijl de kostbare trichomen worden opgevangen.

Na een tijdje heb je genoeg voor een kief joint die barst van de smaak en die een verrukkelijke high oplevert. Als je een grinder gebruikt, gaat je joint langer mee en slaat hij harder in, terwijl je ook minder snel door je voorraad heen bent.

3 - SLIM ROKEN

Bij slim roken, draait het om het analyseren van hoe de zaken branden. Denk aan de snelheid en de gelijkmatigheid. Neem de tijd om je draaitechniek te perfectioneren. Een onregelmatig brandende joint, of nog erger, een joint die maar aan één kant brandt, verkort de levensduur ernstig.

Hetzelfde kan worden gezegd van een bowl of bong. Probeer van buiten naar binnen te branden. Als je het hele oppervlak verbrandt, creëer je al snel een zwart, verkoold en isolerend oppervlak, wat de smaak niet ten goede komt.

4 - BEWAAR JE TOPPEN OP DE JUISTE MANIER

Bewaar Je Toppen Op De Juiste Manier

Je hebt vast wel gehoord van uitgeharde cannabis. Tijdens dit proces vindt oxidatie en decarboxylering plaats op een langzame en geleidelijke manier. De terpenen en flavonoïden rijpen, wat de geur en smaak verbetert terwijl de cannabis ook sterker wordt. Krachtigere marihuana betekent dat je minder nodig hebt om dezelfde effecten te bereiken.

Je hebt hiervoor uitsluitend een luchtdichte container nodig. Bewaar vanaf nu je cannabis niet langer in plastic zakjes en investeer in een weckpot om het te bewaren als een pro.

5 - KIES JE SOORTEN

Het mooie aan cannabis is dat er ontzettend veel verschillende soorten zijn. Honderden, zo niet duizenden, combinaties van cannabinoïden, terpenen en ander lekkers maken elke plant behoorlijk uniek. Dit geldt voor kleuren, het uiterlijk, de smaak, geur en de high. Sommige soorten slaan keihard in, waarbij de high van korte duur is. Anderen voorzien je urenlang van een lekkere, milde buzz.

Sommigen zijn zwaar en blijven lang hangen, maar het tegenovergestelde bestaat ook. Er is een soort voor iedereen en voor elk moment. Dus selecteer je soorten naargelang je behoeften en dan gaat je stash ongetwijfeld langer mee.

6 - VERMIJD ROKEN IN JE EENTJE

Vermijd Roken In Je Eentje

Denk er maar over na. Wanneer je een joint draait en een trekje neemt, wat gebeurt er onmiddellijk daarna? Je geniet van de hijs terwijl de joint blijft branden. Het voordeel van roken in gezelschap is dat je kunt delen. Als iedereen meedoet, wordt de joint niet alleen meer efficiënt gebruikt, maar heb je ook een dubbele hoeveelheid wiet.

En een dubbele hoeveelheid cannabis betekent dat je dubbel zoveel kunt roken. Dat is een win-winsituatie, tenzij je vrienden uitsluitend gebruik maken van jouw voorraad. In dat geval is het effect precies het tegenovergestelde!

7 - CANNABIS DIEET

Als je dol bent op cannabis, valt dit zwaar. Zelfbeheersing. Maar je hebt het vast al onbewust eens gedaan. Ooit een weekendje gekampeerd met een vriend, of een festival bezocht? Jullie hebben vast plannen gemaakt, waar de voorraad cannabis ook bij hoorde. Soms breng je precies genoeg mee, soms heb je over en andere keren kom je tekort.

Stel je voor dat je naar een onbewoond eiland wordt gestuurd en je mag genoeg cannabis meenemen voor één maand. Hoeveel neem je mee? Hoeveel joints wil je per dag roken? Wat schat je in? Dit onbewoonde eiland is nu je maandelijkse cannabis budget. Houd je aan je budget en dan valt het al snel op dat je minder rookt en meer geniet. En dus gaat je stash langer mee.

8 - WEEG JE DOSERING AF

Als het gaat om het roken van marihuana, lijkt dit een vreemd trucje. Omdat een overdosis cannabis onmogelijk is, is het toch zinloos je inname af te meten? Het simpele antwoord past bij tip #7 en tip #10: kennis is macht. Je kunt hiermee niet alleen je consumptie beter beheersen, maar je krijgt ook meer inzicht in je tolerantieniveau.

9 - EDIBLES

Cannabis Edibles

Dit is een slim trucje. Edibles zijn geweldig, omdat ze geen rook produceren, veel harder inslaan en langer effect hebben. Als je niet gewend bent om THC te eten, is het echter oppassen geblazen. Het duurt namelijk veel langer voordat de effecten merkbaar zijn (dertig minuten tot een uur). Onervaren gebruikers eten al snel te veel, denkend dat ze niet genoeg geconsumeerd hebben. Beginnersfoutje!

In elk geval ben je met edibles even helemaal van de wereld en hoef je urenlang niet naar je stash te grijpen.

10 - LAS EEN PAUZE IN

Waarom zou je een pauze nemen van cannabis? Vanwege de THC tolerantie. Dit is het grootste gevaar voor de meer fanatieke cannabisgebruiker. Het is gebleken dat cannabis geen gateway drug is, maar er wordt wel tolerantie opgebouwd.

Afhankelijk van hoeveel je rookt, went je lichaam geleidelijk aan de effecten. Hierdoor voelt de THC langzaam maar zeker minder intens en is het minder lang werkzaam.

De oplossing? Las een pauze in! We weten dat dit vreselijk klinkt, maar dat is echt niet zo. Na een paar dagen van onthouding, merk je al een verschil. Na een week of twee kan het zomaar zijn dat je je standaard vette joint niet meer op kunt. Dat moment is perfect om tip #8 te gebruiken om de ideale middenweg te vinden tussen het roken en de levensduur van je stash.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Headshop Top Lists
Zoeken in categorieën
of
Zoeken