Melasse En Cannabis: Je Bodem Een Niveau Hoger Brengen


Laatst bewerkt :
Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisCannabis Kweken

Melasse En Cannabis


Melasse is een krachtig, en toch vaak vergeten, hulpmiddel als het gaat om het kweken van cannabis. Correct gebruikt, kan het de fundering van je teelt versterken en stimuleren.

Het kweken van cannabis is een kunstvorm: Vrij eenvoudig op te pikken, maar moeilijk te beheersen. Naarmate je meer ervaren wordt, en de basis (zie onze guide) onder de knie hebt, heb je wellicht interesse in meer gevorderde technieken. Een van deze technieken is het samenstellen van de bodem en het aanpassen van de voeding op jouw specifieke soorten en milieu. Hoewel er veel kan worden gedaan met de samenstelling, wordt een hulpmiddel in het arsenaal van cannabis kwekers vaak vergeten en dat is melasse.

Melasse: Voedt de bodem, niet de plant

Melasse: Voedt De Bodem, Niet De Plant

Je bodem is de ware fundering van je cannabisteelt. Het barst van de voedingsstoffen en micro-organismen, die allemaal samenwerken om je cannabisplant sterk en gezond te houden terwijl zij groeit. Hoewel het belangrijk is om te verzekeren dat de voedingsbalans van de bodem correct is, zal ook een geschikte omgeving, waar de micro-organismen in kunnen floreren, de goede kwekers van de experts scheiden.

En hier komt melasse om de hoek kijken. Hoewel melasse rijk is aan voedingsstoffen, wordt het voornamelijk gebruikt als bron van koolhydraten voor de organismen in jouw bodem. Ze voedt effectief de bodem en verbetert de basis voor je cannabis. De micro-organismen in de bodem spelen een belangrijke rol in de groei van jouw cannabis en ze vereisen ook de juiste voedingsstoffen om te floreren. Door ze te voorzien van melasse, verzeker je dat ze krijgen wat ze nodig hebben. Als gevolg hiervan, stimuleren zij de structuur, het vochtgehalte, de hoeveelheid micro-organismen en efficiëntie van de bodem, waar de cannabis weer voordelen uit haalt.

De voordelen van melasse

Advantages Verbeteren van de basiskwaliteit van de bodem

Advantages Voorkomen van de opbouw van ziektekiemen

Advantages Verminderen ook de opbouw van zout die voedingsproblemen kunnen veroorzaken

Melasse bevatten een behoorlijke hoeveelheid macro- en microvoedingsstoffen, die allemaal in meer of mindere mate belangrijk zijn voor de gezondheid van je cannabis. Omdat macro- en microvoedingsstoffen niet in grote hoeveelheden nodig zijn, kan het lastig zijn een tekort vast te stellen. Door het regelmatig toevoegen van melasse aan je teelt, ben je er zeker van dat je cannabis geen tekorten krijgt.

De voordelen van melasse over merk supplementen

Als we het hebben over supplementen, komt er geen einde aan commerciële, merkproducten op de markt. Hoewel ze allemaal goed zijn, en hun eigen voordelen bieden, zijn ze vaak erg duur (we hebben het hier uitsluitend over supplementen hier en niet de daadwerkelijke, primaire voedingsstoffen). Veel van deze supplementen bevatten echter melasse, omdat het een grote hoeveelheid macro- en microvoedingsstoffen bevat. Het kopen van melasse in plaats van merksupplementen biedt dus financiële voordelen. Melasse kan meestal goedkoop worden gekocht, vergeleken met merksupplementen, en levert de meeste macro- en microvoedingsstoffen die je ook in een merksupplement zou vinden. Wanneer je een merkproduct koopt, betaal je voor gemak.

Wat is melasse eigenlijk?

Wat Is Melasse Eigenlijk?

Simpel gezegd is melasse een zeer stroopachtig bijproduct van de raffinage van suiker. Zodra je de suiker ontdoet van het rauwe suikerriet sap, houd je twee producten over: Witte suiker en melasse, die veel mineralen en slechts resten van suiker bevat. Het wordt vaak gebruikt als een siroop bij het koken en is een geweldige bron van koolhydraten voor de nuttige micro-organismen die in je bodem leven.

Maar niet alle melasse is gelijk. Sommigen worden verwerkt tot een veel mindere kwaliteit en kunnen vaak conserveringsmiddelen, additieven en andere chemicaliën bevatten, die je niet in de buurt van je cannabis wil hebben. Het is belangrijk om biologische melasse te vinden die geschikt is voor gebruik in je tuin. Het probleem is, dat biologische melasse vaak duur is. Sommige tuincentra bieden echter soms melasse aan voor agrarisch gebruik, die prima is voor cannabis.

Er zijn twee types melasse: Gezwaveld en ongezwaveld. Het kiezen van het juiste type kan verwarrend zijn, omdat beide types wel wat zwavel, een voedingsstof die je cannabis nodig heeft, bevatten. Het grote onderscheid vinden we in het feit dat gezwavelde melasse daadwerkelijk ZWAVELDIOXIDE bevat, die werkt als een conserveringsmiddel en antibacteriële stof. Dit betekent dat gezwavelde melasse daadwerkelijk de microben zal doden die je probeert te voeren. Ongezwavelde melasse bevat slechts zwavel en geen zwaveldioxide, dus het zal je cannabis voeden, zonder de nuttige microben in de bodem te doden. Zorg er dus voor dat je ongezwavelde, biologische melasse te pakken krijgt.

Het gebruik van melasse met je cannabis

UHet Gebruik Van Melasse Met Je Cannabis

Er zijn een aantal manieren waarop je melasse kan toevoegen aan je cannabis teelt. Het wordt vaak gebruikt als onderdeel van een standaard voedingsschema, of zelfs tijdens de voorbereiding van de bodem, voordat het kweken begonnen is. Het is een zeer flexibele hulpbron, dus je zult het zeker kunnen toevoegen, ongeacht je situatie.

Het toevoegen van melasse aan je waterschema is waarschijnlijk een van de gemakkelijkste en meest voorkomende manieren om je bodem van melasse te voorzien. Los de melasse simpelweg op in water en ga verder zoals je normaal zou doen.

Het bepalen van de dosering draait eigenlijk helemaal om persoonlijke ervaring. Om te beginnen, start je met 1-2 eetlepels melasse per 5 liter water. Zorg ervoor dat het water handwarm is, omdat de melasse dan gemakkelijker oplost. Nu kan je gaan ontdekken wat de effecten zijn van de melasse op je bodem en planten om vervolgens je dosering aan te passen.

Het gebruiken van een kleine dosering helpt onnodige stress of het risico van verbranding door de voedingsstoffen verminderen in je cannabis, zeker vroeg in de levenscyclus. In de meeste gevallen zullen de voordelen van melasse worden opgemerkt tijdens de bloeifase van de plant. Het is echter goed om melasse continu te gebruiken, van de vegetatieve fase tot de bloei, op dagen dat je planten "slechts water" krijgen.

Als je dat wenst, kan je ook melasse tegelijkertijd met je voeding gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je de pH waarde van je bodem in de gaten houdt, omdat het toevoegen van een aanvullende stof aan je voedingsschema schommelingen kan veroorzaken. Zolang je weet hoe je de pH van je bodem moet beheren, zou dit geen langdurig probleem moeten zijn.

Het behandelen van de bodem voor je er planten in zet is een eenvoudige en geweldige manier om je bodem te voeden voor je er planten in zet. Gebruik de bovenstaande techniek om een mix te maken en giet dit, een aantal dagen voor het planten, over je bodemmix.

Melasse en compost thee

Compost thee is een geweldige manier om je cannabis te voorzien van een breed spectrum voedingsstoffen, enzymen en micro-organismen om de groei te bevorderen. Melasse is meestal een hoofdingrediënt in compost thee, omdat je een gigantische injectie van nuttige microben opbouwt die je kunnen helpen zelfs de allerslechtste bodemkwaliteit te verbeteren.

Het is de moeite te vermelden dat melasse door jagers wordt gebruikt om wild aan te trekken. Als je buiten kweekt, dan moet je dus maatregelen treffen zodat je melasse geen ongewenste bezoekers aantrekt, die je gewas opeten!

GERELATEERD ARTIKEL
Wat Is Gerecyclede Biologische Levende Grond (ROLS) En Hoe Maak Je Het?

Gerecyclede biologische levende grond (ROLS) is een van de beste manieren waarmee je verzekerd bent van gezonde planten.

Zamnesia schrijver

Geschreven door: Zamnesia
Zo af en toe dragen schrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten