Blog
Het Raadsel Voor Beginners: Aarde Vs. Hydro
3 min

Het Raadsel Voor Beginners: Aarde Vs. Hydro

3 min
Growing Seedshop

Hoewel het eenvoudig te leren is, is de kweek van cannabis een kunst die maar moeilijk te beheersen is. Een aspect van elke kweek, die de fundering is waar alle successen op worden gebouwd...

... maar ook een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van je vaardigheden, is het gebruikte groeimedium. De keuze is enorm en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Van alle manieren waarop cannabis kan worden gekweekt, zijn de twee meest populaire aarde of een hydroponic systeem. Dus, wat houdt het in? En wat zijn de verschillen?

AARDE

Aarde is een van de meest vergevingsgezinde systemen voor het kweken van cannabis en het is de meest natuurlijke manier, precies zoals Moeder Natuur het bedoelde. Een kweek op aarde houdt in dat de wortels van je cannabis plant begraven zijn in de aarde, die de plant steunt en voedt. Deze aarde wordt door de kweker aangevuld met water en extra voeding.

De voordelen van aarde:

- Het kweken in aarde is super eenvoudig en verreweg de meest vriendelijke optie voor beginners.
- Veel kwekers beweren dat cannabis, gekweekt in aarde, beter smaakt.
- Aarde werkt als een buffer als het gaat om het onderhouden van de pH, waardoor het beschadigen van je cannabis lastiger wordt.
- In aarde gekweekte cannabis is vaak meer vergevingsgezind als het gaat om verwaarlozing.
- Het is de meest natuurlijke optie, zeker als je biologisch wil kweken.

De nadelen van aarde:

- Het gebruik van aarde is een van de meest trage methodes om cannabis te kweken.
- De aarde moet goed gedraineerd zijn.
- Het is lastiger de aarde door te spoelen en dit kan ervoor zorgen dat er zout opbouwt, vandaar het punt hierboven.
- Het kweken van cannabis op aarde kan, vergeleken met andere methodes, een kleinere oogst opleveren.
- Aarde kan het risico op ziekten en infecties met parasieten verhogen.
- Het duurt langer voor je planten tekenen vertonen van problemen en het herstel kan ook langer duren.

HYDROPONICS

Cannabis kweken met een hydroponic systeem draait om het gebruik van water als groeimedium. Vaak worden de wortels van je planten opgehangen in een donkere box, of ze groeien in rock wool. Een op water gebaseerde voeding wordt vervolgens naar de wortels gedruppeld, waardoor de plant onderhouden wordt. Dit kan vele voordelen bieden, zeker waar het draait om controle, maar er kleven ook weer nadelen aan.

De voordelen van hydroponics:

- Hydroponic systemen bieden veel controle over de pH en voeding van je cannabis.
- Er is grote kans op een hogere opbrengst.
- Cannabis groeit veel sneller in een hydro systeem.
- Het kweken van cannabis met een hydroponic systeem is meer efficiënt dan een teelt op aarde en er is ook minder voeding nodig.
- Er is geen risico op ziektes of ongedierte door aarde.
- Pesticiden zijn waarschijnlijk niet nodig.
- Zolang de teelt goed onderhouden wordt, kan een hydroponic systeem minder water stress veroorzaken voor je planten dan een systeem op aarde, ondanks dat het hele systeem op water gebaseerd is.
- Problemen van cannabis in een hydroponic setup zijn sneller te herkennen en de planten zullen ook sneller herstellen.
- Het is eenvoudiger om je teelt aan te passen op de specifieke behoeften van je strain. Hoewel dit voor beginners wellicht lastig is, zal dit voor de veteraan een enorm voordeel zijn.

De nadelen van hydroponics:

- Het kweken van wiet met een hydroponic systeem is meer gecompliceerd dan op aarde en vereist exacte controle. Als je even niet oplet, of de teelt negeert, zullen je planten lijden.
- De controle van de pH moet heel precies gebeuren.
- Alle voeding komt uit supplementen; water bevat geen natuurlijke voedingsstoffen. Daarom is het moeilijk om biologisch te kweken, maar niet onmogelijk als je compostthee gebruikt.
- De aanschaf van een hydroponic systeem kan duur zijn.
- Sommigen zeggen dat wiet uit een hydro systeem niet zo lekker is als haar op aarde gekweekte tegenhanger.
- Een hydroponic systeem moet steriel blijven. Hoewel er geen risico is op ziektes uit aarde, kan het water geïnfecteerd raken met andere ziekten, als het systeem niet goed onderhouden wordt.

CONCLUSIE

Zoals je hebt kunnen lezen, kleven er voor- en nadelen aan beide methoden. Je keuze zal grotendeels afhangen van je situatie. Als je weinig vertrouwen hebt in je vaardigheden, biologisch of natuurlijk wil kweken, de flexibiliteit wil hebben om minder nauwkeurig op je planten wil letten, of vindt dat wiet op aarde beter smaakt, zou je aarde moeten overwegen. Als je de absolute controle wilt, zin hebt veel tijd en moeite te besteden, vertrouwen hebt in je vaardigheden, meer flexibiliteit wil om te kunnen experimenteren en een grote en snelle oogst wil, dan is een hydroponic systeem het overwegen waard.

Nog beter: Als je echt zin hebt in een experiment, waarom probeer je de twee dan niet te combineren in een geautomatiseerd druppelgevoed systeem op aarde? Dit kan een geweldige manier zijn om je te introduceren in het mechanisme achter de teelt op hydroponics, zonder er meteen in te duiken! Hoe dan ook is er geen goed of fout antwoord. Je moet gewoon kiezen wat bij je past.


Read more about
Growing Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken