Blog
Mescaline Cactussen
3 min

De Verschillen In Mescaline Cactussen

3 min

Mescaline is een psychoactieve verbinding die in meerdere cactussoorten wordt gevonden. Elke soort levert een eigen interpretatie van de mescaline ervaring. Hoe verschillen de effecten van soort tot soort? We zochten het uit.

De effecten van mescaline verschillen van soort tot soort en van cactus tot cactus. Net als bij cannabis, bestaat er iets wat je het "centrale, kenmerkende effect" zou kunnen noemen. Dan bestaan er van plant tot plant ook nog nuances en verschillen, modulaties en variaties. Deze reacties zijn afhankelijk van de kracht van de mescaline en de aanwezigheid van andere exogene verbindingen.

Het belangrijkste effect van mescaline is een versterkt gevoel van emotionele en mentale flow. De visuele scherpte neemt toe en kleuren worden intenser. Natuurlijk groeiende groene planten lijken wild fluorescerend en de lucht lijkt een geheel eigen kleurenspel te vertonen. Er is een uitgesproken gevoel van "in het nu zijn", wat aanzienlijk wordt versterkt door een merkbare afname in mentale ruis.

Op de psychedelische piek, die wel uren kan duren, zal elke persoon een eigen, unieke reactie ervaren op mescaline. Sommigen cruisen plezierig, met de pupillen verwijd en een gelukzalige lach op het gezicht, geïnspireerd door persoonlijke hallucinaties. Anderen moeten bewegen omdat de intensiteit overweldigend is. In dit geval is het verstandig de natuur op te zoeken om de stilte en de pracht te ervaren. Of dans erop los!

Gerelateerd artikel

Top 5 Mescaline Cactussen

Leden van de Peyote en Trichocereus familie kunnen aanzienlijk verschillen in hun interpretatie van het centrale mescaline motief. De gezondheid van de plant speelt ook een rol in de dichtheid van de alkaloïden. Goed verzorgde cactussen zijn per gram vaak krachtiger dan genegeerde cactussen en ze worden ook sneller groter.

PEYOTE

Peyote

Peyote is intens en hallucinogeen. De acute, visuele effecten komen overeen met LSD of DMT. Zoals met alle mescaline het geval is, zal het even duren voor het eerste effect merkbaar is. Eerst komen hints en sporen van lichamelijke rushes op. Vervolgens gaan de sluizen open en word je tot wel twaalf uur meegesleurd in een omgekeerd perspectief en hypergekleurde realiteit.

TRICHOCEREUS

Trichocereus Cactussen

De Trichocereus familie heeft een aantal leden die hun eigen nuances en intensiteit vertonen. Peruvian Torch deelt aspecten van Peyote met een soortgelijke, lichamelijke lading en een kracht die soms ondraaglijk kan lijken. Misschien zijn de massieve vurige, sinaasappeloranje en kastanjebruine ribben wel een waarschuwing. Er volgt gegarandeerd een zuivering, opgevolgd door een belonende, intense psychedelische ervaring.

San Pedro is wellicht de meestvoorkomende Trichocereus cactus. Deze kan gemakkelijk worden gekweekt en groeit snel. Terwijl Peyote en Peruvian Torch met opmerkelijke verve hun effecten laten zien, zal San Pedro je onopvallend omhullen. De hemel zal niet plotseling vibreren, maar nadat je een uur naar een vibrerende hemel hebt liggen staren, realiseer je je opeens dat je tript en vraagt je af wat er in hemelsnaam gebeurd is.

Cuzcoensis en bridgesii zijn twee Trichocereus soorten die er klein en slank uitzien, maar scherpe clusters met ribben ontwikkelen. Het effect komt ook overeen met San Pedro: Ze zullen je, zonder dat je dat doorhebt, geleidelijk leiden in de richting van een verruimd bewustzijn. Je navigeert door pulserende en fluoriscerende psycho-ruimten, lachend en op je gemak, terwijl je niet weet wanneer deze verandering is ingeslagen.

Mescaline Cactussenbekijk Mescaline Cactussen

NA-EFFECTEN

De meestvoorkomende nawee van de mescaline ervaring is een verlengd gevoel van welzijn die wel weken kan aanhouden. Er is een groter gevoel van eenheid met de natuur en andere dieren, inclusief andere mensen. In tegenstelling tot psycho-farmaceutica zal een ongedwongen gevoel van "alles is goed in de wereld" zich comfortabel inzetten, alsook een moeiteloze, lieflijke glimlach.

Planten die mescaline produceren, worden al duizenden jaren aanbeden en als entheogenen gebruikt door inheemse stammen en dat is niet zonder reden. Ze kunnen een sacrament zijn voor een filosofische of religieuze ervaring. Ze kunnen ook een middel zijn voor persoonlijke groei en daarmee ook de groei van de maatschappij. Daarnaast kunnen ze natuurlijk ook ongelooflijk leuk zijn, maar ga alsjeblieft wel verantwoordelijk te werk!

Welke Cactussen bevatten mescaline?

Welke Cactussen bevatten mescaline?

Voor zover tegenwoordig bekend is zijn er 16 cactussoorten die mescaline bevatten. Hierna volgt een lijst waarin de planten met hun huidige wetenschappelijke namen worden opgesomd. Tot voor kort hadden sommige cactussen nog een andere naam. Van deze soorten noemen we ook de oude naam, want veel cactussen worden nog steeds onder hun oude, bekende naam verkocht, ook in botanische tuinen. Met dit overzicht hebben we in ieder geval een waardevol hulpmiddel in handen.

Huidige Naam Oude Naam A.K.A.
Aztekium ritteri
Cereus jamacaru
Echinopsis lageniformis Trichocereus bridgesii Bolivian Torch
Echinopsis peruviana Trichocereus peruvianus Peruvian Torch
Echinopsis pachanoi Trichocereus pachanoi San Pedro
Echinopsis cuzcoensis Trichocereus cuzcoensis
Echinopsis deserticola Trichocereus fulvilanus
Echinopsis macrogona Trichocereus macrogonus
Echinopsis spachiana Trichocereus spachianus
Echinopsis strigosa Trichocereus strigosus
Echinopsis tacaquirensis taquimbalensis Trichocereus taquimbalensis
Echinopsis terscheckii Trichocereus terscheckii
Echinopsis valida Trichocereus validus
Echinopsis werdermanniana Trichocereus werdermannianus
Eriosyce islayensis Islaya mino
Gymnocalycium calochlorum
Gymnocalycium comarapense
Gymnocalycium gibbosum
Gymnocalycium horridispinum
Gymnocalycium netrelianum
Gymnocalycium riograndense
Gymnocalycium striglianum
Gymnocalycium uebelmannianum
Gymnocalycium valnicekianum
Gymnocalycium vatteri
Lophophora williamsii Peyote
Lophophora diffusa
Myrtillocactus geometrizans
Opuntia acanthocarpa
Opuntia cylindria
Opuntia basilaris
Opuntia echinocarpa
Opuntia ficus-indica
Opuntia imbricata
Opuntia spinosior
Pachycereus gaumeri Pterocereus gaumeri
Pelecyphora aselliformis
Pereskia corrugata
Pereskia tampicana
Pereskiopsis scandens
Polaskia chende
Stenocereus beneckei
Stenocereus eruca Machaerocereus eruca
Stenocereus stellatus
Stenocereus treleasei
Stetsonia coryne
Turbinicarpus lophophoroides
Turbinicarpus pseudomacrochele
Turbinicarpus pseudopectinatus Turbinicarpus schmiedickeanus

CACTUSSEN DIE WELLICHT MESCALINE BEVATTEN

Matucana madisoniorum is nog een cactus waar misschien mescaline in zit, maar tot dusver is dit nog niet chemisch onderzocht. We kunnen ervan uitgaan dat er veel meer cactussen zijn met het actieve bestanddeel mescaline. Het is slechts een kwestie van tijd en onderzoek voordat andere representanten worden ontdekt.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken