San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata)

(60)

Nog een primeur bij Zamnesia: De Crested San Pedro (Echinopsis pachanoi cristata)! Deze unieke variatie van de San Pedro-cactus heeft niet één (zoals de normale San Pedro) maar meerdere groeipunten. Die kunnen alle op eigen tempo groeien, waardoor de Crested San Pedro hele coole vormen krijgt.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
 • Meer informatie
 • Reviews (60)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Crested San Pedro-Cactus: Unieke en Zeldzame San Pedro-Variant

Met trots bieden wij van Zamnesia deze zeer interessante en coole variant van de San Pedro-cactus, de Crested San Pedro (Echinopsis pachanoi cristata). Wat de Crested San Pedro zo uniek maakt, is het feit dat deze cactus meerdere “groeipunten heeft” - in tegenstelling tot de originele San Pedro, die van slechts éénpunt uitgroeit tot de typische “orgelpijp”-vorm.

Omdat al die groeipunten in verschillende tempo’s kunnen groeien, is de Crested San Pedro-cactus een buitengewoon spectaculaire cactussoort die, afhankelijk van de stekjes in de coolste vormen kan groeien.

De stekjes van de Crested San Pedro die we bieden hebben een formaat van 10-11cm en kunnen op dezelfde manier in een pot geplaatst worden als hun fallusvormige neefjes. Kijk hoe de stekjes groeien tot welke vormen ze zich ontwikkelen – het is nu nog leuker en spannender om een cactus te kweken met de Crested San Pedro, exclusief hier in de Zamnesia webshop!

TEELT

Zoals de gewone Echinopsis pachanoi-versie is de Crested San Pedro vrij makkelijk te kweken en kan het zelfs een koudere omgeving aan, zolang de temperaturen niet lager worden dan 12°C. Zorg er alleen wel voor dat je vruchtbare, goed potgrond gebruikt. Geef de San Pedro om te beginnen ruim water, maar laat de cactus tussen het water geven door altijd weer drogen. Vergeleken met sommige andere cactussen kan de San Pedro iets meer water verdragen en ze is in het algemeen niet zo kieskeurig als sommige andere cactusvarianten. Sommige kwekers vergelijken het kweken van de San Pedro met andere “normale planten” omdat de teelt ervan niet zo veel anders of moeilijker is.

De San Pedro-cactus houdt, zoals wij allemaal, van flink wat zon maar niet te veel, vooral in de hete zomermaanden. Het is aan te raden om de cactus half in de schaduw te plaatsen om te voorkomen dat ze verbrand wordt door de zon. In de winter is het aan te raden om de cactus te stimuleren om een rustperiode in te gaan door water en voedingsstoffen te onthouden.

Zoals andere cactussen is de San Pedro vatbaar voor schimmels, maar op dit gebied doet ze het beter dan andere cactussen. Toch is het belangrijk om de waterfrequentie en vochtigheidsgraad in de gaten te houden om het risico op schimmels laag te houden.

San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata) Product Informatie
Cactus San Pedro

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (60)
  (60)
  Bekijk alle reviews
  06/Jan/2024

  Perfekt!
  Alles bestens gerne wieder wenn vorrätig!

  C. L.
  21/Oct/2023

  Top
  Arriver en temp et en heure la qualité du cactus et au top près à être replanté

  G. L.
  17/Oct/2023

  Conforme
  Bien :)

  S. H.
  14/Sep/2023

  Wie cool sieht der bitte aus? o.O
  Also ich muss wirklich sagen, Zamnesia überzeugt mich einfach immer wieder mit seiner unglaublich guten Qualität. Ich habe hier sogar bessere Kakteen erhalten, als ich in manchen Kakteen Fachshops bekommen habe. War wirklich total hin- und weg, besonders von diesem Exemplar, er ist wunderschön und befindet sich bei mir gerade in einem Bewurzelungssubstrat und sieht einfach nur mega cool aus. Mir macht das wirklich Freude, ihn anzusehen. Er erinnert mich ein bisschen an ein Hirn, meine Schwester meinte er sieht aus wie ein Po. Hahahaha. Auf jeden Fall bereitet er mir sehr viel Freude und ich freue mich schon, wenn sich genug Wurzeln gebildet haben und ich ihn in meine Spezialerde umtopfen kann. :D Danke Zamnesia

  L. V.
  05/Sep/2023

  Perfetto!!
  Cactus fresco e ben imballato...me lo immaginavo piu piccolo e invece sono stato piú che soddisfatto!!!

  M. A.
  02/Sep/2023

  Precioso!
  Cactus único!

  J. S.
  27/Aug/2023

  einfach Spitzen Qualität !
  Ich habe einen wirklich tollen Steckling erhalten, groß und gesund und natürlich wie immer sehr gut verpackt. Der Stamm ist über 20cm lang!!! Sofort eingetopft und an einen ruhigen Platz gestellt, damit sich der Steckling eingewöhnen kann. Meine Kaktussammlung wächst........ Vielen Dank Zamnesia

  A. B.
  06/Aug/2023

  Mooie cactus
  Blij mee

  D. W.
  25/Jul/2023

  PERFECT
  Ein wunderschöner sauberer schnitt der sehr gut verheilt ist, kleine wurzeln sieht man auch schon Kann mich keinerweise aufregen :) Hab sehr oft gelesen dass er größer ist Als in der Beschreibung, da Kann ich mich nur anschliesen Ahja, sehr sicher und ordendlich verpackt der Kandidat hat keine schäden oder druckstellen von Transport abbekommen. Hab schon sehr viel und oft bei zamii bestellt, immer ist es gut angekommen.

  E. G.
  15/Jun/2023

  Boo ya
  Epic cactus, very nice.

  S. J.
  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata)
San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata)
San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata)
San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata)
San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata)
San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata)
San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata)
San Pedro Crested (Echinopsis pachanoi cristata)
Je bezoekt onze Nederlandse website.