Alles Over De San Pedro Cactus

San Pedro (Echinopsis Pachanoi)

Met haar diepe en rijke historie binnen sjamaanse praktijken, is San Pedro een geweldige aanvulling in de hallucinogene tuin van elke psychonaut.

Als het gaat om psychedelica, is er een hele wereld van trippy leven om te ontdekken. Een voorbeeld is de San Pedro cactus, een traditioneel, Zuid-Amerikaans hallucinogeen middel die al duizenden jaren bij sjamaanse rituelen wordt gebruikt. Deze mescaline bevattende cactus heeft al lang een plekje veroverd in de harten van vele, doorgewinterde psychonauten, dus we dachten dat het handig was een korte gids samen te stellen met alles wat je erover moet weten.

BOTANISCHE INFORMATIE OVER DE SAN PEDRO CACTUS

De San Pedro cactus groeit met hoge, groene zuilen die elk 4-9 ribben hebben. Voor een cactus groeit hij relatief snel en hij blijft groeien tot hij onder haar eigen gewicht bezwijkt. Eenmaal omgevallen, zullen de gevallen zuilen opnieuw wortelen, waarna ze wederom zullen groeien, vaak met meer vertakkingen en een diepere wortelbasis dan eerst. Dit aanpassingsvermogen, en het gemak waarmee hij groeit, is de reden waarom San Pedro zo'n populaire basis is voor het enten van andere cactussen.

Het overgrote deel van de mescaline wordt direct onder de huid gevonden en vermeerdert door ouderdom en hitte van de zon.

Volgens Erowid bestaat 1-10% van het gedroogde materiaal uit mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-fenethylamine). De San Pedro bevat naast mescaline ook nog andere stoffen: tyramine, hordinenine, 3-methoxytyramine, anhalaninine, anhalonidine, 3,4-dimethoxyphen-ethylamine, 3,4-dimethoxy-4-hydroxy-B-fenethylamine and 3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B-fenethylamine.

Effecten

1-2 uur na inname van San Pedro treden de effecten in en deze duren 8-15 uur. De meest voorkomende effecten zijn onder andere: het terugkomen van herinneringen van lang geleden, extreme gevoeligheid voor licht, het kunnen zien en voelen van iedere afzonderlijke lichtstraal en het kunnen horen van ver verwijderde geluiden. Je kunt liefde voelen voor ieder wezen op aarde en iedere levenloze vorm.

Vergeleken met Peyote zijn de effecten van San Pedro veel aangenamer en is het hoogtepunt veel minder verbijsterend en lang niet zo lichamelijk. San Pedro heeft een ietwat bittere smaak en de bij Peyote optredende misselijkheid komt minder vaak voor.

Gebruik En Dosering

De traditionele manier om San Pedro te bereiden is om stukjes (knoppen) van de cactus lange tijd te koken. Afhankelijk van de resultaten die de sjamaan wenst te bereiken, worden er kruiden, bijvoorbeeld micha (Brugmansia suavenolens) en cimorillo (Coleus blumei), aan het brouwsel toegevoegd. Tussen 20 en 50 g – meestal ingenomen met water en citroenzuur om een goede opname door het lichaam te bevorderen.

San Pedro kan net als bepaalde magic mushrooms en andere psychoactieve stoffen een soort van kater veroorzaken nog voordat de trip echt begint. De kans is groot dat je je eventjes duizelig en misselijk voelt en waarschijnlijk zul je ook overgeven.

Zorg ervoor dat er voor de ondersteuning en veiligheid een trip sitter er bij is, die ervaring heeft en nuchter is! San Pedro veroorzaakt visuele mispercepties en zware hallucinaties, neem dus geen deel aan het verkeer als je onder de invloed van San Pedro verkeert. Gebruik deze cactus in een vertrouwde en veilige omgeving en ga nooit in je eentje trippen. Als je last krijgt van paniek of een bad trip, kan Seresta of Valium helpen om de angst te verminderen.

San Pedro Thuis Kweken

San Pedro Thuis Kweken

De plant heeft alleen maar water nodig en enkele voedingsstoffen. San Pedro houdt van warmte en licht. De heuvels waarop hij in de natuur groeit, hebben een voedingsrijke grond. Voeg dus zo nu en dan wat voedingsstoffen toe, maar niet te veel, want het blijft een cactus. Als je de cactus binnen kweekt, zorg dan altijd voor direct zonlicht. De beste plek is een vensterbank op het zuiden. Op zeer hete dagen kun je hem best een beetje extra water geven.

Als je een stekje gebruikt, moet je dat eerst goed drogen, totdat de plek waar je het stekje hebt afgesneden genezen is. Laat hem dan wortel schieten in de grond. Het kan daarna een jaar duren voordat hij daadwerkelijk gaat groeien. Het kweken met zaadjes duurt erg lang en kost veel moeite, maar kan erg veel voldoening geven.

VIDEO: DE OORSPRONG VAN ONZE MESCALINE CACTUSSEN

Geschiedenis Van De San Pedro

Sacred Valley, Peru

De San Pedro cactus draait al een hele tijd mee. Hij is afkomstig uit het Andesgebergte en geschat wordt dat hij in Peru al meer dan 3000 jaar wordt gebruikt. De vroegste afbeeldingen van de San Pedro cactus kunnen worden gevonden in een oude Chavín tempel in de noordelijke regio van Peru, waarin een mythisch wezen de cactus vasthoudt. Archeologen hebben bepaald dat de afbeelding dateert uit ongeveer 1300 v.C! Het begrip werd ondersteund door de ontdekking van een Chavín stortplaats, waar de archeologische resten van sigaren, gemaakt met San Pedro, werden gevonden.

De San Pedro cactus werd niet alleen gebruikt voor visionaire, sjamaanse praktijken, maar ook als traditioneel medicijn, waarvan zelfs katholieke missionarissen schoorvoetend moesten toegeven dat het genezende eigenschappen bezat. Christian Rätsch maakte de volgende opmerking in zijn geschriften:

"Het is een plant waarmee de duivel in staat is de Indianen te versterken in hun afgoderij; degenen die het sap drinken, verliezen hun zintuigen en lijken dood; ze worden bijna meegevoerd door het drankje en dromen duizend ongewone dingen waarvan ze geloven dat ze waar zijn. Het sap is goed tegen het branden van de nieren en, in kleine hoeveelheden, ook goed tegen hoge koorts, hepatitis en een brandend gevoel in de blaas."

Ondanks deze afkeer werd de San Pedro cactus vernoemd naar een Christelijke heilige en velen geloven dat de heilige Peter de visioenen van de cactus gebruikte om de sleutel van de hemel te vinden!

Gelukkig is het gebruik van San Pedro tegenwoordig nog net zo sterk als vroeger, in tegenstelling tot andere hallucinogenen. Om de een of andere reden is het aan de aandacht van katholieke kolonisten, die het gebruik van andere hallucinogene middelen in de regio bijna uitroeiden, ontsnapt. Het bezit is ook in vele landen legaal, zolang het niet bedoeld is voor consumptie (maar controleer dit altijd eerst!). In Peru, en in andere traditionele, Zuid-Amerikaanse culturen, is het gebruik met de tijd mee gegaan, want het wordt nu ook gebruikt als middel om alcoholisme en verslaving te behandelen.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.