Een Gids Over De San Pedro Cactus

San Pedro (Echinopsis Pachanoi)
Echinopsis pachanoi

Met haar diepe en rijke historie binnen sjamaanse praktijken, is San Pedro een geweldige aanvulling in de hallucinogene tuin van elke psychonaut.

Als het gaat om psychedelica, is er een hele wereld van trippy leven om te ontdekken. Een voorbeeld is de San Pedro cactus, een traditioneel, Zuid-Amerikaans hallucinogeen middel die al duizenden jaren bij sjamaanse rituelen wordt gebruikt. Deze mescaline bevattende cactus heeft al lang een plekje veroverd in de harten van vele, doorgewinterde psychonauten, dus we dachten dat het handig was een korte gids samen te stellen met alles wat je erover moet weten.

WAT IS DE SAN PEDRO-CACTUS?

De San Pedro-cactus, bekend onder de wetenschappelijke naam Trichocereus pachanoi, is een van de vele mescaline-houdende cactussen die diverse culturen al duizenden jaren gebruiken. Gedroogde San Pedro bevat ongeveer 2,375% mescaline. Er zitten echter ook andere alkaloïden in, zoals tyramine, hordenine, 3-methoxytyramine, anhalaninine en anhalonidine.

San Pedro (Echinopsis Pachanoi)Bekijk product

EFFECTEN VAN DE SAN PEDRO-CACTUS

EFFECTEN VAN DE SAN PEDRO-CACTUS

Mescaline is een hallucinogeen. De effecten variëren van euforie tot levendige hallucinaties. Tegenwoordig gebruikt men San Pedro wereldwijd als natuurlijk psychedelisch middel. Maar inheemse culturen in de Andes gebruiken de cactus al veel langer in de traditionele geneeskunde en voor waarzeggerij. Vandaag de dag zetten mensen de San Pedro dan ook voor zowel recreatieve als therapeutische/spirituele doeleinden in.

Het is lastig de effecten van psychedelische stoffen accuraat te beschrijven. De meest algemene effecten van San Pedro zijn echter: terugkeer van lang vergeten herinneringen, extreme gevoeligheid voor licht en kleur, synesthesie, veranderde waarneming van tijd en visuele effecten met gesloten ogen. Dit laatste is vooral interessant voor gebruikers van mescaline.

Over het algemeen is de ervaring te vergelijken met die van andere hallucinogenen. Dat geldt met name voor het doordringende gevoel van spiritueel inzicht en verbondenheid. De effecten treden 1-2 uur na inname op en pieken ongeveer 2-4 uur. Daarna werkt het effect nog een uur of 8 uit.

Mensen beweren dat de effecten van San Pedro aangenamer zijn dan die van peyote. De piek is minder overweldigend en niet zo fysiek. San Pedro heeft daarbij een licht bittere smaak. De kans op misselijkheid is echter minder groot dan bij peyote.

Toch maakt San Pedro gebruikers soms nog wel misselijk. Ook leidt het af en toe tot overgeven voordat de trip begint. Dit wordt traditioneel gezien als een vorm van "zuivering". Het verzekert dat lichaam en geest "gereinigd" zijn voor de op handen zijnde trip. Maak je geen zorgen als je dit ervaart; het is helemaal normaal.

Zorg ook voor een tripsitter. Dit is een ervaren, maar nuchtere persoon die zorgt voor steun en veiligheid. Neem ook geen deel aan het verkeer onder invloed van San Pedro. Gebruik deze cactus in een bekende en veilige omgeving en trip nooit in je eentje.

HET VOORBEREIDEN EN CONSUMEREN VAN SAN PEDRO

HET VOORBEREIDEN EN CONSUMEREN VAN SAN PEDRO

De traditionele bereidingsmethode voor San Pedro is het langdurig koken van stukjes (knoppen) van de cactus. Afhankelijk van de gewenste resultaten van de sjamaan worden wat kruiden toegevoegd aan het brouwsel. Denk aan Engelentrompet (Brugmansia suaveolens) en Siernetel (Coleus blumei).

San Pedro is op diverse manieren te consumeren. Vermaal het gedroogde vruchtvlees bijvoorbeeld tot poeder. Het is ook mogelijk het te koken en het rauwe materiaal te zeven. Voor de eerste methode heb je 20 tot 50 gram vers plantenmateriaal nodig. Snijd de cactus in "munten" van ongeveer 1cm dik. Verwijder de doorns en houtachtige delen. Laat de munten in de zon drogen. Hierna zijn ze te vermalen. Dit vergemakkelijkt de inname en helpt maagproblemen voorkomen.

Related Story

Hoe Je Een Mescaline Cactus Consumeert

San Pedro veroorzaakt soms een soort "pre-kater" voordat de trip daadwerkelijk begint. Hetzelfde geldt trouwens voor paddo's en andere psychedelische stoffen. Tijdelijke duizeligheid en misselijkheid zijn niet ongewoon, net als braken. Daarom is het verstandig om minimaal 6 uur voor de consumptie van San Pedro niets meer te eten.

Er is een manier om de consumptie te vergemakkelijken voor je maag. Daarnaast is het efficiënter. We hebben het over de blender-methode.

  1. Snijd de cactus in kleine stukjes. Je zou daarbij moeten eindigen met stervormige stukken. Snijd deze in kwarten.

  2. Doe de gesneden San Pedro in de blender met een gelijke hoeveelheid water. (Als je een bakje gesneden San Pedro hebt, voeg je ook een bakje water toe.)

  3. Zet de blender aan en vermaal het geheel. Heb je veel product? Maak dan meerdere porties, omdat het mengsel vrij snel schuimt.

  4. Giet het mengsel in een grote pan. Verwarm het geheel op een lage temperatuur. Allereerst scheidt de cactus zich van het water. Naarmate je mengsel langer suddert, smelten ze echter weer samen. Houd een oogje op de pan, omdat het schuim soms leidt tot overkoken. Als het vruchtvlees en het water weer met elkaar mengen, is het belangrijk dat je regelmatig roert. Een laag vuur en af en toe roeren, zijn cruciaal voor de eerste fase van het koken (wat meestal 30-60 minuten duurt).

  5. Uiteindelijk verandert de mix in een schuimige brij. Dit gebeurt als het water en het vruchtvlees volledig samensmelten.

  6. Zet de warmtebron iets hoger en laat het mengsel sudderen, maar niet overkoken.

  7. Laat het mengsel 2-4 uur sudderen. Het is daarbij belangrijk om je brouwsel regelmatig te controleren. Kookt het te snel in? Voeg dan water toe om het te verdunnen. Het is de bedoeling dat je een ingekookte, stroopachtige en lijmachtige substantie overhoudt.

  8. Pak er een stuk mousseline of een kaasdoek bij en doe dit over een bakje. Giet je ingekookte mengsel erop. Sluit de doek en hang dit boven het bakje.

  9. Laat het mengsel uitlekken in het bakje.

  10. Eenmaal uitgelekt, open je de doek. Daar zit nu uitsluitend vruchtvlees in. Knijp het uit en gooi het weg. De psychotrope stoffen zijn nu onttrokken.

De vloeistof in je bakje is klaar voor gebruik. Drink het op en geniet van je trip!

San Pedro Thuis Kweken

San Pedro Thuis Kweken

De plant heeft alleen maar water nodig en enkele voedingsstoffen. San Pedro houdt van warmte en licht. De heuvels waarop hij in de natuur groeit, hebben een voedingsrijke grond. Voeg dus zo nu en dan wat voedingsstoffen toe, maar niet te veel, want het blijft een cactus. Als je de cactus binnen kweekt, zorg dan altijd voor direct zonlicht. De beste plek is een vensterbank op het zuiden. Op zeer hete dagen kun je hem best een beetje extra water geven.

Als je een stekje gebruikt, moet je dat eerst goed drogen, totdat de plek waar je het stekje hebt afgesneden genezen is. Laat hem dan wortel schieten in de grond. Het kan daarna een jaar duren voordat hij daadwerkelijk gaat groeien. Het kweken met zaadjes duurt erg lang en kost veel moeite, maar kan erg veel voldoening geven.

Bekijk Product

Related Story

Hoe Je Je Eigen Mescaline Cactussen Kweekt

DE OORSPRONG VAN ONZE MESCALINE CACTUSSEN

Geschiedenis Van De San Pedro

Geschiedenis Van De San Pedro

De San Pedro cactus draait al een hele tijd mee. Hij is afkomstig uit het Andesgebergte en geschat wordt dat hij in Peru al meer dan 3000 jaar wordt gebruikt. De vroegste afbeeldingen van de San Pedro cactus kunnen worden gevonden in een oude Chavín tempel in de noordelijke regio van Peru, waarin een mythisch wezen de cactus vasthoudt. Archeologen hebben bepaald dat de afbeelding dateert uit ongeveer 1300 v.C! Het begrip werd ondersteund door de ontdekking van een Chavín stortplaats, waar de archeologische resten van sigaren, gemaakt met San Pedro, werden gevonden.

De San Pedro cactus werd niet alleen gebruikt voor visionaire, sjamaanse praktijken, maar ook als traditioneel medicijn, waarvan zelfs katholieke missionarissen schoorvoetend moesten toegeven dat het genezende eigenschappen bezat. Christian Rätsch maakte de volgende opmerking in zijn geschriften:

"Het is een plant waarmee de duivel in staat is de Indianen te versterken in hun afgoderij; degenen die het sap drinken, verliezen hun zintuigen en lijken dood; ze worden bijna meegevoerd door het drankje en dromen duizend ongewone dingen waarvan ze geloven dat ze waar zijn. Het sap is goed tegen het branden van de nieren en, in kleine hoeveelheden, ook goed tegen hoge koorts, hepatitis en een brandend gevoel in de blaas."

Ondanks deze afkeer werd de San Pedro cactus vernoemd naar een Christelijke heilige en velen geloven dat de heilige Peter de visioenen van de cactus gebruikte om de sleutel van de hemel te vinden!

Related Story

Top 5 Mescaline Cactussen

Gelukkig is het gebruik van San Pedro tegenwoordig nog net zo sterk als vroeger, in tegenstelling tot andere hallucinogenen. Om de een of andere reden is het aan de aandacht van katholieke kolonisten, die het gebruik van andere hallucinogene middelen in de regio bijna uitroeiden, ontsnapt. Het bezit is ook in vele landen legaal, zolang het niet bedoeld is voor consumptie (maar controleer dit altijd eerst!). In Peru, en in andere traditionele, Zuid-Amerikaanse culturen, is het gebruik met de tijd mee gegaan, want het wordt nu ook gebruikt als middel om alcoholisme en verslaving te behandelen.

wellicht ook interessant