Product toegevoegd aan winkelwagen
Afrekenen

Alles Over De San Pedro Cactus

San Pedro (Echinopsis Pachanoi)

Mescaline Cactussen danken hun uiterlijk aan hun extreem droge en hete leefomgeving. Cactussen staan vooral bekend om hun stekels (wat eigenlijk uitgedroogde bladeren zijn), maar sommige soorten hebben een ander verdedigingsmechanisme en beschermen zich tegen hun vijanden met behulp van gif. Enkele van deze soorten zijn: Peyote, Sunami, Pata de Venado, Pezuna de Venado, Tsuwiri, Bisschopsmuts, Aztekium Retterii en de Zeeëgelcactus.

Volgens onderzoekers (o.a. Backeberg) telt de Trichocereus-familie 27 ondersoorten, waarvan San Pedro, ook bekend als Trichocereus Pachanoi, de bekendste soort is. Anderen beweren dat er naast Trichocereus Pachanoi slechts 13 andere soorten zijn die mescaline bevatten, maar niemand twijfelt eraan dat ze van origine uit Zuid-Amerika komen. De hoeveelheid mescaline is afhankelijk van de soort en de leeftijd van de cactus.

Botanische informatie

De San Pedro is een cactus die behoorlijk snel groeit en een sterk wortelsysteem heeft en zuilen met 4-9 ribben. De cactus groeit vanuit basis van de stam en blijft doorgroeien totdat hij onder zijn eigen gewicht bezwijkt. Eenmaal omgevallen begint hij opnieuw te wortelen en nieuwe zuilen te ontwikkelen. De grootste hoeveelheid mescaline bevindt zich direct onder de huid. Hoe ouder de cactus en hoe meer hitte hij heeft moeten verduren, hoe meer mescaline hij bevat.

Geschiedenis Van De San Pedro

Geschiedenis Van De San Pedro

Turner en Heyman ontdekten in 1960 dat de San Pedro mescaline bevat en noemende deze cactus Opunita Cylindtica. Zijn meer gangbare naam San Pedro verwijst naar de sleutelbewaarder van de poort naar de hemel, de apostel Petrus – een krachtig bewijs voor de invloed van het Katholieke geloof op andere religies.

De inheemse stammen uit het Andesgebergte in Peru, Equador en Bolivia gebruikten en gebruiken San Pedro als een hallucinogeen middel waarmee ze onbewuste en spirituele oorzaken van ziekten konden opsporen.

Chemie

Volgens Erowid bestaat 1-10% van het gedroogde materiaal uit mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-fenethylamine). De San Pedro bevat naast mescaline ook nog andere stoffen: tyramine, hordinenine, 3-methoxytyramine, anhalaninine, anhalonidine, 3,4-dimethoxyphen-ethylamine, 3,4-dimethoxy-4-hydroxy-B-fenethylamine and 3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B-fenethylamine.

Effecten

1-2 uur na inname van San Pedro treden de effecten in en deze duren 8-15 uur. De meest voorkomende effecten zijn onder andere: het terugkomen van herinneringen van lang geleden, extreme gevoeligheid voor licht, het kunnen zien en voelen van iedere afzonderlijke lichtstraal en het kunnen horen van ver verwijderde geluiden. Je kunt liefde voelen voor ieder wezen op aarde en iedere levenloze vorm.

Vergeleken met Peyote zijn de effecten van San Pedro veel aangenamer en is het hoogtepunt veel minder verbijsterend en lang niet zo lichamelijk. San Pedro heeft een ietwat bittere smaak en de bij Peyote optredende misselijkheid komt minder vaak voor.

Medisch Gebruik Van De San Pedro

Medisch Gebruik Van De San Pedro

Verschillende Indiaanse stammen gebruikten/gebruiken de San Pedro-cactus om in een toestand van spiritualiteit en helderziendheid te komen, zodat de sjamaan in staat is om de onbekende oorzaken van iemands probleem of ziekte op te sporen. Er is niets bekend over hoe en of San Pedro in de reguliere geneeskunde wordt toegepast.

Gebruik En Dosering

De traditionele manier om San Pedro te bereiden is om stukjes (knoppen) van de cactus lange tijd te koken. Afhankelijk van de resultaten die de sjamaan wenst te bereiken, worden er kruiden, bijvoorbeeld micha (Brugmansia suavenolens) en cimorillo (Coleus blumei), aan het brouwsel toegevoegd. Tussen 20 en 50 g – meestal ingenomen met water en citroenzuur om een goede opname door het lichaam te bevorderen.

Citroenzuur

Contra-indicaties

San Pedro kan net als bepaalde magic mushrooms en andere psychoactieve stoffen een soort van kater veroorzaken nog voordat de trip echt begint. De kans is groot dat je je eventjes duizelig en misselijk voelt en waarschijnlijk zul je ook overgeven.

Waarschuwingen

Zorg ervoor dat er voor de ondersteuning en veiligheid een trip sitter er bij is, die ervaring heeft en nuchter is! San Pedro veroorzaakt visuele mispercepties en zware hallucinaties, neem dus geen deel aan het verkeer als je onder de invloed van San Pedro verkeert. Gebruik deze cactus in een vertrouwde en veilige omgeving en ga nooit in je eentje trippen. Als je last krijgt van paniek of een bad trip, kan Seresta of Valium helpen om de angst te verminderen.

San Pedro Thuis Kweken

San Pedro Thuis Kweken

De plant heeft alleen maar water nodig en enkele voedingsstoffen. San Pedro houdt van warmte en licht. De heuvels waarop hij in de natuur groeit, hebben een voedingsrijke grond. Voeg dus zo nu en dan wat voedingsstoffen toe, maar niet te veel, want het blijft een cactus. Als je de cactus binnen kweekt, zorg dan altijd voor direct zonlicht. De beste plek is een vensterbank op het zuiden. Op zeer hete dagen kun je hem best een beetje extra water geven.

Als je een stekje gebruikt, moet je dat eerst goed drogen, totdat de plek waar je het stekje hebt afgesneden genezen is. Laat hem dan wortel schieten in de grond. Het kan daarna een jaar duren voordat hij daadwerkelijk gaat groeien. Het kweken met zaadjes duurt erg lang en kost veel moeite, maar kan erg veel voldoening geven.

VIDEO: DE OORSPRONG VAN ONZE MESCALINE CACTUSSEN

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.