Echinopsis ''zamnesiana''

(5)

Gelukkig toeval of een geschenk van de psychedelica-goden? Niemand weet het zeker, maar Echinopsis ''zamnesiana'' lijkt een geschenk uit de hemel. Elke cutting heeft een andere vorm, sommige cactussen hebben bijvoorbeeld uitstulpingen of een andere vorm. Deze cactus is lid van de Echinopsis familie.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
 • Meer informatie
 • Reviews (5)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Zamnesia - Echinopsis ''zamnesiana'': betoverd met de kracht van de machtige Zammi

Als je ergens in wilt geloven, geloof dan in de onbetwistbare kracht van Moeder Natuur. Waarom? Omdat deze ongelooflijke Echinopsis ''zamnesiana'' cactus zonder haar zegen niet zou bestaan. Een gelukkig toeval of een geschenk van de psychedelische opperheer Zammi? Dat mag je zelf beslissen. Maar we kunnen met zekerheid zeggen dat deze splinternieuwe cactussoort kenmerken vertoont van diverse mescaline soorten.

Het geslacht Echinopsis heeft onder oude culturen een rijke geschiedenis en wordt geprezen vanwege de rol in sjamanistische rituelen. De Echinopsis cactus is rijk aan de psychoactieve alkaloïde mescaline. De soort werd 2000 jaar geleden al gebruikt als religieuze sacrament en ook tegenwoordig maakt men er interessante brouwsels mee. Sjamanen gebruikten mescaline om de kwade geesten af te weren en de geest te openen voor het goddelijke.

Echinopsis ''zamnesiana'': uiterlijk en kenmerken

Op het eerste gezicht lijkt Echinopsis ''zamnesiana'' op de vele andere mescaline cactussen. Maar onderwerp de cactus aan een nadere inspectie en dan vallen enkele unieke eigenschappen op. Allereerst de hoogte. Deze cactus wordt lang en smal en deze soort heeft dan ook voldoende ruimte nodig om te groeien.

Ten tweede de hybride buitenkant. Over de hele lengte van Echinopsis ''zamnesiana'' vind je kleine uitstulpende stekels die lijken op die van Echinopsis pachanoi en Echinopsis lageniformis. Het gehybridiseerde oppervlak geeft Echinopsis ''zamnesiana'' een zeer uniek voorkomen; iets wat de meeste kwekers geweldig vinden.

Let op: elke ''zamnesiana''-cactus is van de hoogste kwaliteit, maar omdat ze allemaal uniek zijn, zien ze er stuk voor stuk anders uit. Zo heeft de natuur ze nou eenmaal gemaakt. Maar daardoor weet je ook dat de ''zamnesiana''-cactus die je bij ons koopt, een authentiek en natuurlijk product is.

Echinopsis ''zamnesiana''
Let op: De getoonde cactussen zijn voorbeelden; het uiterlijk van de klonen kan erg verschillen

Echinopsis ''zamnesiana'' kweken

Het is heel makkelijk om deze gelukkige toevalstreffer van Moeder Natuur te kweken en de cactus vraagt nauwelijks onderhoud. Plaats het stekje in speciale potgrond voor cactussen (aarde met 25% gewassen zand en 35% perliet). Een net geplant stekje moet enkele weken bijkomen. Zet de plant dus op een schaduwrijke plek en geef ze de eerste 2-3 weken geen water.

Als de cactus eenmaal toe is aan wat water, kun je dat het beste met mate doen. Geef in de winter tweemaal per maand wat water (vul een bak en laat de grond het benodigde water opnemen). In de zomer moet je zo'n 3–5 keer per week water geven.

Als je Echinopsis ''zamnesiana'' cactus eenmaal is geworteld, kun je de mystieke mogelijkheden benutten. Vertrek op een innerlijk, ongeëvenaard, introspectief avontuur. Maar vergeet niet om Zammi tijdens je trip te bedanken!

Elke cutting is 25-30cm lang.

Het Correct Doseren Van Mescaline Cactussen

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (5)
  (5)
  View all reviews
  16/Sep/2023

  Bellissima talea
  Bellissima talea di grande qualità indescrivibile soddisfazione nel comprarla

  D. M.
  09/Sep/2023

  Super
  Belle bouture

  A. V.
  29/Aug/2023

  Super Teil
  tja was soll ich schreiben...wie immer alles bestens. Tolle Pflanze, super verpackt und schnell geliefert. Nach der Eingewöhnungszeit kommt er/ sie zu den anderen Kakteen. Also ich bin, wie immer :), rundum zufrieden Hartelijk dank

  A. B.
  04/Aug/2022

  Beautiful
  This is a particularly attractive semi-monstrose cactus. The service from Zamnesia can be frustrating and also the payment procedure, but overall the product is excellent, truly top-tier tricho

  M. G.
  11/Jul/2022

  Service impeccable !
  3 ème commande et toujours rien à redire Très content d'augmenter ma collection de cactées! Efficacité et discrétion. Merci à l'équipe !

  A. W.
  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Echinopsis ''zamnesiana''
Echinopsis ''zamnesiana''
Echinopsis ''zamnesiana''
Echinopsis ''zamnesiana''