Blog
Hoe Verhoog Je Het Alkaloïde Niveau In Mescaline Cactussen?
5 min

Hoe Verhoog Je Het Alkaloïde Niveau In Mescaline Cactussen?

5 min

Het telen van mescaline cactussen is vrij eenvoudig en biedt een lonende spirituele ervaring. Maar is het mogelijk om de hoeveelheid alkaloïden in San Pedro of peyote te verhogen? En zo ja, hoe? Ontdek alles wat je moet weten over het optimaliseren van het alkaloïdegehalte in mescaline cactussen.

Er zijn veel verschillende planten en schimmels (en zelfs sommige amfibieën) die stoffen bevatten waar je high van wordt. Vele daarvan, waaronder bepaalde soorten cactussen, worden wereldwijd voor traditionele religieuze en spirituele toepassingen gebruikt. In Midden- en Zuid-Amerika en in het zuidwesten van de VS groeien van nature verschillende soorten cactussen die de alkaloïde mescaline bevatten. Dit is een hallucinogene stof die al heel lang bij sjamanistische praktijken wordt benut.

Cactussen met mescaline kun je vrij makkelijk thuis telen. Als teler vraag je je misschien af hoe je hun sterkte kunt optimaliseren voor de beste resultaten. Veel van de volgende technieken om de alkaloïden te verhogen, zijn gebaseerd op anekdotisch bewijs. Maar talloze telers zijn ervan overtuigd dat ze werken. Lees verder om uit te vinden hoe je de sterkte van mescaline cactussen kunt verhogen.

Wat zijn alkaloïden en waarom zijn ze belangrijk?

Wat Zijn Alkaloïden En Waarom Zijn Ze Belangrijk?

Om te begrijpen hoe je het mescalinegehalte van je cactus kunt verhogen, moet je je eerst in alkaloïden verdiepen. Alkaloïden vormen een zeer brede categorie van stoffen, waarvan sommige op een zinvolle manier een interactie met je lichaam aangaan. Sommige alkaloïden fungeren als drugs en wekken uitgesproken effecten op. De allereerste alkaloïde die werd geïsoleerd en geïdentificeerd, was morfine, een bekend en zeer krachtig opiaat.

Een andere krachtige alkaloïde is mescaline, die onder meer in de peyote cactus en de San Pedro cactus wordt aangetroffen. Deze cactussen worden al eeuwenlang geconsumeerd als onderdeel van de Centraal-Amerikaanse sjamanistische traditie. Ze staan bekend om hun sterke psychedelische effecten.

Het belang van externe stressfactoren

De precieze rol van mescaline en andere alkaloïden in peyote, San Pedro, Bolivian torch en andere cactussen is niet helemaal bekend. Men vermoedt dat de alkaloïden het middel van de cactus zijn om zich tegen roofdieren te verdedigen. Wij eten ze misschien met opzet om high te worden, maar veel dieren worden wellicht afgeschrikt als ze een spirituele ervaring moeten doormaken tijdens hun zoektocht naar een maaltijd.

Daarom is men het er algemeen over eens dat externe stressfactoren de productie van alkaloïden in mescaline-producerende cactussen stimuleren.

Gerelateerd artikel

De Ultieme Mescaline Cactus Gids

Hoe kun je de alkaloïden in cactussen met mescaline verhogen?

Hoe Kun Je De Alkaloïden In Cactussen Met Mescaline Verhogen?

Dus als je het alkaloïdegehalte van je mescaline-houdende cactus wilt verhogen, wat kun je dan het beste doen?

Een kleine disclaimer: geen van de volgende methoden is uitvoerig getest of bewezen. De meesten berusten op anekdotisch bewijs. Sommige technieken zijn vrij modern en anderen grijpen terug op oude tradities. Uiteindelijk zijn de meeste methoden gebaseerd op de veronderstelling dat de ontwikkeling van alkaloïden een stressreactie op de omgeving is.

Mechanische stress (verminking)

Mechanische Stress (Verminking)

Deze techniek heeft een wrede naam. Sommigen zullen deze methode inderdaad als bijzonder gewelddadig beschouwen. Door je cactus te verminken en te beschadigen, boots je schade uit de omgeving na, meer specifiek door roofdieren. De gangbare theorie is dat mescaline wordt aangemaakt om roofdieren af te schrikken. Dat maakt het aannemelijk dat als je je cactus ervan overtuigt dat hij ten prooi valt aan roofdieren, deze de productie van mescaline opvoert om zichzelf te verdedigen.

Als je dit doet, is het belangrijk om terughoudend te zijn. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat het gebruikte gereedschap steriel is voordat je je cactussen verwondt. Licht oppervlakkige schade kan de productie van alkaloïden stimuleren, maar een vuile wond zal hoogstwaarschijnlijk tot een fatale infectie leiden. Probeer de plant ook niet te veel te beschadigen door grote of belangrijke delen af te snijden.

Als dit te bruut voor je klinkt, bestaan er gelukkig nog andere manieren.

Niveaus van voedingsstoffen

Niveaus Van Voedingsstoffen

Cactussen hebben voedingsstoffen nodig om verschillende alkaloïden te produceren. Met een goed voedingsschema krijgen ze wat ze nodig hebben om de productie van mescaline aan te wakkeren. Sterker nog, overbemesting (een schadelijke fout die veel telers maken) kan juist gunstig zijn in je zoektocht naar hogere concentraties mescaline.

Vooral een overschot aan stikstof kan helpen om water aan een mescaline cactus te onttrekken. Dit werkt in wezen als een omweg om je planten water te ontnemen, wat natuurlijk stress veroorzaakt. Maar nogmaals, het is cruciaal om met deze techniek een balans te bereiken. Stress kan de productie van alkaloïden verhogen, maar het kan je planten ook onherstelbaar beschadigen of zelfs doden. In het geval van overbemesting kun je nutrient burn veroorzaken, waardoor je cactus uiteindelijk geen voedingsstoffen meer op kan nemen. Dus als je voor deze methode kiest, geef dan slechts een beetje te veel voeding!

Volledig in de schaduw

Volledig In De Schaduw

Het in de schaduw laten staan van planten, van enkele weken tot een heel groeiseizoen (lente en zomer) voordat je ze eet, is een zeer oude methode die door de sjamanen van Midden-Amerika werd gebruikt. Tegenwoordig kun je cactussen in de schaduw zetten terwijl ze nog groeien. In de traditionele praktijk, waar cactussen in het wild werden geoogst, werden de stekken voor consumptie vaak enige tijd in de schaduw gelaten.

In principe verstoort deze techniek het vermogen van een cactus om fotosynthese uit te voeren, wat stress veroorzaakt.

Watertekort

Watertekort

Je mescaline cactussen water ontzeggen, is een andere manier om ze stress te geven. Net als bij het ontnemen van licht, stoppen sommige telers met het geven van water aan hun cactussen. Soms houden ze dat een heel seizoen vol voordat ze ze eten. Hierdoor neemt de stress tijdens deze laatste groeiperiode toe. Deze techniek simuleert een periode van droogte, die op zijn beurt de hoeveelheid mescaline kan verhogen.

Gerelateerd artikel

De Meest Voorkomende Fouten Bij Het Kweken Van Cactussen En Oplossingen

De leeftijd en grootte van je cactus

De Leeftijd En Grootte Van Je Cactus

De laatste twee methoden, volledige schaduw en watertekort, kun je uitsluitend toepassen op volgroeide cactussen die het ideale moment voor consumptie naderen. Als je ze vanaf de eerste dag geen licht of water geeft, zullen ze uiteraard helemaal niet groeien en uiteindelijk sterven.

Je moet je cactussen dus eerst tot het gewenste formaat laten groeien. In het laatste groeiseizoen kun je vervolgens stressreacties opwekken om het alkaloïdegehalte zo goed mogelijk te stimuleren voordat je ze in stukken snijdt en opeet.

Let op: Hoewel oudere cactussen over het algemeen sterker zijn dan jongere, speelt ook de grootte een rol. Per gram bevatten kleinere cactussen meer mescaline dan grotere. Dus proberen een cactus te forceren om zo groot mogelijk te groeien, is misschien niet de meest effectieve manier om de concentratie mescaline te verhogen. Toch kan een grotere cactus nog steeds een grotere totale hoeveelheid mescaline bevatten.

Chemische doping

Chemische Doping

Deze techniek is iets moderner. Er wordt verondersteld dat je de voorlopende stoffen, die nodig zijn voor de productie van mescaline, rechtstreeks in de cactus kunt injecteren. Het idee is dat de cactus deze chemicaliën vervolgens in de alkaloïde omzet.

We zullen hieronder uitleggen hoe.

Opmerking: Deze methode vereist stoffen die mogelijk gecontroleerd zijn en daarom moeilijk te verkrijgen. Mogelijk is deze optie niet ideaal voor sommige telers.

Hoe je chemische doping op een mescaline cactus toepast

Als je toegang hebt tot al het nodige materiaal, is het vrij eenvoudig om je cactus te dopen. In principe werkt dit proces door de cactus de voorlopende chemicaliën te geven die nodig zijn om mescaline te synthetiseren. Zo ga je te werk:

Benodigdheden

  • Spuit
  • Zoutzuur
  • Dopingstof: dopamine (ideaal) of een mengsel van tyramine en dopa

Werkwijze

  1. Geef de cactus minimaal twee weken geen water. Dit bevordert de opname van de geïnjecteerde oplossing.

  2. Maak een mengsel van dopamine en zoutzuur (.05 N) oplossing. Een alternatief voor dopamine is tyramine en dopa, want de cactus zal het in dopamine, en vervolgens in mescaline omzetten.

  3. Injecteer 5ml van de oplossing in de plant. Ongeveer 2,5ml moet rechtstreeks in de basis, in de buurt van de wortels. De rest moet je over het groene vlees van de plant verdelen. Wees voorzichtig en laat de naald elke keer een paar seconden op zijn plaats om de absorptie te bevorderen.

  4. Laat de plant nu ten minste 4-8 weken staan voordat je hem gebruikt. Je cactus is druk bezig met het metaboliseren van deze stoffen. Het is verstandig om de plant gedurende deze tijd niet te stressen. Verzorg je cactus in plaats daarvan heel liefdevol om een gezonde, krachtige groei te stimuleren. Je hebt de stoffen al toegevoegd, dus je hoeft de plant niet aan te zetten om ze zelf aan te maken.

  5. Na één keer hoef je niet te stoppen. Je kunt de techniek elke 6-8 weken herhalen, zolang als je wilt, voor mogelijk betere resultaten.

Gerelateerd artikel

De Verschillen In Mescaline Cactussen

Hoe je alkaloïde niveaus kunt testen in een mescaline cactus

Hoe Je Alkaloïde Niveaus Kunt Testen In Een Mescaline Cactus

Helaas is het vrij moeilijk om het gehalte alkaloïden van mescaline cactussen nauwkeurig te testen. Je kunt bepaalde extractietechnieken benutten, maar veel daarvan zijn ingewikkelder of uitgebreider dan nodig is.

Met dat in gedachten, heb je twee opties.

De eerste is om een beetje te gebruiken, de effecten te beoordelen en je volgende stap bepalen. De realiteit is dat dit voor de meeste zelfgekweekte drugs de manier is waarop mensen de potentie van hun stash testen, of het nu wiet, paddo's of mescaline cactussen zijn.

De tweede methode wordt door sommige sjamanen in Midden-Amerika gebruikt. Sommigen beweren dat hoe donkerder groen het vruchtvlees van de cactus is, hoe hoger de concentratie mescaline. Het is onduidelijk of dit echt waar is. Toch lijken anekdotische verslagen te suggereren dat het enige geloofwaardigheid heeft.

Een tegenargument voor het stressen van mescaline cactussen

Een Tegenargument Voor Het Stressen Van Mescaline Cactussen

Je weet nu hoe je cactussen kunt stressen in de hoop de productie van mescaline te verhogen! Helaas kunnen we niet zeker zijn of deze technieken echt werken.

Niet iedereen is het over deze kwestie eens. Sommige zijn van mening dat als je iets voor spirituele doeleinden wilt consumeren, een goede behandeling de kans op een prettige ervaring verhoogt.

Je kunt dit op twee manieren bekijken. De eerste manier suggereert dat de plant en de opgewekte ervaring een bewustzijn hebben en kunnen veranderen, afhankelijk van hoe je ze behandelt. De tweede is iets meer symbolisch: als je iets liefdevol verzorgd hebt, zal de consumptie ervan waarschijnlijk betere effecten opleveren dan iets wat je systematisch hebt gestrest en verminkt om de sterkte ervan te verhogen.

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken