Blog
Methoden Om De Alkaloïden Niveaus Te Concentreren En Te Verhogen
2 min

Methoden Om De Alkaloïdeniveaus Te Concentreren En Te Verhogen

2 min

Cactussen zijn geweldig om te hebben en zijn ook een prettige tuinplant. Maar als het je om de alkaloïden te doen is, zijn er een aantal trucjes om dit gehalte te verhogen.

Cactussen produceren alkaloïden als een verdedigingsmechanisme tegen stressfactoren, dus het is mogelijk het niveau te verhogen door het veroorzaken van externe stress.

Je cactus stress bezorgen, moet je zorgvuldig doen: ondergaat een cactus te veel stress, dan kan hij doodgaan. Ook moet opgemerkt worden dat cactussen een langzame stofwisseling hebben, dus het kan een heel groeiseizoen duren tot het alkaloïdeniveau is gestegen. Hier zijn een paar methoden:

Watergebrek

Dit is waarschijnlijk de meest gebruikte methode om alkaloïdegehaltes te verhogen. Je cactussen minder water geven, geeft ze stress en zorgt voor de aanmaak van alkaloïden. Sommige verhalen suggereren dat je de cactussen het hele seizoen voor de oogst geen water meer moet geven om een goede verhoging te creëren.

Schaduw

Gedacht wordt dat als je een San Pedro-cactus gedurende een paar maanden in volledige schaduw (maar niet in het donker) plaatst, de concentratie van aanwezige alkaloïden enorm wordt verhoogd.

Zon

Teveel zonlicht kan ervoor zorgen dat cactussen verbranden. Dit levert zeker stress op, maar opgemerkt moet worden dat je cactus ook dood kan gaan aan zonnebrand. Overweeg één of twee San Pedro-cactussen een paar uur per dag in direct zonlicht te plaatsen en hun reactie goed in de gaten te houden voordat je al je cactussen in de zon zet.

Hitte

San Pedro-cactussen langdurig blootstellen aan oncomfortabele warmte (boven de 35 graden Celsius) kan ook stress veroorzaken en het alkaloïdegehalte verhogen. Nogmaals, wees wel voorzichtig en ga niet te ver. 

Voedingsstoffen

Ook extra stikstof kan aan cactussen worden toegediend om de concentratie alkaloïden te verhogen. Overmatige stikstof kan water onttrekken uit de cactussen en dit wekt stress op. Een hoog stikstofniveau kan echter wel verdorring veroorzaken.

Chemische doping

Laboratoriumonderzoek heeft aangetoond dat het verhogen van de niveaus van voorlopers van alkaloïden een aanzienlijke en snelle verhoging van het daadwerkelijke niveau van alkaloïden kan veroorzaken. De belangrijkste voorloper is dopamine, die door San Pedro wordt omgezet in mescaline. Het is mogelijk een dopamine-oplossing te maken en deze voor de oogst in de cactus te injecteren om het mescalineniveau te verhogen.

Zo ga je te werk:

  1. Geef je cactus 2 weken voor het geven van de oplossing geen water meer.

  2. Bereid een verzadigde oplossing van free-base dopamine in een 0,05 N zoutzuuroplossing. Als je geen dopamine kunt vinden, kun je ook een mix van tyramine en dopa gebruiken, wat de cactus zal omzetten in dopamine.

  3. Doe 5cc van de oplossing in een injectiespuit.

  4. Injecteer de helft onder de plant, rondom de wortels, en de andere helft in het groene weefsel onderaan de cactus en op diverse andere punten in de steel. Doe dit langzaam en laat de naald een aantal seconden in het weefsel zitten, om de opname te bevorderen.

  5. Wacht 4-8 weken, zodat de dopamine door de cactus kan worden omgezet in mescaline.

  6. De cactus kan nu worden geoogst, of het proces kan nogmaals worden herhaald om het niveau van alkaloïden nog verder te verhogen.

Dat is alles! Je hebt nu alle kennis die je nodig hebt om een volwaardige cactuskweker te worden.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken