Blog
Methoden Om De Alkaloïden Niveaus Te Concentreren En Te Verhogen
2 min

Methoden Om De Alkaloïden Niveaus Te Concentreren En Te Verhogen

2 min
Products Smartshop

Cactussen zijn geweldig om te hebben en zijn ook een prettige tuinplant. Maar als het je om de alkaloïden te doen is, zijn er een aantal trucjes om dit te verhogen.

Cactussen produceren deze alkaloïden als een verdedigingsmechanisme tegen stressfactoren, dus het is mogelijk hun niveau te verhogen door het veroorzaken van externe stress.

Het stressen van je cactus moet zorgvuldig worden gedaan: Stress hem te veel en je plant kan sterven. Ook moet opgemerkt worden dat cactussen een langzame stofwisseling hebben, dus het kan een heel groeiseizoen duren voordat het alkaloïden niveau stijgt. Hier zijn een paar methoden:

Watergebrek

Dit is waarschijnlijk de meest gebruikte methode om alkaloïden gehaltes te verhogen. Het onthouden van water voor je cactussen brengt ze stress toe en zorgt voor de aanmaak van alkaloïden. Sommige anekdotische verslagen suggereren dat je de cactussen het hele seizoen voor de oogst geen water meer moet geven om een enorme verhoging te creëren.

Schaduw

Gedacht wordt, dat als je je San Pedro cactus gedurende een paar maanden in de volle schaduw (maar niet in het donker) plaatst, de concentratie van aanwezige alkaloïden enorm wordt verhoogd.

Zon

Teveel zonlicht kan ervoor zorgen dat cactussen verbranden. Dit levert zeker stress op, maar opgemerkt moet worden dat zonnebrand je cactus fataal kan worden. Overweeg een of twee San Pedro cactussen een paar uur per dag in direct zonlicht te plaatsen en hun reacties goed in de gaten te houden voordat je je hele gewas in het zonnetje zet.

Hitte

Je San Pedro cactussen langdurig blootstellen aan oncomfortabele warmte (boven de 35 graden Celsius) kan ook stress veroorzaken en het alkaloïden gehalte verhogen. Nogmaals, wees voorzichtig dat je niet te ver gaat.

Voedingsstoffen

Extra stikstof kan aan cactussen worden toegediend om de concentratie alkaloïden te verhogen. Overmatige stikstof kan water onttrekken uit de cactussen en dit wekt stress op. Een hoog stikstof niveau kan echter wel een verbranding van voedingsstoffen veroorzaken.

Chemische drogering

Recent laboratorium onderzoek heeft aangetoond dat het verhogen van de niveaus van voorlopers van alkaloïden een aanzienlijke en snelle verhoging van het daadwerkelijke niveau van alkaloïden kan veroorzaken. De belangrijkste, interessante voorloper is dopamine, die door San Pedro wordt omgezet in mescaline. Het is mogelijk een dopamine oplossing te maken en deze voor de oogst in de cactus te injecteren om het mescaline niveau te verhogen.

Zo ga je te werk:

1. Geef je cactus 2 weken voor het drogeren geen water meer

2. Bereid een verzadigde oplossing van free-base dopamine in een 0,05 N oplossing van waterstofchloride. Als je geen dopamine kan vinden, kan je ook een mix van tyramine en dopa gebruiken, die de cactus zal omzetten in dopamine.

3. Doe 5cc van de oplossing in een injectiespuit

4. Injecteer de helft onder de plant, rondom de wortels. Injecteer de andere helft in het groene weefsel onderaan de cactus en op diverse andere punten in de steel. Doe dit langzaam en laat de naald een aantal seconden in het weefsel, om de opname te bevorderen.

5. Wacht 4-8 weken zodat de dopamine door de cactus kan worden omgezet in mescaline.

6. De cactus kan nu worden geoogst, of het proces kan nogmaals worden herhaald om het niveau van alkaloïden nog verder te verhogen.

Dat is alles! Je hebt nu alle kennis die je nodig hebt om een volwaardige cactus kweker te worden!


Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken