Blog
Echinopsis Zamnesiana — Onze Exclusieve Mescaline Cactus
3 min

Echinopsis Zamnesiana — Onze Exclusieve Mescaline Cactus

3 min

Echinopsis zamnesiana is een unieke en exclusieve mescaline cactussoort van Zamnesia, een natuurkracht om 'u' tegen te zeggen! Deze opvallende verschijning staat garant voor een makkelijke en zorgeloze kweek. En dat is nog lang niet alles! Een ideale plant die echte cactuskenners meteen zouden moeten proberen.

We ontdekken als mensheid voortdurend nieuwe levensvormen; niet alleen dieren, maar ook cactussen. En op deze cactussoort hebben wij gelukkig het patent. De passende naam Echinopsis zamnesiana (zie je wat we hebben gedaan?), is een hybride mescaline cactus. Een nieuwe en verfrissende aanwinst voor de kweekruimte van elke tripper! Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over Echinopsis zamnesiana en hoe je deze prikkelige groene vriend in huis haalt en verzorgt.

Wat is Echinopsis zamnesiana?

Wat Is Echinopsis Zamnesiana?

Echinopsis zamnesiana is het hybride nageslacht van de combinatie van twee soorten Echinopsis: San Pedro en Peruvian torch. Specifiek is zamnesiana het resultaat van een natuurlijk proces van ‘inteelt’ tussen deze soorten. Elk stekje van Echinopsis zamnesiana is naar die oorspronkelijke stek (uit 2005) van Echinopsis te herleiden.

Echinopsis zamnesiana is een wonder van de natuur en eigenlijk per ongeluk ontdekt. Maar daarmee is het geen inferieure cactus! Zamnesiana beschikt over de meest verfijnde eigenschappen van Echinopsis en bevat van nature veel mescaline waarmee hij je meeneemt op een psychedelische reis.

Hoe kun je Echinopsis zamnesiana herkennen?

Hoe Kun Je Echinopsis Zamnesiana Herkennen?

Echinopsis zamnesiana lijkt op het eerste gezicht ontzettend op andere soorten mescaline cactussen. Maar als je de plant van dichterbij bekijkt, zie je de nuances. Echinopsis zamnesiana heeft de fysieke kenmerken van de hierboven genoemde San Pedro cactus overgenomen, en kleine uitstulpingen langs de volle lengte, waardoor hij er buitenaards uitziet.

Simpel gesteld zijn geen twee stekjes hetzelfde. Deze cactus is geen uniforme verschijning en je vindt er geen dertien van in een dozijn. Het is een unieke, hoge plant die voldoende ruimte nodig heeft om te groeien.

Biedt Echinopsis zamnesiana een krachtige psychedelische trip?

Goede vraag! Omdat deze soort het nageslacht is van diverse soorten die veel mescaline bevatten, kun je ervan uitgaan dat Echinopsis zamnesiana waarschijnlijk een behoorlijk krachtig psychedelisch effect heeft. Maar omdat deze variëteit helemaal nieuw en exclusief is, zul jij als klant van Zamnesia het effect eerst zelf moeten ervaren en bepalen. We zouden het dus leuk vinden als je een review schrijft waarin je ons vertelt hoe je psychedelische reis eruit heeft gezien!

Gerelateerd artikel

Top 5 Mescaline Cactussen

Hoe kweek je Echinopsis zamnesiana?

Hoe Kweek Je Echinopsis Zamnesiana?

Thuiskwekers kunnen hiermee hun hart ophalen. Cactussen hebben de reputatie dat ze weerbaar en robuust zijn en dat is nogal logisch, omdat ze van oorsprong in de woestijn groeien. Het goede nieuws is dan ook dat ze weinig onderhoud vergen en dus ideaal zijn om zelf te kweken — zowel binnen als buiten. Maar als je buitenshuis gaat telen, moet je wel voor genoeg licht en warmte zorgen. Dus dat is eigenlijk alleen mogelijk als je in een mediterraan klimaat woont.

Geen zorgen, hier in Nederland kun je deze cactus ook gewoon kweken. Echinopsis zamnesiana doet het binnen ook ontzettend goed en al met een kleine kweekopstelling kun je haar prima laten groeien. Je kunt daarbij kunstlicht gebruiken of je cactus op een plek zetten waar het van nature warm en licht is, dan behaal je vast en zeker een geweldig resultaat!

Gerelateerd artikel

Hoe Je Je Eigen Mescaline Cactussen Kweekt

Je stek planten

Je Stek Planten

Als je unieke stek van Echinopsis zamnesiana eenmaal bij je thuis is aangekomen, dan wil je natuurlijk meteen met je kweek beginnen. Maar eerst moet je een paar dingen regelen:

Om te beginnen, heb je een behoorlijke pot nodig waar je de cactus in kunt laten groeien. Zoals we al aan hebben gegeven, is het een soort die behoorlijk hoog kan worden, dus hij moet volop ruimte hebben om te kunnen gedijen. Daarnaast heb je aarde voor je stek nodig. Er zijn diverse speciale grondsoorten voor cactussen verkrijgbaar; let op dat de grond leem, perliet en zand bevat. Daardoor zorg je voor de juiste mate van beluchting bij de wortels.

Als je alle benodigdheden in huis hebt, is het tijd om te planten. Maak een gat in de grond, zodat je stekje er goed in past. Zet de stek in de aarde, maak het gat met de omringende grond dicht en duw de aarde stevig aan. Zo blijft het plantje stevig op zijn plek staan. Een topzware cactus valt waarschijnlijk om als hij niet stevig genoeg staat!

Nu denk je misschien dat de plant water en zonlicht nodig heeft om optimaal te groeien. Maar dat is een slecht idee. Je moet het stekje ongeveer 2–3 weken met rust laten, zodat het kan wortelen. Zet de pot op een schaduwrijke plek en geef de eerste weken geen water.

Hoe verzorg je Echinopsis zamnesiana?

Hoe Verzorg Je Echinopsis Zamnesiana?

Echinopsis zamnesiana heeft niet veel verzorging nodig, maar het is wel belangrijk dat je de plant tijdens de groei in de gaten houdt. Geef de cactus met mate water, want hij wordt vatbaar voor schimmels en infecties als de grond te nat is. Bewater dus niet te vaak: zo’n twee keer per maand in de winter en 3–5 keer per week in de zomer. Zet de plant hiervoor in een bak met water en laat de grond het benodigde vocht absorberen.

Zoals we al aan hebben gegeven, kun je de plant meteen in een grote pot zetten, maar als je merkt dat de plant een grotere nodig heeft, kun je hem ook heel makkelijk verpotten.

Gerelateerd artikel

De Meest Voorkomende Fouten Bij Het Kweken Van Cactussen En Oplossingen

Waar koop je Echinopsis zamnesiana?

Waar Koop Je Echinopsis Zamnesiana?

Echinopsis zamnesiana is een exclusief product van Zamnesia. Deze makkelijk te kweken soort staat voor de toewijding van Zamnesia aan kwaliteit, cultivatie en psychoactieve ervaringen en biedt een schat aan mescaline als de tijd daar rijp voor is. Je kunt Echinopsis zamnesiana nergens anders kopen, dus aarzel niet langer, en koop deze schoonheid vandaag nog!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken