Blog
Gedroogde Salvia Bladeren
3 min

Het Maken Van Een Salvia Divinorum Extract Met Droge Bladeren

3 min

Als je je eigen Salvia planten kweekt zou je best je eigen extract kunnen maken. Met een klein beetje scheikunde in je keuken kan je gemakkelijk zelf een krachtig concentraat produceren.

Een concentraat kan je op diverse manieren maken, maar de volgende handleiding is zowel simpel als doeltreffend. Het eerste deel van de extractie is onschuldig omdat alleen water wordt gebruikt, het tweede deel is mogelijk gevaarlijk vanwege het gebruikte oplosmiddel, aceton. Aceton is licht ontvlambaar en de dampen zijn giftig, dus zorg ervoor dat je omgeving goed geventileerd is en dat er geen hete oppervlakken of open vlammen in de buurt zijn. Zelfs een klein vonkje, veroorzaakt door statische elektriciteit kan uitlopen op een drama! Ook moeten we vermelden dat aceton plastic oplost, dus dat moet worden vermeden. In de meeste landen kan je aceton bij de drogist kopen, in de bouwmarkt of op internet.

Gerelateerd artikel

Hoe Verwerk Je Je Salvia Divinorum Plant?

Om je extract te maken, heb je het volgende nodig:

 • 100 gram Salvia divinorum (bijvoorkeur hele bladeren of grote stukken)
 • Meerdere koffiefilters
 • Koffiemolen
 • 1 grote mix kom
 • 1 groot stuk mousseline of kaasdoek
 • 4 liter gedistilleerd water (koel, maar niet koud)
 • 1 grote, glazen ovenschaal (ongeveer 20 x 30 cm)
 • 2 Mason potten van 1l (moet van glas zijn)
 • 1 metalen zeef (15 cm ongeveer, waar de koffiefilters gemakkelijk inpassen. Gebruik absoluut GEEN plastic)
 • 1 kleine, glazen schaal voor verdamping (we gebruiken er een die 8cm hoog is met een diameter van 13cm)
 • 2 liter aceton (koop niets waarop staat "extra sterk" en verdamp ongeveer 50 ml voor gebruik op een schoon, glazen oppervlak om te controleren of er geen resten achterblijven. Is dit wel het geval, moet je het niet gebruiken)

Het proces, stap voor stap

 1. Verkruimel de bladeren met je hand. Gebruik nu nog geen koffiemolen. Doe je bladeren in de kom en voeg gedistilleerd water toe, genoeg om alle bladeren onder te dompelen. Laat dit 7 minuten weken.

 2. Scheid het water van de geweekte bladeren met het kaasdoek. Knijp voorzichtig het meeste water uit de bladeren. Het water kan zonder zorgen worden weggegooid, omdat Salvinorine niet oplost in water. Je hebt zojuist ongeveer 12 gram kleverige harsen verwijderd uit het eindproduct.

 3. Om de bladeren te drogen, doe je deze in de glazen ovenschaal en zet de schaal in de oven op 95-100°C, waarbij je ze elke paar uur even omwoelt en omdraait. Houd de bladeren in de oven tot ze helemaal droog zijn, voordat je ze op kamertemperatuur laat afkoelen.

 4. Houd de hoeveelheid bladeren, die je wil gebruiken om een concentraat te maken, apart. Voor een 5x concentraat: 20g, voor een 10x concentraat: 10g, voor een 20x concentraat: 5 gram en zo door. Nu kan je de te concentreren bladeren in de koffiemolen tot poeder malen. Maak geen poeder van de overgebleven bladeren. Vanaf dit punt moet je alles gemaakt van plastic vermijden, omdat de aceton het oplost.

 5. Doe de tot poeder vermalen bladeren in een van de mason potten en bedek dit en een flinke hoeveelheid aceton. Als het zegel van je pot plastic bevat, wat vrij vaak het geval is, moet je ervoor zorgen dat dit niet in contact komt met de aceton. Om dit te vermijden kan je voorzichtig een stuk aluminiumfolie over de pot doen en dan het deksel erop. Laat deze oplossing 24 uur staan, waarbij je het af en toe roert met een glazen of stalen roerstokje.

 6. Na 24 uur, plaats je een koffiefilter in de zeef en giet je oplossing door de filter in de tweede pot.

 7. Plaats de bladeren terug in de eerste pot, voeg meer aceton toe en herhaal het zeven een tweede keer. Na nog eens 24 uur, voeg je de tweede gezeefde vloeistof toe aan de eerste. Je zou dit nogmaals kunnen herhalen, maar twee keer weken heeft bijna alles uit de bladeren onttrokken.

 8. Giet nu de door jou gemaakte aceton oplossing in de glazen ovenschaal en laat de aceton verdampen totdat ongeveer 250ml over is.

 9. Voeg de geplette bladeren (de 10 of 20 gram uit stap 4, die je 2 dagen geleden apart hebt gehouden) toe aan het kleine kommetje en giet de resterende aceton oplossing uit de ovenschaal erop.

 10. Wanneer dit verdampt is tot het punt waar de bladeren slechts nat zijn en er geen zichtbare vloeistof over is, voeg je een paar eetlepels aceton toen en gebruik de bladeren om de hars op te vegen, die zich heeft vastgekleefd aan de zijkant van je kom.

 11. Terwijl deze laatste lepels aceton verdampen, moet je vaak roeren om te voorkomen dat hars zich verzamelt. Wanneer dit is opgedroogd, is je 5x (ongeveer*) concentraat klaar voor gebruik. Zorg ervoor dat elk beetje aceton is verdampt, je wil geen aceton roken. Laat het tenminste 1 tot 2 dagen rusten voor gebruik.

* De kracht en kwaliteit van eigengemaakte extracten hangt af van het gebruikte materiaal en kan dus enorm verschillen.

Disclaimer: We willen duidelijk maken dat we geen verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de uitkomst naar aanleiding van deze handleiding. We accepteren absoluut geen aansprakelijkheid. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de wetten in jouw land en de risico's van het werken met chemische stoffen.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken