Blog
Hoe Verwerk Je Je Salvia Divinorum Plant?
4 min

Hoe Verwerk Je Je Salvia Divinorum Plant?

4 min

Wil je graag weten hoe je de blaadjes van Salvia divinorum goed moet drogen? Wij hebben dit artikel voor je zodat je weet hoe je ze moet verwerken. Daarna kun je ze consumeren. Lees welke methodes het meest efficiënt zijn en welke de kracht vergroten.

Goed, je hebt je eigen Salvia divinorum plant gekweekt. Alles ging volgens plan, je hebt goed voor je schatje gezorgd en uiteindelijk is het een schitterende dame geworden. Maar hoe nu verder? De plant ziet er waanzinnig uit en je hebt zin in de kostbare blaadjes. Daar draait het immers allemaal om. Hoe verwerk je de blaadjes verder, zodat je ze kunt gebruiken en ze een goed effect veroorzaken?

We gaan het je in dit artikel precies vertellen. Er zijn verschillende methoden waarmee je een Salvia divinorum plant kunt verwerken. We gaan het je uitgebreid laten zien. Ontdek hoe je deze legendarische bladeren verwerkt!

DE VERSCHILLENDE MANIEREN VOOR HET DROGEN VAN SALVIA DIVINORUM

DE VERSCHILLENDE MANIEREN VOOR HET DROGEN VAN SALVIA DIVINORUM

Je hebt je eigen Salvia divinorum plant gekweekt. Nu wil je graag de blaadjes drogen zodat je ze verder kunt gebruiken. Voordat we beginnen, is het van belang dat, ongeacht met welke methode je de bladeren droogt, je ervoor zorgt dat ze naderhand goed bewaard worden in luchtdichte containers. Je moet ze ook uit het licht houden en op een donkere plaats bewaren. Dat kan prima in een keuken- of medicijnkastje. Als je ze op deze manier in een glazen pot bewaart, behouden ze de komende jaren hun kracht. Misschien wel voor eeuwig. Wie weet?

EEN CADEAUTJE VAN DE NATUUR

EEN CADEAUTJE VAN DE NATUUR

Wacht met het verzamelen van de bladeren tot ze afsterven of tot het moment dat de plant ze zelf laat vallen. Bewaar ze vervolgens in een ruimte met een lage luchtvochtigheid om te drogen. Om schimmel te voorkomen, moet je ze geregeld even omdraaien. Behalve dat, hoef je slechts te wachten tot ze gedroogd zijn. Daarna bewaar je ze op de manier die we hierboven reeds vermeld hebben. Let op: het is momenteel nog onbekend of de natuurlijk afgevallen bladeren sterker zijn dan blaadjes die geplukt worden. Hierbij is ruimte om te experimenteren. Scheid de afgevallen bladeren van de geplukte. Verwerk ze apart en bewaar ze in verschillende potten. Nu kun je zelf onderzoeken welke de sterkste zijn. Wellicht is er helemaal geen verschil.

Het voordeel van deze methode is dat je Salvia divinorum plant niet gestrest raakt wanneer al haar blaadjes van haar worden ontnomen. Stel je voor dat je alle bladeren hebt geplukt. Dan gaat je plant langzaam dood. Je moet geduldig wachten tot de bladeren er vanzelf afvallen en de plant zich voor je opoffert. Als ze geplukt worden, zijn de blaadjes ook niet in de beste conditie om verwerkt te worden.

SALVIA TABAK

SALVIA TABAK

Deze methode werkt omgekeerd. Gebruik hiervoor grote vers geplukte bladeren. Stapel ze op, net als je met velletjes papier zou doen. Vervolgens snijd je het stapeltje bladeren door zodat je reepjes van ½cm overhoudt. Maak er vervolgens op een bord een bergje van. Nu begint het wachtproces. Je moet ze dagelijks even omdraaien om schimmel te voorkomen. Laat de boel rusten tot ze droog aanvoelen. Maar zeker niet gortdroog.

Het nadeel van deze verwerkingsmethode is dat de rustig en niet helemaal uitgedroogde bladeren minder potent kunnen zijn dan de volledig uitgedroogde bladeren. Je beslist zelf of je voor zacht of sterk gaat.

VOEDSELDROGER

VOEDSELDROGER

Stop je blaadjes simpelweg in een voedseldroger. Ze zijn praktisch in elke winkel waar ze huishoudelijke artikelen en klein keukengereedschap hebben wel te koop. Met deze droogmethode gaat het erg snel en grondig. Dat heeft het voordeel dat je eerder van de blaadjes kunt genieten. Je moet je bladeren zo drogen dat ze verkruimelen. Ook de steeltjes. Aan de steeltjes kun je uitstekend zien hoe het er met het droogproces voor staat. Je kunt ze buigen en kijken of ze breken. Als ze breken, weet je dat je blaadjes klaar voor gebruik zijn.

Het gebruik van een voedseldroger scheelt een hoop tijd. Het is namelijk een snelle manier om te drogen. Bovendien worden ze met dit handige moderne keukenapparaat zo droog als maar kan. Het is bovendien erg gerieflijk want vergeleken met de andere methodes hoef je bijna niet in actie te komen. Je moet gewoon af en toe even checken of de blaadjes al bijna droog zijn. Een voedseldroger is echter best wel een grote uitgave als je er nog geen hebt. Maar het kan een waardevolle investering zijn!

SALVIA IN DE OVEN DROGEN

SALVIA IN DE OVEN DROGEN

Doe je bladeren in een ovenvaste schaal. De beste temperatuur om je salvia te drogen is 93°C. Droog ze tot de bladeren bros zijn. Ook dit is een snelle en grondige manier om je blaadjes te drogen. Tevens is deze verwerkingsmethode bijzonder gemakkelijk en aanzienlijk goedkoper dan met een voedseldroger. We gaan er daarbij vanuit dat iedereen wel een oven in de keuken heeft. Toch? Het kan echter best lastig zijn om de oven op de juiste temperatuur te houden. Tenzij je in het gelukkige bezit bent van een moderne oven met digitale temperatuuraanduiding. Het fine-tunen van de temperatuurinstelling kan nog best lastig zijn.

DROGEN MET CALCIUMCHLORIDE (CACL₂)

DROGEN MET CALCIUMCHLORIDE (CACL₂)

Misschien denk je nu wel: "Ho ho, wacht even! Calciumchloride?" Maar het is helemaal niet zo ingewikkeld als je wellicht denkt. Calciumchloride kun je het best bij een online drogist kopen. Sommige doe-het-zelf zaken verkopen het ook als vochtvreter. En voor dat doel gaan we het met deze droogmethode gebruiken. Doe een flinke laag calciumchloride op de bodem van een pot. Daar bovenop leg je een stuk aluminiumfolie. Tot slot doe je je blaadjes erin zodat die op het aluminiumfolie kunnen drogen. Wanneer je de randen van het aluminiumfolie oprolt, mogen de bladeren niet in aanraking komen met de CaCl₂. Pas hier goed voor op! Nu kun je de pot afsluiten. Na een dag of twee zouden je blaadjes droog moeten zijn.

Dankzij de CaCl₂ is dit een zeer goede droogmethode. Maar de naam van deze droogtechniek kan angstaanjagend werken. Het is niet zo makkelijk als de andere verwerkingsmethoden die we besproken hebben. Vergeleken met andere methodes zijn twee dagen best lang. Maar als de nerd of scheikundige in je naar boven komt, kan deze techniek weleens een sprookje voor je zijn.

SALVIA EXTRACT MAKEN

SALVIA EXTRACT MAKEN

Tot slot vertellen we je hoe je zelf je eigen Salvia divinorum extract kunt maken. De eerder beschreven methodes gaan allemaal over het eten van de bladeren. Dat veroorzaakt een gematigd effect. Daar komt bij dat als je er een brouwsel van maakt of wanneer je erop kauwt het een vreselijke smaak heeft. Bovendien moet je er veel van innemen. Maar als je er een extract van maakt, zijn de effecten veel sterker en is het eenvoudiger te doseren.

We hebben een handig artikel over hoe je dit precies doet. Nu volgt de extractie methode in een notendop. Met deze methode maak je ook gebruik van gedroogde bladeren. Gelukkig werkt deze met de oventechniek; die hebben we je al laten zien. Doe de blaadjes in een grote weckpot. Zet ze vervolgens onder de aceton. Doe voorzichtig want aceton is zeer ontvlambaar. De dampen zijn giftig en je kunt er zelfs plastic mee smelten!

Laat de oplossing 24 uur staan, maar shake het wel af en toe. Laat het vervolgens door een koffiefilter lopen en week de blaadjes nogmaals in de aceton. Dit proces kun je enkele malen herhalen. Giet de aceton vervolgens in een grote glazen ovenschaal en laat het verdampen. Doe nu de platgedrukte salviablaadjes erbij en laat het mengsel verdampen en indrogen. Als het droog is, laat je het nog een dag of twee staan. Zorg ervoor dat alle aceton verdampt is. En voilà - klaar ben je! Je bent nu in het gelukkige bezit van een zelfgemaakt, hoogwaardig en superkrachtig Salvia divinorum extract!

ONTDEK SALVIA DIVINORUM NU

Zo, dat is alles. Je weet nu wat de verschillende methoden zijn om je Salvia divinorum te drogen, verwerken en in extracten om te zetten. Houd er wel rekening mee dat deze 'salie van waarzeggers' behoorlijk sterke psychoactieve effecten opwekt, ongeacht hoe je de plant gebruikt. Met dit in het achterhoofd is het verstandig om met een lage dosering te beginnen. Zo kun je het effect beoordelen voordat je de hoeveelheid verhoogt. 

Gelukkig is het heel gemakkelijk om thuis Salvia te kweken. Bezoek de winkel van Zamnesia om de allerbeste stekjes te vinden. Je kunt ook voor gedroogde bladeren en extracten in verschillende sterktes bij ons terecht. Zo weten we aan ieders behoefte te voldoen.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken